Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduktan sonra düzelirsem emekli aylığım kesilir mi?

Mehmet359

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Mrb. Ben 2021 de 4 evre kolon kanseri oldgumu ogrendim. Kolon ameliyatı oldum ve bağırsak dışarıya verildi. Kolostomi kullanıyorum. 2022 de onkoloji tedavim bitti ve kontrol için yani bağırsağın tekrardan içeriye alınıp alinmayacagina karar vermeleri için. Bana 2022 haziran ayı için kolonoskopi yapılması için randevu verdiler. Ve eğer bağırsağın içeri alınma ameiyati olursa ne zaman ameliyat yapacakları meçhul. Kolonoskopi için bile 2 3 ay sonraya randevu verdikleri için. Ben bu arada 2021 de malullük maaşı için basvurdum ve bana geçici maaş bağlandı ve bu maaş ağustos ta bitiyor. Benim eğer ameliyatım ağustosu geçerse benim maaşım ne olacak. Kesilecekmi veya heyete basvurdugumda kolostomi torbası var diye maaşım devammi edecek. 4 evre kanser hastaları iyileşince maaşları kesiliyor mu yoksa sureklimi maaş devam ediyor sonrasında. Sonradan tekrardan kemoterapi almaya başlayınca tekrardan maaş baglaniyormu. Devamlı mi oluyor. Bir sürü muamma . Şimdiden cvp vereceklere teşekkürler. Biraz karışık oldu ama . Kusuruma bakmayın

Kanserin en düşük oranı bile yüzde 40, kesileceğini sanmıyorum çünkü sizin hastalığınız daha ağır.

Ya vallahi tam bir muamma . Ağustosta maaşım kesiliyor . Süreli malullük maasim var. Kolostomi torbası var. Kontrol olucam bagirsak içeri alinacakmı alinmicakmi . Kolonoskopi yapacaklar ona göre ameliyata karar verilecek ama hazİran ayına gün veediler. Ameliyat için karar verseler ağustos ayını geçecek . Maaşım ne olacak. Heyet ne rapor verecek. Nasıl iyilesicezde nasıl calisacam bilmiyorum.

kanser var ve 4.evre , yayılım zaten pette çıkıyor cerrahi müdahale yapılmış , ne yazık ki başka organları da tuttuğu için 4.evre demişler. malulen emekliliğinizi onaylamasalar bile siz sgk gününüz varsa erken engelli emeklisi olursunuz diye düşünüyorum.yalnız sadece onokolojiden değil , genelcerrahi , plastik cerrahi ve diğer hangi organlara yayılım yaptı ise onlara gidip oran almalısınız bankodaki memur hayır dese bile yazdırın gidin doktora görünün . ayrıca başka rahatsızlığınız varsa onlar içinde ek puan alırsınız . şeker tansiyon kalp vs ....ama zaten 4.evre için asla %40 altına düşmezsiniz. geçmiş olsun ben de metastazlı 4.evreyim , moralinizi bozmayın lütfen siizn kanserinizin türünde çok iyi gelişmeler var tedavi seçenekleri çoğaldı ve hastalar daha kaliteli yaşama devam ediyor. şu an bağırsaklar dışarda bu moral bozar diyet moral bozar kilo kaybı sosyal hayattan kopuş ama hepsi geçecek . kemoterapi de geçiyor zor ama geçiyor gidiyor.moral bozmayın bozanlarını yanınızda tutmayın. ben kanseri kötü bir grip ağır çok ağır grip gibi görüp devam ettim sizde öyle bakın.inşallah yaza daha iyi olacaksınız.

Öncelikle çok teşekkürler. Beni kanser değil bu belirsizlik öldürecek zaten. Ben 1 sene kemoterapi aldım. Ve son pet çekiminde temiz çıktı. Ağustos ta maaşım kesilecek. Bende agustos ayına kadar bagirsagin iceriye alınma ameliyatını olur çalışmaya başlarım diye düşünüyordum. Ama ameliyat için kontrol etmeleri gerekli koloniskopi emar lazım .ama haziran ayına gün verdiler. Birde 2 3 ay önceden heyete yeni rapor için başvurun diyorlar maasinizin kesilmemesi için. Bana bu durumda maaş vermeye devam ederlermi. Ameliyat olmadan heyete girince kolostomi torbası var diye devam eder mi maaşım. Ama Pet temiz çıktı. Ne olacak sizce😊 çok karışık bir durum

Bu arada sigorta başlangıç 1998 7.ay prim 3933 yaşım 38

Mehmet359

%90 maaş devam edecektir. Ameliyat tarih belirsizliği sgk'nın da karar vermesini engelleyecektir. Ben olsam süre dolamdan 3 ay önce kontrole gider, hastaneye sevk alır, kontrol sürecini tamamlardım.

OturanBoğa en son çektirdiğim Pet temiz çıktı. Buna rağmen kontrolde maaş devam çıkarmı Bülent abi. Senin dediğin gibi 3 ay varken agustosta maaşım bitiyor. Bende temmuzda gidecem abi kontrole. Maas sureklimi sence suresizmi olur abi. Tahmijin Bu ara da vakit ayırıp cvp yazdigin için Bülent abi çok teşekkürler

Bu arada cvp yazan herkesten Allah razı olsun

kontrol ve ameliyat yapılan devlet hastanesi ise ordan rapor alın.başlatın süreci kaybınız olacağını düşünmüyorum zaten şimdi başlasanız 15-20 gün sürüyor. plastik cerrahi ve diğer hastalıkları unutmayın.kemo bende sağırlık yaptı mesela .

Mehmet359

Petin temiz çıkmış olduğu bilgisini görmemişim. Bu emekliliğin devamı açısından sorun olabilir. Ama barsakların dışarda olması emekliliğin devamı için yeterli sayılabilir. İnanın net bir şey söylemek mümkün değil. Umarım maaşınız devam eder

OturanBoğa Bülent abi ameliyat olsam bir an önce hiç sorun değil . Bir an önce toparlanip çalışmaya başlarım. Maaşım kesilsede önemli değil. Ama Pet temiz çıktı. bagirsaklari içeri ye alma ameliyatı için agustostan sonra yani maaşım ağustosta bitiyor. Heyete saglik kurulu kontrolune bagirsak dışarda girmiş olucam. Benim amacım çalışmaya başlayana kadar maaş verseler yeter. Yoksa sağlığımiz olsun çalışırız. Ama işte devlet hastanelerinde tetkikler için 3 4 ay sonraya gün veriyorlar. Nasıl olcak afedersiniz ama iki ucu boklu degnek

Sgk Pet temiz çıkmış ama bağırsak dışarda ne zaman ameliyat olacağı bellı olmayan hastaya yani bana ne gibi bir supriz yapacak acaba

Mehmet359

ben rapor alırken herşey özelde olduğu için herşeyin sonuç kağıt çıktı imzalı götürdüm yanımda.ama sizin devlet hastanesinde oldupu için görecekler sistemden . ayrıca heyete girdiğinizde sıra beklemiyorsunuz gidip o gün hastaların arasından alıyor doktor ya da laboratuvar ...yani en yoğun hastanede böyle oldu bana. benim işlerim uzun süredü çünkü doktorlar tek ve izinli olunca bir hafta yok. iki yere bölünmüş hastane bir oraya bir oraya gitmek bu halimde zor.malulen emekli olunca yine normal heyet gibi mi oluyor o süreçten emin değilim.

Acaba tekrardan süreli bir maaş baglanirmi acabaa

Valla efendim Allah kimsenin sağlığına zeval vermesin. Hele hele böyle bir hastalik. Çok zor. Çalışmak zorunda olan insanlar için . Son evre kansersin ne kadar pet çekimleri temiz ciksada her an riskli. Birde yok maaş kesilcekmi yok devammi edecek. Kontrol tetkikler yapacaklar 3 ay sonraya gün veriyorlar kim öle kim kala. Bari riskli gruplara öncelik verilse. Allah sonumuzu hayır etsin

Bugün kolonoskopi randevusunu martin 31 ine çektiler. Emar da bu gece için randevu verdiler. Artık hakkımızda hayırlısı neyse o olsun. İnşallah herşey ameliyat yolunda gider. Allah şifa bekliyen herkese şifa versin. Allah bütün hastalarımızın yardımcısı olsun

Pet cekimim temiz çıkmıştı. Pet çekilirim heyete kadar ozaman ne olur bilmem tabi sonuç. Ama yine temiz çıkarsa iyileştin sen diye kesiyorlar mi acaba. Yoksa evre 4 olmasi nedeniyle devam ettirirlermi.

Sizin kanser türü ve evresi neydi Hanife abla. Siz malulen emeklilikten yararlandinizmi hanifeaydin

timik karsinom ...malul değil engelli emekliliği için süreci başlattım ama 4.evrelere sürekli verilen rapor ben de süreli.....niyeyse.yorumsuz. Kanseri çeken biliyor.

hanifeaydin çok geçmiş olsun öncelikle .aynen sizinde dediğiniz gibı çeken biliyor. Kullanılan ilaçların yan etkisi ameliyatlar yapılan testler hastaneye sürekli git gel insanda psikoloji namına birşey bırakmıyor. Birde üstüne maddi skintilarda eklenince içinden çıkılamaz bir hal alıyor. Zaten hastalık sıkıntılı birde yok raporuydu yok şuyuydu prosedürler insanı bezdiriyor. Sizin tedaviniz ne durumda peki.

Mrb. Ben 4. Evre kolon kanseriyim. Tedavim bitti tahlilleri ve sonuclarim temiz çıktı. Süreli malullük maası alıyorum ve kontrol muaynesi verdiler. Bende zaten sonuçlarım temiz çıktı ve maaşımı keseceklerini bildiğim için kontrol muaynesine gitmezsem ne olur. Olumlu olumsuz yanları.

erken engelli emeklisi olursunuz .malul maaşı değil bu emekli maaşını alırsınız bu yönde bir araştırma yapın isterseniz.belki ameliytala bağırsak içeri alınınca kendizi enerji bakımından iyi hissedersiniz moral olarak da.çalışmayı kendiniz isterseniz belki.durumunuuz bilmiyorum sadece tahmin yürütüyorum. bağırsak içeri alınıp normal işe dönenler var ...herkese göre değişiyor.umarım herşey sizin için iyi olur.

Kontrol muaynesine gitmezsem olumlu olumsuz nelerle karsilasirim

Mrb. Ben 4. Evre kolon kanseriyim. Tedavim bitti tahlilleri ve sonuclarim temiz çıktı. Süreli malullük maası alıyorum ve kontrol muaynesi verdiler. Bende zaten sonuçlarım temiz çıktı ve maaşımı keseceklerini bildiğim için kontrol muaynesine gitmezsem ne olur. Olumlu olumsuz yanları OturanBoğa

Devam etme olasılığı yok dimi OturanBoğa abi . Herşey temiz çıktı. Bagirsagim dışarıda içeri alınacak. Bu şartlarda devletin öngördüğü calisabılir durumda olduğum galiba.

Abi vakit ayiripta cvp yazdığınız için çok teşekkürler.

Mehmet359

Barsağın dışarıda olması nedeniyle devam edebilir. Ben olsam kontrole giderdim

Merhaba
Allah şifa versin. Devlet memuru isen, görevine dönersiniz. Özel sektör ise iyi kötü bir şekilde hayatınızı devam ettirirsiniz. Kafanıza takmayın dünya kısa bunlar ile vaktinizi öldürmesini izin vermeyin. Olacak olan inan oluyor. İnsan ne yapsa mani olamıyor. Bazende insan negatif düşününce negatif i çeker. Pozitif düşünün...

engelli raporu %40 ve üzeri muhakkak çıkar 4.evre demişsiniz demek ki uzak organlara yayılım var olay sadece bağırsak içeri alıp tekrar içeri yerleştirme değil ki. 4.evre için en azından 2 yıllık kontrollü engelli raporu %40 ve üzeri çıkacaktır .kolay mı öyle onca süreç sonrası işe dönmek . her yolu deneyin yeniden rapor alın kontrole gidin . sırf yorgunluk bile başa bela. kemo ayrı dert. kemo yanetkileri ayrı dert. sizde hastalıkla alakalı ne çıktıysa o bölümlere girin ekletin puanı .plastik cerrahi , fizik mesela hareketleriniz eskisi gibi değildir eğiliğ kalkma ağır kaldırma bunlar hepsi negatif şeyler. uzak organ yayılımı nerdedir? bunlarla ilgili de mi temiz çıktı? 1.evre kanserler bile iyileşmiş olsa belli bir oran alıyor.uğraşın bence..maaş için bile olmasa engelli raporunuz olsun elinizde rken emekli olun . çalışmaya devam etmrek isterseniz devam edersiniz .

OturanBoğa kontrolden sonra bağırsağı içeriye alırlarsa Bülent abi. Bağırsak iceriye alınmış sonuçlar temiz çıkmış. Maaşımı kestirmemmi lazım abi. Sonra demesinler haksız yere bizden maaş almışsın. Sonra faiziyle almazlarmı Bülent abi. Benim maagsim ağustosta kesiliyor. Haziranda ben kontrole gidicem bu arada ameliyat olmazsam kolostomi torbam olacak. Eğer ameliyat olursam bağırsak içeri alma ameliyatı yinede kontrol muynesine gitmemi tavsiye edermisin Bülent abi. Bundan sonraki sureclerde eğer calisamazsam ne tavsiye edersin Bülent abi. Çünkü kemoterapi biteli 5 ay oldu hala çok çabuk yoruluyorum ve çalışma gücüm yok. Ameliyat olsam bile çalışma gücümün gelmesi zaman alıcak. SSK giriş tarihim 1998 7. Ay primimde 3993 gün 39 yaşındayım. Emeklilik konusunda ne gibi bir şansım var veya yok Bülent abi.

Mehmet359

Merhaba,öncelikle çok geçmiş olsun.

Malulen emeklilik için kontrol muayenenizde %90 olasılıkla Malulen emekli maaşınızı durduracaklar ve red cevabı alacaksınız.Ancak kurul sizin çalışmanızda hala bir sakınca görürse Malulen emekliliğiniz yine süreli uzatacaktır.

Malulen emekliliğinin temel mantığı maluliyetinizi devam etmesi üzerine kurulu bir yapı olmasıdır.

Ayrıca sigorta giriş tarihiniz nedeni ile siz Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik hakkına sahipsiniz.Bu demek oluyor ki sizin tam teşekküllü bir hastaneden Engelli Sağlık Kurulu raporunuzun olması gerekiyor.Geçirmiş olduğunuz hastalık nedeni ile en az %40 ve daha fazla bir oran alacağınız çok yüksek bir ihtimaldir.

Bununla beraber bu raporu almanız veya elinizde var olan bir rapor ise bir iş yerinden çalışıyor olarak veya çalışmaya başlamanız ile birlikte az önce size ilettiğim Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik şartı gereği iş yerine girip Vergi Dairesine başvurarak Engelli Vergi İndirimi belgesi almanız gerekmektedir.Bu belgede de hastalığın nedeni ile alacağınız oran ilk almış olacağınız Engelli Sağlık Kurulu raporu ile birebir aynı olma olasılığı çok yüksektir.

Bu işlemlerin ardından Engelli Vergi İndirimi ile Emekliliğin sizin için olan şartı 19 SGK Hizmet yılı 4.240 SGK prim günü (%40 Engelli Vergi İndirimi Belgesi Oranı ile) emekli olabileceksiniz.

Burada önemli olan bir kaç husus mevcuttur.

İlk sigorta giriş tarihiniz nedeni ile Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik statüsünden emekli olabilirsiniz.01.10.2008 yılından sonra ilk defa sigorta olanların kullandığı Engelli Emekliliği haklarınız kullanamazsınız.

Bu size şöyle şartlar getirmektedir;

*Kesinlikle bir işe girip Vergi dairesine başvurarak Engelli Vergi İndirimi belgesi almak zorundasınız.

*Emeklilikte 18 yaş kuralı (18 yaşını doldurduğunuz gün SGK hizmet yılı hesaplaması yapılmaktadır) sizin için 2001 yılı baz alınacaktır.Ancak zaten 2022 yılı olmamız nedeni ile oda tamamlanmıştır.

*SGK prim gününüzde yaklaşık 9 aylık prim eksinizi tamamlamanız ve elinizde Engelli Vergi İndirimi belgeniz olması durumunda SGK emeklilik servisine başvuruda bulunarak emeklilik isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Engelli Vergi İndirimi ile emekli olduktan sonra Malulen Emeklilik olma durumunuza gerek kalmayacak veya zaten dönüşte yapamayacaksınız.

Emekli maaşı hesaplamasında bir farkılılıkta mevcut değildir.Yani bir kaybınızda olmayacaktır.

İnşAllah hakkınızda hayırlısı olur.

Saygılar.

Mrb öncelikle hayırlı bayramlar Bilgi Hazinedir vakit ayırıp ta bu kadar açıklayıcı cvp yazdığınız için çok teşekkürler. Burda sadece aklıma takılan konu şu maas konusu . 40 engelli oranı alınca arastirmalarimda maaşlar bin küsür civarı diyorlar. Ben şu anda bu maaştan çok fazla alıyorum. Maaş düşük olmazmı engelli raporu alınca. Bu arada kontrol muaynesine gitmeyi düşünmüyordum süreli tekrardan belki verilir diye gitmeyi düşünüyorum.

Mehmet359

Rica ederim.Hayırlı bayramlar dilerim.

Öğrendiğiniz,duyduğunuz veya okuduğunuz ve buradan yazdığınız engel oranı ile bağlantı emekli maaşı bilgisi tamamen yanlıştır.

Emekli maaşları nasıl emekli olduğunuz yöntemi ile değil SGK prim tutarlarını ve SGK prim gün sayısı ile hesaplanmaktadır.

Yani normal emekli olanda ,engelli vergi indirimi ile emekli olanda veya malulen emekli olan arkadaşlarımızında emekli maaşları SGK prim tutarları ve SGK prim günleri ile hesaplanmaktadır.

Yani adınıza yatırılan SGK prim tutarı ve SGK prim günleri birebir sizin emekli maaşınızı etkilemektedir.Engel oranlarımızın emekli maaşı hesaplamasında hiç bir etkisi yoktur.

Örneklemek gerekirse(gerçek örnekler);

27 yıl çalışmış,ortalama asgari ücretin 3-3,5 maaş alarak çalışma hayatını sürdürmüş bir abimiz 5.250 TL maaşı almaktadır,18 yıl çalışmış ortalama asgari ücretin 4,5-,5,5 katı maaş alarak çalışma hayatını sürdürmüş bir arkadaşımız 6.300 TL emekli maaşı almaktadır ve de tahmini 17 yıl çalışmış ve sürekli maaşı tavandan yani asgari ücretin 7,5 katı veya daha fazla tutar üzerinden maaşı çalışma hayatında almış bir arkadaşımız ise yakın zamanda 10.000 TL den fazla emekli maaşı bağlanmıştır.

Farkında iseniz engel oranlarını hiç paylaşmadım çünkü engel oranının konu ile alakası yoktur ve hatta bunlar normal ,engelli vergi indirimi ile emeklilik ve malulen emeklilik şeklinde 3 farklı sistemden emekli olan 3 kişidir.emekli çok yüksek olanının çalışırken maaşı çok yüksek ve diğer kişide ona nazaran biraz alarak ve son olarak daha az maaş alan kişileri örneğimde sizinle paylaştım.

Bu sebeple emekli maaşında Engelli Vergi İndirimi ile Emekli olursan engel oranı ne olursa olsun malulen emekli maaşında aldığınız emekli maaşınızın aynısı alacaksanız.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir şimdi gördüm bir işe girip ondan sonra vergi indirimi için basvurucam. Burda önemli olan benim prim gün sayısı tytuyormu tutmuyormu başvuru yapabilmek için vergi indirimine. Saglik açısından sartlarim tutuyor yüzde kırk kemoterapi tedavisi görmüş hastalara 40 engel raporu veriyorlar otomatik men Sigorta giriş 1998 8. Ay 3993 gün sigortam var. 83 doğumluyum. Bu gün sayısı yeterlimi

Mehmet359

Merhaba,ilk yazımda size Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik şartınızın %40 oran üzerinden 19 SGK hizmet yılı,4.240 SGK prim gününe ihtiyacınız olacağını iletmiştim.

İlgili şartlarla SGK giriş yılınız 18 yaşınızı dolduruduğunuz tarih baz alınması nedeni ile 2001 yılının doğum günü olacağı için 2020 yılı ile SGK hizmet yılınız dolmuştur.SGK prim günü için yaklaşık 9 ay çalışmanız yeterli olacaktır.

İnşAllah hakkınızda hayırlısı olur.

Saygılar.

Son düzenleme:
Bilgi Hazinedir çok çok teşekkür ederim. Çok yararlı ve faydalı bilgiler verdiniz hayatimi kolaylaştıracak. Bu gösterdiği niz yolu takip edicem. Çok sağolun. İnşallah bu verdiğiniz bilgiler sayesinde bu durumda olan birçok insan faydalanacak. Sağlıkla kalın

Bilgi Hazinedir peki benim emekliligim sureklimi yoksa sürelimi olcak. Kontrol muayenesi falan olucakmi

Mehmet359

Rica ederim.Size faydalı olabildiysem ne mutlu bana.

Emekliliğinizi süreli veya süresiz olacağını vergi dairesinden alacağınız Engelli Vergi İndirimi belgesinin süreli veya süresiz olması belirleyecektir.

Size daha önce ilettiğim gibi bu emeklilik sisteminde SGK sizden sadece vergi dairesinden alacağınız Engelli Vergi İndirimi belgesi talep edecektir.Engelli Vergi İndirimi belgesindede süreli ve süresiz şekilde zaman ayrımı mevcuttur.

Bu bağlamda süresiz Engelli Vergi indirimi belgesi almanız durumunda süresiz emeklilik hakkına kavuşacaksınız.

Ancak bazı rahatsızlıklarda SGK emeklilik servisi süreli Engelli Vergi İndirimi olmasına karşın emekli olduğunuzda size ileticiği resmi emekli olma yazısında kontrol muayenesi şartı koymayıp süresiz de emekli edebilir.Bunun örnekleride mevcuttur.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir diğer konularda verdiginiz cvp lara da baktim kanser hastalarının oranı ile ilgili. Burdan cikarttigim sonuç şu. Surelide verseler benim alacağım oran 4.evre kanser hastası olarak hastalığı da atlatsak onkoliji hastalarınin oranı yüzde 40 altına düşmüyor. Buda bir nevi sürekli emeklilik demek .yanliş yorumlayıp anlamadiysam. Bu 40 ilk oranda zaten bana yetiyor. Ve birde şu aklıma geldi. Bana yüzde 60 oran çıkarmı. Eğer çıkarsa dediğiniz gün sayısı varya 4240 gün bu düşermi. 4020 güne. Ben önce şu malullük için kontrol muynesine herturlu gideyim. Belki supriz olur maaş devam eder. Eger etmezse çalışıp 4240 günü tamamlayıp vergi indirimi ile emeklilige başvuru yaparım. Peki birde şöyle yapma olasılığım varmı. 4240 günü beklememk için 4020 gün olupta başvuru yapsam vergi indirimine yüzde 60 rapor cikarmi. Çıkmazsa 4240 güne tamamlayıp tekrar başvuru yapsam sorun olurmu

Üst Alt