@Konyaereğli,
Üstad Bugün yayınlanan bir Kanundur ve de ilgili maddesidir.Başlığı;
"SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN" dur.
Hatırlarsanız yazımlarda belirttiğim SGK KURUMU kurum içi genel yazı veya yönetmelik veya sizin bahsettiğiniz tebliği yayınlayınca herkesin merak ettiği kontrol muayenesi mullak konusu netleşecektir demiştim.Tabi süreç daha yeni olduğu için yayınlanmadı.Bu Sgk kurumu genel yazısı veya tebliğ yayınlanınca Danıştay'a başvurulabilir.Tekrar belirtiyorum ortada böyle bir resmi yazı mevcut değildir.
Diğer taraftan 15 Ocak 2025 tarihinde resmi gazetee yayınlanan bir yasadır ve bunun iptali adındanda anlaşılacağı gibi ANAYASA MAHKEMESİ tarafından icra edilen görüşmeler ve incelemer ile yürürlülük durdurma ve iptal kararınını Kanunlar (Yasalar) hakkında verme hakkına sahiptir.
Saygılar.
Not:
Hepimizin takip ettiği Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik hakkı bugün itibati ile kaldırırıldı.Geçmişte bunula ilgili herhangi bir kanun maddesi yoktu.
Aynı mahiyette bir madde var olsa yada buna bağlı SGK kurumu tebliğ,genel yazı veya yönetmelik olsa bugüne kadar vatandaşlarımız Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik işlemlerini nasıl yaptırabilirler nasıl emekli olabilirlerdi ki.SGK her başvuruyu kanun maddesi ve tebliğ maddesine dayandırarak red ederdi.
Üstadım konuştuğumuz Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik işlemlerinin iptali ve buna bağlı SGK Kurumu kurum içi genel yazı,tebliğ veya yönetmelik yazısı bugüne kadar resmi gazetede yayımlanmamış ve mevcut değildi.Bu sebeple varlığı oluşmamış bir işlemin başvurusu ne yazık ki hukuken mümkün olamamaktadır.
Ancak bizlerin bilemediği Engelli Vergi İndirimi ile Emeklikik iptali ile ilgili bir kanun maddesi ve buna bağlı SGK tebliği veya genel yazısı var ise buradan paylaşabilirseniz o zaman doğru noktalara ulaşabiliriz.
Saygılar.