Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet için alınan rapor engelli sağlık kurulu raporunu etkilemiyor değil mi?

Konular
25
Reaksiyonlar
6
Ehliyet için alınan rapor engelli sağlık kurulu raporunu etkilemiyor değil mi

Bilen birisi yazarsa mutlu olurum şimdiden teşekkürler

Mesele benim kekemelikte var araç kullanımında sorun yaratacak fiziksel engelimde var, şimdi kekemeliği ehliyet için nasıl değerlendirip oran versinler.

@HCZCI,

İlk aşama aile sağlık ocağı sizin engel durumunuza göre hastaneye sevk edecek, hastaneden muayane olup, muhtemel il sağlık müdürlüğü komisyona sevk edecek artık oradaki komisyonlar sizin muayane raporlarınızı inceleyip değerlendirecekler ;)

Her komisyona sevk edilen kısıtlama kodlu ehliyet mi alıyor? Nöroloji tanısına bağlı raporum var komisyona sevk edildim ama araba kamyon tır kullanmama engel olabilecek görünen bir engelim yok sadece sol ayak bileği hafif kas gerginliğim var. Zaten ötv için öncedrn başvurduğumda belirgin engelin yok ki ne ötv si dediler. Manuel araç kısıtlamasına girmek istemiyorum bacağımı da gayet iyi kullamıyorum. Sizce ne yapmalıyım?

bana göre durum şu. topu at kuçağımızda patlamasın bakış açısıyla hareket eden doktorlar hayatı zorlaştırmaktan başka bir iş yapmıyorlar. nerdeyse ellerinden gelse her poliklinikten onay almaya çalışıp riski sıfırlamaya çalışıyorlar.

Etkiler hocam nasıl etkilemez ? Komisyonun sürücü olur kararını Hastane Engelli Heyet Raporu verirken sürücü olamaz diyerek bozabiliyor. Bu yüzden ben hastaneden işlemlerimi geri çektim. Muhtemelen ÖTV indiriminden yararlanamayacağım çünkü hastane sürücü olamaz derken komisyon sürücü olabilir diyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
@sorularıolanbiri,

Ehliyet için alınan rapor engelli sağlık kurulu raporunu ETKİLEMEZ.

İkisi de farklı şeyler. Hastaneden aldığın engelli sağlık raporu, hastalıklarına göre engel oranları verilir %40 ve üzeri bir oran alırsan resmi olarak engelli bir vatandaş olursun. Bu aldığın rapor ile engelliler için sağlanan haklardan faydalanırsın. Ayrıca Ortopedik bir engelden dolayı ÖTV muafiyeti için Özel Tertibatlı Araç için değerlendirme talep edersen aşağıdaki iki durumu değerlendirilir.

“Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir”

“Özel tertibatlı araç kullanmaya ihtiyacı yoktur”

Komisyondan alacağın sürücü raporunun yukarda anlattığım engelli raporu ile bir alakası yoktur. Oluşturulan bu komisyon kişinin engeline göre hangi tertibatlar ile araç kullanabileceğinizi belirler. Bu komisyonun verdiği sürücü raporu ile nüfus müdürlüğüne gidip ehliyet değişimi yaparsınız başka bir işinize yaramaz.

@BnymnYldz,
Hocam şöyle etkiliyor, Komisyon sürücü tertibatlı sürücü olabilir kararı verdi tertibatlarım seçildi. Buraya kadar problem olmadı.
Hastane Ortopedi problem çıkartı sürücü olamazsın dedi en sonunda ikna ettim Komisyon kararına binayen sürücü olur dedi. Fizyoterapist sürücü olamazsın dedi. Bu durumda heyete girseydim komisyon kararı iptal olacakmış.

Malesef ben de bozamaz diye biliyordum fakat direk sürücü olamazsın dediler. Benim tertibatlarım zaten Arka,Yan görüş,Kör nokta için gerekli olanlar seçildi fakat ilgili doktorun insiyatifine kalan bir şey sürücü olamaz olarak karar çıkartabiliyorlar.

Mesela Komisyon kararına ben itiraz edersem Beni önce Kırıkkaleye gönderiyorlar, oradan olumlu karar çıkarsa sonra Samsuna gönderiyorlar oradan da olumlu karar çıkarsa kodlar da değişiklik vs oluyor. Komisyon kararındaki tertibat yada karar sonucu böyle değiştirebilirken başka bir hastanedeki tek bir doktorun isteği ile sürücü olamaz kararı alınıyor.
Bana hastanede böyle söylendi.

@Polmiks, Komisyon sürücü tertibatlı sürücü olabilir kararı verdi tertibatlarım seçildi. Buraya kadar problem olmadı. Bu aşamadan sonra yapmanız gereken komisyonun vermiş olduğu bu rapor ile ehliyet değişimi yapmaktı.

Komisyon kararını verdikten sonra siz neden hastaneye gidip Ortopedi ve Ftr bölümüne muayene oldunuz.

Hocam Komisyon kararını verdi. Vergi dairesi Engelli Raporunda "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ifadesini ekletmem için hastaneye gönderdi. Ben aslında sıfırdan rapor çıkartmayacaktım sadece ÖTV indirimi için tertibatlı araç ifadesi eklenecekti.

Doktorlar direk sürücü olur olayını bozmaya niyetlendiler. Şimdi ehliyet için sürücü kursuna yazıldım. "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" yazdıramazsam mecburen ötv siz alacağım. Hakkım olan indirimi bile kullandırtmak istemiyorlar.

@Polmiks, Hastanenin size sürücü olabilir veya olamaz diye değerlendirme yapması biraz ilginç olmuş. Aslında hastane sağlık kurulu özel tertibat durumu için aşağıdaki gibi iki değerlendirme yapıyor.

“Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir”

“Özel tertibatlı araç kullanmaya ihtiyacı yoktur”

Siz ehliyet kursunu bitirip tertibat kodları yazılı ehliyetinizi aldıktan sonra başka bir hastaneden tekrar şansınızı deneyin. Olumsuz karar verilme gibi bir durum olursa, elinizde tertibatlı ehliyetiniz olunca en azından haklı bir itiraz sebebiniz olur.

@BnymnYldz,

Hocam bende anlamadım. Boynumu tam omzuma kadar çevirmemi istediler ki o kadar çevirmem zaten mümkün değil. Kurul da boynumu çevirme oranımı değerlendirip tertibat ile sürücü olabilir kararı verdi. Yani gizli saklı bir şey yok Kurul bu durumu göz önüne alarak karar verdi.

Kurula çıkmadan önce biliyorsunuz Ortopedi doktoru Röntgen çektiriyor Fizik tedavi o röntgene bile bakmadı aynısını tekrar çektirdi. Ben ortada ciddi bir art niyet sezdim.

@16Caner16,
Hocam kursa gitmeden önce aynı rapor alıyoruz kursu bitirdikten sonra ayrı rapor,değil mi? Komisyon dediğiniz ehmiydtşn türüne mi karar veriyor 2.aşamada?

@Polmiks,
Benim zaten engelli raporum var. Var olan engelli raporunu da mı etkiler?

@sorularıolanbiri,

Şöyle hocam benim gibi önce sürücü olur raporu aldınız diyelim. Sonra Hastaneden engelli raporunu yeniletmek istediniz Hastane teçhizatlı araç kullanabilir yerine Sürücü olamaz yazarsa o zaman ilk aldığınız komisyon sürücü olur raporu iptal oluyor.
Engelli raporu değil ama Komisyonun sürücü olur raporu iptal oluyor.

@sorularıolanbiri,
Ehliyet işlemi için olur raporu aldığınızı var sayalım mevcut ehliyetiniz var ise direk nüfus dairesine gidip yenileme işlemlerini başlatabilirsiniz tekrar kursa gitmenize gerek yok ancak kursa gitmediyseniz kurs işlemleri başlata bilirsiniz kurs bittikten sonra tekrar ehliyet için rapor almanıza gerek yok ancak engelli kimlik raporu yada başka için ise işlemler farklı olacağından hastaneye başvurmak gereklidir ;)

@Polmiks Anladım hocam raporum süresiz benim zaten. Yeniletmem gerekmiyor. Peki sürücü olur rağoru alıp kursa gittik sonra ehliyet almakciçin ne yapıyoruz bir rapor daha mı alıyoruz?

@16Caner16,
Hocam kurs bitince ehliyeti nasıkcalacağız peki?

nasıl alacağız*

@sorularıolanbiri,
Sürücü olur Raporu alabildiysen 2 yıl için de kursa gidiyorsun kurs gerisini hallediyor. Sürücü olur raporu 2 yıllıktır 2 yıl içinde ehliyet almazsan 2 yıl sonra tekrar sürücü olur Raporu alman gerekecektir.

@sorularıolanbiri,
2 yıl sonra tekrar heyete görünüyoruz. Banada sehven gözlük kodu ve o kodu girtdiler 3 yılda bir heyet görünmem gerekiyor. Gözlüğü kaldırtmıştım ama o kodu kaldırtmayı unuttum süresi geçti.

@Polmiks Nedwn 2 yıl sonra tekrar gözüküyoruz orasını anlayamadım

Sürücü olur raporunu alıp ehliyeti de aldıktan sonra ehliyet yenilenene kadar görünmemiz gerekmez ki doktora,çyle değil mi

@16Caner16
Sürücü olur raporunu alıp ehliyeti de aldıktan 2 yıl sonra tekrar doktora gözükmek gerekiyor mu?

@sorularıolanbiri,

Benim durum farklı hocam ÖTV indirimi için Engelli raporunda teçhizatlı araç kullanması gerekebilir gibi bir ifade gerekiyor. Bu ifadeyi yazdırmak için rapor çıkartmak istedim Ortopedi sürücü olamazsın dedi kavga ettim falan ikna ettim Kurul Raporuna istinaden daha önce sürücü olur hakkı verilmiş sürücü olur dedi. Fizikçi olamazsın dedi baktım ortalık karışacak dilekçe verip işlemleri durdurdum. ÖTV indirimi kullanmazsam benim için de gerek yok. Engelli raporu zaten bir halta yaramıyor

@sorularıolanbiri,

Hocam benim durum cidden farklı aptalca oldu. Bana gözlük yazmışlar Tertibat kodlarında ama gözlük kullanmıyorum Gözler sağlam yani, Gözlük yazınca 3 yıl da kontrol yazılıyormuş ben gözlüğü ilk 2 gün de kaldırttım ama kontrol olayını kaldırtmayı unuttum.

Bu 1-2-3-5 yıl kontrol olayı komisyon kararı oluyor. ÖTV ile ilişkisi yok. Ben ilk 2 gün fark edemediğim için artık 3 yıllık kontrolü kaldırtamıyorum. Komisyon kodu kaldırtmak çok zor 2 farklı şehire gönderiyorlar uğraşmak istemiyorum ne onunla uğraşacak vaktim var neden şehir şehir gezecek otelde kalacak param var.

Benim durum cidden saçma oldu geneli bağlamaz yani

@Polmiks Hocam bende de kırma kusurları var miyop astigmat. Üç yılda bir kontrol mu olmam gerekiyor? Öyle olunca ne oluyor ? Bilmediğim çok şey varmış.

@sorularıolanbiri,
Göz ve görme ile ilgili problem olunca 1-2-3-5 yılda bir kontrol isteyebiliyorlar. Ben daha yeni sürücü olur belgesi aldım sonrasını bilmiyorum.

@Polmiks Bilmiyordum. Verdikleri belgede bir şey değişiyor mu kod mesela? Ehliyet için kurstan sonra ayrı bir rapor alınmıyor demiştiniz değil mi?

@AHMET FATİH ERYILMAZ,
Ehliyet için kurstan sonra ayrı bir rapor alınıyor mu?

@sclafgut,
Ehliyet için kurstan sonra ayrı bir rapor alınıyor mu?

Üst Alt