Aliemin ugir
Ben derdimi anlatamıyorum sanırım...
Arkadaşlar kloz ekletmeyeceksiniz. Kaskonuzu ÖTV'siz tutardan hespalatacaksınız. Kısmi hasarda tam ödeme için ÖTV'li tutardan hesaplanır diye birşey yok. Sayfalarca yazdım. Hazine Müsteşarlığının yayımladığı duyurusu kaç kez paylaştım bilmiyorum. Adım adım ne yapmanız gerektiğini de söyledim.
Aldığınız tekliften yaklaşık %20-%25 indirimli sigorta ypatırma varken, burada beni ikna etmeye çalışıyorsunuz. İnanılmaz birşey...
Uğur hocam kazık yemişsin, devam et.
Ailemin, sizde nasıl biliyorsanız öyle yapın.
ergincengiz
Devlet neden vazgeçti? Var mı mevzuat göstereceğiniz?
5 yıldan önce araç başkasına satılırsa ÖTV'yi alırım, ve 5 yıldan öncede araç vermem diyor Devlet. Sigorta şirketi, perte çıkardığı aracı, kalkıp kendisi makam aracı olarak mı kullanıyor sanıyorsunuz?
Onarıp, satıyor...
5 yıldan önce satıldığında da, aracı sizin adınıza ÖTV'sini ödüyor vergi dairesine ve öyle satıyor. Ama siz 5 yıl dolmadan sattığınız için yeni araç alamıyorsunuz. Yöntem aracı hurdaya çıkartıp trafikten çektirmek. Başka bir yolu yok.
He bu durumda da sigorta şirketi size ÖTV'siz tutarı ödüyor. Çünkü bu sefer başka bir kanun maddesi devreye giriyor ve engelli 5 yıldan önce aracın trafikten çekilmesinden dolayı ÖTV'li tutarı alırsa bu sebepsiz zenginleşmedir. Ve Kanun bu kabul edilmez diyor.
Sonuç olarak her halukarda engelli kişi ÖTV'siz tutarı alır, pert durumunda. Hurdaya çıkarma pazarlığını iyi yaparsa, o aldığı parayla gidip hemen ÖTV'siz araç almaya bakar. Ama hurdaya çıkartamazsa, elindeki ÖTV'siz parayla yeni araç alamayacağı için birde araçsız kalır. 5 yılın sonunda da o parayla aynı aracı alabilir mi bilmem.
Başka sözüm yok.