Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Daha önce psikoz ve şizofreni denmişti, yeni tanım bipolar duygulanım!?

Konular
60
Reaksiyonlar
287
Daha önce psikoz ve şizofreni denmişti. Yatışım oldu bugün çıktım. Teşisim buymuş. F31 bipolar

bazen bende de olduğu gibi bipolara psikoz da eşlik ediyor. psikozunun olması illa şizofreni olduğunuz anlamına gelmeyebilir.

@Şamil676767 Psikoz ve bipolar belirtilerinin beraber olduğu durumlara şizoafektif bozukluk denebiliyor size direk bipolarmı dendi.

@Samarra, çok kısa halü yaşadım sn sürdü. 1 kere oldu. @kara duman, bipolar duygulanım f31 tanısı kondu. İlacım değişti. 150 mg xeplion depakin 500 sabah 1000 akşam

Merhaba arkadaşlar yeni tanım bu sizde nasıl? Tecrübeleriniz nedir?

Zaten iyileşip psikoz belirtileri göstermemen den de belliydi bipolar inişli çıkışlı bazende hiç belirti vermeyen bir hastalık. Yakın zamanda atak geçirdin mı hastaneden çıktım demişsin? Şimdi nasılsın hangi belirtiler var?

@Şamil676767,

@Şamil676767, sen bildiğim kadarıyla memur olarak atanmıştın, nasıl oluyor ? yatışlarda izinli mi sayılıyor hastalar ?

Etrafımdakileri vatan haini olabileceklerini düşünüyordum@Elijah,

Neye göre bipolar dediler onu merak ettim. Bipolar denmesi için ayrı zamanlarda depresyon ve mani atağı olması lazım. Sizde depresyon ya da coşkun ruh hali yoksa ve sadece psikoz atağı geçirdiyseniz tanıyı sorgulayın derim.

@Şamil676767, Benzer durumu oğlum için yaşadık doktor invega için raporu bipolar olarak çıkarmış halbu ki teşhis şizoafektif bozukluk idi doktora teşhismi değişti dedim hayır aynı teşhisi düşünüyorum sistem o teşhisi girmezsem ilaç raporu vermedi onun için mecbur öyle girdim oraya takılmayın dedi.

Yani resmiyette yazılan teşhislere çok takılmamak lazım.

Tanı çok şeyi değiştirir en basitinden şizofrenide direk %45 alıyorsun . Diğerlerinde 0 bile alabilirsin rapor zamanı

@bireda, İlaç raporu için girilen tanı bahsettiğimiz.

Tedavi geçmişi ve kontrole gidildiğinde doktor düşüncelerini ve tanıyı yazıyor muayene kısımına ayrıca aynı doktora gidiliyorsa doktor hastanın durumunu bildiği için sorun olmaz.

Ama düzensiz bir tedavi ve farklı doktor ve hastahanye gidilip rapor içinde rastgele bir hastahaneye gidiliyorsa o zaman sıkıntı olabilir.

Üst Alt