Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emeklilik hakkı kazansa da çalışmaya devam eden kimler var?

@xdedahii

bu "vasi tayini" konusu sıkıntılı . Bilekten ters kelepçe takmış gibi kısıtlıyor. İptal etme gibi bir seçeneğin yok mu ? Bir de şunu merak ettim: vasi tayini olunca "sigortalı" bir işte çalışabiliyor musun ?

@perseküsyon

Sen bir okulda memurdun. Çalıştığın okulda idarecilerinden hiç bahsetmiyorsun. Senin okul müdürün, müdür yardımcıların kim ? Sen şimdiye kadar memurluk hayatında çok anlayışlı, çok yardımsever idarecilerle mi çalıştın ? Senin bundan sonra çalışacağın yıllarda engelli memurlara karşı çok anlayışlı, çok merhametli idarecilerle çalışacağının garantisi var mı ? Senin okul müdürün, müdür yardımcıların herhalde aşırı derecede anlayışlı insanlar. Türkiyede engelli memurlara karşı çok disiplinli, çok anlayışsız, çok merhametsiz okul müdürleri, idareciler var. Türkiyede okumuş insanlar arasında okumuş cahiller var. Eğer sen engelli memura karşı merhametsiz, anlayışsız, çok disiplinli bir okul müdürüyle yada idarecilerle çalışmak zorunda kalırsan, seni çok bunaltırlarsa, mecburen engelli memur emekliliğinden faydalanmak zorunda kalırsın. Perseküsyon bu internet sitesinde sen çok BÜYÜK konuşuyorsun. Çok BÜYÜK konuşma derim sana.

@perseküsyon

Bende merak ediyorum ama kimse net bir cevap vermedi. Çalışma bakanlığınıda aradım. Avukata sor dediler. Sanırım çalışıp çalışamamak raporun durumuna göre degişiyor.

Kendine bile bakamıyor denmiş birisi nasıl çalışsın ?

İptal etmek için 1 yılın dolmasını bekliyoruz. Doktor 1 yıl sonra başvur dedi. Haziran gibi 1 yıl dolacak Nisan - Mayıs gibi dilekçeyi vereceğiz iyileştim vasimi kaldırın diye belki daha da erken başvurabilirim.

Ama bu durumdayken çalışmak imkansız gibi mecbur emekliliğe sevk ediyor

@xdedahii,

"""Kendine bile bakamıyor denmiş birisi nasıl çalışsın ?""" bu sözü, sen kendine mi söylüyorsun ? Yoksa başkaları senin için mi söylüyorlar ? "Allah'tan ümit kesilmez" derler... İnşallah sen de bir çıkış kapısı aralarsın...

@perseküsyon,

İnşallah

Böyle yazmışlar rapora
kendi işlerini görecek güce sahip olmadığı
Devamlı koruma ve bakıma muhtaç olduğu

Gibi ibareler var.

@xdedahii

:unsure: Peki ; sen de kendini böyle mi görüyorsun ? (y) Önemli olan senin değerlendirmen...

"""Kendi işlerini görecek güce sahip olmadığı"""

@perseküsyon

Tabiki öyle görmüyorum.
Ancak hastaneden çıktığımda konuşma bozukluğu, yürüyüş bozukluğu, uykusuzluk vardı. Aynı bir yatalak gibiydim. 4 ay yerimden kımıldayamadım.

Tüm bunlar geçti ama halsizlik, yorgunluk ve bilişsel yeti kaybım var. Sürekli evde yatıyorum.
Eskisi gibi çalışamam ama bu dedikleri gibide degilim.

@erbin

:unsure: Sen galiba " müdürle ve idarecilerle aramız çok kötüydü; sürekli mobbing yaparlardı , tartışırdık; kavga ederdik vs.. Bu yüzden farklı kuruma geçtim" gibi olumsuz şeyler yazmamı bekliyorsun 🕺 ama üzgünüm , pek böyle olmadı . Saklayacak bir şeyim de yok.

Son düzenleme:
:geek: Sanal ortamda kendi fotoğrafını kullanmak "özgüven" olduğuna işaret eder...

Kendine ait bir evin yoksa emekli olmak çok zor. gerçi evin olsa evlenecek çoluk çocuk varsa yine olamazsın. Sonumuz hayrolsun...

@perseküsyon

Engeli olsun veya olmasın okullar da çalışan bütün devlet memurlarının okul müdürleri ve okul müdür yardımcıları okul memurlarının amirleridir. Okullarda çalışan bir Şizofren hastası devlet memurunun verimli çalışabilmesi için anlayışlı idarecilerle, amirlerle çalışması aşırı derecede önemli. Okullarda bazı idareciler Şizofren hastası devlet memurlarına göstermesi gereken anlayış ve kolaylığı göstermiyor. Mesela bazı okul idarecileri Şizofren hastası devlet memurunun yapamayacağı, üstünden gelemeyeceği iş ve görevler verebiliyor. Mesela bir Şizofren hastası devlet memuru Şizofren hastalığından dolayı istediği zaman bir kaç gün izin kullanmak isterse idareciler o memura hemen izin vermelidir ama çoğu idareci Şizofren memura izin vermiyor.

Son düzenleme:
Mecbur çalışmaya devam bugün emekli olsak sağ olsun devletimizin verdiği para Hem ev kirasına Hem ev ihtiyaçlarına hem kenara para koymaya o kadar çokki harca harca bitmiyor mübarek

Ben de 2016'da emekli oldum 2016'dan beri emekli olarak aynı firmada devam ediyorum aldığım emekli maaşı direkt kiraya gidiyor çalıştığım parayla geçiniyorum

Vallahi açıkçası Sen şanslısın Normalde benim bildiğim Emekli olduktan sonra çalışma yaptırmıyor şirketler Ben de kamuda çalışıyorum Özel sektörde emeklilik süremiz doldu fakat mecburen çalışıyoruz emekli olsak kamuda tekrar çalıştırma yok açıkçası İstanbul'da oturuyorsan ve kirada oturuyorsan Mecbur Artık mezarda emekli oluruz😀

Özel sektörde normal ve engelli eleman ihtiyacı çok bir çok firma eleman bulamıyor emekli bile olsa çalıştırıyor çünkü gençlerin bir çoğu çalışmak istemiyor işi giriyor 1 ay geçmeden işi birakiyorlar emekli çalışanlar hem tecrübeli hem daha istikrarlı çoğu işverenler bunun farkına vardi

20.08.2024 tarihinde emekli oldum özel bir şirkette finans ve idari işler muduru olarak ve halen devam ediyorum çalışmaya malum hayat şartları büyük kızım belediye konservatuar ini kazandi piyano çalacak bir piyano orta karar 25k dan başlıyor emekli maaşı ile sanırım 2-5 tuşunu alırız

Özel sektörde dediğin gibi o şekilde olabilir gençler daha basit kolay iş ve para kazanmanın derdinde çoğu zaten katılıyorum buna Eskiler Tabii işi çözdükleri için gerek deneyim gerek tecrübe olsun güzel bir yol kat etmiş oluyorlar fakat yeni işe alım yapacak olan özel sektörler genelde engel durumu ya bir kol olmayacak ya bastonla yürüyecek ya ayağı aksayacak Sonuçta hep engelli olsun ama engelli de olsa ayakta olsun kafasında işkur'ların zaten ilanlarının çoğunda engelli kontenjanlarında hep ayakta eleman arayışında var çok gördüm öyle açıkçası kendimi deli dönem yaşadım diyebilirim bayağı bir

@Mehmet.s, evet engelli konusunda işine yaracak engelli arıyorlar bizim işveren duyma engelli tercih etmeye başladı son 5 yıldır ben ortopedik engelliyim ancak 18 yildir aynı işyerinde çalıştığım ve tecrübeli olduğum için emekliliğin geldiğinde onlar teklif etti çalışmam için benimde işime geldi dogrusu

@alikemall, bey haklısınız. Ev kira ise emekli maaşıyla geçinilemez. Aynı şekilde yazdığın gibi evliysen ve çocuk da varsa zaten emeklilik düşünülemez.

@Mehmet.s, Memurlukta emekli hakkın geldiyse çalışamazsın diye bir kanun maddesi mi var ? Görevini gerektiği gibi yaptıktan sonra problem nedir ?

Son düzenleme:
allah boş duranı sevmez de, gençlerin rızkıyla oynayanları yer vermeyenleri severmiş.

@mehmet-41,

Senin de dediğin gibi abi işlerine yaradığın kadar oradasın özel sektörlerde bu yaptırım fazla uygulanmıyor diye duymuştum

perseküsyon,

Çalışamazsın kanunu yok yaptırım kanunu var Şöyle ki Ağa Belediyesi'nde çalışıyorsun emeklilik süren doldu devam edersin fakat emekliliğini verdin diyelim ki devam ettirmiyorlar

@Sansarius, bey , """Allah boş duranı sevmez de, gençlerin rızkıyla oynayanları yer vermeyenleri severmiş.""" diye yazmışsınız

:cool: O zaman ilköğretim okullarını dolaşın "Emekliliği geldiği halde" çalışan 50 yaş üstü öğretmenlere de bunları söyleyin. Atanamayan yüzbinlerce öğretmen var ; Emekli olun ve onların rızkıyla oynamayın. diyerek tavrınızı belirtin. Eminim ki bunu yapabilirsiniz.

1995 yılından bu yana sigortalıyım 10236 günüm var . EYt de vurdu ama emeklı olmamıstım . 2025 yılında emeklı olacaklar için % 30 maaş kaybı muhabbetı olunca verdım emeklılıgımı ama aynı sırkette aynı haklardan calısmaya devam edıyorum . 5 yıl daha calıssam yeterli .

@perseküsyon, bir dönem çalıştığım okuldan belki de bu konuda çok tartıştığım için ayrılmak zorunda kalmışımdır kim bilir. Sadece belli memurluklar için değil tüm memurlukları hedefledim için rahat olsun.

@perseküsyon,
Merak etme emekli olduğun zaman bile çalışmaya devam edeceksin. Pazarlarda limon ya da maydanoz satan çok emekli biliyorum. Adam polis emeklisi pazarda yeşillik satıyor. Çalışmayanlar çöp karıştırıyor. Yeni Türkiye 100 yılı 😅🤣😂 hayaldi gerçek oldu. Anne ya da babadan miras kalanlar şanslı yoksa kimse emekli olunca ev ya da araba alamaz.

@Sansarius,
Devlet Avrupa standartlarında emekli maaşı verse kimse çalışmaz. Herkes emekli olur yani bugün Avustralya da emekli olan birinin emekli maaşını yazsam Türkiye den nefret edecek kişi sayısı milyonları geçer. Halk Avrupa görmemiş üç kuruş maaşa şükür ediyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Burada memur olupta 2008 den sonra işe başlayanlar emekliliği düşünmeyin.Bağlanacak emekli aylığı şu anki en düşük emekli maaşı olur.

Üst Alt