Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gözlerimden rahatsızım, çalışamıyorum. 5500 prim günüm var. Emekli olabilir miyim?

ilker bey.. hayırlı günler ben bugun tıp fakültesine gidip dosyayı işleme sokacam ögrenmek istedigim raporu aldıktan sonra vergi indirimi için başvurdugumda beni tekrar hastaneye sevk edermi yoksa aldıgım rapor yeterlimi benden birdaha rapor istermi

ilker bey.. süreç başladı hayırlısı olsun şimdi benim ne yapmam gerekir rapor elime nasıl geçecek ben raporumu nereden alacam hastane sgk ya sgk da ankaraya ankara da banamı gönderecek lütfen cevap

Ankara'ya gönderir.Ankara'dan bulunduğunuz ilin defterdarlığına oradanda çalıştığınız iş yerine bilgilendirme yapılır..

Çalışmadan vergi indirimi alamazsınız.Süreç başladı derken ne yaptığınızı yazarmısınız.

NOT: Şuan hala çalışmıyorsanız bir iş yerinde 10 gün çalışıyor gibi görünebilirsiniz vergi ind.hakkına müracaat yaparken çalışıyor olmak şart.

Vergi indirimi almak için çalışıyo olmanız gerekir.
Not düşülmüş..

Tamer yani sana anlatmak tan artık gına geldi..
Sen şimdi eskiyi bırak bizim dediklerimizi yap ..
İlk olarak git bir iş yerinde 10 gün kadar ssk lı görün (yok mu hiç tanıdığın filan) o iş yerinden çalıştığına dair bir belge al ve maliyeye vergi ind.için müracaat et.Maliy seni hastaneye sevk edecek hastane gerekli tetkiklerden sonra raporunu maliyeye yollayacak maliyede Ankara ya gönderecek 2 ay sonrada iş yerine bildirilecek bu hakkı kazanıp kazanmadığın..
Vergi ind.İlk müracaat ta çalışıyor olman şart ..
Vergi ind.müracaatını yap 3-5 gün sonra işten ayrıl daha nasıl anlatalım

:)dediginizi anlıyorum da ben sgk ya baş vurdum sgk beni sevk etti maliye degil maliye süreci daha başlamadı vergi indirimi için baş vurmadım raporum gelsin öyle baş vuracam vergi indirimi için baş vurdugumda benden tekrar rapor istemesin diye ben şimdi sgk ya baş vurmakla aynı zamanda vergi indiriminedemi baş vurmuş oldum

hasan bey ne yaptıgımı anlatayım ben sgk ya yazı yazdım gözlerimden dolayı çalışamıyorum diye onlarda beni çagırdı ve tıp fakültesine sevk etti bende gittim muayene oldum ve süreç başladı rapor bana ulaşırmı ben sgk ya şalışmadıgımı söyledim yani bu vergi indirimi başvurusumu sayılıyor

Sen sgk ya malulen emekli olmak için müracaat etmişsin..
Vergi ind.hakkı almak ayrı bi konu malulen emeklilik ayrı bi konu
Rapor size gelmez ki direk sgk ya gider sgk da malulen emekli eder şartlar tutuyor ise tabiki.. Müracaatınız sonucunda malulen emekli olamazsanız vergi ind.için müracaat yapacaksınız ve raporunuz sizde olmadığı için tekrardan rapor alacaksınız

İLKER BEY kusuruma bakmazsanız birkaç soru daha sorabilirmiyim...:eek: 1. malülen emekli olamazsam sgk dan raporumu alamammı.... 2. bana işgücü kaybı olarak maaş baglanma söz konusu olurmu olur ise rapor derecesi en az % kaç olmalı ve bunun için yeni bir sevk olurmu...

sayın kelebek ; birde forumlarda böyle bir yazıya rasladım ne derece dogrudur acaba
Bu gün sgk ya gittim . Emeklilik müracatımın nasıl olması gerektiğini sordum ( % 48 oranında rapor alabileceğimi farzederek ) vergi indiriminden yararlanmanın şart olup olmadığını sordum . Görevli memur bana : Vergi indiriminin vergi istisnalarıyla ilgili olduğunu , emeklilik işleminin ayrı olduğunu söyleyerek : Beni hastaneye kendilerinin sevk edeceğini ve rapor oranımın % 40 ve üzerinde olması durumunda hemen emekliliğe sevk yapabileceklerini söyledi . ( tabi sanırım kontrol şerhiyle ) yani emeklilik müracatında bulunmak isteyipte % 40 ve üzeri raporu olanlar diğer şartlarıda uygun olduğunda ( 18 yıl 4680 gün ) vergi indirimi almadanda sgk tarafından sev alarak heyet raporu çıkartarak emeklilik müracatı yapılabiliyormuş .

iş göremezlik maaşı ne şartlarda alabilirim acaba

Kardeş siz herhangi bir sorun dile getirmiyor,adeta daldan dala atlıyorsunuz,roman gibi olmuş alt alta cevaplar.
Son sorunuza gelince sizin işgöremezlik maaşı ile herhangi bir ilginiz yoktur.
Sürekli işgöremezlik geliri sadece iş kazası dolayısıyla oluşan işgöremezlik durumunu kapsar.

:):)teşekkür ederim ama başkası için bilgi aldım sagol

arkadaşlar ben direk sgk ya baş vurdum vergi indirimim yok daha önceden herhangi bir raporum yok resmen geçerken ugradım şeklinde oldu ve beni üniversite hastanesine sevk etti bana herhangi bir belge verilmedi şimdi sgk dan gelecek haberi bekliyorum bana hiç kimse %60 ve üzeri oran alman gerek filan demedi yanılmıyorsam vergi indirimi şartı yok çünki ordaki memurun birisi dediki ötekine vergi indirimi filan gibi laf etti beni sevk eden memurda yok öyle birşey dedi şimdi sonucu bekliyorum

selamlar sonuç geldi ve sonuç da şöyle yazıyor:
yapılan tetkiklerde çalışma gücünüzün %60 ını kaybetmediginize karar verilmiştir"

yani RED şimdi ben vergi indirimine baş vuracam sgk bana raporumu vermiyor
beni sevk ettikleri hastaneye gidip oradan oran yazdırıp raporumu alabilir miyim

nasıl bir yol izlemem lazım

Tamer :
İlk olarak git bir iş yerinde 10 gün kadar ssk lı görün (yok mu hiç tanıdığın filan) o iş yerinden çalıştığına dair bir belge al ve maliyeye vergi ind.için müracaat et.Maliy seni hastaneye sevk edecek hastane gerekli tetkiklerden sonra raporunu maliyeye yollayacak maliyede Ankara ya gönderecek 2 ay sonrada iş yerine bildirilecek bu hakkı kazanıp kazanmadığın..
Vergi ind.İlk müracaat ta çalışıyor olman şart ..
Vergi ind.müracaatını yap 3-5 gün sonra işten ayrıl daha nasıl anlatalım

Rapor için ne olur bilemiyorum ama hastaneye müracaat et başhekime çık anlat derdini alırsın belki raporunu alamaz isen Bak yukarıda detaylı olarak yazmıştım hemen onu uygulamaya bak..

Üst Alt