Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hangisini tercih ederdim: Bipolar vs Şizofren

sokrates

Yanlış bilgi verdiğim yok oranlar cetveli değişti senin dünyadan haberin yok.
Böyle 0 gibi bir oran uygulamada verilmiyor ama verilse bile 0 vermeleri iyi bir şey mi peki sence tüm engelli haklarından olur.

sokrates. Arkadaşım yeni yönetmelikte 45.65VE 80 VAR Arkadaşın dediği doğru

Şu psikiyatrik vaka lara AKIL HASTALIĞI deme salaklığından ne zaman vazgeçeceksiniz. Arkadaşlar, Bizler AKIL HASTASI değiliz... Ruh sağlığı merkezleri de AKIL HASTANELERİ değildir. PSİKİYATRİ RUH HEKİMLİĞİ dir. İster psikoz, İster Şizofreni isterse Kişilik bozukluğunun diğer türevleri olsun. Eğer Zeka ve muhakeme kabiliyetine yönelik bir eksikliklten bahsedilmiyorsa AKIL HASTALĞI diyemezsiniz.. Eğer tüm psikiyatri Rahatsızlıklarına AKIL HASTALIĞI derseniz. BETHOOVEN salak, JOHN NASH Gerizekalı, Albert Einstein Zeka özürlü olması gerekir. Çünkü bu saydığım isimlerin hepsi nin yolu PSİKİYATRİ KOĞUŞLARINDAN geçmiştir. Ama bu süreç onları BİRER DAHİ OLARAK NİTELENDİRMEMİZE ENGEL DEĞİLDİR..

Konu nereden nereye geldi tamam yeni oranlardan haberim yok takip etmedim de şizofrenin madem düzelen oranı bile 45 ise o zaman bipolar neye göre şizofrenden ağır hastalık oluyor çünkü bipolar şizofren karşılaştırması yapan sensin oranlara bakılırsa şizofren daha ağır .

@sokrates

Oranlara göre öyle gözüküyor ama gerçekte öyle değil.
Ben şizofrenim dedem bipolardı bana şizofreni dedemden geliyor ailede başka kimsede yok, bir bipolardan torununa (arada 2 kuşak var) şizofreni geçiyorsa hangisi daha ağır sorgulamak gerekir. Ayrıca dedem ortaokuldan terk idi, hayatı boyunca ne okudu ne çalıştı, annaannem çok sabırlı kadındı mekanı cennet olsun ölene kadar hep dedemi idare etti, hayatını ona adadı artık böyle fedakar ve cefakar kadınlar bulmak imkansız. Ben ise doktora mezunu emekliliğime aylar kalmış 10 yıllık bir devlet memuruyum, dedemin hayatı boyunca hiç yapamadığı iki şeyi aynı anda yaptım hem çalıştım hem de çalışırken okudum.

@deathless

Saçmaladığımı düşünmüyorum sadece biraz abartmış olabilirim, eğer abartının dozunu kaçırıp zaman zaman saçmaladıysam da herkesten özür dilerim niyetim asla ayrım yapmak değildi ama yanlış anlaşılmış olabilirim eğer bipolar arkadaşları kırdıysam hepsinden ayrıca özür dilerim amacım sadece gözlemlerime göre bir tartışma forumu açmaktı bunda da başarılı olduğumu düşünüyorum.

Bencede saçmaladın ve hala ısrarcısın. Bir doktor edasıyla ilk önce bana bipolar teşhisi koydun. Sonra algılama sorunun var dedin. Sen doktor musun da bu teşhisleri bana iki dakikada koyuyorsun.

Kendine çeki düzen vermelisin...
ekonomist79

sweet guy

Bu bu forumda yazdığım son cevap, ben seni bipolar sandım çünkü yazdıklarından öyleymişsin gibi anladım, teşhis koyma gibi bir niteliğim yok tıp doktoru değilim.

Dissosiyatif kişilik bozukluğu (çoklu kişilik) olan var mı? varsa bunun tedavisi var mı? Benim eski kız arkadaşımda bu hastalık var ve dayanamadım ayrıldım.
Kendisinde benim gördüğüm 6 dan fazla farklı kişilik vardı.

Üst Alt