Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli ikramiyesine haciz konabilir mi? [Hukuk]

abi iyi güzel hoşta sen bu borcu inkar mı ediyorsun? ikramiyeni aldığında ödeyeceğini düşünmüyor sanırım avukat...
emekli maaşlarına bile haciz konulamıyorken ikramiyene hiç bir şekilde bir şey yapamaz avukat için rahat olsun.

sajo___

zaten maasım da bloke var her ay emekli maasım kredı ye kesılıyor el surmeden bu borc bır sekılde odenıyor benım sıkıntım elden borclarım var ve soz verdım odeme yapıcam dıye o kısılere mahcup duruma dusmemek

Hiçkimse kendisini kanunlardan,yasalardan üstün göremez.
Cumhurbaşkanlığı,Başbakanlık,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve ilinizde baroya şikayette bulunun.
Kanun haciz yapılamaz diyorsa haciz yapılamaz.

BuTcHeR

Bimer e gecen hafta yazdım hala cevap vermedi sgk ile görüştüm orası da topu avukata atıyor ne yapacagımı sasırdım

emekli maaşına normalde bloke konamaz ama kredi çekerken maaşımdan alınsın diye sözleşme imzalarsan o zaman el koyarlar,sayfalarca sözleşme imzalatıyorlar,birde altına okudum imzaladım diye yazdırıyorlar,bu şekilde maaşına temmlik koyuyorlar,ama emekli ikramiyene el koyamazlar,ikramiye kanunu o şekilde çıktı resmi gazeteden,egerki avukat el koyarsa direk baroya şikayet et,ptt yide cumhuriyet savcılıgına şikayet et,çünkü kanuna karşı haksız uygulama olamaz.sen önce ikramiye günü bir bak bakalım,çekemezsen ona göre hareket edersin.

İron

Hareketsiz ve blokeli emekli maaşınız bulunmadığı için bu hizmeti kullanamazsınız. diyor e devlet te

Az önce fox tv haberinde bir emekli vatandaş çıktı , bankaya kredi borcu olduğu nedeniyle ikramiyesine bloke konulmuş . İkramiyeyi almak için gittiği atm den boş döndü .

Hem açıklamalar var icra ve kesinti olmayacak şeklinde hem banka bloke koyuyor . Bankanın yaptığına bakarsan hükümet açıklamalarının hiç bir hükmü ve değeri yok .

Bu kadar kişi ümitlenmiş iken bu hoş olmayan süprize maruz kalacak . Önceden de maaş promosyonlarına el koymuşlardı .

jackal75
sen bağ kur emekli sandığı hangisinden emekli oldun sgk dan emekli olduysan bu gece 24:00 den sonra ptt gidip atm den çek bakalım parayı.

-DORLİON-
Herkes istediği gibi at koşturuyor. Bak RTE man adası davası 6 ayda sonuçlandı Kemal Kılıçdaroğluna 192bin tl para cezası verdiler gayet normal hakim aksi karar verse görevden alınır. Benim davam 12 yıldır bitmiyor RTE davası 6 ayda bitiyor nerede eşitlik ilkesi

Arkadslar benim yardim aldigim bakanliktan ziraat bankasi icra yoluyla el koydu vermiyor sizinkine havada el koyar oda ben her yere sikayet ettim

@jackal75

ya sen nasıl Trakyalısın ? Trakyalılar kurnaz açık göz ve savşçı olur ayrıca sen [FONT=arial]Spartaküs MÖ 109 yılında doğmuş Roma Cumhuriyeti'nde Trakyalı bir gladyatörün torunusun git ptt bankamatiğini forklift ile söküp evine götür .[/FONT]:eek:

jackal75 Şimdi atm den bayram ikramiyesini çektim . Kesinti ve bloke kimseye uygulanmamış ve miktarı 1 000 TL olarak veriliyor .

Ewt benimde banka kredi taksidi çekmemiş bende sabah çekerler diye gece 00 03 te çektim bile :))

-DORLİON-
jackal75 forkliftle atm yi söküyor hocam meşgul yani yazamaz şimdi.:eek:

akks47
senin sig raporun %48 mi Ebru neden 480tl bayram harçlığı aldın ? raporun daha yüksek olmalıydı

İron Yardım isterse gideriz vinçlerimiz mevcut :D Çift makine kaldırırız yeter ki işi görülsün :cool:

Evet %48 vermişler psikiyatri değerlendirilmesi gerek diye yazmış bişey soracam ben gitsem rapor yenilesem yeni raporumu SGK ya versem yükselir mi

@iron cvb bekliyorum Demir abi

Evet emekli ikramiyesine haciz konulabilir sadece senin çıplak emekli maaşına haciz koyamaz bu çalışanlar ićinde geçerli eğer avukat gönderdiği yazıda ikramiye tazminat agi olarak belirttiyse bunlara haciz koyabilir ayrıca avukatlar bütün bankalara bu yazıyı gönderir bankalara yatan paranada bloke koyabilir tabi bu para emekli maaşı olarak yattıysa banka parayı avukata ödemez ayrıca banka parayı bloke koyar ne sana öder nede avukata tabi bu bankanın insiyatifine bağlı benim başıma geldi hacizi kaldırmak için icra müdürlüğüne gittiğimde gördüm çalışmadığım bankalara bile yazı yazmışlar sadece halk bankası geri dönüş yapmış para yatarsa keserim diye :)

akks47

şöyle anlatayım sgk gider benim iş kazasından dolayı yeni rahatsızlıklarım çıktı beni hastaneye sevk edin rapor almak istiyorum dersen ve yeni raporun da %60 olursa tabi ki maaşın artar. ama sgk seni kendi anlaşmalı hastanesine sevk eder ve buradan daha yüksek bir rapor alma ihtimalin çok düşük . adli tıpa gireceksin %60 adli tıp raporunu bile sgk kabul etmiyor adli tıp bizi bağlamaz biz kendi anlaşmalı hastanemize sevk ederiz gel buradan alabiliyor musun görelim seni diyor işte böyle

Hastane yüzde 54 vermiş Ankara’da inmiş %48 e neyse uğraşmaya değmez

sabah erken den gidicem ptt ye bakalım ne olucak gelişmelerden haber edicem

Üst Alt