Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Efendi iyi insan olmak enayilik mi?

@gannicus Çünkü insanlara zarar vermeyince yüz buluyorlar ve seni enayi olara görüyorlar. Keşke haksız olsam ama maalesef hayatta hiç bunun aksini görmedim de, yaşamadım da. Hayat bu; ya sömüreceksin, ya sömüreceksin. Eğer sen sömürmezsen başkası senin yerine sömürüp büyür ve yılanın başı küçükken senin başı da keser atar.

Vallahi garip garip düşünceleriniz var. Yani ne yapıyorsunuz? Adam mı dövüyorsunuz? Bu şekilde yaşanır mı Yahu? Onlar bana zarar vermeden ben onlara zarar vereyim. Tamamen paranoyakca bir yaşam tarzı...

enayilik değil ama sonu hiçbir güzel yere varmayan zorlu bir yol burada.biraz taş kalpli olmanın kimseye bir zararı olmaz.

Madem her yer kötü insanlarla dolu, neden dünyaya çocuk getirerek ona bu kötülüğü yapıyorsunuz? O çocuk hayatının büyük bir kısmını sıkıntılarla geçirip sonunda intihar ettiğinde hanginiz sorumluluğu üstüne alacak?

@Pickle Söylediğin şeye antinatalizm adı veriliyor. Maalesef çoğu insana bunu söyleyince linçleniyorum. Büyük sıkıntıları geçtim, çektiği en ufak sıkıntıdan bile anne ve baba sorumludur. Çünkü tüm bu acıları çekeceğini bile bile o çocuğu dünyaya getirmişlerdir.

Narsist olursan kendini mutlu edersin, iyi olursan dünyayı mutlu edersin.

@berke26, antinatalist dusunceler sanirim Tanri'yi hepten cope atiyor. (-: Ben Tanri'ya inanan biri olarak su dusunceye gicik oluyorum mesela, cocuk yaptik, cocuk yapiyorsunuz diyorlar da Tanri'nin etkisini gozardi ediyorlar. Sonra da dogan cocuga ya da kendinden kucuklere bu kafayla yaklasip degersiz davraniyorlar. "Iki kisi ciftlesmis, dogmus iste" ve benzeri. Tanri inancini dogru benimseyebilsek Tanri'nin kadin ve erkegi birbirini tamamlayanlar olarak yarattigini ve yasamin, var olusun devamliligi icin onlara haz mekanizmasini da ekledigini hesaba katsak her sey cokzel olacak. (-: tabii bu benim gorusum. size karsi ciktigimdan degil ya da dogrudan size soylemedim.

Zor zamanlardan geçen insanlara mutlu olmalarını öğütlemek duyarsızlık ve vicdansızlıktır. Temel ihtiyaçlarını karşılayamayan insanların önceliği mutlu olmak veya iyilik timsali olmak değildir.
Deve kuşu gibi kafanızı kuma gömmek kişisel tercihtir toplumsal değil.

@GRAHAM BELL,

Faso fiso atıp tutmuş yine yok kadınlar daha güçlü erkekler aciz falan hadi oradan kadınların yaptığı tüm iş yükünü günümüzün yapay zekasi yapabiliyor. Yalnız erkeklerin yaptığı tüm işleri yapay zeka yapamıyor. Bilim ve fizik ile haraket edelim. Örnek yangın çıktı ve kadın itfaiye personeli 3.kattan bir insanı bile çıkaramaz. Kadınlardan polis, asker ya da itfaiye personeli olmaz.

Bipolar olmadan önce hep alçak gönüllü, saf duygular besleyen birisiydim. İnsanlarla iletişimimi iyi tutardım. Bir süre sonra o kişi bana ne dese beğenirsiniz? "Salakmısın yoksa öyle mi görünüyorsun?"

Şimdi ise otokontrolüm yok. Ani sinirlenmeler ve öfke patlaması yaşıyorum. Remisyondayım çok şükür daha iyiyim ama sağım solum belli değil. İnsanlarla iletişimim eskiye nazaran daha iyi ama ne alçak gönüllüyüm ne yumuşak başlı.

Mehmet Akif Ersoy un bir dizesi var. Şöyle;

Yumuşak başlı isem kim dedi uysal koyunum
Kesilir belki fakat çekmeye gelmez boyunum

Üst Alt