Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eviniz pis denildiği için evde bakım aylığımız kesildi!?

@mka,
lütfen beni yorma. kedi hakkında bir üst iletide ilkokul çocuğunun anlayacağı şekilde bilgi vermişler. ''Ben ablasıyım'' diyor. Azıcık akıl mantık. Birisi gelse senin yaşadığın eve pis dese kabul edermisin sen bu haksız ithamı? Yaşadığı yerde pislik içinde yaşarmı hiç bir insan? Evini kirli bırakırmı ? akıl mantık- nizam yahu biraz!

Daha fazla flot yapma...

Ankyra
olumlu sonuç almış zaten. Ona istinaden, halen haksız değerlendirenden yana gereksiz avukatlık üstleniyorlar. Onun gereksiz tartışması bu...

'BENİM OĞLUM BU HALDEYKEN NASIL ÇİFTÇİLİK YAPAYIM'
O zamandan bu tarafa bakım parası aldığını söyleyen Rukiye Çelik, "Geçen günlerde kontrole gelen görevliler, bana 'Abla sen çiftçilik ve hayvancılık yapıyormuşsun. Sen narenciyecilik yapıyormuşsun, o nedenle ücretin kesilecek' dediler. Benim oğlum bu haldeyken nasıl çiftçilik yapayım, narenciyecilik yapayım. Burası köy yeri evimin önünde bir inek bağlı. Onu da hayvancılık yapıyormuşsun dediler" diye konuştu. https://www.msn.com/tr-tr/haber/tur...iyle-geri-istendi/ar-BB10DMF3?ocid=spartandhp

Ne diyorsak o!

Gülhan Yücel

kraldan çok kralcılar ülkesi burası.. .

Rukiye çelik ablamıza üzüldüm ama maalesef sadece emekli maaşıyla geçinmek zor ne bilsin kuralları.ALLAHTAN bizim gelir fazlası gibi bir durumumuz olmadı.Kşahin doğru tespitlerin var.Temiz olan evine pis deseler seninde zoruna gider.Hijyen olayına gelirsek ben pek hijyen olayına takılmıyorum.Evim hastane değil ki benim.Hem mikrop mikroba bisey yapmaz 😎
Eve gelen ikinci görevliler gayet iyi niyetli ve anlayışlılardı.Bir kadın bir erkek geldiler.Giderkende yarın için merkeze çağırdılar.Orda evraklar imzalattılar pek okumadım genel prosedür diye.İlk eve onlar gelişeymiş 4 ay evvelden tekrar maaşları alabiliyorduk.Bazı memurlar ben sosyal hizmet uzmanıyım ben ne dersem o havasındalar.Ben gerekli yerlere şikayetimi yaptım zaten.Ama üzüntüm şudur ki Hem evime pis dediler resmen hakaret ettiler,hem bakım maaşları bağlanmadı mağdur seçildik hemde insanın psikolojisini zorluyorlar düşünsenize tam 5 ay eve hapis olduk sosyal hayattan koptuk resmen.Haybeye

Her zamanki gibi "insan" faktörü maalesef.

k.sahin

konu kapansın dedım kapatmayıp yazan sensın halıylede yorulursun.anlatmak istediğimi anlamamakta ısrar edıon.yetkılerı var dıom.arkadaş tartıstık dıo.tartısma yerıne 2 dk bekleyın dese olmaz mıydı.gelenlerde insan onlarda çok kişi ile ugrasıo.bak ikinci gelen heyet daha anlayıslı çıkmıs.benzer durmları yaşadım.eve pıs demedıler ama eşyaları bahane eden oldu bi arkadasın mecburen dısarı cıkmak için yaptırdıgı asansörü bahane edenler olmus bunlar genelde 2022 nın heyetınde oluo ebmden gelenelr gayet ılıman oluo.ben burda heyet ısavunmuom ama bızlerdede az çok hata var.

[FONT=sans-serif]Daha fazla flot yapma..[/FONT]
flot yapan sensın.yoruluosan yazma zaten yazma konu kapansın dedım uzatan sensın.dahada bişi yazma .
görende ebm nın baglanması ıstemıom sanır hakkı olan herkese baglansın

Kedi Temiz Hayvandır. Dinen de Temizdir.
Kedi ev halkındandır evin demirbaşıdır. (Hadisi Şerif)

Kedi pis diye bakım maaşı kesmek hiç hoş birşey değil..

zaferim34

Hıııh(!)

Yukarıda ''kedi pistir'' ci, Kedi uzmanı yazmaya devam etmiş. Siz yanlış biliyor olmayasınız?:eek:

Arkadaslar eve gelen heyet bizim evde kedilerimiz var diye 2 kez dosyamızı reddetti.Ev hijyenik değilmiş falan filan.7 aydır maaşlar kesik ve ben iki kez itiraz ettim ama nafile.İki hastamda ağır psikoz hastaları ve maalesef bi tanesi daha ağır durumda ilaçları içmiyor ve sürekli etrafi kirletiyor.Tuvaletini ortaya yapıyor ve ben 7/24 ev temizliyorum.Buna rağmen maasları tekrar bağlamadılar.12 yıldır aldığım maaştı bu.Ama Önce evde bulamadık deyip habersizce kestiler.Sonra itiraz ettim ve yine eve geldiler bu sefer evdeki tek odayi kendi odamı gostermedim ve kedilerimiz var diye tartıştığım görevli dosyamı evi pis diye heyete sununca red oldu.İtiraz ettim yine bu sefer bir kadın ve bir erkek iki kişi geldiler evi tuvaletine kadar baktılar.Ve beni obür gune merkeze çağırıp evrak imzalattılar ve banka hesabimızın halaa açık olup olmadıÄ£ını sordular şubat ayinda.Ve mart nisan gibi banka hesabimı kontrol etmemi söylediler heyet de onaylarsa maaşlar bağlanacak dediler.Tam kki ay sonra pandemi sonrası bu gün aradım ve dosyamı heyetin onaylamadığıni söylediler.Halbuki 26 şbat evraklari imzaladıktan iki hafta sonra tekrar eve gelmisler ben hastamla dışardayken.O ara 2 haftada bir eve tahkikata geleceklerini soylediler .Ve iki ay sonrada heyetin yine dosymızı onaylamadığını söylediler.7 aydir 5 kez evinize geldiler.Neden inaylanmadığini soruyorum bilemeyiz heyet karar veriyor deyip açıklama yapmadılar.Ne kadar dilekçe verdiysem cimere ve bakanlığa hala cevap alamadım durumu açıklamadılat.Kdk gönderme kararı verdi onada cevap vermediler.Ne yapmalıýım bu konuda ćok mağdur edildik ailece.Ve gelir durumumuz sadece iki engellimin aldığı 2022 maaşları ve toplamı 1600tl.900 kiraya geriye kalanlada birikmiş borclar faturalar azar azar ödemeye çalısıyoruz.Mahvolduk resmen.2 kardesim ve ben beraber yaşıyoruz.Sizce bu durumda ne yapmalıyım

Arkadaşlar buğun arayıp sordum ki heyet yine dosyayi onaylamamiş.Anlayacağinız maaslar hahal oldu.Kamu denetimle görüstüm en son gönderme karari vermişlerdi.Şimdi 60 gün onların bana cevap hakki suresi haziran 9da sona eriyormuş.Zaten shçek bana cevapta vermedi onca dilekçeme ve kamu denetim gönderme kararına dahi...Şimdi ben bu ayın 9 da tekrar itiraz hakkimı kullanip dosyamın daha kapsamlı soruşturmaya tabi tutulması için e devletten başvurumu yineliyeceğim maalesef.Ondan sonrasi ne olur bilemem tavsiye kararı mı red mi baska bişimi çıkar bilemem ama ben bütün gücümle savaşıcam ve hakkımı arıycam asla pes etmiycem her yolu deniyeceğim ve YÜCE RABBİMDE yardım ederse geriye dönük haksızca kesilen maaşlarla beraber almak suretiyle çabamı göstericem.Sizler ne dersiniz bu duruma.Benim yerimde olsanız napardınız

Tabiki dediginizi yapacağım ama özel kalemden tutun engelli ve yaşlı hizmetleri bakanlığa her kademesine gerek e postayla gerek cimerle ve gerek iadeli taahütlü olarak yazdım ama hiç bir cevap alamadığım gibi sonuçta alamadım.Çok uğraştım ama aizin dediğinizide yapacağım ama ben asıl şnu merak ediyorum bu heyet neye ve kime göre karar veriyor

Az evvel yazdim sizin onerduğiniz herkese sanmıyorum ki ilgilensinler 7 aydır bir yangının ortasındayız resmen ama YÜCE RABBIM dışında kimsenin yardım edeceği yok gibi

Gülhan Yücel, baştan sona yaşadıklarınızı okudum ve gerek kardeşlerinize gerekse de kedilerinize olan sevginizi, bağlılığınızı ve çabanızı takdir ettim. Belki de evinize kontrol için gelen memurlar hayvansever değillerdir. Bunun başka bir açıklaması olamaz. Bunca haksız yere maaş alanlar dururken, alınan maaşlar hak eden engelli için kullanılmıyorken sizleri bu şekilde mağdur etmeleri çok üzücü. Twitter da yazın, biz de destekleriz, selamlar.

Tesekkur ederim Selda kardeşim.Ben zaten farkettim ki eve gelen memurlar evde kedi var diye daha kapıdan girerken söylenmeye ürkmeye başlıyorlar.Bende sizin gibi düşünüyorum. Hayvansever değiller hiçbiri.Ne sosyal hizmet uzmanları nede heyettekiler.Onlara göre biz pislik içindeyiz kediler pisliktir.Birbirlerini bu şekilde doldurup dosyamızı sürekli red etmekteler.12 yıldır aldıģım maaşları kendi ceplerinden ödediler sanırım.Üstelik bakımını yaptığım kardeşlerimin yüzüne bile bakmadan direk eve ve kedilere yoğunlaşıp bizleri yargısız infaz yapmalarından ben bunu anlıyorum.İlahi adalet elbet tecelli edecektir.Zamanını bekliyorum benimde tek tesellim bu.Sevgiyle kalın

Bu söykedikleriniz kültürel olarak gelişmiş toplum için geçerli, bizim toplumumuz gibi kültürel dejenerasyona uğramış aç bırakılmış ve tek değeri para yapılan bir toplumda ancak milleti koyun gibi güdersiniz tam politikacıların istediği gibi kaymakçılara kaymak lazım. k.sahin

Şimdi valiliğe gittim görüşmeye ve randevu dahil vermiyorlar görüşmek için.Ve sosyal hizmet merkezi heyeti çok yönlü karar verdiği için dosyamızı reddetmekte haklılarmıs.Bizleri mağdur etmeye hakları var ne hesap sorabilir nede açıklama bekleyebiliriz.Susup bir kenara çekilmemiz gerekiyormuş.Heyet hakliymış.Onlar ne derse o imiş.Buyrun adaletli ülkemize hoşgeldiniz

@Gülhan Yücel facebookta sahimsen engelliler komiskonu başkanına son mesajınızı attım gelen cevap bu; Bu aile için şu yapılabilir. KDK başvurusu yapmış. Gönderme kararı vermiş. Bu kararı aile teslim aldıktan sonra 60 gün bekleyecek. 60 gün içinde cevap alamazsa, KDK ya tekrar başvuru hakkı var ki bu önemli. KDK esestan incelemeye alır ve her yönüyle inceleme yapar. Yeni başvurusunda, hayvan besleme sebebinin engelli kişiler için olduğunu, sırf bu durum nedeniyle gelen yetkililerin aile üzerinde baskı kurduğunu, inceleme sürecinde onurunun kırıldığını ve kendisine hiç bir yazılı bilgi vermediklerini, özellikle belirtsin. (KDK= Kamu denetçiliği kurumu) ​https://www.facebook.com/Sahimsen-Engelliler-Komisyonu-2465745523651193/[FONT=system-ui] [/FONT]

Teşekkür ederim ilginize.Ben bu ayın 9.da kdk ya tekrar başvurcam zaten.Ama dilekçe yazarken çok dikkatli yazmam gerekiyor bu konuda yardımcı olcak birisi lazım aslında.Çunku dilekçe uslubu çok önemli diyorlar

Benim de " sen kendi kendine yetiyorsun" denilerek evde bakım aylığım kesildi (%93 ağır engelliyim). Kesin demişler bunlar da bahane bulamıyorlar saçma sapan şeylerden bahane üretip maaşı kesiyorlar.

Eğer yemegini ve kişisel temizliğini kendiniz yapamıyorsanız evde bakim almaya hakkıniz var demektir. Anlaşılan sosyal hizmetler ne kadar çok engellinin bakim parasını keserse maaşlarına ek olarak prim ödemesi alıyorlar.Yoksa neden bu kadar sorun etsinlerki yıllardır aldığımız maasları.Devletimizin paraya ihtiyacı var.Bakanlar ve vekillerin milyarlık harcamalarına engelli maaşları gerekiyor takviye olarak demekki.Kardeşim ben sizin yerinizde olsam hakkimı ararım.Elinizde kapi gibi raporunuz var kimse kusura bakmasın bu sizin hakkıniz.Suscakmısıniz bu durumda bence susmayın hakkinızı arayın benim gibi...

Kalem hanım bu konuda bana yardımcı olurmusunuz.Sali günü kamu denetime tekrardan başvuru yapıcam dosyayı esastan sorgulamaları için.Ve kanuni haklarım varsa madde madde ekleyip yazmak istiyorum.2 ağır psikoz hastası kardeşime bakıyorum.Maaaş alsamda almasamda bakıyorum.Ama bu maasların kesilmesine en etkili ve donanımlı bir şekilde dilekçe yazarak basvurmak istiyorum.Daha evvelden 2022 engelli maaşlarını haksızca kesmişlerdi. Geriye dönük ödeme yapmamıslardı tam 8 ay boyunca.Kamu denetime başvurdum 7 ay içinde sonuç almıştım.Ve geriye dönük maaşlarıda almıştım.Şimdide bu çıktı başıma.Biri dursa öbürü başlıyor.Lutfen yardimcı olursanız sevinirim

Neyseki başvurumu yaptım.Tesekkurler arkadaşlar dilekçemide kendim yazdım aslında yardıma hiç ihtiyacım yokmuş🙏😊Şimdi bekliycez bakalım hayırlısıyla.O maaşı vermemek için kırk takla atacaklar belli ki.Kamu denetimde devletin kurumu bakalım adil olacaklarmı bu seferde..Bilemiyorum.Tek güvencemiz CENABI HAK.Bekliycez ömrümüz yeterse

Üst Alt