Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurusunda istenen belgeler nelerdir?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
Merhaba kısmetse bu ayın 22 sinde emekli işlemlerim için unkapanı na gidicem ama gitmeden önce acaba yanıma hangi belgeleri almam gerek bilgisi olan varmı acaba?
Bide Engelli raporumun aslınımı götürücem yoksa fotokopisinimi götürücem ,şimdiden verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

sevgili bülent ben yaşlılıkmı yoksa malüllük sınıfınıma giriyorum hangisinden emekli olucam acaba

Ben %50 ile yaşlılık emekliliğinden olacağım :)

neye göre karar veriyoruz benim oran %40 bende yaşlılıktanmı oluyorum acaba

Malulluk için en az %60 olmak gerektiğini biliyorumda ondan :)
Dolayısıyla sizde malulen olamazsınız.

he tamam ozaman bende senin gibi yaşlılıktan olacam ok anladım saolasın

Vergi ndirimi olsun rapor oldun mu sıkıntı yok onlar zaten senin bilgilerini ulaşıyor ben 3 ay önce emekli oldun ondan bu kadar kesin yazdım

ibrahim ,peki raporun aslınımı veriyon yoksa fotokopisi yeterlimi

Ben %40 ortopedik özürlüyüm.2001 de öğretmen olarak başladım.Sanırım 2016 da emekli olma hakkım var.(diye biliyorum.) Yanılmıyorum umarım.Vergi indiriminden faydalanıyorum.

vergi indirimi aldıysan sen aslı sende olmaz çünki aslı ankaraya gider sana vergi indirimi olrak geri gelir zaten vergi indirimi sana raporun aslı gibidir olur elinde vergi indirmi yoksa bi an önce git vergi indirim işini halet yoksa olmadan hiç bi işin olmaz senin eğer vergi indirmin varsa işin cabuk olur rapor vergi indirimi yeterli olur hiç bi sıkıntı cıkmaz sanırım izmirde pilot bölge yaptılar emeklilik başvurusu bi günde bütün işlemler yaplıp sonuç veriliyor kişiye hemen

ibo3535 kardeşim gnydın öncelikle benimde şu an elimde yüzde 51 vergi nidirim belgem var (bu hafta ulaştı elime ) ben şuan mersindeyim dolaysılada başvurumu burda papacam şartlarım tamam benim size sorum şu izmir pilot bölge demişsiniz ne güzel bişey bu acaba mersinde tahmini ne kadar sürede sonuçlanır benim işlemlerim tşklr kardeş

sanırım herşey 1 ayda biter zaten başvuru yaptığınız tarihten yan emekliğe bi sakınca yoktur keğıdı dilekce verildin mi sizin paranız calışıyor yani 1 ayda sürse daha fazla sürse yada daha az sürse sizin kaybınız yok maddi olarak şimdiden size hayırlı olun diyelim darısı emekli olmayanların başına

tşklr mersinden izmire saygılar bi başlayalım bakalım :)

ibrahim , aslı derken çalıştığım firmamdaki rapordan bahsediyorum rapor zaten ankaradan geldi ve firmaya teslim edildi ya o rapordan bahsediyorum işte ,sigortaya giderken yanımda o raporu götürecekmiyim çünkü o rapor fotokopi değildi diye hatırlıyorum ve ben şuanda vergi indiriminden yararlanıyorum arabamda var ötv ödemediğim ,kimliğimde bile %40 engelli ibaresi çıkmış yani herkez tarafından tanınıyorum :) ,neyse ben o rapordan bahsediyorum giderken onun fotokopisinimi götürücem yoksa iş yerindeki raporun kendisinimi götürücem

Mehmetyilmaz;

mehmetylmaz kardeşim ssk ya giderken kimligini götürmen yeterli çün kü her halukalde senin emeklilik dilekçene istisnaden kurum maliyeye yazı yzacak amaelden senle gönderip ister ama postayla ister sonuçta resmi yazışma karşılıgında maliyeden gelen resmi yazıyla işlemin başlıycak yani özet olarak sen raporu kafana takma kardeşim :)

herkez seni tanıyor ama nazisam dediği gibi yazı yazacaklar maliyey sen elinde raporla vergi indiriminle git onlar gerisini onlar yapar bu kadar kafana takma

nazisam;

Hayır malesef kimlik yeterli olmuyor muhakkak vergi dairesinden bize gelen vergiden muaftır belgesini görmek istiyorlar, nerdenmi biliyorum çünkü bugün sigortaya emeklilik işlemlerim için gittim ve emekli olabilir kağıdımı aldım ,çok mutlu oldum inşallah herkeze benim gibi bu mutlu habere kavuşmak kısmet olur.
işlemlerle ilgili sormak istediğiniz bişi varsa tazeyken hemen bildiklerimi aktarayım ki emkeli olacak arkadaşlara bi faydam olsun.

Mehmetyilmaz;

Hayırlı olsun. Darısı bekleyenlerin başına,
Şu anda emekli olabilir yazısını almak için ne tür belgelerle ve nereye gittiniz. Olayı kısaca anlatırsanız iyi olur.

hemen söyliyeyim :
kimliğiniz ve maliyeden elinize ulaşan vergiden muaftır belgesi olacak onun fotokopisini kullanıyorlar,ama muhakkak aslıda yanınızda bulunsun. evrak kısmı bukadar.
işemlere gelelim:
sigortaya gittiğimizde emekli olabilir yazısı çıkarttırıyoruz (gün hesaplama kısmına gidiyoruz) burada bir belge veriyorlar onu doldurup tekrar teslim ediyoruz ,belgeyi alma ve teslim sıralarında raporumuza bakıyorlar ÖNEMLİ: RAPOR DEDİĞİM ÜZERİNDE RESİM OLAN HASTAHANE RAPORU DEĞİL , EKİNDE OLAN VERGİDEN MUAFTIR RAPORUNA BAKIYORLAR LÜTFEN BU KISMA DİKKAT EDELİM TABİKİDE HASTAHANE RAPORU YANIMIZDA OLSUN KİMBİLİR BAKABİLİRLER.
doldurduğumuz belgeyi teslim ettikten sonra abinin bitanesi inceliyor sonra içeriye odaya gir diyor arada da bi arkadaşımız bakıyor önünde emeklilik şartları kağıdı var heralde oradan inceliyor o belgeyi ve vergiden muaf kağıdı ekleyip bide üstüne emekli olabilir kağıdını verdimi olay bitmiştir. bir tek yan masadaki imza işi kalıyor onuda yaptırıyorum ve sirada iş yerine gelip tazminatımı hesaplatıp işten çıkış belgemle birlikte tekrar sigortaya gitmem gerekiyor ama ben henüz işten çıkış kağıdını alamadım çünkü arkadaş izinliymiş artık salı günü halladicem kısmetse o işide ,bu arada sakın ha ay başında emekliliğimi vereyim diye bi tarafınızı yırtmayın :) ay sonu verin kağıdınızı çünkü verilen kağıt bir sonraki ayda işleme alınıyor 28 inde ver yada 29 unda 2 gün sonra işleme alacaklaar.ama ayın 2 sinde verirsen 1 ay sonra işleme alacaklar buda bir bilgi olsun benden. zannedersem bu kadar.

Geniş açıklamaların için teşekkürler.
Peki sigortaya gittiğimizde demişsin. Belirli bir sigorta mı bu yani illa Unkapanı'mı yoksa ben burada Pendik-Yakacaık'takine gitsemde olur mu?

bi sıkıntı olacağını sanmam sonuçta senin gideceğin yerde sigorta ,yada işyerindeki muhasebecine sor o söyler zaten hangi sigortaya gitmen gerektiğini

Mehmetyilmaz;

Anladım arkadaşım, valla bana muhasebeci deme, muhasebeci bu konulardan bihaber........
Ona kalsa hiç bir şey yapmama gerek yokmuş, emeklilik nedeniyle diye istifa dilekçeni ver, bende işten çıkış sebebi olarak emeklilik diye yazıp çıkış işlemlerini yapacağım diyor.

SAKIN HA ÖYLE BİŞ YAPMA gerek yokki zaten sigortada maksimum 1 saat içinde işin halloluyor alıyon kağıdı veriyon işyerine çıkışını yapıyorlar iş bitiyor onlardan aldığın evrağı tekrar sigortaya götürüyon tamamdır

mehmetyılmaz

Mehmetyilmaz;

mehmet yılmaz kardeşim bende sizin gibi pazatesi günü indirim belgemle kimligim le müracat ettim kuruma bana kimlik bilgilerimi ssk nomu içeren bir form doldurtlar işlemin tamam gerisini biz hellederiz dediler bana hiç sizin bahsettiginiz emekli olabilir yazısını vermediler ama şunu baa söylediler kesin olarak senin maaşın 10 ayın 1 itibariyle çalışır dediler yani bana sizin kast ettiginiz emekli olabilir belgesini vermediler acaba işlemlerimde bi eksikmi varr NOT : ama işyerinden çıkış kagıdımı istediler ama elime bir belge henüz vwermediler

cevap feyzaya 15 yılda emekli olamasınız bunu bilin nedeni %40 ve vergi indirimi alsanız bile 3 cü dereceden kadelemendirme sistemine takılıyorsunuz bunu için 15 yılda emekli olamassınız

sanırım memurlar 15 yılda oluyorlar işçiler gibi kademe takımadan sanırım tam emin değilim nazisam emekli olduğuna hak kazandı kağıdı almadan iş yeri cıkış vermez sana cıkış vermezse başvuruda olmaz işyeri sana kağıt yazıp veriyor sgk kesildi die

nazisam kardeşim ,iş yerinden çıkış kağıdı istediler demişsin peki sgk sana emekliliği hak ettiğine dair kağıt vermezse iş yerin seni nasıl çıkartacakki yani seni niye çıkarsın işyeri ,bence sen sıralamayı yanlış yapmışsın benim nasıl yazıyı aldığımı okursan orada ayrıntılı bir şekilde anlattım gün hesaplatma kısmına gideceksin o sana doldurman için bir belge verecek zaten gün hesaplatmadan alacağın kağıt senin emekliliğüi hak edip etmediğini araştıran kağıt. başka bir belgede var sen heralde onu doldurdun ,bence sen tekrar sigortaya git ve emekli olabilir kağıdı almak istiyorum de

Üst Alt