Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hukuki Yardım Talep Edenlere destek olabilirim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yasarmaral ;

eşimin üzerine araba alacağız, benim borcumdan dolayı arabayı haczedebilirler mi,
bunu şunun için soruyorum mal varlığımın yarısında eşimin hakkı var diye biliyorum,
şu evlilik sözleşmesi olayı nedir, sözleşme yapalım mı (hangi sözleşme) bilgi verirmisiniz?

Ev eşinizin üstüne ise haciz gelmez nerden biliyorsun dersen bir şirkette çalışıyorum kişi kendi adına iş yeri açıyor mal alıyor ödemiyor bocunu sonra aynı adreste bu sefer eşinin adına açıyor işyerini gidip haciz koyduramıyoruz

yasarmaral [FONT=sans-serif]nisan 1993-eylül 2001 yılları arasında bir firmada çalıştım. Firma kapandıktan sonra sgk primlerimin eksik yatılması nedeniyle hizmet tespit davası ve tazminat davası açtım .Dava sonuçlandı 597 gün yatırılmayan sgk primleri mevcut prime eklendi.Toplam 3208 gün sgk primim olmuş oldu.Ama kafamı karıştıran tazminatın miktarı 12.400 lira. Bu miktar az değilmi sizce.Bilgi verebilirmisiniz[/FONT]

Konuyu takip ediyormusunuz bilmiyorum. Lakin vermiş olduğunuz adreslere meil attım.
Cevap döne bilirseniz memnun olurum.

Arkadaş meillerini ya kontrol etmiyor yada cevap vermek istemiyor. Sosyal medyada hesabına yazdım ordan da cevap gelmedi. Bilmeden yargılamak olmaz, ya bilgisayar ilen haşır neşir değil yada artık vermek istediği desteği vermek istemiyor

ackurt19

12.400 TL göre soruyorsanız doğrudur hesap o yılllardaki ve eksik ödenmeyen prim günleriniz ele alınıp bu aylıkalra etki eden faiz oranında çıkarmış yani 19 ay 9 gün olarak saptanmış eksik aylarınız ama siz bu eksik yatan miktarlarda zaten ordan maaş aldınız ya sizi ozamanlarda işten çıkarma gönterdi yada eksik prim ödedi

dava yeni sonuçlandı .ben bu parayı yeni aldım.bugün 8 yıl çalışıp işten ayrılan yada işten çıkartılan kişi de mi aynı miktar da yani 12.400 lira mı alırdı acaba?

ackurt19

arkadaşım bugün 8 yıl çalışıp ayrılan ile senin tazminatın aynı olmazki bilirkişi senin eksik olduğu ayları ve bunların aylıkalrı üstünden faizi ile ghesap yapar eksik günler prim olarak yatırtılır ama şu anki 8 yıla göre farklıdır maaşlar bilirkişi raporunun gösterirsen daha çok yardımcı olabilirim.

Haksız olarak aldıkları sağlık raporu parasini geri almak için verdiğim dilekçe tarihi bir ayı geçti. Olumlu yada olumsuz bir cevap gelmedi.ne yapmam gerekiyor bu süreçte bilgilendirirseniz çok memnun olurum.

[FONT=Calibri][SIZE=3]Merhaba bana yardımcı olabilir misin? [/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Hastaneden aldığım sürücü olabilir raporu sağlık müdürlüğüheyeti tarafınca onaylanmadı sonra beni yine nöroloji ve fizik tedavidoktorlarına sevk ettiler oradan da sürücü olur raporu aldım ama yine onayvermediler [/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Bende araştırma yaptım ve ekte olan ütü çizili maddeyigördüm bundan yola çıkarak mahkeme yoluyla bir sey yapabilirmiyiz_?

[/SIZE][/FONT]
EK:
bu komisyon tarafından sürücü adayına sürücü belgesi alamaz kararı veremez. bu komisyonun görevi özel tertibat kod numarası ve sürücü belgesinin sınıfının belirlenmesi ile sınırlı olup ilave olarak aracın tadil edilmesini müteakip sürücünün aracı kullanıp kullanmadığını kontrol edebilir..

ahmet75

Kişi kendi borcundan sorumludur.
Eşine ait olan borç eşinindir sana ait olan borç da senindir.
Borç hiç bir şartta devredilemez olduğumu gibi başkasına da haciz gelemez.
Boşanma gibi bir durumda mallar ortak evet ama borçlar değil.
Borç sizin adınızaysa eşinizin üzerine olan hiç bir şeye haciz gelemez.

Eğer içiniz rahat etmezse borçlar hukukunu inceleyebilirsiniz.

ilginiz için teşekkürler, şimdi beni düşündüren şu;
ben eşimden önce ölürsem mesela eşimin üzerine olan evi (ortak mal sayılıyor sanırım),
alacaklılar satışa çıkarabilme durumu varmı bunu merak ediyorum.
Plumeria

ahmet75 Çocuğunuz var mı?
Siz öldüğünüzde miras kime kalıyorsa borç da ona kalır.
Eğer üzerinize bir şey yoksa ve miras kalan kişi reddimiras yaparsa borçlardan da muaf olur
Ve siz öldüğünüzde eşinizin üzerindeki malla bir alakanız olmuyor ona bir haciz gelemez

bu tip ücretsiz danışmanlık veren yerlerin olması gerektiğini düşünüyorum zamanında bende mağdur olduğum bir olayda param olmadığı için hakkımı arayamadım avukatlara gidip soramıyorsun avukatların dini iman para derler. çoğu kez bu durum yüzünden hakkımı arayamadım ... :( :( :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt