Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek ödeme belli, ama ilk maaşım E-Devlet'te görünmüyor. İlk maaşım kaç TL?

wolkan55 hayırlı olsun emekliliğiniz tamam bir haftaya kadar ek ödeme belli olur şimdi birşey söylemek imkansız tekrar hayırlı olsun

TUĞRAM kardeş emeklilik sadece devlet memuru üzerinden mi yoksa ssk+emekli sandığı karışık mı..

@manel
teşekkür ederim.darısı tüm emekliliği bekleyen ihtiyacı olan kardeşlerimin başına olsun inş.

@manel
teşekkür ederim.darısı tüm emekliliği bekleyen ihtiyacı olan kardeşlerimin başına olsun inş.

@wolkan55

Ocak maaşları ile ilgili datalar e-devlette görünmeye başladığından ve alınacak maaşlar bunlar üzerinden hesaplanabildiğinden , sizin mesajda görünen durum yani ek ödeme rakamının görünmemesi durumu bana benim durumu hatırlattı.

Bende de önce ekim/16'da e-devlette bilgiler çıkmış ama sizinki gibi ek ödeme kısmı boş görünmüştü.Ertesi ay yani kasım başında bu sefer önce ek ödeme ardından diğer rakamlar adım adım görünmeye başlayarak, o ayda maaşı biikmişlerle birlikte almıştım.

Dolayısıyla sizin durumda da, ocak sonu şubat başı e-devlette ilgili yerlere önce ek ödeme, ardından şubatın ilk haftasında maaş ödeme bilgilerinin de ilgili satırlarda görünerek, şubat ayında birikmişlerle birlikte maaşınızı almaya başlayacaksınız sanıyorum.

Son düzenleme:
Eğer ek ödeme görünmüyorsa daha maaşınız hesaplanmamış demektir.
İlk maaşınızı Şubat ayından itibaren almaya başlarsınız.

TUĞRAM

Eğer kadronuz 4a ise yani bir işverene bağlı özel sektör çalışanı iseniz devlet memuru değilsiniz demektir.Bir devlet kuruluşunda çalışıyor olmanız devlet memuru olduğunuzu göstermez.Devletten değil, devlet kurumunun çatısı altında da olsa taşeron gibi özel sektör mantığıyla iş yapan bir kuruluştan maaşınızı alıyor olmanız lazım ki 4a statüsünde olun?Yani devlet memuru demek 4c'li demek olduğuna göre siz de 4a'lıyım dediğinize göre başka bir açıklaması olmamalı.

Bu durumda da emeklilik hesabınızda aylık başlangıç tarihinin aybaşı olması gerekiyor?

e-devleti bir daha kontrol ederseniz skg 4a emekli aylık bilgisi bölümünde aylık başlangıç tarihinizin 01.01.2017 gibi bir tarih olması gerekiyor?

durumu daha açık layıcı anlatayım ozaman kamu kurumda işçi statüsünde çalışıyordum

TUĞRAM

Kamuda 4a lı çalışanların emekli aylıklarının başlangıcı ayın 15 idir.

15.12.16 - 19.12.16 dönemi 5 günlük birikmiş ödemeniz 225,69 TL
20.12.16 - 19.01.17 dönemi 30 günlük birikmiş ödemeniz 1.354,13 TL
20.01.17 - 19.02.17 dönemi 30 günlük maaşınız 1.418,18 TL (1354,13 TL üzerine %4,73 Ocak zammı)
20.01.2017 tarihinde alacağınız toplam maaşınız 2.998 TL + %4 Ek Ödeme 119,92 = 3.117,92 TL
Temmuz 2017 ye her ay alacağınız emekli maaşı 1.418,18+56,73=1.474,91 TL

merhaba 25.11.2016 tarihinde emekli işlemlerimizi yaptık babam engelli .
maaş ayın : 24 ' ü görünüyor ne kadar maaş alır tahminen ?
aylık bağlanma tarihi : 01.12.2016
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 60.00
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 30.00
2000 öncesi Gün 887
2000 – 2008/10 arası Gün 734
2008/10 sonrası Gün 2015
Toplam Gün 3636
Göstergesi 9475
Ek Ödeme Tutarı 106.70

MAAŞ : 992,30 + 106,70 EK ÖDEME 11.01.2017 TARİHİ İTİBARİYLE BELLİ OLDU AZ MI SİZCE ?

Son düzenleme:
Teşekkür ederim birebir doğru hesap benim takıldığım nokta burda ek ödemeye göre maaşın hesapladığını gördüm

ve benim edevlette net aylık:119.92 ek ödeme:119.92 yazdığından ve bu sitede de ek ödemeye göre maaş hesabı yapıldığını öğrendim

ben yaptığımda hesap farklı çıkarıyorum başlangıç 15.12.2016 maaş günü 20 66 60 36.90 oranlar.

masterzek
BuTcHeR
Merhabalar ilk olarak yardimlar icin tsekkurler az once sgk dan maas yazim geldi 2.245 tl ayni sgk nin hesaplama sitesi vardi orda birkac ay once boyle rakam cikmisti benim sorum şu olacak izninizle bu rakama ek odeme dahilmi ve 2016 da yapilan zamlar var %3 kusur deniyordu ve 100 tl seyyah dahilmi
Birikmis 1.272 tl
Simdiden tsk herkese Allah emeklilik nasip etsin
Şuan e devlette gorunuyor orda daha farki ve biraz fazla hangisi dogru acaba

Son düzenleme:
Herkese selamlar

E-devletteki 4A emekli ödeme bilgileri ve emekli aylık bilgisi kısımları, ek ödeme dışında maaşları da gösterecek şekilde bilgiler bugün güncellenmiş.Hesaplara bankaya ne yatacağı görünmekte.

İlk maaşı gecen ay almıştım tam anlamamıştım şimdi herşey yerli yerine oturdu

benim abim vergi indirimiyle 4 ocakta emekli başvurusu yaptı şubatamı görünür şimdi e devlette bilgi verirmisiniz

Selamünaleyküm arkadaşlar bugün alacağım emekli maaşım e devlette göründü. Fakat maaşı alacağım banka Denizbank hiç alakamin olmadığı banka ben akbank dan almak istiyorum nasıl olcak?

karatas_52

Büyük ihtimalle şubat başlarında görünür.

Bu işlem hızlı bitebildiği gibi 2-3 ay kadar süren süreçlerde sözkonusu olabiliyor.Abiniz umarım şubat başında e-devlette önce boş satırların, ardından tüm rakamların göründüğü süreci yaşayarak maaşını şubat ayında alabilir.

Şubat başında e-devlette emeklilik kısmının açıldığı ancak maaş, ek ödeme gibi bilgilerin olmadığı bir aşamayla da karşılaşabilir.Bu durumda mart başında ilgili yerlere rakamların gelerek mart döneminde birikmişlerle birlikte maaşını çekecek demektir.Kişiye göre değişiyor.

Net olarak böyle gecikiyor, böyle hızlı bitiyor demek zor.

mustafa kahveci

Devlet, denizbank şubesi olan heryerde anlaşmalı banka denizbank olduğundan birikmişlerle birlikte ilk maaşı denizbank şubelerine yatırıyor.e-devletten banka bilgileri bölümünden ilk maaş yatışı sonrası geçerli olacak şekilde banka şube değişikliğini yapabilirsiniz.Şu anda izin vermeyebilir.Verse bile ne olursa olsun ilk maaşı birikmişlerle birlikte denizbankın ev adresinize en yakın şubesinden çekeceksiniz.Bundan kaçış yok.

İlk maaşı denizbanktan çekerken kredi kartı vs teklifleri kabul etmeyerek sadece yatan tüm parayı çekin.Vadesiz mevduat hesabına da gerek olmadığını söyleyin.Düşük faizli kredi vs çeşitli vaatlerle sizi bankaya bağlamaya çalışacaklardır.:) Çalışmayı düşünmediğinize göre hiçbir teklife olumlu bakmazsınız olur biter.

iyi akşamlar bana bağlanan maaş 1901 gözüküyor toplam miktar 2983 gözüküyor. Ben aralık 7de dilekçe verdim buna göre 1.5 aylık maaş olarak eksik olmuyormu teşekkürler

E devlette maasim farkli bugun sgk dan gelen evrakta maasim farkli hangisi gecerli acaba bilgisi olan arkads varsa lutfen

dincbulent

e-devlette görünen bilgiler olarak bir detay vermemişsiniz.Ancak yazdığınız bazı rakam ve tarihlerden yola çıkarak tahmin yapalım.

SSK 4a için emekli maaşları aybaşından itibaren birikmeye başlandığından, sizin başvuru tarihiniz 07.12.16 olduğuna göre, maaşınız birikmeye 01.01.17'de başlıyor.Hangi tarihte maaşınızı alacaksanız birikmişler dışında +30 gün peşin maaşta alacağınızdan 1,5 aylık kayıp gibi bir durum sözkonusu olmuyor.

25 ocakta maaş alacağınızı varsayalım.30+24 = 54 günlük maaş almış olacaksınız.

Pepe72

SGK maaş bağlama evrakları ile e-devlette görünen rakamlar arasında normalde bir fark olmaması gerek.Ancak yılbaşı dönemi için doğal olarak ister istemez bir fark sözkonusu.Çünkü aralık ayının sonlarında yapılan başvurular sonuçlanırken henüz ocak başlarında belirlenen zam oranının bilinmemesi durumu var.Kağıtlarda yılbaşı zammı boyutu atlanmış oluyor.

e-devlete zamlı maaşlarda yansıdığından, SGK maaş bağlama evrağına göre farklılık gözlemlenebilir.e-devletteki rakamlar daha yeni yapılan hesapların sonucu olduğundan yani fiilen bankaya yatacak rakamları gösterdiğinden, geçerli olan eğer e-devlette birşey görüyorsanız odur.

masterzek iyi günler zekai abi BuTcHeR eyüp bey
e devlette maaşlar zamlı olarak görülmeye başladı zam oranı %4,73 zamlı ama ilk maaştan kaynaklanan birikmiş oranı kağıtta yazanla aynı neden değişmiyor acaba 1 - 18 ocak arası birikmiş miktar yeni zamlı maaşa göre hesaplanmıyor mu acaba

masterzek
Cok sgl un kafam karisti cunku hatta gece 170 aradim onlarda e devletteki rakami soyledi ama zamsiz rakam dedi 100 tl seyyanen yok dedi neyse artik bekleyim gorcez,Allaha sukurler olsun

sgk nın denizbankla anlaşması var ilk maaşınızı denizbanktan alır akbanka taşırsınız bende öyle yaptım

benim geçen hafta gelen kağıtta 1.819,48 TL yazan maaş şimdi e-devlette 1.905,54 TL olarak göründü. ocak zammını yansıtmışlar. ek ödeme ile beraber 1.981 TL . Allah yemeyi nasip etsin.

Üst Alt