Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli personel sürülebilir mi?

kadir04

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba bir kamu kurumunda engelli sürekli işçi olarak görev yapmaktayım.Görevim olmayan bir iş verildiği için yazılı emir istedim.Bu yüzden amir tarafından Şubeye bağlı 90 km uzaklıktaki başka bir yere görevlendirildim.Böyle bir yetkileri varmı.Engelli personel sürülebilir mi?

Engelli olmanız yapacağınız hatalar nedeni ile ceza almayacağınız yada sürülmeyeceğiniz anlamına gelmez. Sürülebilirsiniz.

@Polmiks, kanunda yeri değiştirilemez ibaresi varmış ve görevi olmayan bir işi yaptırmaya çalışmışlar arkadaşta yapmamış. Ayrıca bu bir hata değil ki? Ortada hata yok. Nasıl sürebilirler?

@Can1963,
Aynen öyle sadece yazılı emir istedim yapmam demedim kanuna aykırıdır. Buna istinaden terim değiştirildi.Tam bilgili biri varmı diye sordum yoksa sonuna kadar haklıyım

Yazacaklarım siyaset değil, gerçeklerdir.

20 yıllık AKP iktidarı sonunda gelinen nokta da malesef hukuk kuralları değil, orman kuralları işlemekte. çünkü hiç kimse liyakatle göreve gelmiyor, herkes mahkemedeki dayısına, amcasına güvenerek iş yapıyor.

Mesela kanunda engellinin görev yeri engelli istemediği sürece değiştirelemez maddesi var. Amirin bunu bilmiyorsa liyakatsiz olarak o göreve gelmiş. Biliyorda seni 90 km uzağa görevlendiriyorsa dediğim gibi mahkemedeki amcasına dayısına güvenerek kanunsuz iş yapıyor.

----------

Zamanında aynısını ben yaşadım. bir sabah amirim pılını pırtını topla bugün seni başka birime gönderiyorum dedi.
(Amirim AKP'li değildi)
Hemen personel daire başkanlığına mail attım. engelli personelin isteği dışında görev yerinin değiştirilemeyeceğine dair yönetmelik kanun ne varsa yazdım.

o gün görev yerim değiştirilmedi. ama sonrasında aylarca genel sekretere, rektöre saatlerce hakkımda şikayet yaptıklarını biliyorum.

görev yerimi değiştiremedi ama eski kırık bir koltuk, boşta kocaman l masa olmasına rağmen sehpanın az yükseği küçücük bir masa ve 20 dakika da açılan bir bilgisayarda geçirdim günlerimi.

7 8 ay geçti üzerinden koskoca profesör karşıma geçip "senin genel sekreterle aran iyi, rica etsen de seni başka birime alsa" dedi.
görev yerim değişmedi.

taki sevdiğim bir yönetici "sen bizi tanıyorsun biz seni tanıyoruz, gel beraber çalışalım diyene kadar".
bu 7 8 ay çektiğim cefanın mislini sonraki 5 6 yıl en iyi şartlarda çalışarak geçirdim.

Allah amirinde memurun da hayırlısını karşınıza çıkarsın.

----------

Görev yerinin değiştirilemeyeceğini yazılı olarak, amirine ve onun üst amirine (hiç olmazsa personel daire bşk. lığına felan) dilekçe ile bildir, bu nedenle yeni görevlendirildiğim yere gidemeyeceğini de belirt.

yazılı belge olsun elinde.

bazıları bilip bilmeden suçun varsa demiş.
adam diyor ki görevim olmayan işi verdiler yazılı emir istedim diyor. eğer suç olmasa gocunmaz yazılı emir verip o işi yaptırırdı ama kurumlarda öyle çürümeler var ki minicik bir koltuğa oturan şef bile kendini padişah sanır olmuş.
memurlarda engelli memurun görev yeri isteği dışında değiştirilemez, resen atamadan muaftır diye biliyorum. net bilgim yok kusura bakma destek olmak için yazmak istedim

devlet partiden partiye değişmez.eskiden nasılsa şimdide öyle.70 yıl önce chp den yakınanlar 30 yıl önce ecevitten yakınanlar şimdi akp den yakınıyor.demek ki sorun parti falan değil bu ülkenin insan kaynağının kendisi

örnekleyeyim.akıllı birine bir parti astronot olma hedefi koyarsa o adam astronot olur.ama aptal birine bir parti tüzüğü astronot olma hedefi koyarsa hiçbirşey elde edemez.partiler devletin düşünce yapısı basit olarak.çok fazla bişey beklemeyin partilerden.20 yıllık rejimler bir devlet için çok kısa zamanlar.her 20 yılda rejim değiştirirseniz işimiz iş

örnek rusya.tarih boyunca olabilecek en korkunç rejimlerin beşiği rusya insan kaynağı yüzünden dünyanın iki numaralı gücü.biz ise olabilecek en makul sistem olan kemalizmle bile bi halt yiyemedik.ecevitin önüne yazarkasa atan bi halka bu rejim bile çok.

cehalet+niteliksiz insan kaynağı = sefalet

Son düzenleme:
@dustypages, 70 yıl önce CHP iktidarda değildi. Demokrat Parti iktidardaydı. Ayrıca Ülke 70 yıl geriye gitse 700 yıl ileriye gider. Keşke Atatürk Türkiyesinde yaşasaydım. 20 yıl kısa bir süre demişsiniz 2 yıl diyecektiniz sanırım 0,ı yanlışlıkla yazdınız. Partilerden ve kişilerden yakınanlarda elbette olacaktır. Herkes herkese destekleyip saygı duymak zorunda mı? Sizin söyleminize bakarsak yakınanlar sorunlu oluyor. Gerçi haklısınız, bizden değilsen yanlış yoldasın diyorlar. 😊

devletler ve rejimler kendi insan kaynağına göre şekillenir.avrupaya giden 3 milyon suriyeliyi avrupalıların dünyanın sonu olarak görmesinin nedeni de bu.türkiye yeterince boş beleş insana ev sahipliği yapıyor.bunun sonucu ne mi oluyor.chp gibi ülkenin en büyük muhalefet partisinin kapatılmasına normal olarak bakılmaya başlandı bu boş beleş insanlar yüzünden.ben ırkçı biri değilim ama 2 kere 2 yede 5 diyemem ne yazık ki

Son düzenleme:
Yazılı emir verememiş, yani aslında amir haksız olduğunun farkında ve yetkilerini yazılı emir veremediği birine karşı silah olarak kullanmış.

Bilmem ki ne küfür etsem böyle bir amire.

Vallahi, öyle üst makamlarda öyle insanlar var ki, siyasetin gölgesinde oturdukları koltukları korumak için her yolu mübah görüyorlar. Sizi yerinizden etmek için ellerinden geleni yapıyorlar ya da hakkınız, hukukunuz ne olursa olsun, onu size vermemek için türlü yollar deniyorlar.
Defalarca dilekçe verdim. Sağlık sorunum ortada, bulunduğum bölgede doktor yok. Üstelik kamu denetim kurumunun kararına rağmen, personel müdürü beni arayıp utanmadan "Seni hiçbir yere göndermeyeceğim, nereye şikâyet ediyorsan et!" deme cüretini gösterdi. Bu nasıl bir vicdansızlıktır? Benim hayatımı hiçe sayarken, kendisi makamında krallar gibi oturuyor.
Her hafta üç defadan fazla, toplamda 600 kilometre yol gidip geliyorum. Sırf biraz daha sağlıklı kalabilmek, biraz daha yaşayabilmek için. Bu kadar mücadele ederken karşıma çıkan engellerin, insanların hoyratlığı, duyarsızlığı, insanı asıl yoran şey oluyor.
Hakkın olduğu yerde bile adaletin işlememesi kadar acı bir şey yok. Gerçekten isyan etmemek elde değil…

5620 sayılı kanunun ek 2. maddesinin 4. bendinde "Engellilik durumu devam ettiği sürece kurum ve kuruluşlarca isteği dışında işçinin görev yeri değiştirilmez. Engellilik durumu ortadan kalkan işçiler hakkında genel hükümler çerçevesinde işlem yapılır." denilmektedir.

Tarafıma tebliğ edilen görevlendirme ile talebim ve isteğim dışında ...................... görevledirmem yapılmıştır.Sair mevzuat gereği ilgili görevlendirmenin iptal edilmesini arz ederim.

Dilekçeyi yaz bu şekilde. Kendi kurumuna değil il'de isen valiliğe ilçe'de isen götür kaymakamlığa ver. sonra da orada çalıştığın kurum ile ilgili il'de isen kurumunuzdan sorumlu vali yardımcısına ilçe'de isen kaymakam'a durumunu arz et.

Aynı durum başıma gelmişti daha önce.

Üst Alt