Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşınıza ne kadar zam aldınız?

senveben

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bir yanlışlıkmı var anlamadım gitti. Yok 62 tl yok yüzde bilmem kaç zam derken topu topu ek ödeme ile birlikte 33 tl zam yani % 4.4 gibi bir zam yansımış. Bu zaten enflasyon zammı değilmi. Sayın Başbakan çıkıp atıp tutuyodu. yok % bilmem kaç yok en az 62 falan diye benimkindemi bir yanlışlık var acaba. HERKES YÜZDE ORANINI VE RAKAMINI yazarsa fikir edinmiş oluruz. Aşağıdaki linke tahsis numarasını yazarak öğrenebiliriz.

http://app.sgk.gov.tr/Emaas/

arkadaşlar lütfeeeennn,

sayın hükümetimiz elinden geleni yapıyor, neyinize yetmiyor bakiim o maaş artışı??? bozdurun bozdurun harcayın iştee:)

sizleri tevekküle davet ediyorum:)

valeciraptor;

bu oranla hiç alakası yokki. altını çizdim bir yanlışlık var yada kandırılıyoruz.
750 812 837 87 11,6%

750 783 4.4%

Ben de 60 TL aldım ancak,zam oranı yüksek olduğundan değil maaşım yüksek olduğundan.
Yoksa zam oranım %4,bilmem kaç.
Bi de online baktığımda sadece maaş ödemesi var,1 Ocak'tan geçerli zam fark ödemesi de olması lazım ama bu aya yansımamış.

sanırım bir hata var. Başka bir arkadaş 1 ocaktan itibaren fark deyince anladım. yapılması gereken zammın tam yarısını yansıtmışlar. buda 15 günlük farka denk geliyor. Bakalım ne çıkacak.

hisse oranı 3/ 4 ne oluyor....

----------

Ek Ödeme Miktarı ...21.56 Aylık Bağlama Oranı...64.00 [FONT=Arial Narrow]
[/FONT]

Anlamadığım neden hayal kırıklığına uğranılıyor ki Tayyip ve çetesinden ne beklenıyıyordu.
Ancak merak ettiğim 2007 seçimlerinde buradan AKP yi destekleyenler şimdi ne düşünüyor.

Küçük bir örnek vermek istiyorum, benımde emekli maaşıma 67 Tl zam yapılmış ve aylık hastane katkı payı + ilaçlara ödediğim 45-50 tl arası.şimdi bu zamla övünen AKP bunu nasıl açıklar.
Hani her hastane de bakılıyorduk,hanı sosyal devlet.
AKP ye oyverenler artık bu verilen zamların hayrınıda görsünler.

Emekliye maaş şoku! Zamlı aylıklarını almak için bankalara gittiler ama... 18.01.2010 14:03:14
Başbakan Tayyip Erdoğan, 2009'un son günlerinde müjdeyi verdi: "Emekli maaşlarına 60'ar lira zam yapılacak." Bu müjde üzerine dün ve bugün maaş günü gelen emekliler bankalara koştu. Maaşlarında sadece yüzde 4.6 TUFE zammını görünce şoke oldu.

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre zamlı maaşını almak için bankaya koşan emekli hayal kırıklığına uğradı. 30 lira farkı gören emekli, banka çalışanlarına sert tepki gösterdi. SGK, zamlı maaşlar için yasal düzenleme gerektiğini belirterek, zamlı maaşların Ocak farkıyla birlikte Şubat’ta verileceğini açıkladı. Emekli dernekleri, şimdi de 60 liralık zammın TÜFE artışının üzerine eklenmesi için vekillerin kapısını çalacak.
Başbakan Erdoğan’ın işçi ve esnaf emeklilerine yapılacağını duyurduğu zammı maaşında göremeyen emekli öfkelendi. Oysa yasa gereği söz konusu zammın yapılabilmesi için 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel sağlık Sigortası Kanunu’nda değişiklik yapılması gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, yasa değişikliği için hazırlıkların devam ettiğini belirtirken, zamlı maaşların Şubat ayına yetişeceğini bildirdi.
Bu nedenle Ocak maaşını almak için bankaya koşan emeklinin maaşına sadece geçen altı ayda gerçekleşen TÜFE oranında, yani yüzde 4.6 oranında zam yansıtıldı. Böylece 60 lira hayaliyle bankaya giden emekli ortalama 30 lira zam almış oldu.
TÜFE de kalsın!

Hükümetin duyurduğu zamlı maaş ve Ocak ayı farkı Şubat maaşlarına yansıtılacak. Ancak TÜFE artışı iptal edilerek, 60 liraya ulaşacak oranda nisbi zam yapılacak. İşte emekli dernekleri, “TÜFE zammı kalsın, hükümetin sözünü ettiği 60 liralık zam bunun üzerine yapılsın” talebiyle milletvekillerinin kapısını çalacak.
Tüm İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Satılmış Çalışkan, “TÜFE artışı yasa gereği maaşlara yansıdı. 60 liralık zammın yapılabilmesi için yasa değişikliği gerekiyor. O zaman TÜFE artışı kalsın; bunun üzerinden 60 lira zam olsun” önerisi getirdi. Çalışkan, konu Meclis’e geleceği için tüm milletvekillerinden önerilerine destek isteyeceklerini söyledi.

Kıymetli arkadaşlar, başbakanın emeklilere verdiği zam müjdesi rakam olarak en az 63 tl, en çok 101 tl arası olacaktı. Ben bağkur'dan 536 tl alırken, yeni maaş belgemi aldığımda sadece 54 tl zam yansıtıldığını gördüm. Bu 54 tl zammı da bizlere çok görüp, cuma günü zam miktarını 24 tl'ye düşürmüşler. Bugün bağkur ilçe şube müdürlüğünde itirazda bulundum. Konuyla ilgili memur ancak zammın bir kısmı geri çekildiğini söyledi. Yapılacak birşey yok ve yetkimiz dışındadır dedi. Durum böyle arkadaşlar. Sizlerin de görüşlerinizi bekliyorum. Saygılar...

Ben SGK sitesine baktım.62 lira zam almışım.Artık bu ay yarısınımı hepsinimi verirler görecem.Dememe kalmadı şimdi siteye PARAPLEJİ27 nin yazısına göre SGK sitesine tekrar baktım arkadaşım haklı valla,62 lirayı fazla bulmuşlar 31 liraya indirmişler,

Arkadaşlar olan şey şu herkese %4,6 oranında 2009 yılının ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılmış Uygulama ocak ayına yetişmemiş Endişe edecek bir durum yok şubat maaşları ocak ayındaki eksikler ile beraber ödenecek

valeciraptor;
hayır arkadaşım. zammın bir kısmı geri çekilmiş. elimde bugün ve 10 gün önce aldığım belge var. kafamda konuşmuyorum. ilk aldığım belgede zam yansıtılmış. bugün ise aldığım belgede zammın bir kısmı geri çekilmiş...

Emekliler zamlı maaşı ne zaman alacak?
sp.gif

AA
Giriş Saati : 19.01.2010 11:28
Güncelleme : 19.01.2010 11:33
_yeni_2_buyuk.gif
sp.gif

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığından, işçi emeklileri aylıklarında yapılan artışın, ''Yasal sürecin tamamlanmasının ardından, şubat ayı ödeme döneminde, öngörülen zamlı aylıkları ile ocak ayına ait fark tutarlarının ödeneceği'' bildirildi.

SGK'dan yapılan yazılı açıklamada, şunlara yer verildi:
''Sosyal Güvenlik Kurumundan 4a (SSK) ve 4b (BAĞ-KUR) kapsamında gelir ve aylık alan emeklilerimize 2010 yılı ocak ödeme döneminde 1298 TL'ye kadar aylık alanlara seyyanen 60 TL; bu tutarın üzerinde aylık alanlara da yüzde 4,62 oranında artış yapılması öngörülmüştür.

Bu artışlara ilişkin yasal süreç devam ettiğinden, emeklilerimizin aylıklarına ocak ayında yüzde 4,62 oranında ilave yapılmış; yasal sürecin tamamlanması akabinde, Şubat ayı ödeme döneminde, öngörülen zamlı aylıkları ile ocak ayına ait fark tutarları ödenecektir.''

EMEKLİLERDE HAYAL KIRIKLIĞI

Dün Türkiye Emekli Dernekleri Federasyonu (TEDEF) İşçi-Memur-Bağkur Emeklileri Derneği (İMBED) Genel Başkanı Hamdi Öz, ''Bankalara maaş almaya gidenler hayal kırıklığına uğramıştır. Maaşlara yüzde 4.6 zam uygulanmıştır'' demişti.

Öz, yaptığı yazılı açıklamada, 2010 yılı emekli maaşlarına yapılacak zammın günler önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağının duyurulduğunu, emekli dul ve yetimlerin de büyük bir beklenti içine girdiğini kaydetti. Gündemdeki intibak yasası ile ilgili derneklerinin dava açtığını hatırlatan Öz, talepleri doğrultusunda Anayasa Mahkemesine yazı yazılması gündemdeyken Başbakan'ın 5 Ocakta zamları açıkladığını ve kafaların iyice karıştığını dile getirdi.

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı zamların hayal kırıklığı yarattığını savunan Öz, şunları kaydetti:
''18 Ocakta bankalara maaş almaya gidenler hayal kırıklığına uğramıştır. Maaşlara yüzde 4.6 zam uygulanmıştır. Bu ülkede Başbakan'ı müşkül duruma kimler düşürmüştür? 2010 Şubat ayında yüz binlerce emekli, dul ve yetimimizin maaşlarından aidat adı altında kesinti yapılacaktır. Bu kesinti yasa dışıdır. Kesinti yapılanlara ne bilgi verilir ne de yasa gereği alındı belgesi verilir. Konu mahkemededir. Bu yasa dışı kesintiye karar verenler, onay verenler, gelecekte zimmet suçuyla yargılanacaklar, yapılan kesintiler emekli, dul ve yetimlerimize iade edilecektir.''

sp.gif

Şubat ayı emekli maaş/gelirler ve zam farkları sgk sayfasına işlenmiş

merak edenler için şubat ayı emekli maaş-gelirler ,sgk sayfasına yüklenmiş.zam fark oranını merak edenler bakabilirler...

Maaşım: 662 TL + 27 TL de ek ödeme ile birlikte 689 TL idi.
Zamla birlikte: 763 TL + 30 TL de ek ödeme ile birlikte 793 TL olmuş.

Yani 104 TL net artış var :)

Bülent iyiymiş yaa :)
Benim toplamda 1.270 idi, 1.335 olmuş.

Bu rakamlara ocak ayında verilmeyen 30 tl de dahil galiba çünkü 60 tl zam gelmişti bendede 90 tl artış görünüyor

benim 385 ti baktım 445 gösteriyor yani 60 tl falan birde ocakta ödenmeyen fark var

808+35 idi 845+35 olmuştu gecen ay sımdı 895+35 olmus 80 lira gelmıs totalde

şampiyon,
134tl ek ödeme biriken ,maaşınız bağlanırken geçen ayların getirisidir.düşme olması mümkün değil..134tl/geçen toplam ay sayısına bölerseniz,gerçek ek gelir tutarı belli olur..

arkadaşlar banada yardımcı olursanız sevinirim.2000 senesi iş kazası sonucu sol diz altı ampütasyonluyum ssk malülen emekliyim. 2010 senesi için bahsedilen zammın sadece enflasyon farkı olan % 4.62 zammını aldım şubatta da aynı galiba benim ek iyileştirme zammı alma hakkım yok.

Ghost ocak ayında herkez 4.62 oranında zam aldı kanun yetişmedği için şubat ayında sende herkez gibi zammnı alacaksın sgk nın sayfasından bakabilirsin şu anda

ben bakıyorum sayfa boş çıkıyor bilgileri girince siz başka bir yerdenmi bakıyonuz linki yazsanız buraya

Üst Alt