Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gözlerimden rahatsızım, çalışamıyorum. 5500 prim günüm var. Emekli olabilir miyim?

tamer es

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
selam ben yeni üyenizim bir sorum var ben 24 yıllık çalışmışlıgım var agır vasıta şoförüyüm ama artık gözlerimden dolayı yapamıyorum sgk beni tıp a sevk etti bana rapor verecekler acaba meslegim söz konusu oldugundan beni emekli yaparlarmı 5500 prim günüm var 41 yaşımdayım saygılar

sgk sizi malulen emeklilik için hastaneye sevk etti ve sizde hastanede gerekli muayeneleri olduktan sonra %60 ve üzeri alırsanız malulen emekli olursunuz..
%59 ve aşagısında bir oran olur ise vergi ind.hakkı alıp erken emekli olursunuz..

çok teşekkür ederim arkadaşım yeni yılınız kutlu olsun

birde özürlülük oranım %40 ın altında kalırsa mesligim göz önüne alınırmı

%40 altında olur ise o zaman sağlamsnız demektir..Ayrıca yine %40 altında bir rapor sonuçu çıkar ise karşınıza ozaman başka işlerde çalışmanız için rapor alıp iş verene vermeniz gerekli...
Kurul işinizi yapmanıza engel bir rahatsızlık görür ise ehliyetinizi bile iptal edebilir..

ama yasalarda şoför ise görme duyuları azaldı ise malüllük hakkı dogar deniyor:confused: yaşım genç olsa neyse 41 yaşımdayım başka iş yapamam:cool: şuan zaten boştayım bu şartlarda beni kim işe alır ayrıca ehliyetimi iptal ederlerse beni emekli etmek zorundalar diye düşünüyorum:rolleyes: aksi halde ehliyetimi vermem ileride başıma gelecek olası trafik kazalarından tamamen onlar sorumlu olur bu riski göze alamazlar:( bana hem saglam raporu verecekler hemde ehliyetimi alacaklar:mad: insan haklarına giderim bu yazdıklarım sence mantıklımı

Rapor verilirken mesleğiniz göz önüne alınmaz. Sadece iş kazası veya meslek hastalığı söz konusu ise meslek değerlendirilir.

"ama yasalarda şoför ise görme duyuları azaldı ise malüllük hakkı dogar deniyor" demişsiniz. Buna dair hiç bir fikrim yok maalesef.

teşekkür ederim bülent bey rapor %40 ın altında çıkarsa ehliyetim gidermi birde askere gitmedigim ve cild sorunu için raporum var oran belli degil yazmıyor bunun bir etkisi olurmu

Bir göz görmüyorsa, sürücü belgesi alabilmek için diğer gözün tam görmesi şart. Yani, her koşulda sürücü belgeniz iptal edilir. Bu iptal bu rapor sürecinde de olabilir, başka bir vesileyle de. Bu tamamen şansa bağlı. Ama evet, bence rapor sürec ioldukça riskli bu açıdan.

Siz bağkur'lu musunuz?

özür dilerim bir soru daha sol göz yok denecek kadar az sag göz de soldan biraz iyi yani görme oranım doktora göre 4 metreden parmak sayıyor yönünde bu şartlarda ne kadar rapor alırım birde cild sorunu için raporum var oran belli degil yazmıyor bunun bir etkisi olurmu

selam yeni yasayla alacagım %40 lık rapor ankarada düşermi raporu tıp fakültesi verecek % 40 ın altında olursa ne gibi avantajım olur

ssk lıyım bülent bey

Ankara da raporunuz düşebilir de düşmeye bilir de hatta arta bilir de kontrol şerhi de koyabilirler müracaat edip öğrenmek gerekli
%40 altında aldığınız raporun size hiç bir faydası olamaz o zaman sağlam sayılırsınız zaten...
3.derece vergi ind.hakkı kazanır iseniz hemen emekli olursunuz

teşekkür ederim ilker

sağlık kurulu raporlarının düzenlenmesi; alıntıdır

şoför olarak görev yapan bir şahsın görmesinin tam olması gerektiğinden, her*hangi bir nedenle bir gözünün görmesini kaybetmesi veya her iki gözün görme değerlerinin toplamı 12/20 den aza inmesi halinde şoförlük yapamayacağından maluliyet hakkı doğmaktadır.

arkadaşlar bu ne demek ( 12/20 den aza inmesi halinde ) cevaplarsanız sevinirim...

Evet Tamer bey, bu alıntıladığınız sgk genelgesi şoförler için maluliyete dair çok net bi örnek vermiş. Ama sadece Emekli Sandığı'na dair bir genelge bu: DIŞ GENELGE (145) Sağlık Kurulu Raporlarının Düzenlenme Şekli
SSK (4a) için benzer bir uygulama var mı, bilmiyorum. Bizde tüm devlet kurumları kamu çalışanlarını kayırır. En son Anayasa Mahkemesi bile bunu net olarak tescil etti! O nedenle ssk'Lılar için bir düzenleme olduğunu sanmıyorum.

Ama dedim ya, bu konuda bilgim yok. SGK başvurunuzu inceleyip gerekli kararı verecektir. Oradan gelecek sonuca göre hareket edeceksiniz...

ilgine alakana çok teşekkür ederim bülent bey bugün tıpa gittim %40 verdiler ama ben almadım yani işleme koydurmadım ankarada oran düşerse diye
bilmem iyimi yaptım kötümü
dediginiz gibi şoförlere yönelik kanun ssk lıları kapsıyor mu bilmem bu yüzden raporu askıya aldım iyice araştırmam gerek yoksa ehliyet gidecek şakaları yok
bu konudaki düşüncelerin benim için çok önemli yorum yaparsan sevinirim

ilgine alakana çok teşekkür ederim
bugün tıpa gittim %40 verdiler ama ben almadım yani işleme koydurmadım ankarada oran düşerse diye
bilmem iyimi yaptım kötümü
dediginiz gibi şoförlere yönelik kanun ssk lıları kapsıyor mu bilmem bu yüzden raporu askıya aldım iyice araştırmam gerek yoksa ehliyet gidecek şakaları yok
bu konudaki düşüncelerin benim için çok önemli yorum yaparsan sevinirim ........

birde ben şuan çalışmıyorum vergi indirimi almam gerekse çalışmam şartmı

Arkadaşım sen yanlış yapıyorsun bak bu halinle araba kullanmak istiyorsun kendini düşünmüyorsan etrafındaki insanları düşün..
Siz vergi ind. hakkı alarak erken emekli olabilirsiniz..Raporunuz güncel ve yeni Ankara'da oranın düşeceğini zannetmiyorum
İlk ssk lı oluş tarihi:
Doğum tarihi:
bilgilerini gün ay ve yıl verebilir misiniz..

ilker bey teşekkür ederim benim sorunum aslında bununla sınırlı degil benim görme engelli 5 yaşında bir kızım var şartlar uygun olmadıgından onu ben okula götürüp getiriyorum işi garantiye almadan ehliyetimi kaptırmak istemiyorum ankarada oranın düşmeyecegini bilsem hemen onaylatacam ama emin degilim.... ilker bey tarihlerimi istemişsiniz vereyim... 23 08 1970 dogumluyum işe giriş tarihim 1988 ortalama 5500 günüm var 24 yılımı doldurdum son 3 yıldır çalışmıyorum

İşleme koymadan da hiç çözülmez ama sorunun.
Evet vergi indirimi için çalışmak zorundasınız.
Bir haftalık bir sigortalılık bile olur bu bir hafta içinde başvurur sonra sonucu beklersiniz.
İlker Bey'in de dediği gibi görme sorununuz bu derece ilerlemişken araç kullanmayı bırakın bence de.
Vergi indirimi alırsanız çalışmaya zaten ihtiyacınız yok.

ufuk alp teşekkür benim sorunum aslında bununla sınırlı degil benim görme engelli 5 yaşında bir kızım var şartlar uygun olmadıgından onu ben okula götürüp getiriyorum işi garantiye almadan ehliyetimi kaptırmak istemiyorum ankarada oranın düşmeyecegini bilsem hemen onaylatacam ama emin degilim....

Allah korusun,ya kızınızla birlikte iken kaza yapsanız o vicdan azabıyla baş edebilir misiniz?

Ayrıca vergi ind. ile ehliyet arasında bir bağ yoktur..
Şimdi siz ilk olarak çalıştığınız iş yerinden çalıştığınıza dair bir belge alarak maliyeye vergi ind.için müracaat edin ve sadece vergi ind.hakkı için değerlendirme yapılır ehliyetinize karışmazlar...
Bakınız bende c sınıfı ehliyet vardı işitme sorunu var bende müracaat ettim ehliyeti sormadı bile ne için diyor vergi ind.için zaten maliye seni sevk ettiği için sana sormazlar bile gerekli bilgileri yazarlar maliyeye yollarlar ..

benim çocugumdan vergi indirimim var zaten bu durum emekli olmamı saglamaz heralde illaki benim kendi raporum olması gerekir degilmi ? birde benim %40 lık raporum ankaraya gidince oradan ehliyetiniz iptal edilmiştir kararı gelirmi rapor onaylanırsa sorun yok bende istemem bu şekilde araç kullanmak ama onaylanmaz üstelik ehliyetiniz iptal kararı çıkarmı yani evdeki bulgur hesabı

Evet illaki kendi raporunuz ile vergi ind.hakkı almanız gerekli
Ankara'ya giden evrak sadece vergi ind.hakkı için değerlendirilir Tamer kardeş.. Yine diyorum bak çok yanlış yapıyorsun Allah korusun bir kazaya filan karışsan işleri dahada zora sokarsın biran önce zaman kaybetmeden hemen vergi ind.hakkı için müracaat yapmalı ve emekli olmalısın..

ya arkadaşlar ben 2011 de yani yeni rapor alsam raporun düşme şansı varmı ankarada tıpın ilerlemiş haliyle alınan rapor

ilker bey ben sgk ya degilde ortada birşey yokken defterdarlıga gitsem vergi indirimi istesem ne olurdu böyle birşey var mı?

Hatırlarsan ben sgk ya gitmiş ve onlar beni hastaneye sevk etmişlerdi..ben hastaneden aldıgım rapor ankaraya gidip geldikten sonra vergi indirimi için başvuracam o zaman defterdarlık beni tekrarmı sevk edecek...

ilker bey...ve ..bülent bey... ben sgk ya degilde ortada birşey yokken defterdarlıga gitsem vergi indirimi istesem ne olurdu böyle birşey varmı?????HATIRLARSAN BEN sgk YA GİTMİŞ VE ONLAR BENİ HASTANEYE SEVK ETMİŞLERDİ..BEN HASTANEDEN ALDIGIM RAPOR ANKARAYA GİDİP GELDİKTEN SONRA VERGİ İNDİRİMİ İÇİN BAŞVURACAM O ZAMAN DEFTERDARLIK BENİ TEKRARMI hastaneye SEVK EDECEK...

Vergi dairesine gitmen için çalışıyor olman şart ve iş yerinden çalıştığına dair belge olması gerekir siz önceki mesajlarınızda çalışmadığınızı söylemiştiniz..
Hatırlıyorum ve siz raporu işleme koydurtmamış tınız şimdi hala işleme alınmamışsa evrak çalıştığınız iş yerinden çalıştığınıza dair belge alarak maliyeye gidin ve vergi ind. hakkı almak istediğinizi yazılı olarak bildirin kurum sizi yetkili hastaneye sevk edecektir.
Vergi ind.hakkı kazanıp kazanmadığınız iş yerinize bildirilecektir.
Bu hakkı almışsanız zaten emekli olursunuz.

NOT: Şuan hala çalışmıyorsanız bir iş yerinde 10 gün çalışıyor gibi görünebilirsiniz vergi ind.hakkına müracaat yaparken çalışıyor olmak şart.

Üst Alt