Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Her sakatlığa uygun özel donanımlar ve Fiat otomobiller ile uyum

F.Atagan' Alıntı:
Pusula firmasının bir yöneticisi olarak foruma üye olup bilgi vermek istedim ancak Spartacus isimli arkadaşın yazdıklarından da üzüntü duydum. Fiyatlarımızı başka hangi firmanın fiyatlarıyla mukayese etti bilmek isterim doğrusu. Sömürülmekle ilgili süphesi varsa kendisi İtalya'dan istediği kiti ithal edebilir ve yardımcı oluruz.
Amacımız bedensel engelli insanların araç kullanabilmeleri için, engellerine uygun kiti araçlarına monte ederek onlara hareket özgürlüğü sağlamak. Takılan kitlerin tamamı CE belgeli olup İtalyan Guidosimplex firmasından ithal edilmektedir. Firmanın www.guidosimplex.it adresinden detaylı bilgi alabilirsiniz. Öncelikle Fiat markalı araçlara taktığımız kitleri 2008 yılından itibaren diğer markalarada takmayı planlamaktayız. Özür durumuna göre kitler hakkında bilgi almak isteyenler bana fatagan@pusuladesign.com adresinden mail ile ulaşabilirler.

Foruma pek sık girmediğim için mesajınızı bayaa bir gecikmeli gördüm...

Fakat yazdıklarınız pek ikna edici değil... Hatta fikrimi destekleyici yönde... İthal edip yüksek fiyatta satılıyor...

Elinizde imkanlar varken neden ithal yerine kendi üretiminizi satmıyorsunuz?...

CE belgesi olmayan ürün mü kaldı?... 2 gün sonra bozulan Çin Mallarında da var o...

Misal; her 2 ayak engelliler için olacak tertibat ittirince fren çekince gaz görevini görecek bir tertibat... Tabiri caizse atla deve değil... Son kullanıcıya montaj dahil 250-300 YTL'den fazlasına mal olmaz... Olursa satan deli kar payı koyuyor demektir...

Ayrıca bir de montaj bedeli koymuşsunuz... Sizden aldığım malda neden montaj bedeli dahil değil?...

Fiyat: 912 YTL+KDV
Montaj: 90 YTL+KDV

İnsaf yahu... Yurt dışından 8.000-9.000 YTL'ye araç ithal edilecek 1.000 YTL.'ye tertibat taktırılacak...

Sakın bana bu İtalyan Malı demeyin... Yapmak isteyen girişimci firma kendisi de yapar bunu...

Aynı olay tekerlekli sandalyelerde de var... 23 yıldır tekerlekli sandalyeye binerim hala en adi sandalyeler Türk Malı... Alman sandalyeleri her seferinde daha da iyileşiyor...

Arkadaş al bir Alman Malı sandalyeyi koy önüne... Bak bakalım elin adamı nasıl yapmış?... Bu kadar mı zor bunu yapmak; hala tekeri ayrı-ayaklığı ayrı oynayan sandalye üretiyorsun...

29 yaşındayım, 29 yıldır engelliyim... Bu zihniyet yüzünden Türkiye'den bir ihtiyacımı karşılamak içimden gelmiyor... Biri(ler)inin yurtdışına gitmesini veya yurtdışından gelmesini bekliyorum...

d 942 elektronik debriyaj sistemi hakkında

%40 ozurluyum sol ayagım sakat sag ayagım saglam oldugu icin maliye tarafından otomatik arac alamıyacagım bildirildiginde rahat kullana bilecegim arac aramaya basladım tofasın istanbul maltepe evsan ana bayigi bana D 942 elektronik sistem denilen debriyaj sistemini anlattılar defalarca sık arıza yaparmı? servise nerden gelinecek ? bana ağrıza yapmıyacagını var olan sistemin 8 10 yılda bir zor arıza yaptını arıza yaparsa bursa pusuladan (tofasın icindeki yan kurulus) gelip hemen ayarını ve tamirini yapacaklarını soylediler bunun uzerine linea imoşın 90 beygir duz vitesi D942 sistemini 3 bin 470 Ytl'ye takdırdım aracı aldıgım gun arıza yapmaya basladı bursa pusulaya hemen haber verdigim halde F.A 15 gun sonra gelerek sistemi ayarladı.O gelene kadar aracı kullanamadım soforle kullandım (duz vites halinde) F.A ayarladı gitti 2 saat sonra arac tekrar arıza yaptı F.A'yı telefonla aradım bana telefonda tamir seklini ogretmeye kalktı.3.5 ay boyunca bu sıkıntıları yasadım evsana ve pusulaya tofasa ya sistemi ayarlayın dedim yada sistemide aracıda geri alın dedim.3.5 ayın sonunda pusuladan gelen eleman sistemi maltepe evsanda sokmusler aracı almaya gittigimde sistemin sokuk oldugunu 3 bin 470 ytl'e vermiş oldugum sistem bana sıkıntıdan baska bi yararı olmadı.Ne sistemin parasını verdiler ne aracı geri aldılar sistemin parasını alabilmek icin mahkemeye bas vurdum.(ÖZÜRLÜ ARKADASLAR TOFASIN ELEKTRONİK SİSTEMİ D942 DENİLEN OLAY HİCBİR İSE YARAMAZ BENİM CEKTİGİM SIKINTILARI SİZLER CEKMEYİN.)

castro paylaşım için teşekkürler. Pusula ve Fiat'In bu tür mağduriyet yaratması can sıkıcı. Sorunlarla uğraşmamak adına piyasadaki sıradan ürünler yerine çok daha fazla ücret ödeyerek marka ürün alıyoruz. Çok daha kaliteli ve uzun soluklu hizmet beklemek de hakkımız.

Ayrıca mahkeme sürecini de gelişmeler oldukça bizimle paylaş lütfen.

bencede kesinlikle çok fahiş fiyattan satılıyor aparatlar, tamam gayet kullanışlı ve modern gözüküyor ama fiyat bukadarda abartılı olmamalı.
örnek vereyim kendimden : ben sol ayaktan engelliyim bana göre aparat fiyatı 100 ytl ile 250 ytl arasında değişiyor, fakat pusuladan aldığım fiyat ise 3000 ytl yi geçiyor tam fiyatını veremiyorum çünkü telefondaki yetkili aparatın fiyatını söylemeye başlayınca şok olmuş bir şekile bana daha sonra söylediği aparat takma ücreti proje ücreti vs. dinleyemedim bile o yüzden 3000 ytl yi geçiyor diyorum . allah aşkına bi düşünün zaten zar zor parayı bir araya getirip ötv indiriminden yararlanıp araba alıcaz bide üstüne tekrar bi dünya aparat parası e nerde kaldı benim ötv indirimim.
Şundan kesinlikle eminimki aynı kalitede daha uygun fiyata aparat üretilebilir hatta yurt dışındaki insanların gelir düzeyine göre bu modern aparatlar zaten çok uygun
Tabi para sizin isterseniz parayı bastırırsınız alırsınız ,ben sadece fikrimi söyledim .

ben şimdiye kadar 4 defa tertibat taktırdım.
tofaş otonomy projesi ilk çıktığı zamanlarda tofaş'a uğradım ve bana verilen bilgilere göre ötv muafiyetinden olan farkı orda bırakacağım gibi bir fiyat gelmişti. bir daha o işi hiç düşünmedim, hep dışardan hallettim işimi...

Asıl mağduriyeti yaratan sağ bacak engelli ye otomatik izni verilmemesi... Resmen bu tür mağduriyetlerin oluşmasına ortam yaratılıyor...

Bir önce ki mesajımdan bugüne yaklaşık 10 ay geçmiş.

Zaman beni haklı çıkarmış.

30. yaşımda da bir ilerleme göremiycem anlaşılan.

Yazık çok yazık.

castro arkadaşımıza geçmiş olsun. Onun mesajını bitirdiğimde babam odama gelmişti, hadiseyi anlattım, buz kesildi, şaşkın bir şekilde "3,5 milyara tertibat mı olurmuş" diye söylenerek odayı terk etti.

Son durum hakkında bizi bilgilendirirsen sevinirim.

sayın F.Atagan bu konu hakkında size cevap hakkı doğmakta lütfen benim yazdığım ve castro nun yazdığı mesajlara cevap verirseniz seviniriz,hiç olmazsa aklıllarda bi soru işareti kalmaz.
yada melpomene hanım da iletebilir bu sıkıntılarımızı.
Bu arada F.Atagan beyin önceki mesajında piyasada kaçtane jazz var demiş, bikere kendisi örnek verirken 2milyon tofaştan bahsediyor, ozaman sevgili F.Atagun jazz dan değilde piyasada kaçtane honda var demeniz gerekiyor ki HONDA geçen sene en çok satış yapan araba markası oldu ,siz nasıl tofaşın bi markasını örnek veremiyorsanız HONDA nında bir modelini değil komple Honda markasını söylemeniz gerekir.
(Ayrıca Tofaş arabalarınında Türkiye de üretilenlerinin nasıl araçlar olduğunu malumunuz herkezler bilir ,araba alımına gelince sorduğunuzda Tofaş marka araç acaba kaçıncı tercihtir bi düşünün bakalım ben hemen söyliyeyim ilk 5 te bile tofaşın bi arabası asla yoktur.

Üst Alt