Zaman içinde bir kalıp oluşturulmuş, Ayşe, Fatma, Ali, Veli demeden herkesi o kalıpların içine sıkıştırıyorlar.. Her insan birbirinden farklıdır.. Kimi insan vardır önceliği bedendir, kimi insan vardır güzel ahlaka sağlam karaktere hayrandır... Bizim site ahalisi bazen o kadar anlayışsız o kadar acımasız oluyorki anlamıyorum.. Hiç değilse biz birbirimizi anlayalım... Engelli insanların dünyasından bir haber yaşayanlara birşeyleri anlatmak için yorulmuyorum artık, varsın anlamasınlar ama bu ortamda birbirini anlamayan insanların olması gerçekten üzücü...
"sağlam olan,Sakatlığımı yüzüme vurur diye sakat eş tercih ederim" diyenlerede kızıyorum.. Ne diyeceksinizki böyle bir durumda? Ben körsem, sen de topalsın" mı diyeceksiniz? Gururunuzun kırılma ihtimalini mi eşitliyorsunuz şimdi? Zaten birlikte olduğunuz biri varsa ve bu düşüncelere kapılıyorsanız mutlaka karşı tarafın sizin böyle düşünmenize neden olan bir hali tavrı vardır demektir.. Saygıda kusur ediliyorsa defedersiniz hayatınızdan olur biter.. Doğru insanı bulana kadar devam yola..
Bu devirde evlilik tam bir kumar ya kazanırız ya kaybederiz.. Bize lazım olan cesaret başka hiçbirşey değil.. Sakat-sağlam evlenirse şöyle olur böyle olur vs. hepsinden kurtulup kendimiz için doğru insan olduğuna inandığımızın yapışalım yakasına gerisi Allah kerim..
Vefa meselesine gelince zerre kadar güvenmiyorum erkek milletine bu konuda yaratılışları bencil beylerin.. Allah öyle yaratmış ne yapalım..
Sakatlık konusunda kadınlar daha dezavantajlı, erkekler daha şanslı bence.. Çünkü kız milletinde yaratılışından dolayı bir anaçlık vardır anne şefkatiyle bağlanır sevdiği adama.. Yemeğini yedi mi? suyunu içti mi? vs. düşünür bunları hep.. Annesinden gördüğü sevgiyi hizmeti alamayacağını bildiği kızlarla evlenmiyorlar sakat erkekler demekki.. Tahmin bu sadece..
Çünkü engelli kadınında yeri geldimi hizmete ihtiyacı olacak kim yapacak bunu? Hiçbir erkek kaldıramaz bu durumu bence yetmez güçleri Ağar engeli olan iki kişinin evliliği ailelere yük olur.. kadın güçlü olursa daha iyi olur bence..