Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar teşhisim var. Rapor, çalışma hayatı ve emeklilik hakkında ne yapmalıyım?

Kumarbaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba
benim 20 yıl önce askerde kişilik testimde %70 bipolar çıkmıştı 20 yıldır antidepresan ve kaygı için antipsikotik kullanıyordum son 3 4 aydır uzman psikiyatriye gidiyorum halen bir tanı konulmadı. Sizce ne yapmalıyım bipolar ilaçları kullanıyorum ama teşhis ve raporum yok ve bir işte çalışamıyorum 10 yılda 30 iş yeri değiştirdim duygularım değiştikçe çalışma ortamında duramıyorum. emeklilik ve tedavi için ne önerirsiniz?

20 yıl önce hem de askerde testte %70 bipolar çıkmışsın ve 20 yıldır da ilaç kullanıyorsun halen bir teşhis tanı nasıl konulmaz ilaçlarını kim yazdı ? Neye göre yazdı ? 20 yıl çok uzun bir süre birçok yerde çalışmışsın madem emeklilik için sgk da kayıtlı çalışma günün var mı ?:unsure:

sgk günlerim var ama şimdi bile relixan rexapin antipsikotikleri yazıyorlar ama depresyon teşhisi var. ben diyorum bu depresyon 6 ayda nasıl geçmiyor. babamda 30 yıldır antidepresan kullanıyor ben dedim diye teşhislere bakmış 1 tane bipolar teşhis görmüş. askerde antidepresan istedim beni hastaneye yatırdılar ağır ilaçlar denendi hava değişimine gönderilirken kapalı evrağı açıp teşhisimi okudum %70 bipolar ve %40 okb ve diğerleri vardı. ben bu antipsikotik niye bana verildi diye sivilde doktora sordum anksiyete için dedi şimdi internetten bipoların ne olduğunu öğrendim ve bana çok uyuyor ama ben teşhis ve özürlülük alamıyorum doktorun ikna olması çok zor ve bir kişilik testi bile açıp hemen teşhis koymaya çalışmıyor. bilmiyorum doktorları nasıl ikna edicem

20 yıldır ilaç kullanıyormuşsun depresyonu mu kalmış ki babanda 30 yıldır kullanıyormuş kronik, genetik ne ararsan var şaşırdım doğrusu
İlaçları kim yazıyor devlet hastanesine gitseydin ya devamlı 20 senedir ilaç kullanıyorsun madem nasıl temin ediyorsun teşhis olmadan ?

sağlık ocağına yazdırıyordum 3 aylık 3 paket rapor ve depresyon sanıyordum ben bile ikna olmuştum. evlilikten sonra eşim ilaç kullanmamı istemediği için bir dönem bıraktım ve hiç çalışamaz oldum ağır depresif dönem. ben nerden bileyim bu hastalığın böyle bir şey olduğunu manik dönemlerde öz güvenden dolayı 3 üniversite diploması aldım ama iş ortamına giremiyorum bile. askeri hastaneden testin sonucunu da isteyemem 20 yıl olmuş zaten. tek yapabileceğim doktoru bipolar ve anksiyeteye ikna etmek artık tekrar kişilik testi mi yapar 650 tane filan soru vardı. nasıl olacak ben de bilmiyorum

Tanı konulmadan ilaç yazılması mümkün değil zaten. Tanıya istinaden alabileceğiniz ilaç kategorileri değişiyor. Örneğin doktor size A ilacını yazmış olsun ama sisteme o ilaçla alakasız farklı bir tanı yazarsa SGK ödemiyor. Depresyon neredeyse bütün psikolojik rahatsızlıklarda görülebilen ortak bir sonuç. Depresyonu kontrol altına aldıktan sonra altta yatan asıl hastalığa yönelik tedavi uygulanmalı.

şimdi doktor bana bir yıl boyunca teşhise depresyon yazıp antipsikotik + antidepresan ilaçlar verip geçiştirebilir mi? ben böyle her ay bu hastalığımla ilgilenmediğim için doktorların işine geldi depresyon anksiyete deyip geçiştirdiler. bu teşhis konulma nasıl oluyor ben de çözemedim. kan tahlili yada mr çekmek gibi değil çok karmaşık sanırım

Dediğim gibi depresyon aslında çoğu hastalığın ortak bir sonucu olarak ortaya çıkabilir ancak depresyonun etkilerini ortadan kaldırdıktan sonra asıl hastalığa yönelik araştırmalara geçilmesi lazım. Zaten çoğu ruhsal hastalık için ilk seferinde tanı konulması çok zor. Hastalar belli bir takip sürecinin sonunda gerçek tanıyı alıyorlar ama bu 5-10 yıl sürecek bir şey değil. Gerçekten ilgiyle takip edilen bir hasta için birkaç yıl en fazla.

Üst Alt