Mehmet359
Merhaba,size hemen yanıt veremediğim için üzgünüm.Tedavi sürecindeydim.
İnşAllah sağlığınız gün geçtikte daha iyi bir evreye geçiyordur.
De-Kont arkadaşımız ve Bülent Bey'in
OturanBoğa size verdiği yanıtlara katılıyorum.Bunlarla beraber malulen emeklilik sürecinde yapılan son yönetmelik değişikliği ile süreci inanılmaz zorlaştırdılar.Sanki malulen emekli etmek istemedikleri kanısını herkeste oluştuğunu duyuyorum.
Sizin anladığım kadarıyla 18 aylık ilk başvurunuz süresi doldu ve 2. kez başvurunuza istinaden malulen emekliliği süresiz almayı arzu ediyorsunuz.
Bu konuda ancak duyduğum ve benimle paylaşılan tanımadığım bir kişiye ait deneyimi size aktarabilirim.
Malulen emekli olan bir arkadaşımız (kanser) 18 aylık süresi dolunca kontrol muayenesi oluyor ve red cevabı alıyor,Tekrar sizin gibi başvuruyor ,doktorlar metastaz var diyerek ona rapor yazıyorlar ve raporu iletiyor.Rapor YSK tarafından inceleniyor ve süreli malulen emekliliği geri verildiğini söylediler.
Bülent Bey'in
OturanBoğa ifade ettiği gibi değişiklik olması her zaman itiraz hakkı doğurur diye bir bilgi aktarmışlar.
Kendisi şunu araştırmış ve doğru bir bilgimi bilmiyorum ancak sürekli bu şekilde nereye kadar dayanacağını bilemediğini söylediğinide bilgi aldığı kaynak eğer 3. kez kontrol muayenesi ve gerekli belgeler ışığında süreci uzatırlarsa artık süresiz malulen emekli olabilirsin diye bir paylaşımda bulunmuşlar.
Bu açıklamayı bir kaç kişiden daha duydum ancak belirtiğim gibi yaşamadığım veya şahit olmadığım bir konu olduğu için size bu sonuçtur diyemiyorum.
Ancak malulen emeklilikteki yönetmeliğin değişikliği işlem ve karar süreçlerini tamamen sekteye uğrattığı ortadadır.
İnşAllah sağlığınıza bir önce hayırlısı ile kavuşur ve huzur içinde emekliliğinizi yaşabilirsiniz.
Size kolaylıklar ve hayırlısı ile sonuçlanan süreçler diliyorum.
Saygılar.