Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşınıza ne kadar zam aldınız?

bendede ne zam var nede fark
bu nasıl iş yaa

Başkasının bakımına ihtiyaç duyar düzeyde malulen emekliyim. Bu nedenle yapılan zamlardan her zaman en yüksek düzeyde yararlanıyorum.

Yalnız, yukarıda yazdığım maaş bilgilerinde şu ayrıntı var: 662 TL + 27 TL olarak verdiğim rakam Ocak maaşım değil, 2009'daki maaşım. Onun üztüne standart bir artış yapıldı ve sonra bu ekstra artış eklendi.
Bu detaylar benim için önemsiz gerçi (ben aldığım miktara bakarım :)), ama diğer arkadaşlar "yahu bize neden bu kadar zam olmadı" diyor ya, onlara açıklama olur mu diye düşünerek yazdım bunları...

evet haklısın ama bende başkasının bakımına muhtaçım fakat iki tahsisden maaş alıyorum ondan olabilirmi 1100 tahsisde ne zam var nede fark

ayrıca ben ssk sayfasına girince tc ve şifre istiyor bu nedir acaba sizin bilgisayarda nasıl farklı siteyemi giriyorum hayır ama her zaman girdiğim yer anlamadım valla
ayrıca bu artış için bir yerlere itiraz etmemmi gerekiyor

Murat, hatalı bakıyor olmalısın...
İlgili sayfaya girip tc kimlik nuumaranı ve nüfus cüzdanında yer alan ve sistemin şifre olarak kullandığı numarayı yazıp güncel bilgilere erişmelisin

Çalıştığım dönemde 1500-2000 TL arası maaş alıyordum.SSK pirimlerim de gerçek beyan üzerinden ödeniyordu.
(İnceden dalga geçer gibi bir hava sezinliyorum umarım yanılıyorumdur)

Yanılıyorsun dalga deçmek ne demek 120 bin 130 bin lira primi olanlar bu maaaşı anca alıyorlar o yüzden dikkatimi çekti tekrar hayırlı olsun

bülent bey onları yapıyorum ama sayfa boş çıkyor ve bi önceki sayfaya dönüyor
peki bu zam nasıl onada açıklama yapsanız ben iki tahsisden maaş alıyorum fakat ne zam var nede fark

emeklilik zammı hakkında soru?

iş kazasından dolayı 2000 yılından beri emekliyim. Devletin açıkaldığı bu yeni zamlarla herkes 100-120 arası zam alırken şubat ayında bana 30 tl zam yapılmış. acaba malulen emeklilere yapılan zam oranı düşük mü bilginiz var mı?

Bilemiyorum gokay, sgk'ya bilgi edinme kapsamında sorun isterseniz...

aylık miktarı 751, ek ödeme 30, kesinti 19 tl yazıyor...
zaten benim aylığım önceden 730 tl idi. bu işten ben hiçbirşey anlamadım..

Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan fikir almak istiyorum. Şu zam meselesi baya kafamı karıştırdı. Bildiğim kadarı ile emekliler bir sonraki ayın maaşlarını peşin alıyorlar. Yani Şubat ayının 20 sinde Mart ayının maaşını peşin aldık. Eğer doğru biliyorsam. 20 Aralık 2009 Ocak ayının maaşını aldık. Zamlarda Ocak 2010 tarihinden geçerli olduğuna göre Ocak ayı için bir fark ödenmesi gerekmiyormu, işleyiş bu şekilde olması gerekmiyormu. Tamam 62.tl zam Ocakta aldığımız Şubat, Şubatta aldığımız Mart ayına tam olarak yansıtılmış. Fakat Aralık 2009 ayında aldığımız Ocak maaşının bir farkı olması gerekmiyormu. Şunun için soruyorum, acaba bu Emekliler derneğine kesinti yapıldımı. Hesapladığımda 2 ay 62.tl farklı maaş almış oluyorum ama diğer fark yok. Acaba çaktırmadan burayamı kestiler. Bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

wedo;

akp mi yaptı bu yanlışlıkları geçmişte başkaları yapmadı mı yoksa sağcılara duyulan bir art niyetmi ?*

OYU HANGİ PARTİYE VERCEZ ONUDA YAZ BUNDAN SONRA O PARTİYE VERİRİZ..

zamanında maaşlarınızı almadığınız günleri ne çabuk unuttunuz yağ,benzin kuyrukları vs bakım maaşı adı altında nezaman maaş bağlandı bu paraları alıyomudunuz zamanında veinize doktor geliyomudu engelli olduğunuz için daha 7-8 sene öncesine ilaçlarınızı albiliyormuydunuz acaba nekadar nankör bir milletiz yarabbi

cemil o dediğin olay hükümetin değil gelişen teknolojinin ve AB uyum için senin kara kaşına kara gözüne vermiyorlar ozaman tv yoktu şimdi cepten bakıyosun olayları çarpıtmayın verdiklerinin yanında aldıklarınıda unutmayın sakın sadece biz değil en geri kalmış ülkeler bile bize yetişmiş durumda eskiden katarak ameliyatı şeker tansiyon kolestrol varmıydı yoktu bunlardan ölene eceli gelmiş, gözleri durana şekerden gözleri durmuş diyorlardı vesair
senin dediğin o zamanlarda daha anne baba diyemiyoduk şimdi bize anne baba diyorlar

senveben hurriyet gazetesiydi galiba birkac gun once yazmisti
emeklileri kendilerinden habersiz bilmem bir emeklilikle ilgili biryerlere uye yapip aidat kesiyorlarmis zam oldugu zaman emekli garibimin hicbisiden haberi olmuyormus boylece
sgk dan bilgi isteyip nerelere kesildigi ve kendi bilgisi olmadan kesilen paralarin iadesi icin dilekce verilmeliymis gibi bisiler okumustum isteyen arastirsin

sgk nın sitesinde bakınca kesinti çıkmıyormu oradan bakıp öğrenebilirsin nereye kesiliyor bence

maaşımı bıle goremedım aylık mktar bolumu ek odeme kısmını tumden boş gorunuyor anlamadım:( sıstemdemı bır sorunvar

Bir güvenlik açığı söz konusu:
"Kişisel bilgilerin güvenliğinin korunması ve üçüncü şahısların bu bilgileri yasadışı kullanmasını engellemek amacıyla başlatılmış olan şifre uygulaması Haziran 2010 tarihine kadar ertelenmiş olup bu tarihte söz konusu bilgilerin yine sadece kişiye özel görüntülenebilmesi amacıyla yeni bir güvenlik sistemi devreye alınacaktır."

eyvallah velaciraptor..

ustad diğer oran aylık yuzdesı falan var ama alt kısm tumden boş neyse :)) el mi koyacaklar maaşımıza ne:)

murat kardeş heralde biz BM ye girdikte haberimizmi yok acaba sana somut bir örnek yunanistan adamlar battı maaşları almıyolar benzin yok vs almanya dedi 1 cent bile yok dedi hadi kurtarsın BM bakalım onları kısacası sen yapmazsan sana BM hiç birşey yapamaz çünkü kaynak sende akıllı kullanabilirsen

Maaşım: 662 TL + 27 TL de ek ödeme ile birlikte 689 TL idi.
Zamla birlikte: 763 TL + 30 TL de ek ödeme ile birlikte 793 TL olmuş.

Yani 104 TL net artış var :)

Şu anda maaşım 734 + 30 olarak görünüyor.
Demek ki geçen ay önceki aya ait fark da eklenmişti...

2010 maaş zammı hakkında..?

Arkadaşlar 2010 yılı maaş zamlarıyla ilgili bilgisi olan varmı? Malülen emekli oldum %4.5 ilk altı ay dediler.720 tl. Oldu başbakan enaz 60tl. Zam yapıldı dedi 780tl.oldu.mart ayında yine 750 tl. Aldım ocak zam farkı falan yok. Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

BÜLENT arkadaşım seninde yorumunu bekliyorum

Yanlış yere atmıssın cevabı guzel kardesım aynı yazıyı emeklılık kısmına at zaten otomatık atılacak bırazdan ocakta 840 aldım subatta 880 martta 925 ama malulen emeklı degılım

evet daha öncede yazmıştım, 62 tl zamlar tam olarak yansıtıldı ama farklar bir şekilde yok edildi.

Maaşlara zam 6 aya bölündü? Ama her şeye zam bir günde yuzde 30 /40 oldu ocak 1 den ıtıbaren.

Üst Alt