@strazyevsk,
@reciss,
Çalışma gücü kayıp tespiti için sevk sonucu alınan raporlar ile ilgili yönetmelikten
e) Kurum sevkine istinaden düzenlenen sağlık kurulu raporları yalnızca durum bildirir nitelikte olduğundan, raporların karar hanesinde çalışma gücü kayıp
oranı/engellilik oranı belirtilmeden “Sosyal Güvenlik Kurumunca belirlenecektir.” ibaresi yazılır.
(7) Bu maddede belirtilen hususların eksikliği veya yetersizliği durumunda sağlık kurulu raporunun verilecek karara esas teşkil edip etmeyeceği konusunda Kurum Sağlık Kurulu yetkilidir.
(8) Kurum, sağlık kurulu raporlarını elektronik ortamda istemeye yetkilidir.
(9) Sağlık hizmeti sunucusu tarafından düzenlenen sağlık kurulu raporunda
çalışma gücü kaybı veya engel oranı belirtilmiş ise bu oran, Kurum Sağlık Kurulu ve Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu kararlarında
bağlayıcı değildir.
SGK Sağlık Kurulu şöyle diyor, bana gelecek raporda
oran olmayacak. Hastane sadece kişideki hastalıkları teşhis tanıları ayrıntılı yazsın yeter kararı ben veririm diyor.
Düzenlenen raporda oran olursa bu beni bağlamaz diyor. Mevcut raporlardaki orana göre emekli olabileceklerini kimse düşünmesin onun kararını SGK Sağlık Kurulu olarak ben veririm diyor.
@OturanBoğa Bülent Abi dediği gibi SGK malulen emeklilik başvurularında son 6 ay içerisinde alınmış durum bildirir raporlarına göre işlem yapabiliyor. Bazen ara karar verip yine sevk edebiliyor.
Çalışma gücü kayıp tespiti ile emeklilik için kişinin başvurudan önce rapor işlerine girişmemesi gerekiyor. SGK'ya başvuru yaptıktan sonra sevk ile
durum bildirir raporu alması daha doğru olacaktır.
Çalışma gücü kayıp tespiti ile emeklilikte engelli raporu değil durum bildirir raporu olması gerekiyor.