Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli erkekler neden engelsiz kadınları tercih ediyor?

engelli olmayan biriyle evli olan % 40 dereceli ortapedik özürlüyüm. 11 sene önceki evlilik kararımda en önemli etken " çocuk olduğunda ve benim zorlandığım noktada yardımcı olmasıydı" . bu 11 yıl içinde bu kararımı çok sorguladım ama neyin tam olarak doğru olabileceğini bulamadım.

Zaman içinde bir kalıp oluşturulmuş, Ayşe, Fatma, Ali, Veli demeden herkesi o kalıpların içine sıkıştırıyorlar.. Her insan birbirinden farklıdır.. Kimi insan vardır önceliği bedendir, kimi insan vardır güzel ahlaka sağlam karaktere hayrandır... Bizim site ahalisi bazen o kadar anlayışsız o kadar acımasız oluyorki anlamıyorum.. Hiç değilse biz birbirimizi anlayalım... Engelli insanların dünyasından bir haber yaşayanlara birşeyleri anlatmak için yorulmuyorum artık, varsın anlamasınlar ama bu ortamda birbirini anlamayan insanların olması gerçekten üzücü...

"sağlam olan,Sakatlığımı yüzüme vurur diye sakat eş tercih ederim" diyenlerede kızıyorum.. Ne diyeceksinizki böyle bir durumda? Ben körsem, sen de topalsın" mı diyeceksiniz? Gururunuzun kırılma ihtimalini mi eşitliyorsunuz şimdi? Zaten birlikte olduğunuz biri varsa ve bu düşüncelere kapılıyorsanız mutlaka karşı tarafın sizin böyle düşünmenize neden olan bir hali tavrı vardır demektir.. Saygıda kusur ediliyorsa defedersiniz hayatınızdan olur biter.. Doğru insanı bulana kadar devam yola..:)

Bu devirde evlilik tam bir kumar ya kazanırız ya kaybederiz.. Bize lazım olan cesaret başka hiçbirşey değil.. Sakat-sağlam evlenirse şöyle olur böyle olur vs. hepsinden kurtulup kendimiz için doğru insan olduğuna inandığımızın yapışalım yakasına gerisi Allah kerim..:)

Vefa meselesine gelince zerre kadar güvenmiyorum erkek milletine bu konuda yaratılışları bencil beylerin.. Allah öyle yaratmış ne yapalım..:)

Sakatlık konusunda kadınlar daha dezavantajlı, erkekler daha şanslı bence.. Çünkü kız milletinde yaratılışından dolayı bir anaçlık vardır anne şefkatiyle bağlanır sevdiği adama.. Yemeğini yedi mi? suyunu içti mi? vs. düşünür bunları hep.. Annesinden gördüğü sevgiyi hizmeti alamayacağını bildiği kızlarla evlenmiyorlar sakat erkekler demekki.. Tahmin bu sadece..:) Çünkü engelli kadınında yeri geldimi hizmete ihtiyacı olacak kim yapacak bunu? Hiçbir erkek kaldıramaz bu durumu bence yetmez güçleri Ağar engeli olan iki kişinin evliliği ailelere yük olur.. kadın güçlü olursa daha iyi olur bence..

merhaba arkadaşlar az çok görüşleri okudum.ben iki bastonla yürüyen biriyim eşimde polisekeli bastonsuz ikimizde çocukluktan engelliyiz.. gelelim bıdıknur un sorusuna neden olmasın tabikide olabilir iki tekerlekli sandalyeli evlene bilir de ama bu durumdaki kişilerin ekonomisi bayaa yüksek olmalı nedenmi evlilik ve hayat bir kaç günlük mesele deyil ve annen baba da daima baki deyil başlarında bu durumdaki insanların en azından aylık geliri 7.bin tl olmalıkı hiç kimseye eyvallah etmesinler ev işleri dışarıdan bakıldığı kadar kolay deyil en basiti bir ampulü deyiştirmek için birinden rica ediyorsunuz..hayalerle gerçek çok farklı.herkese saygılar.....

ßende çoğunlukla herkesin yorumlarını okumaya çalıştım, herkesin görüşüne saygım var :)

Bence, evlilik hayatında erkekler her ne kadar söz sahibi olsalar da yöneten kadın. Çekip çeviren, dokunduğu yeri güzelleştiren de kadın. Yuvayı dişi kuş yapar'dan yola çıkarsak, belki bu yüzden engel oranı daha az olan bayanları tercih ediyorlardır. Yani erkekler bakılmaya, çekip çevirilmeye ihtiyaç duyarlar. Bu demek olmuyor ki engel oranı fazla olan bayanlar bunu yapamaz.. Kesinlikle hayır, ama belki böyle düşünerek tercihlerini farklılaştırıyorlardır. Ama bu çok geniş açıdan düşünülmesi gerekn bir konu. Bi çok etkisi olabilir..
Tam tersi örneklerde fazlasıyla var, yani engelli olup hanımının engel oranı fazla olan beylerde vardır muhakkak. Değişen bir mevzu, karışık yani :)

Ya bizim evde bu evlilik konusu geçmiyo bile .. Bırakın engel oranı daha az yada çok benim ailem sırf iyileşmeme odaklanmış hepsi oturmuş bekliyo yarın ne olacağı belli değil evleneceğin insan bakar mı bakmaz mı tam anlamıyla tanımak gerekir diye düşünerekten engeli olmayan ama istemeye gelene bile vermiyolar :) gerçi yaşım küçük henüz ayrıca hala ameliyatlarımı bitirmiş değilim ben bu konuyu düşünebilecek potansiyele bile gelememişim :( ve site harici hiç yanımda olan engelli bir arkadaşım olmadı normal arkadaş yada sevgili.. Allah öncelikle herkese acil şifalar versin ve herkesin gönlüne göre versin..

Death Angel;

Evli falan değilseniz , sizede bulalım helal süt emmiş çocuk, oda sana hizmet etsin :)Saten sana kırgınım yolladığım cocuklu kedili resme satanist benzetmesi yaptığın için.

Death Angel;

Hizmetçilikle evliliğin ilişkisi nedir? Ne alaka?
Paran varsa evlenirsin çocuk sahibi olursun. Paran yoksa bu ülkede sürünmeye devam... Hele ki engelliysen. Normal insan evlenemiyor!
Engelli nasıl evlensin:confused: Üç çocuk isteyen bir başbakan helalinden Banada ver 8-10 bin maaş hem Allah a asi olmayan bir kul olayım hem 10 çocuk yapayım...

Ben sonuç olarak şuna vardım Burda konuşan hemen hemen herkes evlenmek istiyor ama dile getiremiyor :)

Allah herkes icin en hayirlisini versin diyeyim

sevgili dostlar siteye üye olduğum günden beri forumuda,bloglarıda düzenli takip ediyorum..ve evlilik üzerine epey gündem oluştuğunu fark ettim..yapılan yorumlarda şu dikkatimi çekti:engelli erkekler evlilik noktasında engelsiz veya daha az engelli bayanları tercih ediyo..bunun sebebini merak ediyorum..yorumlarınıza açıyorum bu konuyu...

genel olarak böyle olmadığını düşünüyorum.hasta oduğum halde sağlıklı bir bayan benimle evlenmek istiyordu....ben ise kendim gibi aynı rahatsızlığı (diyaliz )çeken bir bayanla severek,isteyerek evlendim .çok da mutlu ve huzurluyuz..

eğer ; bir erkek istisnalar hariç, ekonomik durumu iyi ise ,sağlıklı bir bayanla evlenmeyi tercih edecektir.kendisinin bakım demeyelim de yardıma gereksinimi olduğunu varsayacaktır ve aşk-duygusallık-hizmet ya da bu kavramların herhangi birini yeterli görecektir...

Olmayan bir durumun sebeblerini tartışıyor olmayalım sonra. (?):)

Ben engelli birinin kalkıp da "ya ben engelliyim, o zaman kendim gibi engelli birine aşık olup evleneyim" diye düşüneceğini sanmıyorum. Gönül bu, kime konacağı belli olmuyor. Tabii engelsiz bir insan da "ben mutlaka engelli biriyle evleneyim, yazık engelliler bekar kalmasın" diye de düşünecek değil. Ne bileyim bazen tesadüf bazen belki mecburiyet ile evlilikler kuruluyor. Aslında insanlara bu şekilde bakmamak da lazım. Sonuçta herkes kendi seçtiği yolda ilerliyor.

Kısa bir ara (tanıtıcı reklam)

engelli erkek kültür seviyesi anlayış kalitesi ne olursa olsun bence eksikliğini yanındaki kadının güzelliği ve sağlıklı oluşuyla kapatmaya çalışıo.yani insanlara çevresine bakın ben eksiğim ama hayatta güzel bişey yaptım bu kadına sahibim aynen tam erkekler gibi .demeye çalışıo güvensizliğini eksilğini böyle kapatmaya başkaları gibi bu şekilde olmaya çalışıo. aslında toplumun genelinin değer yargılarını düşünürseniz hani çokda haksız değiller.her erkek yanındaki kadının güzelliğinden gururlanmak istio sanırım.

esra baltacı;

engellinin yanındaki kadın çirkin olunca ne oluyor?? vay be adam engelli ama kendini aşmış, bak yanındaki hatun çirkin ama adam çirkinliği umursamıyor, demekki iç guzelliğine bakıyor.. mu deniyor?? cok komik zaten gercek evlilik gercek aşk olmadan olmaz.. gercek aşkta da pazarlık olmaz.. guzel çirkin.. engelli engelsiz tartısılmaz ;)
PS: bayan çirkin olsa bu seferde engelli parası için evlendi diyebilirsiniz yada hizmetkarlığı için.. farklı bakılmak istenirse her sekilde bakılır.. saygılar

ben hayatımdan örnek vermek istiyorum size gerçekten kimine ilginç gelecek .ben 2 sene önce birini sevdim o da beni sevdi işitme engelim vardı cihaz kullanıyrdum kanal içi işitmem ileri derecede değildi farketmemesi için elimden gelenide yaptım beni bu halimle beğenmez ayrılmak ister dedim .çok sevmiştim ama ben gün geçtikçe beni günün birinde bırakır sırf bu yüzden diye düşündüm hep düşündüm ama ve bir gün geldi ki ben soğudum bu kızdan ayrıldık helalleşmek istedim konu birden benim sağlık sorunuma geldi biliyormuydun dedim evet dedi senin kulagında problemin oldugunu biliyordum dedi ona rağmen seni çok sevmiştim ama değmezmişsin dedi.şimdi başka biri ile çıkıyorum allahım inşalah hayırlısını verir aminn.

bence herşey sevgide bitiyor benim erkek arkadaşım 2 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucunda engelli oldu ozaman biz yaklaşık 3 yıldır çıkıyodukk.. başra neden bilmiyorum kabullenemedim engelli kartı almasına falan karşı çıktımm engelli olmadığını söyledim her seferinde ama zamanla alıştım bu duruma.. değişen hiçbirşey olmadı kolunda engeli var fakat görmüyorum bilee aklıma dahi gelmiyor...ben onun yüreğini sevdimm kii...

Death Angel;

Kesinlikle haklı ve bende katılıyorum

esra baltacı;

Güzellik gecici bir kavram, kıskanc bir erkek güzel bayanla evlendiğini düşünün toplu bir ortamda hanımına başkasının sulanmasını istemez herhalde, illada evlenilecek bayanın cok güzel olması gerekmez evlilik güzellik üzerine kurulu olmaması lazım, sizin dediğiniz sözler bir erkek çapkınlık yapacağı zaman güzel kız tavlamak ister etrafındakilere hava atmak için.Tam erkek nasıl oluyor ? ölçüyü bilelim ona göre stareji belirleyelim, bu bayanları anlamak gercekten zor.

Neden erkekler diye göze çarptığını tahmın edebiliyorum çünkü erkeklerın sesi daha çok çıkıyor halbuki bence bay bayan fark etmez engeli insan kendı gibi engelli biri ile evlenmek istemesinin altında anlaşılmak ilgi sevgi fln olabilir. engelsiz biri ilerde onu yarı yolda bırakabilir korkusuda olabilir seçeneklerı çoğaltabiliriz ama bence kişiseldir hepsi geneleme yapılamaz. fkt şunu anladım sevgi anlayış konusunda engelli engelsiz ayrımı olmaz engelli olmak insanı kötülüklerden sakındırmaya yetmıyor:)

Neden sebebi şu. Engelli maddi durumu iyi Erkek sağlam ve güzel bir bayanla çok rahat evlenebilir.Kadın fakir bir erkekle evleneceğine güzel bir evi olacağını düşünerek evlenir.Birde Engelli bir bayan cinsel açıdan hiç te çekici olmaz.Ben bir erkeğin yerinde olsam ömür boyu bekar kalırım cinsel olarak iştahımı açmıcak birisiyle evleneceğime.

Maddi durumu iyi bi erkek gayet tabi engelsz gzl bi bayan bulabilir rahatlıkla fkn onu gerçekten sevecek mi? , aldatmayacağından ne kadar emın olabilir parası ila onunla evlendiğini bile bile ne kadar sevebilir onu. Cinsel Açıdan görünüşe gelirse o konuda haklısınız ama şunu göz ardı etmişsiniz aynı şey erkek içinde söz konusu değilmi ortopedi sakatlığı olan erkek ile bayanın cinsel açıdan görünüşü aynı deilmi? neden konularda seçen erkek oluyor seçilen kadın bu zihniyet neden var onu sorgulamak lazım bence

ceren.kozaner;

Bide şöyle düşünelim evlendikden sonra bayan engelli olursada erkek bırakıp gitsinmi veya erkek herhangi bir kaza sonucu engel sahibi oldu o zamanda bayan bırakıp gitsinmi bumudur yani olay sadece cinsellikmidir bir erkek olarak yazdığınız yorumu hayretler içersinde okudum biraz empati lütfen...

çok ince bir konu bence tabi....

Maddi yönden gelecek bayanda ne kadar sağlıklı bir sevgi olur oda ayrı bir konu...

Herkesın kendıne göre görüşü, düşüncesi , hayalı vardır. Benım ekonomık bir sıkıntım yok kendımı idare edebilecek bir fiziki yapıyada sahibim ama hiçbir zaman sağlıklı bir bayanla evlenmeyi düşünmedim, sağlıklı birisinie aşık oldum ama bunu sineme gömdüm hiç belli etmedim, zira bu ileriki zamanlarda sorun olmasa bile bir dengesizlik sözkonusu olacaktı.
Ben aklımızla bedenımızle birbirimize denk olmasak bile yakın olacağımız bir eş adayını arzulamaktayım.
Şunuda belirtmek isterim ki sadece erkekler değil bayanlarda kendılerınden daha iyi durumdakı erkeklerler evlenme hayalı kurmaktalar, bulurlar yada bulamazlar o ayrı konu.
Genelleme yapmadan herkes kendı durumunu gözden geçirip ona göre bir arayış içinde olunursa daha huzurlu evlilikler olacağı kanaatındeyım.
ALLAH herkese hayırlısını nasıp etsin

Bütün yorumları tek tek okudum bazı arkadaşlar gerçekten çok güzel çok mantıklı şeyler yazmış. Bazı arkadaşlarda sadece erkeği suçlayıp bayanları sütten çıkmış ak kaşık yapmış. Bence burda sadece erkeği suçlamak yanlış. Bu devirde hem erkek hem bayan evleneceği kişinin insanlığına bakmiyo. Bayanlar erkeklerin özellikle maddi gücüne bakarken erkeklerde bayanların özellikle dış güzelliğine bakıyo. Bu şekilde düşünen erkek tabiki sağlıklı bir bayanı tercih edecektir. Bayanlarda erkek ister engelli olsun veya olmasın parayı görünce hemen evet der zaten. Bu yazdıklarım herkes için geçerli değil yanlış anlaşılmasın ama günümüzde birçok kişi bu şekilde hareket ediyo. Şahsen benim için bayanın sağlık durumu veya güzelliğinden daha çok insanlığı önemli. Beni sevsin bana değer versin paraya pula önem vermesin beni bir ömür boyu sürecek hastalığımla kabul etsin yeterli. Şunu söyleyeyim ki işin içine sevgi girdiği zaman çiftlerin engelli olup olmadıklarının bir önemi kalmaz bütün engeller aşılır bence.

Hüseyin 32 yazdığınız yorumların çoğuna hep katılıyorum gzl yorumluyorsunuz onun için iyiki varsın diyorum:)

Üst Alt