ilker bey.. hayırlı günler ben bugun tıp fakültesine gidip dosyayı işleme sokacam ögrenmek istedigim raporu aldıktan sonra vergi indirimi için başvurdugumda beni tekrar hastaneye sevk edermi yoksa aldıgım rapor yeterlimi benden birdaha rapor istermi
Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
NOT: Şuan hala çalışmıyorsanız bir iş yerinde 10 gün çalışıyor gibi görünebilirsiniz vergi ind.hakkına müracaat yaparken çalışıyor olmak şart.
Bu gün sgk ya gittim . Emeklilik müracatımın nasıl olması gerektiğini sordum ( % 48 oranında rapor alabileceğimi farzederek ) vergi indiriminden yararlanmanın şart olup olmadığını sordum . Görevli memur bana : Vergi indiriminin vergi istisnalarıyla ilgili olduğunu , emeklilik işleminin ayrı olduğunu söyleyerek : Beni hastaneye kendilerinin sevk edeceğini ve rapor oranımın % 40 ve üzerinde olması durumunda hemen emekliliğe sevk yapabileceklerini söyledi . ( tabi sanırım kontrol şerhiyle ) yani emeklilik müracatında bulunmak isteyipte % 40 ve üzeri raporu olanlar diğer şartlarıda uygun olduğunda ( 18 yıl 4680 gün ) vergi indirimi almadanda sgk tarafından sev alarak heyet raporu çıkartarak emeklilik müracatı yapılabiliyormuş .
Tamer :
İlk olarak git bir iş yerinde 10 gün kadar ssk lı görün (yok mu hiç tanıdığın filan) o iş yerinden çalıştığına dair bir belge al ve maliyeye vergi ind.için müracaat et.Maliy seni hastaneye sevk edecek hastane gerekli tetkiklerden sonra raporunu maliyeye yollayacak maliyede Ankara ya gönderecek 2 ay sonrada iş yerine bildirilecek bu hakkı kazanıp kazanmadığın..
Vergi ind.İlk müracaat ta çalışıyor olman şart ..
Vergi ind.müracaatını yap 3-5 gün sonra işten ayrıl daha nasıl anlatalım