Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beynin oksijensiz kalması sonucu bitkisel hayat..?

ındependent
tesekkur ederim.duadan baska bir sey gelmiyor elimizden

Bi de hastane aydin'da biz izmirdeyiz.cocuk da izmir de tabi.acilen burasi bulunmus.baska yerler hep doluymus.o yuzden gidip gelmesi sorun.sabah aksam hastanede kaliyorum.gunde 2 kere 5er dk gormek icin.insallah servise ineriz.en azindan hep yaninda olurum

Katre çok geçmiş olsun kaç dakika oksijensiz kaldı

Nagehan babanızla ilgili bir gelişme varmı

Kac dakika oksijensiz kaldigini bilmiyorum.doktorlar bahsetmedi.yani o arada kriz gecirdim zaten.galiba 10-15 dk sonra falan kalbi calistirdik diye haber verdiler.hemen kalp masaji oldu yani.
bir kac gun sonra bogazindan delik acabiliriz dedi doktoru.delik acmak hasta icin zor bi durum olsa gerek.izin verip vermenekte kararsizim.

Hemsireler bacaklarini ust uste koymuslar.ben duzelttim.ertesi gunde su topladi orasi.morarmis da.yatak yaralarindan korkuyorum.havali yatak mi alsam :/

Rahat nefes almasi icin bogazindan delik acabiliriz dediler.boyle bi durumda izin vermem dogru mu? Eziyet mi olur? Sizler ne diyorsunuz?

Havali yatagi ayarlicam.boru tipi daha iyi diyorlar ama maddi duumum el vermiyor.baklava dilimli alicam sanirim

Hasta yakinlariniz ne durumda? Bilinci acilanlar var mi? Bizim 8 gun oldu.hala bilinc yok

Rabbim tüm hastalarımıza şafi ismi ile şifa versin inşallah...
Babam trafik kazası sonucu iki senedir bilinci kapalı gözler açık ama konuşamıyor trakeostonomisi var.Bu zamana gelmesi bile bir mücize doktorlar ölür yaşamaz dediler 3 ay yoğun bakımda 3 ay da serviste yattı bası yarası var babamın yaşaması nefes alması Allah'ın bir mücizesi kimse umudunu kaybetmesin konuşamasa bile gölgesi yetiyor
Rabbime şükürler olsun...

Babam 4 ayı geçti hala bilinci kapalı rabbim tüm hastalara şifa versin babamıda unutmasın

Nagehan hanım Faruk bey hastalarınızın durumu Nasıl

Aylardan bahsediyorsunuz.ben 1 haftadir bilinci kapali diye kendimi yiyip bitiriyorum.allah sabir versin hepimize.cok zormus.gozlerini acsa dunyalar benim olacakmis gibi geliyor.nasil bi sinav bu boyle.

Yatak yaralari basladi bile.sekeri de var.aci cekmesine dayanamiyorum.

Amin saolun cümlemizin inşallahSalı günü çıkarıyoruz diğer hastaların yakınları sizlerde bir gelişme varmıdır

Yeryüzünde şifa bekleyen herkese Allah şifalar versin.Hasta yakınlarına da sağlık ve sabırlar diliyorum.Zaman zaman bende bir baba olarak oksijensiz kalıp kalbi tekrar çalıştırılanlar nasıl bir yol izlemişler diye bu siteye ve başka yerlere baktım. Hatta duyduğum hastalara bizzat kendim giderek görüştüm ve çareler aradım..Çevrenizdeki rehabilitasyon merkezlerinde rastlayabiliyorsunuz çok nadir de olsa bu tür hastalara..Oğlum 23 yaşında Dokuz eylül öğrencisi iken 15 nisan 2014 te bu olayı yaşadı.İki buçuk yıl oldu.2 ay İzmir Medikal park yoğun bakım ünitesinde kaldık.İstanbul da bir hastanede fizik tedavi, Gata da fizik tedavi Ve izmir Dokuz eylül de fizik tedavi derken şu an Balıkesir Edremiit te evimiz de kalmaktayız.Şu an oturamıyor,yürüyemiyor,konuşamıyor, ve spastite bağlı kasılma var.Yoğun bakım sürecinde mide delinerek beslenme yapıldı.Nefes için boğazı delmemiz gerekebilir denilerek bizden izin alındı ancak gerek olmadığı söylenerek vazgeçildi.iLK KELİMESİ boğuk bir sesle anne oldu 5 . ayda tabiki dünyalar bizim oldu.İlk defa çevresine tepki vermişti.8 .ayda mide kapatıldı.Mama ile beslenmeye hala devam ediyoruz.Bahsedilen ilaçların hepsini de kullandık ama bir faydası oldu mu bilmiyoruz..Şu an tepkileri iyi ama geçmiş hafıza hiç yok.Allah herkese şifa versin ..Şimdilik bunları yazabildim..M_uhammet@hotmail.com resimlerini oradan görebilirsiniz.

Ali bey çok geçmiş olsun olay nasıl oldu kaç dakika oksijensiz kaldı.anne dedikten sonra bi daha söylemedimi

Faruk bey bi değişim yokmu tepkilerde bi artma varmı

Mirlat geçmiş olsun.Babanıza Allah şifa versin..Benim oğlum şu an bizim gibi ses çıkaramıyor sanki biraz sesi azaldı gibi.Bir yıl önce sayı saydırırken kelimeler biraz daha netti.şimdi sesini iyice boğaza üşürdü.Çok fazla anlaşılmıyor.Anneyi belkide bu süreçte öğrendi.Söylediğimi tekrar ettiriyordum ama şimdi etmiyor.Meyveleri, hayvanları sayıları yada daha önce bildiği isimleri söyletmeye çalışıyordum sanki daha iyi söylüyordu..Ama şimdi en çok memnun olduğumuz gülümsemelerinin artması bu 6 aydır başlayıp gelişti.
Bu gelişmeler belki de genç olmasına bağlı bilemiyorum..Hastalar farklı etkiye maruz kalmış olabiliyor aynı şeyi yaşasalarda.O yüzden genelleme yapmak çok zor..İstanbul da iki hastayla görüştüm biri 40 yaşlarında olay 4 yıl önce olmuş yürümeye çalışıyordu.son 6 yılını hiç hatırlamıyordu babasının söylediğine göre.Bir de 25 yaşında üniversite öğrencisi kızımız vardı o 8 yıl önce yaşamış o da yürüme çalışmaları yapıyordu.Gözleri çok az görüyor kulak duyumu iyiydi.Ama spasitenin etkisiyle tuttuğunu bırakmak için çok zorlanıyordu..Allahtan şifalar olsun tüm hastalara...Beyin konusunda maalesef tıp daha yolun çok başında.İnşallah gelişmeler olur da çaresizlikten kurtuluruz.

Alibey değer verip bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.bunada şükür babamdan bir kelime duysam dünya benim olacak.rabbim size oğlunuzun daha güzel günlerini göstersin.o kadar çaresiz bi durumki doktorlarda bir şey söylemiyor hep olumsuz olunca deneyimi Kişiler ışık tutuyor.çok sağolun

Bizimkide aynı malesef dualarımız ortak inşallah sevinçlerimizde ortak olur iyi şeyler yazarız birgün.

Bu arada bizde göz takibi başladı ama doktor hiçbirşey ifade etmediğini söylüyor.kolunu sıktığımızda omuzunu oynatıyor kaşını kaldır dediğimizde gözlerini kapat dediğimizde komutları yerine getiriyor ama uzun süreli değil.çok yorgun genelde.enfeksiyonu yine ara ara nüksediyor.eve alamadık hala vermiyorlar 4 ay bitmek üzere

Faruk nafiz görgülü siz eve aldınızmı zor mu evde bakmak

Herkese çok geçmiş olsun Allahım acil şifalar versin
babam ayın aralığın 12 sinde kalp krizi geçirdi nefesi durdu ve beyni15-20 dakika oksijensiz kaldı.23 gündür özel bi hastanenin yoğun bakımında yatıyor.sadece gözlerini açtı sabit bir noktaya bakıyor.dr ilk görüşmemizde 3 gün yaşar ya da yaşamaz dedi gözümüzün içine baka baka o konuŞtu biz ağladık....ama 24-48-72 saatleri çok şükür atlattı.umudumuzu yitirmedik asla,inandığım tek şey var dualarla ayağa kalkacak 6 evladının ona duyduğu sevgiyle aşkla ayağa kalkacak.çok araştırdım maalesef elimizden hiç bir şey gelmiyor bekliycez bize geri dönmesini

Çok geçmiş olsun rabbim bütün hastalarımıza şifa versin

Sevgili arkadaşlar babamın tepkilerinde herhangibir değişiklik yok maalesef yatak yaralarından dolayı başka hastahaneye götürdük ve ameliyatlık hale gelmiş.yoğun bakımda hiç ilgilenmediler lütfen hastalarınıza dikkat edin sürekli uyarın hasta bakıcıları biz hiç bilmiyorduk bilinci açılsın yeterki derken yatak yaraları........biz hata yaptık siz yapmayın

Lütfen hastalarımızla ilgili gelişmeleri yazalım lütfen

Bugün 23 gün oldu babama bi değişiklik yok ,yatak yarası çıkmadı çıkmaz da inşallah.

Dün babama dren takıldı akciğeri söndü dende göğüs karesinin sağ tarafına sırtta delik açıldı hastane çok önemli sevk vermeyen pis bir hastahane üstelik araştırma hastahanesi allah ıslah etsin ne diyim.psikolojik olarak çok yorulduk rabbim sabır versin vümlemize

bugün 29.gün ve o kadar çok özledim ki hatta özlemin ötesinde başka kelime varsa o bile anlatamaz babama olan özlemimi burnumda tütüyo.bugün kardeşim 3 defa babacım gözlerini aç kapat demiş 3 defa yapmış refleks olduğunu düşünmüyoruz bizi duyyosa daha çok canı yanmazmı ,evlatlarına dokunamıyo konusamıyo koklayamıyo .daha cok üzülmüyo mudur? :(

Merhaba.Ege , Naghan , Mirlat Kardeşlerim.Hepimizin hastalarına Allah şifalar versin.33. ay bu gün ..Şu an babaaaa mı diyor aaaa mı tam anlamıyorum ama oğlum sesleniyor.Yazmaya ara verip yanına gittim.Şu an tekrar yazıyorum.Biz de anlattıklarınızı 5-6 yaşadık.Sanki
birebir bizim yaşadıklarımızı anlatıyorsunuz.Ama belki oğlum genç olduğu için belki etkilenmesi farklı olduğu için bu zaman zarfında biraz daha iyiyiz.Yanlış anlaşılmasın ama yoğun bakım süreçleri çok sıkıntılı.Mümkünse eve alınmalı bu hastalar.Doktorlar hiç olumlu birşey söylemiyorlar..Aynen bende çok ağladım sözleri karşısında.Ama sonunda bir doktor söyledi biz iyi diyoruz hastayı kaybediyoruz..Kötü diyoruz yıllarca yaşıyor..Bu hastalarda iyileşme çok yavaş seyrediyor ama kötüye gidiş çok hızlı oluyor..Bu yüzden gözle görülür bir iyileşme olmasa da sabit böyle durması bile önemli diyorlar.İşiniz iğne ile kuyu kazmak gibi birşey diyorlar..
Sadece iyi bir bakım ve daha önce duyduğu bir ses duyduğu bir koku ya da duvardaki bir resim beyine hatırlatma gönderiyor ve ev ortamı bu hastaların bilincinin daha hızlı yerine gelmesine yardımcı oluyor..Doktora söyledim hocam biz evde nasıl bakarız diye dedi ki burası onun için hiçbir şey ifade etmiyor aynı zamanda yaşam hevesi uyandırmıyor..Mümkün se hemen alın hastayı evinize dedi.İyi ki de söylemiş gelişmeler bundan dolayı mı oldu tam bilemiyorum ama.Artık oğlumu yaşam fonksiyonları dışında yoğun bakımda yatırmam.Eve aldığımızda mama midesine akıyordu makine ile.Aynı söylediklerimi şu an başka bir hastadan okudum yazdığı kitapta.Şu an konuşamıyor ses dahi çıkaramıyor.Ama başı ile bilgisayarda yazı yazıyor bu hasta başına takılan bir çubuk yardımıyla..8-10 yıl önce yaşamış oksijensiz kalmayı.. Sizlere naçizane fikrim bu hastaları eve çıkarabiliriz dediği anda doktor ne olur bir an önce evinize alın .Odamız hastane odasaı gibi bizim şu an..Aklıyorlar paklıyorlar bizi yanlarına 5-10 dakikalığına alıyorlar hastalarımız hep öyle sanıyoruz ama vakitsiz bir girin bakalım her gün farklı saatlerde ne durumdalar..Ben bunları gözlemledim,Allah hepisine tez günde şifa versin iyi günler..

Üst Alt