Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli bir erkeğin vefat eden babasından dolayı ölüm aylığı alma şartları nelerdir?

kadir bey vergi indirimli abimiz gidip tekrar rapor alması gerekiyormu.vergi indirimi için aldığı rapor %73 ve tam teşekküllü devlet hastanesinden.ve kendisi emekli.başbakanlık ve vergi daireside bunu %68 olarak onaylamış durumda.babasından yetim aylığı alabilmek isteyen ssk lı vergi indirimli erken emekli erkek çocukları için birde maduruyet istiyorlar ben böyle bir bilgi aldım doğrumu.bilgilendirmeler için teşekkürler.

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler gerçekten çok yararlı.Eğer bir sgk görevlisine sorsak bu denli sabırla yanıt vermez.
Merakımı bağışlayın;durum şöyle, baba emekli asker ve vefat etmiş, anne eşinin maaşını alıyor doğal olarak. Ancak çocuklardan biri %85 engelli ama o da emekli sandığından emekli.
Bu çocuk emekli olmasına rağmen; annesinin vefatı durumunda babadan kalan emekli maaşını alabilir mi?

Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.

baba emekli sandığı ise oğuda emekli sandığıysa alamaz.
ssk dan olsa alır.aynı kurumdan olunca vermiyor .bayan dahi olsanız.

ama siz genede emekli sandığına bir sorun .gözüken böyle ama başka yeni bir uygulama vardır ve ben bundan haberdar değilsem.yanlış bilgi vermiş olmaktan dolayı üzülürüm.

5434 nolu kanun erkek için malül artı malüliyet aradığını söylüyor.5510 nolu kanun ise sadece malüliyet diyor.hangisine inanmak lazım bilemedim.sgk lu emekli sandığı bölümündeki bey malülen artı madüriyet dedi bende geldim evde internetten araştırdım.karşıma 5510 nolu kanun çıktı .oda sadece malüllük diyor.

Bodrumlu kardeşim;verdiğiniz bilgilere çok teşekkürler.Konuyla ilgili yeni şeyler öğrenirseniz lütfen paylaşın.Selam ve sevgiler.

Yorumları okudum ama iyice kafam karıştı. Eğer bu kanun netleşmiş ise ben net bir bilgi rica ediyorum.
2011 tarihinde SGK ile malulen emekliyim, babam 2012 yılında vefat etti ve SGK emeklisi idi. %60 oranını geçerim diye o durumu es geçiyorum. Babamın emekli maaşını alabilir miyim?

Master, evet, iki maaşı da aynı anda alabilirsin. Fazla olanın tamamı, az olanın yarısı olacak şekilde bağlanır.

Bülent bey ben evli % 88 ağır engelli biriyim. Babam 2006da mefat etti.ben ve eşim 2022 maaşı ve eşim benim adima bakım aylığı alıyor ama artık 2022 maaşlarımız kesilecek biz 2kişiyiz.acaba ben yetım aylığı alabilirmiyim.yada esimde ölmüş babasından yetim aylığı alabilirmi teşekkür ederim

Merhaba,
kardeşim engelli ve hiç bir aylığı yok. ölen 2008 den önce vefaat eden babasının sosyal haklarından faydalanmak için sgk ya basvurduk. Bizi hastaneye yönlendirdiler ve 15 gün kontrol altında kaldı. Bunun sonucunda hastane kurulu raporu , hastanın tek basına hayatını kazanamıyacağı ve çalışamayacağını babasının sosyal haklarından faydalanabılecegını bildiren rapor verdi. Ancak raporda genel bir oran yok, tüm birimler ayrı ayrı oran vermiş.
Buna ragmen maaş bağlanmadı olumsuz cevap geldi sgk dan basvurumuz reddedildi. Ne yapmamız gerek. Mahkeme bu işi çözer mi ? şimdiden teşekkürler

Hastane raporu malul ve bakıma muhtac diyor. Ancak il saglık malul değildir. Diyor. Ne yapmamız gerek

İyi Akşamlar arkadaşlar, ben %64 ağır engelli MS hastasıyım babam 2007 yılında vefat etmişti emekli olmasına 3 ay[-][/-] kalmıştı Annem alıyordu babamın SSK emeklilik parasını Annem ayrıca BagKur emeklisiydi Annem de 10 gün önce vefat etti, ben 3 gün önce SGK ya gittim durumu anlattım onlarda yeniden heyete girmen gerekiyor dediler ve bana sevk verdiler üniversite hastanesine ama bir şey dikkatimi çekti sevk kağıdında sadece babamın bilgileri ve benim bilgilerim yazıyor annemin bilgileri yazmıyor onu sorduğumda ona raporu aldıktan sonra basvuracaksin diyorlar..

Yani başvuru süreci böylemi gelişiyor, yoksa bir yanlışlık mı var .

Son düzenleme:
Antalya

Bende emekli olmadan babamın maasinida alıyordum 1 ay oldu maaş bağlandı babamdan aldığım yetim maaşı kesildi çok magdur durumdayım cevap bekliyorum teskurler

84 raporlu erkek evli malülen emekli kendisi babasıda emekli vefat etmiş babasından maaş alabilir mi ?

Üst Alt