Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olup yasadan sonra kontrol muayenesine çağırılacaklar hangi mevzuata tabiler?

@fthzr,
Yanlız süreli raporlar süresi doldugunda yeni mevzuata göre

Bugün SGK ikinci kurul la görüştüm Şubat 15de olan kontrol sürem eski mevzuata göreymis raporum 2yil süreli olduğu için 2yil sonunda yeni mevzuata göre yani çalışma gücü kaybına göre olacakmış

@svnn,
Sizin olayı anlamadım siz emeklimisiniz emeklimi olmaya çalışıyorsunuz
Ayrıca kontrol .muaynesi yasadan önce kontrol muaynesi olduğu için değil emekli planların kontrol muaynesi hep eski yasaya gire devam edecek

15 şubatta kontrol muayneniz var nasıl rapor 2 yıllık oluyor

Bugün SGK ikinci kurul la görüştüm Şubat 15de olan kontrol sürem eski mevzuata göreymis raporum 2yil süreli olduğu için 2yil sonunda yeni mevzuata göre yani çalışma gücü kaybına göre olacakmış[/COLOR]
Biraz saçma ve mantıksız olmuyor mu bu durum 🤔

15 Şubat kontrolü eski yasa
2 yıl sonraki kontrol yeni yasa

Eee burdaki söylediğin kontrol sürelerinin ikiside yeni yasanın resmi gazetede yayınlanma sonrasında kalıyor.

Birisi eski yasa birisi yeni yasa olmasını gerektirir bir sebep nedir ?

Anayasa mahkemesi iptal ederse süreli rapor ile emekli olmuş insanların kazanımları üzerinden olacak gibi okuduğum konuştuğum hukukçular bu konuya dikkat çekiyor o yüzden şartlar tekrar sizin istediğiniz şekle bürünür inşallah sağlıklı insanların bile.iş bulmakta zorlandığı bir ortamda engelli insanlara sağlık ilmine göre engellisin ama git çalış demek hakkaniyetli bir durum değil @svnn,

@BnymnYldz,
Ama bir arkadaş da sgk ile görüşmüş eski baltazar sisteni ile demişler ,
Ya bunlar naptı ya , ya bize niye yılan dillerini uzattılar ya, ya bir insan bu kadar kötü olabilir mi ya, ya KÖTÜ ya Kötü

Merhaba arkadaşlar bu forumda süreli süresiz rapor olayı konuyu tam bilmeyen arkadaşlar için kafa karıştırıcı.Süreli rapor veya süresiz rapor diye bir şey yok emekli olmuş olanlar için.SSK daha önce emekli ettiğinde rapor değil vergi indirim belgesi süreli mi süresiz mi diye bakıp ona göre kontrol şartı koyuyor.

Mesela benim raporum süreli ama vergi indirim belgem süresiz ssk yı aradım sende kontrol süresi yok dedi.

olası bir kontol olursa raporu geçmişte aldığım kural mı geçerli olacak ?

Ayrıca iş yerinde engelli kadrosunda çalışmaya devam etmek için raporumu yeniletmek istediğimde balthazar formülü mü geçerli olacak ?

@BnymnYldz @OturanBoğa @deasn12

@svnn anladığım kadarıyla derecesi düştüğü için eski vergi indirim belgesi bir işe yaramıyor ve suresi 15 şubatta bitiyor.Yeniden vergi indirim belgesi çıkardığı için yeni aldığı vergi indirim belgesi işine yaramayacak.Bu sebeple bunu anlatıyor kanımca.

• Beğen
Reaksiyonlar: Mlkr
@fthzr,
Müşavir Uzman Özgür Erdursun, da süreki yada sürekli raporlular hak edilmiş yasa ile eski puanlarını alınca devam edicekler dedi, baltazar yani , yeni yönetmelik uygulanmıcak dedi

@svnn,
süreli rapor diye bir şey yok .Rapor süreli olup vergi indirim belgesi süresiz olanlar var.Vergi indirim belgesi süreli olursa kontrol şartı olur.

@clark50,

Mesela benim raporum süreli ama vergi indirim belgem süresiz ssk yı aradım sende kontrol süresi yok dedi. Evet vergi indirimi süresiz ise genelde SGK kontrol muayenesi istemez. İhbar şikayet ve soruşturma gibi durumlarda SGK süresiz veya süreli emekli ayrımı yapmadan kontrol muayenesi talep edebilir.

Olası bir kontol olursa raporu geçmişte aldığım kural mı geçerli olacak ? Şimdiye kadar söylenenlere göre evet eski yasa geçerli olacak. Kontrol muayenesi için dün sevk alan arkadaş için eski yasaya göre sevk işlemleri yapılmış sonuçlanınca daha net bilgi olur.

Ayrıca iş yerinde engelli kadrosunda çalışmaya devam etmek için balthazar formülü mü geçerli olacak ? Engelli raporları iptal olmuyor. Kişi eğer engelli raporu almak isterse eskisi gibi balthazard formülü ile belirlenen engelli raporu alabilir. Mevcut raporlar ile işkur engelli kadrosu veya diğer kurumlardaki bütün engelli haklarınızdan faydalanabilirsiniz.

Yani bizim burda hep bir olmadıgımız müddetce her zaman altta kalıcaz olan olucaz, bence yeni kardeşlerin de hakları için napıp edip bu gwrizekalı yasanın iptali için bişey yapmalı,

@BnymnYldz,

Bu vergi indirim kafama takıldı bir soruda ben sorayım.
Ben üç yıllık rapor ve yine üç yıllık vergi indirim belgesiyle emekli oldum.
Kontrol muayenesi geldi sgk başvurdum sevk aldım.

Raporu yeniledim, emeklilik devam ediyor, vergi indirim belgesini ile ilgili bir işlem yapmadım.
Vergi indirim belgesi de yenileniyor mu?

@Dem, Emeklilik yönünden işlemleri yapmışsınız.

Vergi indirimi ilk işyerine gönderilen belgede şöyle yazıyor,

Engellilik indiriminden yararlanmaya devam edilebilmesi için öngörülen sürenin bitiminden önce yeni bir rapor alınması ve bu raporun değerlendirilmek üzere Merkez Sağlık Kuruluna gönderilmesi gerekmektedir.

Eğer herhangi bir işyerinde çalışmaya devam ediyorsanız maaşınıza bir katkı olarak vergi indiriminden faydalanmak istiyorsanız son aldığınız raporu tekrar vergi dairesine vermelisiniz.

Çalışmıyorsanız bu işleme gerek yok.

Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım.

Son düzenleme:
Yahu arkadaşlar bakın komisyon tutanakları var bende CHP li vekiller kontrol muayenesinde hak kayıplarının yaşanacağını söylüyorlar, bunun karşısında SGK BAŞKAN YARDIMCISI İSMAİL ERTÜZÜN bir açıklama yapıyor CHP li vekillere açıklama aşağıda

"Bugün itibarıyla yaklaşık 306 bin civarında kişi buradan aylık almakta, bunların bir kısmının kontrol muayene tarihleri var,
bunların aylıkları ödenmeye devam edecek, kazanılmış hakları korunuyor, bunlarda herhangi bir problem yok.
Diğer husus ise kontrol muayene tarihi öngörülen kişiler, yine, raporu aldığı tarihteki engellilik yönetmeliğindeki kriterler
üzerinden değerlemeye tabi tutulacak, bunlarda da herhangi bir hak kaybına yol açılmayacak.
Düzenlememiz...
KAYIHAN PALA (Bursa) - Yani 2008 öncesi mi?
T B M M
Tutanak Hizmetleri Başkanlığı
Komisyon: SAĞLIK, AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL İŞLER KOMİSYONU Sayfa:21
BAŞKAN VEDAT BİLGİN - Evet.
SGK BAŞKAN YARDIMCISI İSMAİL ERTÜZÜN - Evet, zaten şöyle Sayın Vekilim, burada...
KAYIHAN PALA (Bursa) - Çünkü bu açıklığı göremedim ben kanunda ama...
SGK BAŞKAN YARDIMCISI İSMAİL ERTÜZÜN - Bunları özellikle gerekçesinde de yazdık. Kontrol muayene tarihi
öngörülmüş aylık ödenmekte olan kişinin süresi sona erdi, KMT'ye gönderdiğimizde değerlemesi yine o raporu aldığı tarihteki
yönetmelik çerçevesinde yapılacak. Yani, sizin bahsettiğiniz gibi, çalışma gücü kaybına orada bir dönüş söz konusu olmayacak.
Yani dolayısıyla bir hak kaybına burada yol açmayacak.
BAŞKAN VEDAT BİLGİN - Teşekkür ediyoruz arkadaşlar.
Önerge var mı bununla ilgili?
KAYIHAN PALA (Bursa) - Sayın Başkanım, biz önergemizi bu açıklamanın üzerine geri çekiyoruz. Çünkü bu açıklama
bizim için önemlidir. Herhangi bir hak kaybı olmayacağı burada resmî olarak dile getirilmiştir, biz de bunu seçmenlerle paylaşacağız.
O zaman bunu da şey yapmamıza gerek yok.
BAŞKAN VEDAT BİLGİN - Geri çekiyorsunuz, teşekkür ediyoruz."

Bu nedenle mağdur olan ya da olacak herkesin en azından aşağıdaki vekilleri mutlaka etiketleyerek aşağıdakine benze tweetler atması,daha da önemlisi bu vekillere ulaşması gerekmektedir.
Sayın vekillerim, komisyonda tartıştığınız ve size "Hak kaybı olmayacak" denilerek savunulan madde tamamen hak kaybına neden olacak şekilde çıkartılmış. Kontrol muayenelerinde yeni uygulamaya dahiliz
@eczozgurozel

@KAYIHANPALA

@ednanarslanchp
#EngelliyiKandırmayın

Bunlar artık mensubu olduğumuz Türkiye Cumhuriyetini yönetemiyorlar; Bir an önce koltuklarını bırakmaları lazım. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa yapmak gerekli. Yoksa bunlar gayet pişkin bir şekilde g.tümüzden donumuzu da alacaklar Vesselam.
Üzüldüğüm konu ise; Kendilerini dindar olarak lanse ediyorlar, bunlar yüzünden bizim gibi mütedeyyin insanlar da zarar görecek,

Merhba arkadaşlar bende süreli vergi indiriminden emekliyim , ama EYT de hak ediyorum böyle bir durumda eyt geçebilirmiyim vergi indiriminden emekli olanlar.

@Samet_oz,
Selamlar, tabiki fakat maaşınız yeniden hesaplaniyor. Bu durumda geçen yıla göre 30 ve 2023 deki refah payı 8-9 olmak üzere yaklaşık maaşınız yüksek ise yüzde 35 civarı düşüklük olacaktır. Bunların tümü buradaki yazışmalardan bilinen bilgiler. En doğrusunu SGK yetkilileri verecektir.

Ben de sureli raporlarda emekli lanlarin, kmt lerinin emekli olduklari tarihteki maddeleee iatinaden yapilacagini duaunuyorum..

Malulen emeklilik ile veegi indirimi emeklilik farkli konulardi..buradaki metinlerde hep malulen emeklilik uzerine atidlar yapilmis..keza vergi indiirmi ve malulen emeklilik sartlari da zaten ialeyis olarak farkliydi..

Ek olarak, komiayon tutanaklarinda vergi indiirmi kmt konusu da Sgk ust duzey burokrat tarafindan teyit edildi hatta muhalefet bu uat duzey burokrat anlatimina iatinaden, resmi tutanaklara gectigi icin maddeye yonelik.onergesini geei cekti, masdeye ok. Verdiler.

Meclis yasama islerine cok vakif olmamakla birlikte, bu komisyonlar bpsuna yapilmiyor diye duaunuyorum..iktidar mevcut cogunluk sayisi ile iatedigi her yasayi direkt.meclise getirip onaylatir o zaman..komisyonun ne onemi kalir !!

Komiayonda farkli, mecliste yasa icerigi farkli olamaz diye dusunuyorum..en azindan bu kadar baait olmamali..sayfalarca maddelik yasa teklifleri geliyor meclise, komisyondan gecirip iki kelime cevirerek icerik bambaska hale getirulebilir, muhalafet te bunu kacirbilir.. o yuzden bu kadar kolay olmamali bu isler diye dusunuyorum.

Insallah dogru dusunuyorumdur.

lütfen TBMM vekillere mail atınız,HANGİ PARTİ OLURSA OLSUN , BU AYIP HEPSİNE AİT,

BAKIYORUM SOSYAL MEDYAYA HERKES ÖTV Lİ ARABA İÇİN İSYANDA ...BİR GAZETE MANŞET ATMIŞ BABANNE DEDE ÜSTÜNE ÖTV SİZ ARABA ALMA SON BULDU DİYE....işte sonuç bu ....ötv siz araba engellinin hakkı evet .bir uyanık torun devreye giriyor .aldığı büyüğü tek sefer bile arabaya binmiş değil örneğin....İŞTE BÖYLE SUİSTİMALLER bizleri mağdur etti.Şimdi engelli emeklilik diye bas bas bağırıyoruz canımız yandı hakkımız yendi , bu halde prim daha nasıl doldururz çalışacak gücümüz yok diye üzülüyoruz , emekliliğine 3-4 ayı kalmış 1 senesi kalmışlar KMT tarihi yaklaşanlar ....burda engelli emekliliği için değil de ötv siz araba için yorum yapıp siteye girenler .....bu kısma dahil oluyor ...daha yazmayayım....ciddi yaşlısı için alıp bizzat hastane için koşturanlar ayrı tutuyorum da gerçek engellilerin ciddi anlamda canı yandı ....maddi anlamda çok şey kaybettik , emeklilik sgk hastane ilaç ameliyat ne olacak? çocuğumuza eşimize ne kalacak ? hangimiz özel sektörde 60 yaşına kadar çalışailir ya da işveren sizi düşük performansla ( sağlıklı bireylerle karşılaştırınca) tutar?her engelli bir değil , çalışabilen vardır ama çoğumuz günü zor bitiriyor .....çok hakkımız yendi....diyecek söz yok.erken seçim istiyoruz.

Son düzenleme:
@hanifeaydin,

Şimdi siz böyle derseniz başkası da sahte raporlarla engelliler emekli oldu der. Engelliler bari birbirinin kuyusunu kazmayı bıraksın. Bu suistimal denen şey her yerde her zaman var. Toplu ulaşımda başkalarının bedava kartı kullanılıyor diye toplu ulaşımı da iptal edelim o zaman. Devlet sadece bu suistimal denen şeyi yeni yasayı çıkarmak için kullanıyor. Yeni çıkarılan ÖTV yasasını suistimal Eden olmayacak mı? İş gücü kaybından emeklilikte suistimal olmayacak mı? Tabi ki olacak. Bunlar hep bahane. Engelli haklarının alınması şahane!!!

Bir de gerçek engelli ne ya? Engelliyi yasa tanımlamış. Bunun kararını ne zamandan beridir siz veriyorsunuz? İnsanlara dışarıdan bakmakla ne hastalıklarının olduğunu, ne derece hasta olduğunu nereden anlıyorsunuz? Ben söyleyeyim. Anlayamazsınız. Tıbben 2 ay sonra ölecek birisi de sapasağlam görünebilir...

Üst Alt