Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

e-Devlet'e engelliler ve gaziler için park kartı başvurusu eklenmiş

Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53’üncü maddesinde yer alan hüküm uyarınca; aşağıda belirtilen şartları taşıyan engellilere ve gazilere talepleri halinde, engellilerin araçları için ayrılmış park yerlerinden istifade etmeleri amacıyla, il ve ilçe trafik birimlerince Yönetmelik Eki: 47’de yer alan “Engelliler İçin Park Kartı” düzenlenmektedir.

• Engellilik oranı %90 ve üzeri sağlık kurulu raporu bulunan,
  • Gaziler,
  • İçin düzenlenen “Engelliler / Gaziler İçin Park Kartı”;
    -Engellilere ait park yerlerinden faydalanma imkânı sağlar,
    -Park süresince dışarıdan görülebilecek şekilde aracın ön camına konulur,
    -Amacı dışında kullanılamaz.

%90 olan zaten araç kullanamıyor, Ağam bizimle alay ediyor :)

Engelli b sınıfı kısıtlama kodu olan herkes faydalanması bence

%71 ile başvurdum;

Başvuru Listesi
İlİlçeBaşvuru TarihiBaşvuru TürüBaşvuru Durumu
DENİZLİMERKEZEFENDİ28.05.2025 09:47:37Engellilik oranı % 90 ve üzeri olanEGM Iptal Edildi

Böyle saçmalık mı olur?

%90 şartı çok saçma!

Bence %90 olayı engeli ağır olup trafik şubeye gelmesi zor olur diye konmuş olabilir ama her şeyin dijital olduğu dönemde, e roprda sistemde varken şubeye gitmek saçmalık.. cimere başvurun kabul edilmeyen arkadaşlar..

Ortopedik engelliyim engelli b sınıfı ehliyetim var ve aracım mevcut şimdi ben faydalanamayacak mıyım böyle bir saçmalık olamaz

@Polmiks,
%90 araç kullanamaz die bişey mi vardi? %90 yeni rapor aldım da ehliyet iptal mi oluyor yoksa anlamadım %80 hemofili %50 cromh totalde 90 engel orani ?

@yunus-emre,
Ehliyetin varsa kullanırsın.

@muhendis3232,
yok artık daha neler biz engelli değil miyiz :)
dalga geçiyorlar. Gerçi her önüne gelene engelli raporunu çakıyorlar pskiyatrik hastalara bile engelli raporu veriyorlar.

%90 oranında engelli olacak da, arabası da olacak da... Engelli kesimin %5'ni bile kapsamayan göz boyama bir icraat yapacağınıza, Engelli aylıklarında adam gibi iyileştirme yapın ulan! Açlığa terk ettiler resmen engellileri bu tuzu kurular. Tok açın halinden ne anlar!

Üst Alt