Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde ille de kontrol muayenesi istenir mi?

Yakın zamanda bir tanıdığım emekli oldu adam tekerlekli sandalye ile yaşamını devam ettiriyor 87 oranla emekli oldu raporu 2010 yılına ait sürekli rapor dilekçeyi verdi emekli oldu belli bir süre sonra kontrole çağırdılar.

pıncır

kontrol muanesi için sevk edilen hastane yaklaşık 1 ay sonraya gun verdi,gununde gidip muane işlemleri bittikten sonra kurula çagıracagız dediler,yaklaşık 1,5 ay sonra kurula çagırdılar,sonucu sgk ya gönderdiler 2010 da aldıgım rapor ile aynı şekilde %40 olarak gönderilmiş ( özürlü oran yönetmeliğide aynı diyor %40),bu işlemler uzun sürdügü için maaş durduruldu,evraklar sgk ya ulaşınca maaşım bankaya fakat tc numarasına gönderilmiş o yüzden bankaya gidip imza atarak aldım,herşey yoluna girdi fakat yeni aldıgım rapordan 5 yıl sonra tekrar kontrol muanesi için 3 ay kala sgk ya gidip sevk almam gerektiği yazı ile bildirildi...

pıncır

10 yıl sonra muayeneye çağrıldınız peki rahatsızlıklarınız neydi hangi bölümü ilgilendiriyor, yani süreklimi kronikmi neden çağırdılar tekrar sizi.

Ancak ender olarak sgk psikiyatrik değerlendirme olan raporlar için vergi indirimi sürekli olmasına rağmen kontrol isteyebiliyor ama ender oluyor

Bu kontrol sizin dediğiniz gibi "ender" olsa da bu ihtimali göz önüne alarak erken emeklilikten vazgeçtim.

Bir şey sormak istiyorum. Vergi indirimi ile erken emekli olmuştum, raporumda bir yıllıktı. 2020 ocak ayında kontrol muayenem vardı, kontrol sonrası %37 oran verdiler. Sağlık il müdürlüğünden itiraz ettim Eğitim Araştırma Hastanesine sevk ettiler ve oradan da %59 oran verdiler. Son aldığım %59 ‘luk raporu SGK ya ibraz ettim. SGK bana dediki ilk raporunu biz Ankara’ya gönderdik yeni raporun bizim için bir anlamı yok bunu vergi dairesi götür onlar Ankara’ya gönderebilirler. Bende yeni raporumu vergi dairesine götürdüm onlarda raporu Ankara’ya göndereceklerini söylediler. Her iki raporda Ankara’ya gönderildi. İlk raporu SGK , son raporu vergi dairesi Ankara’ya gönderdi. Nasıl olacak şimdi. Bu işler böyle mi oluyor , bunun gibi veya benzer olayı yaşayan arkadaşlar var mı ? veya bilgisi olan , fikri olan yardımcı olur musunuz

perseküsyon..hocam şu an çalışıyorsanız ve maaşınız iyi ise ve sağlığınız da elveriyorsa çok doğru karar vermişsiniz bence..benim ki mecburiyet den erken emeklilik oldu yoksa çalışmanda mahsur yok deseydi doktorlar koşarak çalışırdım erken emekliliğe o kadar meraklı değilim açıkçası ,çalışsaydım 4 bin şimdi 1600 tl alıyorum artık olayı sen hesapla:),ama işte beyin kanaması noröpati maalesef izin vermedi ve normal emekliliğme de zaten 4 yılım var...hayırlısı olsun.

deathless

Aynen. Şu an çalışıyorum ve hem işimden hem de maaşımdan memnunum :D Boşver rahat batmasın
Durumunuza üzüldüm Size de geçmiş olsun..

teşekkürler kardeşim cümlemize geçmiş olsun.

Aradığınız birim ve telefon numarasını paylaşır mısınız

Raporu eğitim ve araştırma hastanesi den alın kontrol muayenesi olmaz o zaman. Sürekli ise vergi indirimi

Psikiyatri olayinda her zaman bi kontrol muayenesi riski vardir.
Sgk nin bu hakki her zaman var.
Bunu hangi kanun metnine göre söylüyorsunuz. Kendi kişisel fikirlerini kanun gibi paylaşmayın. Yok öyle birşeu çünkü. Hastalık farketmeksizin kontrol muayenesine çağırabiliyorlar gerçek bu

Son düzenleme:
Üst Alt