Sayın vasfiyeteyze; zor bir soru: Bunun için tasarının tamamını incelemek bile yetmiyor. çünkü, tasarı genellikle mevcut kanunların değişmesi, ek yapılması vs. şeklinde düzenlendiğinden eski hallerini bilmiyorum. Ancak yetimleri grupladıkları anlaşılıyor,(harp malulü yetimleri gibi). Engelli maaşı için ise "her ne ad altında olursa olsun herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan maaş almıyor olmak" şartı getirildiğine göre demekki alamayacaklardır. Bahse konu maaşla hangi yetim geçinebilir görüşünüze de katılamıyorum. Zira yetimlik herkesin başına gelebilecek bir olgu olup, devlete düşen bunlara yüksek maaş vermek değil, bunlara daha iyi eğitim imkanları sağlamak olmalıdır. Bu parayla elbetteki geçinilmez. Ancak bunlardan eğitim görenlere ANY dedikleri (öğrenciler için ayni ve nakdi yardım) fonlar vardır. Oralardan destek sağlanmaktadır. ANY hizmetini sosyal pol. bakanlığı il müd. Toplum Hizmetleri Başkanılğı yürütür. Şartları tutan ve iht. olanlar oraya başvurmalıdır. Üstelik bu yardımlar, babası olmayan ve anne yanında kalanlara ve de, hiç geliri olmayan aile çocuklarına da sağlanıyor. Miktarını bilmemekle birlik okul düzeylerine göre değişiyor. (Bebekler için de veriliyor.)selam ve muhabbetle kalınız. Engelliler tasarısını arzu ederseniz özel mesajla bir mail adresi verirseniz gönderirim.