Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ile engelsizin ilişkisi/aşkı nasıl yürür?

Biz bir engelli birey olarak. bizi bırak engelsiz olan, engelli olanlar bile bize bakmıyor. nasip olmadı evlilik. evlenenlere mutluluk dilerim.

mami23082

Kötü ilişki vs Yalnızlık = Yalnızlık her türlü kazanır bu versusu (çünkü kötü ilişki insanı kanser eder, yalnızlık ise en fazla ara sıra depresyona sokar insanı) diyeceklerim bu kadar

Bahtsızbedevi18
Evet ben de bu söylemine katılıyorum. Kötü ilişkidense olmaması daha iyi bence de insanın en azından kafası rahat ediyor. Arada insan özlemiyor değil ama kötü ilişki olsa yalnızlığı da özlerim ya.

Bahtsızbedevi18

Şunu da ekleyim buradan şöyle bir sonuç çıkmasın engelli engelli engelsiz engelsiz ile ilişkisi olsun anlamında demedim engelli engelsiz engelli engelli engelsiz engelsiz ve kadın erkek olarak her olasılıkta ilişki olabilir ya da evlenmiş de olabilir bunlar kötü ilişki demek değil benim kötü ilişkiden kastım kişilik karakter psikolojik yapı olarak uyumsuzluk sürekli kavga dövüş anlaşmazlıkların olduğu sürekli gerginlik stresin olduğu kötü bir ilişki ya da evlilik işte böyle olacağına yalnızlık daha iyi örneğin anlaşabilen bir engelli engelsiz evliliği anlaşamayan bir engelsiz engelsiz evliliğinden milyar kat daha iyidir evet

Aslında el alem pek umrumda değil , tek isteğim anne babamın kabul etmesi 😔

Engelli engellinin halinden anlamıyor gibi.Engelli olmayan biriyle yapabilirim neden olmasın ki? örnekleri çok çevrede.

Bu başlıkta sonuç ne oldu peki ?
okumadım ama keşke 7 sene beklemeseniz elinden tutup kaçırsaydınız :)

zeynafzt

biz engellilere karşı hep ön yargılı olur çoğu kişi zaten herkes sizin gibi değil ailenizde muhtemelen arkadaşınızın durumundan dolayı sizin zorlanacağınızı düşündükleri için istemiyordur bize hep önyarğılı yaklasirlar genelde ama tanıdıkça ne güzel özeliklerimiz olduğunu gördükçe önyarğılı olma halleri kırılır bu hep böyle oldu kendi adıma okula gideriz arkadaş çevresi öğretmenler ise gireriz patronlar müdürler yediden yetmişe aynı olur genelde o yüzden yeni tanıştığım biri bana karşı önyarğılı olunca şaşırmıyorum kim olursa olsun bu duygusal anlamda buseyler paylaştığımız insanlarda da gecerli önce onlar Bana güvrnemiyo onyargili oluyor sonra Tanıdıkça bu durum tam tersi oluyor Ama bu kezde biz o bize güvenmeyenlere ğuvenemiyoruz işte herşeye rağmen bu döngüyü kıran insanla çok iyi anlaşıyoruz
Sonradan Am işte o
Döngü yokmu sizide önyarğılı şekilde değerlendiriyorlar aileniz bence herşeye rağmen denemeye devam etmekte fayda var bi sözüm var kendi adıma biriyle yeni tanıştığımda temkinli olurum yani o kadar ki karşımdaki genelde hiç haz etmez buna resmi kişilerde arkadas çevreside dahil ama ben Onlara o esnada söyle derim içimden Taniyinca gorecegim sizi ben genelde tanıdıkça onlar beni s sever bu sefer ben onlardan uzaklaşırım ama çünkü insanlar tanıdığım gibi çıkmaz genelde bu sefer iş tersine doner sizde her şeye rağmen Arkadaşınızı tanısalar aileniz sevecek ama tabi bu döngüyü kırmak ve bunu sağlamak ikinize ve Sabrınıza baglı

Kişiye göre değişir. olabilir de olmaya bilir de. tek taraflıysa ilişki engelli biriyle de yürümez.

Ali K.
Neden peki
Ben kafayi yemeden anlatsin biri bana bunu...
Sevgilim engelli,gecirdigi kaza sonucu asansorlu tasimacilik yaparken asansorden dustu...%98 engellli, o.f
o kopan vida mahvetti bizi
Benden uzaklaştı ulasamiyorum ona,her yerden engelledi beni...
Ben hala resimlerine bakıp bi kere arar mi derken nasıl başka bi hayat yaşama ihtimalimi düşünür?
Ne aile ne baska bisey gram umrumda degil,
Nasıl kendine getirilir ki bi insan,nasil inandirilir gelecege...
En etkileyen sözü ben kaza geçirdikten sonra sinirlerimle beraber duygularimda öldu dedi.
hiç bisey kalmadı mi şimdi içinde,bende herkes gibimiyim artık ...
O kadar yılı yaşamadık mi biz,hiç gelmiyomuyum aklina
O engelli kalmadı ki biz kaldık,o gitti ben öldüm...
nolur Bana anlatin ne yapicam ben

Başlangıç

Kaza olur Adam of olur

Gelişme

Adam : Artık kendine yeni bir hayat kur benimle olamazsın

Kız: Ölsemde terketmem seni ne aile ne başka birşey gram umurumda değil seni asla bırakmam

Adam : Saçmalama git

Kız: Geçmişimizin önemi yokmu şöyle seviyorum böyle seviyorum ( Birazda acıma duygusu )

Adam : Peki ..

Zaman geçer Adam kızın sevdiğine sağlam durduğuna inanır güvenir Ailesi sorun olmaz der bir süre böyle devam eder

Biraz daha zaman geçer

Kız ( iç sesi ) : çok zormuş gerçekten arkadaşlarım geziyor tozuyor eşleriyle güzel güzel düğünler yapıyor diye düşünür bir süre belli etmez adama

Adam ( iç sesi ) : ne kadar iyi bir insan ya .

Biraz daha zaman geçer iş ciddiye biner

Kız : Ailem asla kabul etmiyor tehtit ediyorlar vs. vs vs

Adam : peki..

Kapanış.

Bu kurgu bir çok ofludan duyulan bilgilerle yazılmıştır %99.99 şaşmaz

Hadi eyvallah

Swain Of'lular olarak ne çektik bee :D Trabzon/Of değil bu arada, uşaklar saygılar :cool:

Peki aynı şey kızın başına gelse? Aynı durumda kız olsa erkek ne yapardı? Bunu da erkekler cevaplasın o zaman.

Kelebek ve Dalgıç diye bir kitap var arkadaşlar of lu bir adamı anlatıyor. Adam gözünü kırparak bu kitabı yazmış insanlar kibirli olmadan azimli ve çalışkan olmayı yaşam tarzı edinmeli sadece gözünü kırpan bir adamın bile birşeyler yapabileceğini yazmış ama bunu of lulardan çok sağlam olup hiçbir şey yapmayan herşeyi paraya bağlayan arkadaşlar okumalı daha çok. Hayat çok garip ve ne getireceğini ancak allah bilir onun için ben şöyle diyeceğim temiz kalp ile pozitif düşünmeye çalışan iyi niyetli insanlara allah hayırlısı onun hayatı için ne ise onu versin.

Başımıza gelen engeller bizi hayattan vazgeciremiyorsa sevdigimizin başına gelenlerde ondan vazgecirememeli

Engeller beyinde baslar.Bugun saglam ciftler yarin engellj kalmayacaklarinin garantisi yok.Ask kavraminda asla yolda birakmam vardir.Hastalikta ve saglikta.Birinin engelli olmasi digerinin normal olmasi bir engel olmamali ,aksine zorluklara karsi mucadele verilmesi gerekir.Hayat bazen huzun,bazen sevinctir.Bunu paylasanla paylas acini,sevincini...

Bende de aynısı oldu of ne bilmiyorum ama engelli olduğumu biliyordu böyle seviyorum diyordu iş ciddiye binince boşla oltayı al voltayı yaptı bana da... Aklıma sadri alışığın sahnesi geldi :D
Swain

Beğenmediği birine insan zaten aşık olmaz beğeniyorsa da engelli engelsiz olmanın konuyla ilgisi olmaz.

sokrates Beğenme eylemi geçici bir süreçtir. Burada değer önemlidir. Karşındaki engelli ya da engelsiz farketmez.Bir insan ilişki de engelini yüzüne vuracaksa ya da sen aynı davranışı ona göstereceksen o ilişki ilişki olmaktan çıkar. Ben seviyorum da katlanıyorum bir bahanedir. Sevginin bahanesi olmaz.

Nurtan konu başlığında aşk kelimesi geçtiği için o şekilde yorum yaptım beğenme olmazsa aşk zaten hiç olmamış demektir geçici olup olmaması önemli değil aşkta geçici ona bakarsan konu aşk değilse benim yorumum konu dışı zaten.

jonjon hahaha geçmiş olsun kardo:)
mami23082 Of = omurilik felci sanada geçmiş olsun

Dediğim gibi o kurgu hiç şaşmaz:)

Ama merak etmeyin illa ki tedavisi çıkacak ve tüm yakışıklılığınız ile Helalinizi bulup eskileri çatlatacaksınız kardeşlerim :D

Geçmiş yorumlara bakınca çok farklı görüşler paylaşmış arkadaşlar.
Engelsiz bir insan ile engelli bir insanın ilişkisinde Plus (+) bir sorun ile başlar
gerisi kişilerin karakteri ile ilintili olarak değişir.

yahu bu devir de 2 sağlıklı insanın ilişkisi yürümüyor ki bir engelli bir sağlıklı insanın ilişkisi yürüsün ....
evlilik 2 sağlıklı insanın yapacağı işdir..

inspiration

aynen katılıyorum
engelli engelsiz diye ayrımda bulunmak ne kadar sağlıklı bir de ordan bakmak lazım
saglıklı olduğu için engeli olan birini istemedi
yarın kendinin de engelli olmayacağının garantsini kim verebilir:)

''özellikle bayanlar zoru gördumu bırakmayı düşünürler'' Bora_@ Genelleme tabi ki yanlış olur.kişiden kişiye değişen bir durum istisnaların kaideyi bozduğu zamanlar da olabilmekte.:)

Üst Alt