Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hafif psikoz ile emeklilik için yeterli düzeyde tanı alabilir miyim?

Faruk37

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Herkese iyi günler. Benim hastalığım organik olmayan psikoz. Yüzde 45 engelli raporum var. Bağkurdan engelli emeklisi olmak istiyorum. Bu durumda sgk hastalık Listesine bakılıyor onu biliyorum. Ama benim hastalığım sgk hastalık Listesinde orta ve ağır tanılı olarak yazıyor. Hastalık var yani hastalık listesinde ama hafif yok. Bu durumda ben hafif oranla emekli olabilirmiyim. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim.İyi günler dilerim.

Hafif yok bu durumda nasıl olur orta veya agirmi degerlendirilmek zorunda buda avantajmi olur pirim az ister o zaman erken emeklimi oluruz

Hep diyoruz ya oranın bir önemi yok.
Rapordaki oranı 40 da olsa 45 te olsa tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen Orta olarak değerlendiriliyor. (Organik Olmayan Psikoz, Atipik Psikoz)
Tedavi ile çalışma olanağı vermeyen Ağır.

Hafif yok o ne olacak diye soracaksın @(Gölge) ,
Benim fikrim şeker gibi, kolesterol gibi, depresyon gibi yani listede olmayan hastalıklar gibi tedavi ile düzeleni hastalıktan saymıyorlar. Tedavi ile düzelmişse çalışabilir.

@ucuncubahar, şizoda hafif yok bu durumda nasıl olur

Heyete girdiğimizde orta veya ağır olarakmi değerlendirilecek mutlaka

bende senin gibi ya da herkes gibi okuduğumu yorumluyorum, kesin bilgi değil.

psikolojik rahatsızlıklarda hafif yok. hastalığı üç şekilde yorumluyorlar bence.

tedavi ile düzelen; yani çalışma gücü kaybı yok. tedavi ile düzelenleri emekli etmek istememişler.

tedavi ile kısmen düzelen; yani çalışma gücü kaybı orta
tedavi ile düzelmeyen; yani çalışma gücü kaybı ağır.

benim yorumlamam bu şekilde.

Üst Alt