Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Depresyon ile mücadele yöntemleriniz nelerdir?

@aro yazdıklarınız depresyon vb. Hastalıklar olsun olmasın fiziksel engelli olsun yada saglıklı insan olsun. İnsana katkı saglayacak. Olumlu yönde etki, edecek güzel tavsiyede bulunmuşsunuz

@CORTU, @aro adlı kişinin yazdıkları çoğu şey zaten normal bir insanın günlük hayatta yaptığı normal şeyler fakat konu başlığı (depresyon ile mücadele yöntemleri.) Bir depresyon hastası neredeyse yazdığı hiçbirşeyi yapamaz. Ayrıca - badem, fasulye, yumurta.
- yirmi beş gram çikolata - yoğurtlu, baharatlı yemek - kuşkonmazı yemek ve oruç tutmanın depresyonla mücadelede ne gibi olumlu bir etkisi olabilir? 😁

@Can1963,

Haklısın. Depresyonu "moral bozukluğu, motivasyonsuzluk" sanıyor herkes. Öyle olsa hastalık olmaz zaten. Hiç bir şey yapamaz, kendini değersiz hisseder, nefes almak bile zul olur depresyondaki insana. Yani değil kitap okumak, koşmak, şu bu, yataktan kalkamaz insan.

Kalkmamalı da zaten. Zorla yapılmaya çalışılan her her her şey işi daha da zorlaştırır. Çok küçük adımlarla, mümkünse yaşam alanını değiştirerek, ve tabii iyi bir ilaç kullanımı ile, hepsinden önemlisi de her şeyi zamana yararak ilerlemeli. Kolay ve kestirme bir yolu yok depresyonun.

Bir ameliyat seçeneği vardı bir ara duyduğum. Ama sonra ne oldu hiç takip etmedim. Bilen var mı?

Hicbir sey yapamiyorum ve bu hep boyle surup gidecek gibi geliyor. Dun kendime zarar verdim.

@Samarra,

Böyle sürüp gitmeyecek. Sadece boktan bir dönem o kadar. Geçecek. Sabır. İlaçları aksatmadan, doktorunla istişare ederek ve gerekirse değiştirerek, depresyonun bir anda çekip gideceği ana kadar idare edeceksin.

@OturanBoğa, Kesinlikle öyle, aylarca odamdan çıkamadım. Perdeleri bir kere açmamışımdır. Hep uyudum nefes almak zor geliyordu. Adım bile atamazdım, hep ölmek isterdim. İntihar düşüncesi bir saniye olsun aklımdan çıkmadı. Kendimi çok değersiz hissediyordum. Sanki sokaktaki bir ot parçası benden 1000 kat daha değerliydi. Sonuçta dünyaya oksijen veriyordu ve bir görevi vardı. Çok şükür bugün burada sizlerle beraberim. Daha öncede 2 kez intihar ettim ama yaşanılacak günler varmış. Geçende söyledim hayat yaşamaya değermiş.

@Samarra, Banada öyle geliyordu ama inanın geçecek lütfen tedavinizi aksatmayın, ben hastaneye yattığımda iyi oldum yoksa muhtemelen şuan burada sizlere yazamıyor olacaktım. Bir gün bir uyanacaksınız güneş sizin için doğmuş, çiçekler sizin için açmış olacak. Elbet birgün, ama elbet birgün.

@OturanBoğa, Subat ya da mart ayindan beri boyle. 1 hafta once doz ayarlamasi yapildi ama ya etkisini henuz goremedim ya da ters tepti. Kendime zarar vermeyi beklemiyordum. Bayram tatili gecince doktorla gorusecegim. :(

@Can1963 valla beklemekten de hicbir seyden tat alamamaktan da gina geldi.

@Can1963,

Hazzı erteleme becerisi insanın ilk öğrendiği beceridir. Süt geciktiğinde öğrenilir ve ego oluşumu başlar. Daha önce lokum testi yapılan çocuklarda hazzı erteleyebilenler büyüdüğünde diğerlerine bariz yüksek mevkilere geldikleri görülmüş. Oruç tutmak da bir haz erteleme becerisi kazandırır. ibadet boyutuna hiç girmiyorum.

@osmangazi, Kim nasıl rahatlıyorsa onu yapsın saygı duyarım ama ben gerçeğe bakarım bilimsel olarak ibadet etmenin veya oruç tutmanın depresyona iyi geldiğine dayalı bir kaynak var mı? 😁 Öyle birşey varsa kimse psikiyatri veya psikoloğa gitmesin herkes oruç tutup ibadet etsin. 😁

yapay zekaya sor bilimsel olarak var m ı yazsın sana 10 madde. Hazzı erteleme diye arat ama oruç diye değil kafasını karıştırma :D Sende faydası olmadığını söylemişsin, faydalı olacağı yazıyor. Tek başına tedavi edeceğini kimse söylemedi.

@osmangazi, Öncelikle yapay zekaya bu kadar güvenmeyin her zaman doğru bilgiler vermeyebiliyor. Oruç konusunu ChatGPT'ye sordum.

Sonuç: Oruç, bazı insanlar için depresyon belirtilerini hafifletebilir ama herkes için geçerli bir “çare” değildir. Mevcut depresyon tanısı olan kişilerin oruç tutmadan önce bir psikiyatrist ya da doktora danışmaları önemlidir.

ChatGPT psikiyatri'ye yönlendiriyor. Ve bilimsel bir argüman sunamadı bu durumda sizin söylediğiniz ütopik bir durum olarak kalıyor.

Burda anlatılan depresyonlar bazılarında ağır depresyon bazıların normal derecede bazıların hafif! Herkez farklı yaşıyor! Çoğu ilaçla oruç tutunuyor ama inançlı bir psikiyatr a sormak şart

@osmangazi, Yazdıklarınızı çok iyi okudum fakat konunun haz erteleme ili ilgisi yok. Biz oruç üzerinden konuştuk siz olayı oruç üzerinden haz ertelemeye bağladınız. İnancınıza saygı duyuyorum ama oruç tutmak ibadet etmek depresyona iyi gelir demenize saygı duymuyor ve gülüyorum. ibadet yapabilirsiniz rahatlamak için fakat ben argümana ve bilime bakarım.

@osmangazi, Öyle birşey yazmadım. Konunun haz erteleme ili ilgisi yok. Biz oruç üzerinden konuştuk siz olayı oruç üzerinden haz ertelemeye bağladınız yazdım.

değil. Psikiyatrik ilaç kullanan kişilerin o kadar süre aç ve susuz kalması zararlıdır. Kaldı ki bu tür ibadetlerde cehennem-cennet korkusu-beklentisi ile yapılır. Salt bu açıdan bile yeni doğan canlının ego oluşumuyla hiç bir ilgisi yok.

Ama, son kertede oruç tutarak iyi hisseden tutsun. İyiye varan her şey iyidir.

@OturanBoğa,

Aynen abim. Sabırlı olmak en büyük erdem. Ben hep saldığım için beter durumdayım. Bu sözlerini hep üstte tutmak lazım. Herşeyin başlangıcı böyle oluyor

@OturanBoğa,

Kimi tutuyor herkeste genelleme yapılması doğru değil. Cennet cehennem korkusu ile değil Allaha kul olabilmek için ibadet olmaz mı? Nasıl canlının ego gelişimi ile alakası yok?

@osmangazi, Tanrı cenneti vaad etmeseydi kimse etmezdi secde. Ayrıca Tanrı egoist mi? Neden insanların ona tapınmasını bekliyor? Oda ilginç bir konu. Herkes oruç tutsun dünyada depresyon hastası kalmasın. 😁 Vay be depresyona çözüm buldu @osmangazi iki dakikada. Beyin bedeva. 😁

@osmangazi,

mistik, sufi duygularla egoyu terbiye etmek mümkün tabii. Ama bu günümüz inançlılarından yüz binde birdir heralde. Ama teorik olarak evet, tabii ki inanç mekanizması insanı ehilleştirir. Gel gör ki akıl sağlığı hasta olanlarda o yolun sonu maalesef iyice gerçeklikten kopmak olur çoğu zaman. Yani, din, sanılanın ya da dindar arkadaşlarımızın umduğunun aksine çoğu zaman işleri çooook daha kötü hale getirir. Cinler, cehennemler felan derken...

Soft dindarlık, iyi huylu dindarlık mümkünse, iyi hissettiriyorsa, berdevam.

@OturanBoğa,
abi bunun placeboyla bir alakası yok. Zaten ibadet kısmına girmiyorum yazdım. İnternette yazdıklarımı destekleyen bir sürü kanıt bulabilirsiniz. Bu yazdıklarım psikiyatrist ve psikologlardan bilimsel açıklamalar,yazılar.

Üst Alt