Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ile engelsizin ilişkisi/aşkı nasıl yürür?

gerçekten fikirlerinizle bana yardımcı olduğunuz yol gösterdiğiniz, farklı açılardan bakmamı sağladığınız için hepinize teşekkür ederim.......

sevmeye sevene kim engel olabilir?
seven bir kalbe kım sus diyebilir?
sevgi gelırken yanında paylaşım saygı anlayış getırır...bunları yaşamayı kım yasaklayabilir?
bı yerlerımız eksık dıye engellıyız dıye kalbımızdemı engellı olacak yani...
aşk sevgi engellıde engelsızde yaşanır...
yeterki bunu yaşamak ısteyen kalpler bir olsun.... :)

gülnihal

İki yüregi tek yürek haline getiripde bu anlamda çarpmasına neden olabiliyorsanız görün bakın ne büyük engelleri asıyorsunuz...

Ve bu sayededirki tek yürek olmanın verdigi hazla bütün hayatınız umdugunuz gibi yürür.. Yeterki sevginize sahip çıkın...

"senı senden çok sevıyorum" sözü nasıl olurdu. benesımle ılk tanıstıgımda cok soylerdım bu sozu..

engelli erkek sağlıklı bayan yürüyebilirde..engelli bayan sağlıklı erkek ilişkisi yürümez ekseriya..

ada' Alıntı:
engelli erkek sağlıklı bayan yürüyebilirde..engelli bayan sağlıklı erkek ilişkisi yürümez ekseriya..

GECEN YIL BIR HASTAHANEYE YATMISTIM BIR BAYAN KAZA SONUCU OMIRLIK FELCLI OLMUSTU BIRGUN YANINA GITTIM BANA KAZADAN SONRA YASADIKLARINI ANLATTI VE ESI NASIL KENDISINDEN SOGUDUGUNU IKI HAFTA ICINDE BOSANMAK ICIN AVUKATA BASVURDUGUNU ANLATTI.... SIMDI BIR GENELLEME YAPMAYACAGIM AMA GERCEKTEN BAYANLAR COK DAHA FEDAKAR OLUYORLAR COK DAHA ANAC YANLARI GELISMIS DURUMDA ... ADA ARKADASIN DEMIS OLDUGU TESPIT COK YERINDE GIBIME GELDI... BUNA EK OLARAK GERCEK ANLAMDA BIR BAYAN YADA ERKEK ONYARGIYLA BIRLIKTE ACIMA HISSI ILE ENGELLIYE BAKMIYORSA BU COK IYI AMA GENEL BIR DURUM VAR BU BOYLE ISLEMEZ GERCEKTEN ENGELLI ENGELSIZ AYRIMI YOKSA KISININ KAFASINDA SEVEBILIRDE EVLENEBILIRDE AMA YURURMU YURUMEZMI HIC EVLENMEMIS VE BOYLE TERCUBE YASAMAMIS BIRI OLARAK ONA BIRSEY DIYEMEM... BILIYORUZ SITEMIZDE EVLI OLANLARIN ORANI AZ DEGIL...

Biter..
Aileler bitirir, onlar bitirmese kiz/erkek taraf uzun vadeli dusunup bitirir, biter yani..
Ha vardir mutlu olanlar, lakin istisnalar kaideyi bozmaz..
A$k aci verir.. Ama derseniz ben kisa sureli mutluluk ardindan uzun sureli acilara katlanabilirim benden giden gitsin onemli degil diye..
E halde sizin de $erefinize icelim hocam ")

Saygilarimla
Christian

zor zor zor...

Zoru başarmak büyük yüreklerin işidir iyi bilirim.Cesaret,korkaklara ait değildir onuda iyi bilirim.Yıllar evvel,birisini çok ama çok sevmiştim.Şimdi sevmiyormusun derseniz?hala çok seviyorum.
İlk kez "seni seviyorum" cümlesi bu kadar anlam kazanmış yürekten söylenmişti...
Sadece,kadınlar değildir anaç olan.Erkeklerde öyle güzel anaçlık yaparlar ki,aklınız şaşar...
Beraberken,herşey nasılda güzeldi.Mutluluk kelimesi bizim için var edilmişti.Sevgi sevmek yanında çok ama çok mutluyum kelimeleri bizim için söylenmişti...
Ne zaman ki,aileler bizimle birlikte bir şeyleri öğrenmeye başladılar,işte "o an" o zaman bir şeyler gerisin geriye gitmeye başladı.Sevgide ASLA azalma olmadan,seni nasıl geri çektiklerini bugün çıplak gözle baktığında görmeye başlıyorsun.
Engelli olmak...
Sadece engellilere has bir durummuş gibi algılanıyor.
Bugün için bir engelim yok,veya öyle biliyorum.
Ya bir saat sonrası için garantim varmı?İşte onu ben biliyorum da etrafımdakiler bilmiyor.
Gençtim,tecrübesizdim...
Sevgime sevdiğime sahip çıkamadım...
Bugün için evliyim.İki evladım var.Gözümden bile sakındığım...
Son pişmanlıkların fayda etmediği,zamanın su gibi akıp gittiği,baki kalanında gök kubbede hoş bir seda olduğunu söyleyebilirim.
Engelli olmak...
Sadece engellilere has bir durum değildir.
Ha hayatta hayatı kendimize zehir edecek kadar uzun da değildir.
Ben görünüşte engelli gibi görünmemekle birlikte,geçmişte yaptığım "sevgime sahip çıkamamaktan dolayı" hatadan dolayı kendimi engellilerden daha çok engelli gibi görüyorum.,
Aileler,büyükler,ne kadar zorsunuz.
Bu hayat sizinlede olmuyor sizlede...
Bir şeyleri kurtardık diye sevinirken,neleri kaybettirdiğinizin hiçmi hiç farkında olamayacaksınız...
Sevgilerimle...

Yorum yapamıyorum çünkü kırılacaksın 7 yıl çok be bence yeter bu kadar artık olumlu olumsuz bitmeli bu iş

7 yıl çok uzun bir zaman
sevginizden evliligi sürdürebileceğinizden eminseniz
hiç beklemeyin
insanlar size sevginize saygı gösterip sizin yanınızda olurlar

Fatma hanım unutmayın bizlerin sevgisi dağlara benzer.bazen depremler olur hayatımızda.sarsılırız sadece.ama asla devrilmeyiz. 7 yıldır devrilmediyseniz artık korkmayın.bıraksınlar sizi siz kendi özrünüzle ve sevdiğiniz kişiyle,onlarsa beyinlerindeki özürle yaşasınlar.bizlerin artık geriye sağlıklı bir yaşama dönme ihtimalimiz yok.ama onların bizim köye uğrama ihtimalleri çok. Sevgiyle ve sevdiğinizle kalmanız dileklerimle.

slm sitenizi yeni keşfettim.Birlik ve berabarliğinize ,bilgi alış-verişinde olmanız çok hoşuma gitti.Bende buradab bazı şeyleri sizin sayenizde talip edebiliyorum.Çok teşekkür ederim.Unutmadan sevgili Zehra ne oldu ilişkiniz? İnşllah hayırlısı olur.EYVALLAH....

Fatmacım hep söylerim onu bırak
seviyosun ama hala hareket yok karşı taraftan
biliyosun bende özürlüyüm ama eşimle mutlu bir beraberliğimiz var o sakat olmadığı halde ,sana cevap yazan arkadaşların bi coğuna katılıyorum sevdiğin eğer isteseydi
bi yolunu bulur evlenirdiniz 7 yıl beklemezdiniz,bence belki bana kızacaksın ama en yakın arkadaşın olduğun icin olayları azda olsa takip edebiliyorum ,hayat cok kısa mutlu olmak seninde hakkın allahım eger geciktiriyosa bişeyleri görmen icin geciktiriyo kavuşmanızı bence yoksa şimdiye kadar coktan evlenirdiniz kanımca ,sen hayat dolu harika birisin inan senin gibi harika insanların çevrende olduğunu göreceksin bince bir an evvel şakpanı önüne koy ve artısıyla eksisiyle bir düşün ve karar ver ve rahatla fatmacım
rabbim ol derse olur bilirsin herşeyi ona tevekkül et v e arkana bile bakma o herşeyin en iyisini bilir ve seninde icine bir rahatlık verir +veya - yönünde hakkında hayırlısı olsun canım arkadaşım

Selam Fatma...
Yazdıkların senin tam bir çıkmazda olduğunu gösteriyor.Bir yanda gençliğini vermiş olduğun emek harcadığın 7 yıl , bir yanda sana gelecek garantisi , kavuşma garantisi veremeyen bir sevgili ve ailesi..Sevdiğin kişi ailesine seni kabul ettirememiş ki 7 sene böyle bir şeyin başarılması için yeterli bir süre kanımca..
32 yaş çok geç bir yaş değil...Yeni bir hayata adım atılabilecek yeni bir yol çizilebilecek bir yaş...
En güzeli burada kesip kendine yeni bir yol çiz..çünkü hayat seni bekleten biri için feda edilemeyecek kadar güzel ve değerli en başta sen değerlisin...Senin duyguların, sevgin daha değerli...
Hayatında biri olmuş yada olmamış ,seni sevmiş yada sevmemiş böyle bir kriter tek mutluluk kaynağın olmasın.O kadar çok sebep var ki mutlu olmak için..
Eğer seni yaşatacak kadar işin ve maddi gücvün varsa..hiç durma bitir bu işi...
Benden sana abla tavsiyesi...
Seven insan mücadele eder..Ki kanımca ,sevdiğin insan içindeki çelişkileri annesine ve ailesine mal ederek zaman kazanmaya çalışıyor...
Umarım hayat sana en güzeli verir...

İNANIN HARİKA YÜRÜYO ÖNEMLİ OLAN KABULLENMEK .ÖNCE KENDİMİZİN ÖZRÜNÜ KABULLENİRSEK KARŞIDAKİ DAHA KOLAY KABULLENİYOR VE AŞIK OLABİLİYOR,BİZ BİRBİRİMİZLE 4 YILDIR EVLİYİZ VE HALA İLK TANIŞTIĞIMIZ GÜN GİBİ AŞIĞIZ,MAAŞALLAH DİYİN LÜTFEN :D :oops: :oops: javascript:emoticon(':oops:')
DEMEKKİ OLABİLİYOMUŞ KARŞILIKS IZ VE KATIKSIZ BİR SEVGİ
ALLAH HERKESE NASİB EYLESİN javascript:emoticon(':)')

CEREN HANIM VE BAHAR HANIM ÇOK HAKLILAR SEVEN İNSAN ENGEL TANIMAZ BENCE SEN SAFSIN KIZM BİRAZ KABA AMA 7 YIL YA ŞİMDİYE 6 YAŞINDA BEBEN OLMALIYDI NEYSE ŞAKA BİR YANA AKLINI BAŞINA TOPLA BİTİR BU İŞİ ONDAN NE KÖY NE KASABA OLUR SANA MUTLULUKLAR

bahar senin adına çok sevindim umarım sevginiz daim olur :)

hepimiz yazmışız sayfalarca bişiler. kimi yürür demiş, kimi asla yürümez! bi çoğumuz ailenin çıkardığı engelden muzdarip.. [ -ki bende öle demişim zamanında :) ]
zamanında diyorum , çünkü benzer bi durum yaşamış ve tercihim ailem olmuştu. [aşık değilmişim demekki o zamanlar :) ]

şimdi tam tersini düşünüyorum. ailem falan vızzz gelir, yeterki aşk olsun ve isteyin :wink:

ha, nasıl yürür derseniz? bi dargın bi barışık yürür işte :)

konu açılalı 2 yıl olmuş. şimdi ben bişeyi merak ettim (meraklıyımdır az :p ) konuyu açan DİBA arkadaşın olayı ne durumda acep? :)

Bence fikir ve akıl olarak denkse fark etmez.

slm. fatma 7 yıllık bir sevginiz varsa demekki sizin temeller saglam hiç korkmayın sabredin hani ne derler mevlam neylerse güzel eyler. varsa birbirinizde nasibiniz hiç bişey olmaz.

evet esra hanımın dediği olay benimde başıma geldi.Ailenin onayı şart değildir belkide ama bu durumlarda destek olması çok önemlidir.Zira hayatın içinde yeni heyacanları farklı duyguları tatarken her iki ailede çifte destek vermelidir.

Birde engelli yada sağlam olayını halen kafasında tam netleştiremeyen arkadaşlar ,
engelli oluşunuz sizin seçimizin değil şartların getirdiği bir durumdur bunun için kendinisi ikinci sınıf atıl insan olarak nitelendirmemelisiniz. Dolayısıyla evlilik meselesine gelindiğinde karşınızdakinin size güvenini sağlanamanız yeterlidir. Ben engelliyim hastayım rahatsızım o ise sağlık bir birey ,benimle neden evlendi yada beni niye seviyor diye düşünürseniz hergün içinden çıkılmayan labirentin içersine girersiniz. Duygular şekillerden oluşmaz kalpten gelir. Güzellik ve sağlık geçiçidir unutmayın. O yüzden sevmek için insanları hasta engelli sağlıklı diye sınıflandırmayalım.

hakkında hayırlısı olsun saliş :) seni de kaybettik :) yaklaşık 7 yıldır dostuz, kardeşiz , bu kadar kararlı görmemiştim seni hiç. sen üstesinden gelirsin herşeyin yeter ki iste. güveniyoruz sana

BİRİNİ SEVDİKTEN SONRA NE ENGELİ GÖRÜNÜR NEDE SAĞLAMLIĞI BENCE ,ŞU GÖÜNÜL VAR YA ŞU GÖNÜL AHHHH AHHHHHH :)

bence sorun olmaz önemli olan kafa yapısının dolayısıyla düşüncelerin uyumudur.

yürü roac kim tutar seni :) sen herşeyin üstesinden gelirsin. hakkın(ız)da hayırlısı olsun :wink:

SLM ALEYKÜM

YUVAYI DİŞİ KUŞ YAPAR DİYE BİR SÖZ VARDIR VE ÇOK DOĞRU. YANİ BAYAN ENGELLİ OLMAYIP, ERKEK ENGELLİ OLURSA EVLİLİKTE HUZUR OLMASI YÜZDE DOKSANDOKUZDUR. ÇÜNKÜ EVLİLİKTE YÜZDE SEKSEN YÜK BAYANIN OMUZLARINDADIR. YANİ TEMİZLİK , YEMEK, ÇOCUK BAKIMI, MİSAFİR AĞIRLAMAK, ALIŞVERİŞ VE VS. VE KADIN ÇALIŞIP MASRAFLARIDA KARŞILAR. AMA BİRDE BU KONUNUN TERSİNİ DÜŞÜNÜRSEK YANİ BAYANIN ENGELLİ, ERKEĞİN SAĞLIKLI OLMASI EVLİLİKTE BİRÇOK ZORLUK YAŞATABİLİR. VEEEEEEE İKİ TARAFIN ENGELLİ OLMASI İSE KABUSDUR.

merhaba

arkadaşlar yazdıklarınızı sonradan okuyormusunuz?değiştirme ihtiyacı duyduğunuz oluyormu ? bayan olsaydım bir daha bu odayada girmezdim

1. 2 engelli nin evliliği kabus denilmiş
2. bayan engelli erkek engelsiz olmazmış

peki engelli bayanlar kimle evlenecek ?

onlar öteki taraftan bir huri ile evlenecek kimle olsun başka:))

kadın olmak çok zor...
hele hele birde engelliysen bu zorluk iki misli daha zor...

ve türk toplumunda...

kısacası arkadaşım ..engelli bayan evlenmeyecek..yani evlenemeyecek..yaw çok mu acımasız bir tespit oldu bu?şahsen ben iyimserliğimi başka bir alanda(daha realist )kullanma taraftarıyım ..
saygılar..........

Konuyla ne kadar alakalıdır bilmiyorum ama yazmadan gecemeyeceğim..
Benim çocukluğumda evsahibimizin kızı vardı. Evin tek çocuğuydu.. Sevdiği adamla evlenebilmek için tam 17 yıl mücadele verdiler ailelerine karşı her ikiside.. ( Bu arada her ikiside engelli değil. Gayet sağlıklı. ) En sonunda 17 yıl uğraştan sonra evlendiler.. Ama bir yılın sonunda geçimsizlik, kavga, gürültü başladı evlerinde.. Nedeni damat beyin belli bir işi ve geliri yoktu.. Kız bir doktorun yanında sekreter olarak çalışıyordu, anne ve babada emekliydi..

Bunu neden anlattığıma gelince; bence maddi özgürlük ve kariyer olduktan sonra gerisi geliyor.. Engeller bile ( kendi kendine yetebildikten sonra ) sorun olmuyor diye düşünüyorum...

Üst Alt