Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Depresyon ile mücadele yöntemleriniz nelerdir?

Death

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
6
Depresyon çıkmak için neler yapmak gerek , hayatla nasıl başa çıkıyorsunuz ?

yaklaşık 20 senedir dermansız depresyon hastasıyım ilaç içmek dışında yaptığımız hçbiriey yoktur...
hani maddi olarak durumumuz düzelince nisbeten bizde düzeliyoruz ama maddi durum kötü olunca bizde kötü oluypruz...

Depresyonsuz yaşayabilen kaç engelli var ki?
Hobi edinmek faydalı olabilir belki.
Mesela ben C bilgisayar programlama dili öğreniyorum 50 yaşında. Biraz kafa meşgul ediyor.

@kanekii, @Death, Depresyon tedavisi gördüğüm süreçte dünyam başıma yıkıldı. Hiç birşey yapamıyordum. Bir ot parçasının benden daha değerli olduğunu düşünüyordum. Her an her saniye intihar etmeyi düşünüyor ve intihar ettikten sonra omuzlarımdan bir yükün kalkacağını düşünüyordum. Ve zaman hiç geçmiyor sıkıntıdan patlıyordum. Hastalanmadan önce keyif aldığım hiç birşeyden gram keyif almıyor ve zaten yapamıyordum. Hastalandığımda beni 1 ay içerisinde hastaneye yatırmıştılar. 13 gün psikiyatri bölümünde yattım. Diazem tedavisi ve anti depresan tedavisi gördüm. Anti depresan zaten yıllardır kullanıyordum. Yüksek dozda. Mücadele falan edemedim ben. Herkesle helalleştim intihar edecektim. Düzenli diazem beni çok rahatlattı. Ve hastanede yatarken benden çok daha ağır psikiyatri hastalarının olduğunu gördüm ve bir nevi ibret alarak hayata tutunmaya çalıştım. Çok şükür artık iyi sayılırım. En azından intiharı kesinlikle düşünmüyorum. Sadece eski ben değilim mesela hala film dizi izleyemiyorum, öz bakım konusunda problemlerim var. Eski heyecanım yok. Ama ne olursa olsun hayat yaşamaya değer. Depresyon hastası bir insan nasıl oyun falan oynayabilir ki? Böyle yazılar okuyunca şaşırıyorum. Sanırım hastalığınız çok ağır seyretmiyor, bu sevindirici sizin için.

Üst Alt