Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelli emeklilik başvurusu için en hızlı yol nedir?
Peki ben vergi indiriminden bir yıl süreli emekli oldum şuan emekli olalı 10ay oldu vergi indirimi ile baglanan yaşlılık aylığı ile malûl Luk aynı şey mi Emekliliğim kesilirse 18ay malûl aylığına başvurabiliyor muyum
Hastalık listesinde ağır geçmiyor ama Google a yazınca kanser tanısı almış herkes sağlık kurulu raporu olmadan 18ay süre ile 10yil çalışma 1800gun pirim ile 18ay malûliyet aylığı alır yazıyor
İyi bir işte çalışıyorsunuz. Normal emeklilik için epey bir süreniz var. Engelli emeklilikten faydalanmak istiyorsunuz ama yeterli rapor alıp alamayacağnız belirsiz..
@kuloglu 52,
Genelge yayınlandı , Yönetmelik yayınlanmadan suanda islemler eski düzenleme ilemi devam ediliyor nasıl yapılacak o zaman
Peki bu süreçte ne zaman yönetmelik yayınlanacak zaten resmî gazetede yayınlanan bir durum o saatten itibaren işleme alınmaz mi ?
Arkadaşlar bugün sgk gidip emeklilik için dilekçe verecektim fakat sgk memuru arkadaşımız konuşmaları şu şekilde geçti vergi indirimi evrakları alınmıyor sadece yeni raporlara işlem yapacakları şöyledi heyet günü DR. %40 oranı üzerinde rapor verirse hiç problem kalmayacaktır direk emekli olabiliyoruz sadece iş güçü kaybı heyet gününde bakılacaktır. bende tek hastalık olduğun için rapor istemedi çünkü raporum 2023 alındı kanun yeni olduğu ve sgk dilekçe verilmesi için 1 veya 2 haftaya bulur dedi. Sgk çalışan arkadaşları tam net bilinmiyor.
Öncelikle SGK ya gidiyorsunuz is çıkışı yapmıyorsunuz SGK sizin durumunuzu değerlendirir raporunuz 6 ay içinde ise değerlendirir veya degerlendirmeyebilir onlara kalmış veya eski rapor ise sevk yapar hastaneye hastaneden gelen heyet raporu sonucu hastahane, SGK ya hastalığınızı bildirir SGK da bu rapora bakarak çalışma işgücü kaybı listesini gözden geçirir tanıyı koyar hafif orta veya agir malul gibi bu durum hangisi sizin durumunuza uyuyorsa ortaya koyulduktan sonra SGK size rapor listeye uyuyorsa çalışma gun yıl bakarak şartlar tutuyorsa veyada eksik günlerini tamamla diyebilir
uyduğu taktirde emekli olabilir diyor sizde iş yerine gidiyorsunuz o kağıdı veriyorsunuz 08 kodlu is çıkışı aliyorsunuz SGK ya gidip emeklilik işlemleri baslatiyor
merhaba bende e devlet üzerinden basvuru yaptım ilk önce ssk gittim beni baska hastaneye sevkketti vegi indirimi var benim tekrar bas vursam olurmu bide ben edevlet uzerınden basvuru yaptım ne yapmam lazım
Evet konuyu actiktan sonra vergi indirim belgesini alıp gittim işlemi baslattim incelediler sorun yok dediler form verdiler doldurdum dilekçeyi verdim saat 16:55 de dilekçeyi kabul ettiler işleme aldılar başvuru onaylandı çıktım sabah uyandım resmi gazeteyi gördüm şok oldum tekrar gittim SGK ya bir sıkıntı varmı dedim yok dediler seninle ilgili bir durum yok dediler.
Benim şimdi yüzde %51 raporum. 2006 girişliyim. Primim 4000 üzeri. yani bu şartlarda yeni yasaya göre ben emeklilik hakkı kazanıyorum. İlk olarak SGK başvurumu yapmam lazım. vergi indirimi kaltığı için vergi indirimi ile başvurmama gerek var mı.? SGK başvurktukran sonra işten çıkışımı yapmam mı gerekiyor? o zaman tazminatımı öderler mi.
@ali_ank
Öncelikle geçmiş olsun. İşte kimse bunun cevabını henüz bilmiyor, seni mevcut raporunla mı değerlendirir, ya da tekrar hastaneye mi sevk eder. Ancak bunu başvurunu yaptığında öğrenebilceksin. Burada da paylaşırsan izlettikleri yolu, aynı durumdaki arkadaşlara da kılavuz olur.
Ayrıca sizin iki raporunuz olamaz, onlardan hangisi en son aldığınız raporsa o geçerlidir.
Mrb 14 ocağa kadar vergi indirimli müracaat edilebiliyordu ancak 15 Ocak itibari ile vergi indirimi kaldırıldı yeni sistemi pek bilmiyoruz sadece yazılanlardan ibaret süreci paylaşırsanız sizin gibi olan arkadaşlara yön vermiş olursunuz saygılar.
Bugün erken engelli emeklilik için başvurumu yaptım ilk olarak işyerinin bağlı olduğu sgk ya gittim Ankara Dışkapı da bizim SGK sıramı alıp engelli yaşlılık aylığı başvurusu yapmak istediğimi söyledim bana 2 kagit verdi sicil kimlik vs içeren bilgileri doldurdum burada ( yaşlılık ayligi diye işaretleyin ben oyle işaretledim oradaki memurda ısrarla maluliyet degilmi derken yetkili birisi hayır onlar yaşlılık başvurusu üzerinden basvuru yapıyor dedi ben malul başvurusu yapmadığımı belirttim )basvuru tercihi ve hangi banka ikametgah bunlari doldurup gelen evrak bölümüne teslim ettim basvuru kağıdına ek olarak 2016-2008 yıllarına ait 62 ve 58 oranındaki raporumu teslim ettim istendiği icin memur yeni rapor için hastaneye sevk olacaksınız dedi ikamet adresiniz esas alınır en yakın eğitim araştırma veya rapor vermeye yetkili hastaneye sevk olacaksınız dedi peki nerden öğreneceğim dediğimde evinize ikametinize kağıt gönderilecek o sekilde gideceksiniz sevk kağıdı ile rapor çıkaracaksınız sonra çalışma gücü kaybı esas alınacak dedi suan bugun başvurumu yaptım artık süreç ilerledikçe bilgilendireceğim
Artık eski raporlar esas alınmayacağını söyledi eski raporu neden istedi derseniz karşılaştırma yapıp değerlendirmek için olabilir
@İsitmemuhammed, Yaptığınız başvuru işlemlerde herhangi bir problem yok. Sevkiniz yapılacak ve hastanenin düzenleyeceği rapor SGK'ya gönderilecek. SGK Sağlık Kurulu çalışma gücü kayıp tespiti yapacak ve kriterler sağlanıyorsa emekli olunabilecek.
Tavsiye olarak şunu söyleyim, SGK bazen raporda eksiklik görüp kesin karara varamıyor ve ara karar verip tekrar sevk durumu oluşabiliyor. Sevk edildiğiniz hastanede muayene olurken hastalığınız ile ilgili ne kadar bilgi varsa ayrıntılı yazılmasını isteyin.
@BnymnYldz, dediğiniz gibi benim rahatsızlığım İsitme engeli konuşma bozukluğu puanlama baska hastalık yok orta tanıya giriyor ds kaybı olarak , çalışma gücü kaybında detayları hastane raporu SGK gönderirken bu sekilde bildiriyor doğuştan olduğu için benim icin pek kontrol için pek ara karar olacak hastalık olmadığı icin ara karar çıkacağını sanmıyorum hatta SGK eski raporu istedi 2008,2016 tarihli süresiz olan raporumu kasıtlı olarak verdim ki durum daha iyi anlaşılsın insaallah durum kesinleşince tekrar bilgilendirme yapacağım
Tabi bu süreçte 3 Cu kez süresiz heyet raporu çıkarmış olacağım adı üstünde süresiz ama iste mevzuat falan derken habire rapor çıkarıyorsun Allah kahretsin yapanları
Bu çıkaracağınız son rapor diğerleri gibi engelli raporu olmayacak. Üzerinde herhangi oran veya süreli süresiz gibi bilgiler olmayacak. Durum bildirir raporu alacaksınız o kadar SGK Sağlık Kurulu ona göre karar verecek. Hastalığınız ile ilgili detaylı bilgi olsa yeterli. Hayırlısı olsun hakkınızda.
@BnymnYldz, Anladığım kadarı ile bu raporu bize teslim etmeyecekler direk SGK ya heyet bildirecek sekilde rapor gönderecek ve bize heyet sonrası güle güle durumu SGK size bildirir diyecektir
çalışan durumunda ki kişinin işten çıkışı yapılmadan önce ssk'dan emekli olabilir yazısı alması gerekiyor mu?
daha önce ki sistemde sanırım öyle bir durum vardı, önce ssk'dan emekli olabilir yazısı alınıyordu, iş yeri bu yazıya istinaden emeklilik kodu ile çıkışı yaptıktan sonra tekrar ssk'ya gidip emeklilik başvurusu tamamlanıyordu.
@strazyevsk, soyle
Önce SGK durumu tespit edecek yanı hak kazanmak icin yeni raporunuz esas alınacak tabi süreç hastane ile başlıyor SGK da bitiyor çalışma gücü kaybına uyduğu takdirde o gun sana emekli olabilir kağıdını verecek işyerine gideceksin onlar is çıkışı yapacak sonra emeklilik işlemlerini SGK dan tamamlamış olacaksın
Bende 14.01.2025 tarihinde evrakları mı vergi dairesine verdim. Dosya numarası falan e devlet üzerinde gözüküyor cevap gelince SGK ya gidip sonucu görücez bakalım.
SGK yeni yönetmelik yayımlandığı andan itibaren başvuruları almaya başlayacak, o yüzden yakın zamanda emeklilik hak edenler bi an önce tekrar engelli raporu için sağlık kuruluşlarından randevu alsınlar yalnız yeni rapora çalışma gücü kaybı tespiti için başvuruyoruz diyeceksiniz