Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin seçimlerde oy kullanamaması ve Mobil Oy Kullanma seçeneği [Araştırma]

Merhaba Baben Bey, isminizi bilemediğim için takma adınızı kullandığım için özür dilerim. Dediğiniz gibi bu çalışmanın daha geniş bir ağda gerçekleşmesi gerekiyor elbette. Bu anket yalnızca bir pilot çalışması. Ayrıca internet kullanabilen engelli vatandaşlarımızın elektronik oylama konusunda daha bilinçli yargılarının olması da bu çalışmayı daha anlamlı kılıyor. Bu arada eşimle küçük bir misafir beklediğimiz :) için bu hafta içinde çok sık buraya yazamayabilirim, ancak anketler için sürekli e-postamı kontrol edeceğim:) Sempozyum uluslararası olduğu için makaleyi ingilizce yazıyorum, ama ilgilenirseniz daha sonra Türkçesini de yorumlarınız için foruma ekleyebilirim. Hepinize iyi haftasonları.

Serkan Bey,

:) Adım Babür Akdağ..
Lâkin 5 yıldır beni burada Baben olarak bildikleri için, takma adımı kullanmanız hiçbir problem teşkil etmez.

Anket ile ilgili yorumlarım, çeyrek yüzyıl öncesinden kalma bilgi kırıntıları ile oluyor..:eek: O zamandan beri bu alandaki gelişmeleri tam anlamıyla izleyebilmiş değilim açıkçası..

Çalışmanın Türkçe özeti hepimizi sevindirecektir..

Küçük misafirinizin; analı, babalı, sağlıklı ve engelsiz bir dünyada büyümesini dilerim..:)

Babür abi,

Yok yok, sen istersen bin defa tıkla, görüntüleme sayısı değişmez. Yani her kullanıcı ve IP adresi görüntüleme sayısı için 1 kabul edilir. Bin defa tıklasan da 1 yazar. Yani bu başlıkta görüntüleme 630 ise, bu gerçek rakamdır. Şişirme rakam değildir.

Hayır, ilk 200'e e-mail gönderme şansımız yok. Kaldı ki, ben başlığın görünmediğini düşünmüyorum. Tamamen insanların vurdumduymazlığı...

Tamam o zaman, ben yanlış biliyormuşum..:eek: doğrusunu öğrenmiş oldum..

Toplu mesaj gönderememek çok kötü yaa..:( Sadece bu konuda değil, birçok zaman gerekli oluyor çünkü..

anketi ben de doldurdum,sonrasında ilk sayfaya başlık açıldığını gördüm, umarım katılım açısından önemli bir katkı olur bu.

Serkan Bey çalışmalarınızda başarılar dilerim.

başlığın linkini msn iletisi olarak kullanıyorum, ankete dikkat çekmek isteyen arkadaşlarıma bu yöntemi tavsiye ederim

Ellerinize sağlık Serkan Bey,çok teşekkürler.Ben de gönderdim...

bende gönderdim,3G ye geçen bir teknoloji başlamışken cep telefonundan oy kullanımına geçmek zor olmasa gerek!

öncelikle seçimlerde görev yapmış ve sıkıntısı yaşamış biri olarak konuyu açan arkadaşa tşk ederim. Aksaray merkezde engelli arkadaşlarımızın anayasal hakkı olan seçme hakkını kullanabilmeleri için seçimlerden önce ilgili kurumlara başvurarak engelli vatandaşlarımızın rahat bir şekilde oy kullanmalarına çaba gösterdik. ancak şuan daki yasal mevzuatımız maalesef bizleri es geçtiğinden dolayı olumlu bir sonuç alamadık. benim naçizane düşüncem İl merkezlerinde yapılacak olan yerel ve genel seçimlerde belediye,valilik gibi kurumların stk lar ile irtibata geçip özürlülerin oy kullanabileceği bir okul seçmeleri ve buraya engelli arkadaşlarımızı otobüs vs. gibi ulaşım araçları ile taşımaları. bu mümkün olmadığı takdirde her sandıkta oy kullanacak engelli arkadaşlarımızın tespit edilmesi ve sadece bu arkadaşlarımızın oy kullanabileceği sandıkları rahatlıkla ulaşabilecekleri bir yere mekana konulması düşünülebilir.
tekrar bu konuyu açan arkadaşımıza tşk ederim. çalışmalarında başarılar dilerim.

bende yolladım arkadaşlar,
böyle bir çalışma yaptığınız için teşekkürler Serkan bey,
lütfen duyarlı olalım bu bizim için yapılan bir çalışma arkadaşlar,
sürekli şikayet ediyoruz ama bunu az da olsa düzelmesi için bizim de çaba sarfetmemiz lazım,
anketi doldurup göndermek 2-3 dk nızı alıyor.

ben bu sene annem gille oy kullandım çünkü sadece konuşma engellim olduğu için

Tekrar Merhaba

Merhaba arkadaşlar, uzun bir süre foruma yazamadığım için üzgünüm. Bizim küçük misafirin baya büyük işleri varmış:) Bu arada e-postama bir miktar anket de ulaştı. Ancak halen 70 kadar anket eksiğimiz var. Anket gönderen ve yorum yazan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum, bundan sonrasını Antalya'daki dernekler yoluyla tamamlamaya çalışacağım. Her zamanki gibi yardımlarınıza açığım:) Görüşmek üzere.

Ben aranizda cok yeniyim, oncelikle merhaba demek istiyorum. Engelim yok ama araniza katilmaktan cok mutluyum.
Oy kullanma hakkinda, yurtdisinda yasayan biri olarak, burda kullanilan sistem cok hosuma gidiyor. Oncelikle uzaktan oy kullanma sistemini onaylamiyorum cunku oy kullanmak hicbir zorlama olmaksizin tek basiniza kagidi doldurmak demektir. Bu eger uzaktan olucaksa hicbir garantisi yok. Kaldigim ulkede engelliler ve engelsiz ama gecerli bir ozuru olanlar (ornegin o gunu yurtdisinda olucak ya da bir amelyat olucak vs...) ön secim gunu diye bisi var. Boylelikle engelliler de beklemek zorunda kalmiyorlar.
Ama tum bunlardan once, en onemlisi, tum secim binalarinin engelliler icin uygun ve alt katta veya asansorlu olmasi gerekiyor.
Bir ay once turkiyede engelli erkek arkadasimla gezerken turkiyenin ne kadar engellilere ''engelli'' oldugunu anladim. Bence tum devlet ve buisness sektörundeki binalara ''engellilerce ulasilabilir'' olmasi yasasi cok acil lazim!!!!!
Bol Sanslar... YILMAYIN

Üst Alt