Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde ille de kontrol muayenesi istenir mi?

t-i-l-k-i

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar engellilerin vergi indiriminden emekli olan hangi rahatsızlık olursa olsun her yıl kontrol şirki konuyormu sağolun

Tamamı ile Ankara'daki merkez sağlık kurulunun insiyatifine kalmış bir durum bu... Acı ama gerçek bu maalesef..

Genelde psikolojik rahatsızlıklarda kontrol muayenesi istiyor ama kurum teorik olarak hangi hastalık/rahatsızlık olursa olsun kontrol isteyebilir.

emeklilik ve psikiyatri

slm canlar bir sorum olacak tek göz %32 psikiyatri %25 baltazarla bebarber %49 raporum var emeklili,kte sg ne zamana kadar kontrol şirki koyar bunun bir sınırımı varmıdır açıkllayıcı cvp veririseniz sevinirim canlar çünkü ben her yıl rapor yenilemem gerekecek hayırlısı bu yıl ağustos ayında emekli olmayı düşünüyorum sevgiler canlar

t-i-l-k-i

İnanın bu konuda kimse bir şey söyeyemez. Tümüyle hastanenin vereceği rapora ve bunun sgk tarafından nasıl değerlendirileceğine bağlı.

"tedavi ile düzelmeyen" OKB rahatsızlığı olan bir arkadaşlım vardı. İlk raporu 1 yıl süreli verildi. Ona istinaden emeklilk de 1 yıl süreli olarak onandı. 1 yılın sonunda vergi dairesi sevki ile gittiği hastanede bu sefer "sürekli" ibareli rapor verildi ve sgk da emekliliği sürekli olacak şekilde onadı.

Şanstır biraz da! Ama hastaneden alınacak raporun sürekli olması sgk açısından emekliliği sürekli olarak onamakta bayağı bi etkili.

sayın bülent bey benimde okb tedaviyle kısmen düzelen işitme ve yürübe bozuklugundan sürekli raporum ve ve vergi indirimimvar yüzde 56 emekli olurken insallah kontrol cıkmaz diye umuyorum??

Arkadaşlar bugün maliyeye gittim dedim tekrar rapor çıkaracam 1 yıllıktı çıkartamazsın sürekli dedi günün geldiğinde emekli olabilirsin dedi madem Oray'a neden 1 yıllık verdiler sen bakma eğer süreli gelseydi buraya kontrol diye yazılırdı sizler nediyiyorsunuz bu konu için

Raporunuz süreli olduğu halde vergi indiriminiz sürekli verilmiş olabilir. Vergi indirimi yazısında herhangi bir süre kısıtlaması yoksa süreklidir. Vergi indirimi belgesi rapordan bağımsızdır, maliye merkez sağlık kurulu raporu inceleyerek kendi kanaatleri doğrultusunda karar verir.

@sabri35
Umarım sürekli olarak verilir...

@t-i-l-k-i
Raporu umursama. Eğer vergi indirim hakkı sürekliyse (ki bu bilgi vergi indiriminin sonucunu bildirdikleri yazıda bulunur), yani vergi indirim hakkında bir süre kısıtlaması konulmadıysa, raporda süre kısıtlaması olmasının hiç bir önemi yok.
Aynı şekilde, sürekli vergi indirim hakkı ile emeklilikte de sgk boğu zaman maliye'nin kararına uyar ve o da sürekli olarak emekliliği onaylar.

Psikiyatri

Slm Can'lar vergi indirim Hakkı aldım psikiyatri ve gözden yanlız benim raporumda psikiyatri tanısında süreğen kronik bu iyimi emeklilikte sgk kontrol şirki koyarmı

Psikiyatri olayinda her zaman bi kontrol muayenesi riski vardir.
Sgk nin bu hakki her zaman var.

Raporda ne yazdığına yazmadığına takılmayın, emeklilik için esas alınan belge rapor değil vergi indirimidir. Vergi indirimi sürekli ise kontrol de yoktur.
Ancak ender olarak sgk psikiyatrik değerlendirme olan raporlar için vergi indirimi sürekli olmasına rağmen kontrol isteyebiliyor ama ender oluyor.
Normalde sgk nın herkesi her zaman kontrole çağırma yetkisi vardır.

Kontrol şirki

Slm arkadaşlar sonunda emekli oldum kontrol şirki e devlette görünmüyor acaba kontrol şirki koymamışlar olabilirmi sevgiler

Öncelikle emekliliğiniz hayırlı olsun.
Kontrol muayenesini e-devlette göremezsiniz.
Eve gelen emeklilik evraklarında kontrol muayenesi kısmı boş ise muayene yoktur.

öyle bir istiyorlar ki vergi indirimin sürekli raporun sürekli sgk için hiç önemli değil elindeki bu yetkiyi sonununa kadar kullanıyor ve engellinin çilesi heyette tekrar başa sarıyor

lutfen yardım

surekli raporum var yeniden kurula çagırdılar heyete girmeden önce saglık raporlarımı yeniden yaptırıpta mı gidecegim yoksa orada muayene mi edecekler yardımcı olursanız sevinirim birde sevk kagıdıyla 182 den randevu almadan mı gidicem yoksa randevu alıpta mı gidecegim

ertu22

SGK sizi sevk yazısı ile kendisinin belirlediği bir hastaneye sevk edecek sanırım,hastanede sağlık kuruluna gidip müracaat edeceksiniz ve ne rahatsızlığınız varsa o branş doktorlarına sizi kurul gönderecek ve muayenelerinizi olduktan sonra sonuçları alıp evraklarını zı sağlık kuruluna teslim edeceksiniz,size heyet günü verilecek ve o gün heyete gireceksiniz.

2010 yılında sürekli rapor ile vergi indirimi alarak 2016 yilinda emekli oldum.sgk dan aradilar yeniden ama farkli bi hastaneden rapor almam gerekiyormuş ankara liste belirlemis hangi hastaneyi istersin oraya sevk edecegiz dediler...çorlu dan almistim simdide tekirdag namik kemal i sectim yazi gonderecekler.hastane ile gorustum o yazi ile saglik kuruluna gidecegiz...kasimda kurul toplaniyormus.sonucu oraya yazi ile kendileri gonderecekmis....sgk 3 ay icinde halletmem gerektigini belirtti..herhangi bi aksilik yani kurul falan yoplanmazsa falan ..tel acip oraya ..bildirebilirmisim...sgk kadiköy....

Vergi indirim belgenizde süre var mıydı ? Vergi indirim belgesi süreli mi? pıncır

OturanBoğa

Merhaba ben emekli olmadan vergi indirimim onaylandımı diye merkez sağlık kurulunu aradığımızda sürekli onaylandığını ve kontrol muayenesi olmadığını söyledi.Sgk dilekçemi verdim emekli oldum 3 ay oldu kontrol muayenesi olmadığı halde yine çağırabilşyorlarmı bilginiz varmıdır acaba?

Raporda süreli süreksiz veya ibarede ne yazdığının önemi yok raporun yenide olsa emekli olmak istediğinde seni kurula sokuyor yeni rapor istiyor.

Ali K.

Rapor sürekli zaten.Vergi indirimimde öyle söylendi.Sürekli,kontrol muayenesi yok diye...

Üst Alt