Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hürriyet Gazetesi için 'Engelliler ve Cinsellik' konulu röportajlar gerçekleştirilecek [Araştırma]

Attilla ilhan’ın kitapları vardır.
Hangi Sol , Hangi Batı , Hangi Seks , Hangi Sağ , Hangi Atatürk ,Hangi Edebiyat ,Hangi Laiklik Hangi Küreselleşme ..
Ben de sormak istiyorum hangi sakat?
Edy murphy bi filminde kendi yerine, yine bir zenci olan arkadaşını beyazlarla olan randevusuna göndermek için ikna etmeye uğraşır. Ve ona derki.
“Korkma senin ben olmadığını anlamazlar tüm beyazlar bizi birbirimize benzetirler”

27 yaşında sakat kaldığım için “öte tarafın” bakış ve değerlendirmesini de biliyorum.
O yıllarda benim için bi insan ya sakattı ya değildi, detayı sorgulayıp düşünmek aklıma bile gelmezdi. Sadece körlerin ve sağır dilsizlerin özel tanımı, adı vardı. Ve inanın dışardan bize bakan yine bizi aynı şekilde görüyor. Bir omurilik felçlisiyle veya polyoluyla zihinsel engelliyi aynı kefede tartıyorlar. Bu sakat mı sakat.. Sen öte taraftasın.. bitti o kadar. Zencisin yani.

Bu -olası-röportaja sıradan gazete okuyucunun açısından bakarsak ;
Onların engelliler acaba nasıl aganigi naganigi yapıyorlar? diye merak ettiğini hiç sanmıyorum.
Bırak aganigisini, yafu bu engelliler şu merdivenleri nasıl çıkar, bu kaldırımdan nasıl iner diye en temel en insancıl sorunu dahi merak etmiyorlar.

Bu-olası-röportaja engelliler açısından bakarsak ;
Sakatlığın bir çok alt başlık içerdiği, bu alt başlıklarında kendi içlerinde şıklara ayrıldıkları, hatta omuriliklerinin aynı bölgesinden darbe alıp görünürde aynı engele sahip kişilerin bile duyu ve adale güçlerinin, hareket kabiliyetlerinin ve bunun yansıması olarak cinsel performanslarının aynı olmadığı, kişilerin yaşadıkları sosyal, kültürel ve hatta ekonomik çevrenin, karşı cinsle olan ilişkilerinin yoğunluğuna, çeşidine ve boyutuna büyük etkisi olduğu -bizlerce- malumdur.
O yüzden soruyorum hangi engelli?
Anadolu’da bir kasabada, köyde yaşayan engelli ile İstanbul’da yaşayıp altında arabası, cebinde parası, duvarda diploması olan bir engellinin cinsel hayatındaki hareketlilik birbirine benzer mi? Benzemediği için ortaya konan sorun veya üretilmiş bir çözüm hakkında –bu röportaj sayesinde-bilgi sahibi olacak engelli kişinin o bilgiyi kullanabileceği, o bilginin onun işine
yarayabileceği düşünülebilir mi? Al kullan tarzı şablon bi çözüm, şablon bi cevaplar dizisi yok yani.

Gazetecilerin haber/yorum verme konusunda anlatılan ve çok bilinen bir anekdotu geçeyim..
Fransa’da genelev kadınlarının sosyal hakları için greve gittikleri günlerde papanın da bir Fransa ziyareti vardır. Uçağı hava alanına indiği anda ve papa hazretleri daha uçağın merdivenlerindeyken, gazeteciler mikrofonu uzatıp “efendim genelev kadınlarının grevi hakkında ne düşünüyorsunuz” derler. Şaşıran papa “ onların bir sorunu mu var” diye sorar.
Ertesi günü tüm manşetler şöyledir.

PAPA DAHA AYAĞINI TOPRAĞA BASMADAN GENELEV KADINLARINI SORDU..!
Bu haber Yalan mı? Değil..!
Uydurma mı? Değil..!
Doğru mu? Doğru..!
Geçmişte buna benzer bir olayı şahsen yaşadım. Onlar neyi istiyorlarsa onu traj arttıracak şekilde yorumlayıp manşete koyarlar. İsterse vezir eder isterse rezil eder.
Sen şimdi kız arkadaşımı bu sitede buldum ve aramızda “sıcak” ilişkiler de var de.
Tiraj getirmeyeceği için Sitenin tüm aktiviteleri bilgi ve tecrübe paylaşımları göz ardı edilerek şöyle bi manşet atılabilir.
ENGELLİLER CİNSEL PARTNERLERİNİ ÜYE OLDUKLARI SİTEDE BULUYORLAR
Hadi buyur..!
Ön yargılı mıyım..evet. Ne demiş (Einstein)Aynştayn ön yargıları yok etmek atomu parçalamaktan zordur.
Şunu sorun kendinize.
Engellilerin ötekileştirildiğini düşünüyor musunuz?
Cevabınız evet ise. Bu röportaj “onlarla” bizim aramıza çekilen görünmez duvara bir tuğla daha mı ekleyecek?
Yoksa bir tuğlayı mı kaldıracak?
Cevabınız hayır ise, o zaman bir soru daha sorun kendinize.
Neden engelliler ve seks ?
Bizim ayrıcalığımız ne?
Seks konusunda toplumun diğer kesimleriyle olan farkımız ne?
Bizler android miyiz?

Bayke cvabı sen kendin vermişsin zaten. Demişsin ki millet bilmiyor. İşte o bilmeyenlere denilecek ki kardeşim siz bu insanları "android" sanıyorsunuz ama bunlar düpedüz insan. cinsellikleri de var yani. Hatta kim bilir belki sana da bu sayede daha bi fazla müşteri çıkacak, sevindirecekelr sen garibanı. :) Fena mı?

Toplumun bu ve benzeri konulardaki algısını bir haberle, bir roportajla değiştirmek tabiki imkansızdır. Çünkü engelliye bakışın çok ama çok derin kökleri vardır. Bu köklerin değişmesi dünyanın en gelişmiş toplumlarında bile çok kolay olmuyor. Ancak bu değişimin de işte başka bir yolu yok. Ya tutacaz sakatlar olarak "Devrimci Sakatlar Diriliş Ordusu" kurup dağlara çıkarak devrim yapacaz( ki olabilemez) ve tüm toplumu sakatlar lehine dönüştürecez ya da işte böyle adım adım yavaş yavaş bir şeyleri dönüştürmeye çalışacaz.

Bırakalım bu surat buruşturmanın hazzını bir kenara yav...

Pegasus' Alıntı:
Hatta kim bilir belki sana da bu sayede daha bi fazla müşteri çıkacak, sevindirecekelr sen garibanı. Smile Fena mı?
sırf gariban dediğin için avatardaki 3 yıl önceki suretimi değiştirdim ve yenisini koydum
millet gariban görsün :lol:

:lol: he pegasusa medya yolu gozukuyo set cekmeyın arkadaslar cınkum o meshuuur bırı artıkın

düşünce

bence saçma bi konnu hele hele hürriyet gibi bir gazeteye hiç yakışmıyor bu ülkede engellilerin sorunları bitti yada %80 gibi büyük bir rakam aşıldıda sıra engellinin cinsel yaşamınamı geldide konu bu bence bizim sorunlarımıza çözüm olacak bir roportaj olması gerekirdi tabi takdir sizlerin girmek isteyenlerin....

ARTIK BİZLERİ GÖRÜN

SANIRIM MERAK EDİLEN BİZLER BU HAYATTA SOYUTLANMIŞ KİŞİLER OLARAK GÖRÜLMEYE DEVAM EDERKEN NASIL BİR HAYAT YAŞIYORUZ İÇİMİZDEN GEÇENLERİ BİLMEK İSTİYORLAR VAKIT BULABİLİRSEM BEN BİŞEYLER YAZMAK İSİTYORUM BUNDAN 4 YIL ÖNCEYDİ İŞ ÇIKIŞI MÜNİBUSTE TEK AYAĞIMIN ÜZERİNDE TIIKLIL TIKLIM DOLU BİR ARAÇTA ONUNDA ADI MÜNİBÜS EVİME YOLCULUK EDERKEN KARŞIMDA BANA BAKAN VE DE YER VERMEMEK İÇİN GÖZLERİNİ KAÇIRAN ŞAHSIN BİR İLERİKİ DURAKTA MİNİ ETEKLİ ŞIK GİYİMLİ MAKYAJLI BİR BAYANA YER VERMESİNİ NASIL BİR AÇ TOPLUM İÇİNDE YAŞADIĞMIIZI GÖRÜP KEŞKE BU ÜLKEDE YAŞAYAN BİR ÖZÜRLÜ OLMASAYDIM DEDİĞİMİ HATIRLADIM İŞTE BU HİKAYEDE BÖYLEYDİ BUNU SİZ DOSTLARIMIZLA PAYLAŞMAK İSTEDİM NASIL GÖRÜNMEZ OLDUĞUMUZU NASIL VİCDAN SAHİBİ KİŞİLERLE BİR HAVAYI SOLUDUĞUM ERKEKLERİN NASIL BİR İRADEYE HAKİM OLDUKLARINI O GÜN O MÜNİBÜSTE ANLADIM BEN BU HAYATTA CİNSELLLİKTEN ÖNCE BİZİM BİR GÜN NASIL BİR YERDE OLDUĞUMUUZUN KONUŞULMASINI ARZU EDERDİM SEVGİLERİMLE UMARIM BİR GÜN HEPİMİİZİN BİR İNSAN OLDUĞUNU GÖRÜRLER SEVGİLİ DOSTLAR

bence de bu ülkede aş iş sorunu engelliler için tek sorun değil sağlıklı hatta ünv.bitirmiş bir çok vatandaşlarımız aş ve işten mahrum benim ilgilendiren engellilerin cinsellikle ilgili düşüncelerimi yoksa engellilerin çinsel nasıl yaşamalı. evet arkadaşlar her sağlıklı insan nasıl cinselliği yaşıyorsa bence sağlığı yerinde olan engelli vatandaşların aynı yolu takip etiklerini bilmerini isterim tüm engelli dotlarımıza sağlıklı ve mutlu cinsel yaşamlar dilerim

ROPÖRTAJ (CİNSELLİK HAK.)

BENDE KATILIRIM. BÖYLE BİR FIRSAT SUNULURSA..............!

selam engeliler hakında bu kadar sorunlar varken neden bizim cinseligimizi araştırmak istediler bende bunu merak etim şimdi?

Çok geniş bir katılım oldu... Eğer bir değişiklik olmazsa, 4 Mayıs Pazar günü Hürriyet Kelebek'te yayınlanacakmış.

bakalım 4 mayıs pazar günü gazeteden göreceğiz röpörtajı eger bi aksilik olmazda yayınlarlarsa

zorluk

tekerlekli sandalyede yaşayan özürlü bir erkek olarak hayatım da ilk kez cinsellliği yaşamak üzere ankara da genel eve gittim..üniversiteyi yeni kazanmıştım ve ailemden ilk defa ayrı yaşıyordum..19 yaşındaydım.genel ev tekerleki sandalyedeki özürlü bir kişi için pek müsait değildi ..yokuşlu sokaklar merdivenli evler vardı..sadece kısa bir ara düzdü ve o arada tek bir ev düz ayaktı..kapının önünde cesareti toplayıp içeri girmem yarım saatimi aldı..hoşuma giden bir bayan a doğru yöneldim ve teklif ettim..ve kadın beni özürlü olduğum için kabul etmedi "müşterim var" yalanıyla..ikinci bi kadına yöneldim o da aynı yalanla kabul etmedi beni..üzerimden kaynar sular dökülmüştü sanki..tam çıkacakken tıpa tıp kibariye ye benzeyen bir kadın "gel benim müşterim yok" dedi..ama ben o moral bozukluğu ile hiç birşey yapamadım..bir hafta sonra tekrar aynı kadına gittim..o kadın da sonra başka eve geçtiği için bulamadım..ama o günden sonra benim beğendiğim kadınlarla değil beni bu halimle kabul eden kadınlarla oldum..

ŞİMDİ BANA SAYIN SİBEL ARNA'DAN GELEN MAİLDE YAZININ BU PAZAR DEGİL DİGER PAZARA YAYINLANACAGINI BELİRTİYOR BİLGİLERİNİZE..

hurriyet

Bilmioyorum acaba Hürriyet gazetesi böyle bir konuyu yazmayi hakkediyormu!

Baska Gazete de olsa bence daha dogru olur, bakarsin Hüürriyet dalga bile gecer bizlerle, yaniliyormuyum acaba!

sibel arna biraz önce attıgı mailde araştırmayı halen tamamlamadıgını yazıyı 18/05.. tarihinde yani haftaya pazar gününe ancak yetiştireceklerini söyledi bilginiz olsun..

SLM KARDEŞLER KARAR VERDİM BU KONUDA BENDE DEMOKRATİK HAKKIMI KULLANIP BİR KAÇ SATIR YAZMIYA, AMACIM KİMSEYİ KIRMAK VEYA ÜZMEK DEĞİLDİR DİYOR YAZIMA BAŞLIYORUM?BENCE BURADAKİ YAZILARIN ÇOĞUNDA KAVRAM KARGAŞASI VAR? BURDA KONUŞULAN ENGELLİNİN CİNSELLİĞİMİ? YOKSA EVLİLİĞİMİ?KİMİ B EFENDİ DEMİŞKİ? MADDİ MANEVİ HAZILIĞIM TAMAM EVLENİP CİNSELLİĞİMİ YAŞAMAK İSTİYORUM. İYİDE B EFENDİ BURDA EVLİLİKTEN BAHSEDİLMİYOR SANIRSAM , DİLERİM SİZ EVLENİRSİNİZ . İŞ ESAS KAVRAMA GELİRSE LÜTFEN BAŞINIZI ELİNİZİN ARASINA ALIN VE DÜŞÜNÜN, BİZİM ÜLKEMİZDE YOLLARIMIZ KALDIRIMLARIMIZ ENGELLİLERE GÖRE İMARLIMIKİ, SAĞLIKLI İNSANLAR İÇİN İSTBULDA CİNSELLİKLERİNİ YAŞASINLAR DİYE, KARA KÖYDE BAZI YERLER AÇMIŞLAR , ENGELLİLER CİNSELLİĞİNİ YAŞASINLAR DİYE HER MEMLEKETE BEYAZ KÖYMÜ AÇMIŞLARDA ENGELLİLER BU CİNSELLİKLERİNİ YAŞASINLAR,DEVLETİMİZİN BÖYLE BİR İMKANI ENGELLİLEREDE SUNMUŞTA BENİMMİ HABERİM YOK, YOKSA EVLİLİK GİBİ ÖZEL BİR KURUMA KENDİNİ HAZIR HİSSEDEN BİR ENGELLİ B EFENDİNİN MADDİ MANEVİ BİR SORUNU ZATEN YOKTURKİ EVLENMEK İSTİYORDUR, AYRICANA EVLİLİĞİN OLMASSA OLMAZ KAİDESİ CİNSELLİKTİR,BAZI B EFENDİDE DEMİŞKİ BEN EŞİLE YAŞIYORUM CİNSELLİĞİMİ BİR PROBLEM YOK EŞİM HAMİLE? OK B EFENDİ ALLAH HAYIRLISIYLA EŞİNİZİ KURTARSIN, MAMAFİ BU EVLİLİK MÜESSESİNİN İÇİNDE KALMASI GEREKEN ÖZEL BİR KONUDUR ULU ORTA AYIP OLUYOR YANİ, KONU BURDA ENGELLİNİN CİNSELLİĞİ EVLİLİĞİNDE NE YAPTIĞI DEĞİL , YOK EĞER BUNUNLA BEN ERKEĞİM DEMEK İSTEDİ İSENİZ? BENİM OĞLUM 32 YAŞINDA KIZIMDA 26 HER HALDE BENDE CİNSELLİĞİMİ İSPATLAMIŞIMDIR, B EFENDİLER H EFENDİLER ENGELLİ ENGELLİ İLE KAÇ KİŞİ EVLENE BİLMİŞ, GERÇEKÇİ OLALIM LÜTFEN YÜZDE BEŞLİK BİR MUTLU AZINLIK VARDIR EVLENEBİLEN, ODA İKİ ENGELLİ BİR BİRİNLE DEĞİLDE, BİRİSİ SAĞLIKLIDIR BENCE, EŞ BULDUKTA SIRA CİNSELLİĞİMİZİ YAŞAMIYA GELDİ,BENCE BÜLENT BEY SİTEMİZİN FORUM SAYFASINA EVLİLİK KÖŞESİ DİYE BİR SAYFA EKLESİN EVLEMEK İSTEYEN ZATI MUHTEREMLER KÜNYELERİNİ BURAYA YAZSINLAR, İNANIN EŞ BULURLAR, AMA LÜTFEN KAVRAMLARI KARIŞTIRMIYALIM, BİR B EFENDİ NE GÜZEL İFADE ETMİŞ? GENEL EVE GİTTİM MORALİM BOZULDU CİNSELLİĞİMİ YAŞIYAMADIM, BİR DAHADA GİTMEM?ŞİMDİ ENGELLİ B EFENDİLERE SORUYORUM O MALUM EVE GİTTİNİZ, GÖZÜNÜZ ÇALIŞAN BİR H EFENDİYİ KESTİ, BEN BUNA BİR MRB DİYEYİM DEDİNİZ, H EFENDİ İLE ANLAŞTINIZ ODAYA DEDİ H EFENDİ OK DEDİNİZ ODA DÖRDÜNCÜ KATTA VE SİZ TEKERLEKLİ SANDALYEDESİNİZ, HADİ BUYURUN DÖRDÜNÇÜ KATA ALAYIM SİZİ H EFENDİYE MRB DEYİNDE CİNSELLİĞİNİZİ YAŞAYIN PEH, BAKIN BURDA BİRDE İKİLİK VAR? B EFENDİLER MALUM EVE GİDECEK H EFENDİLERE MRB DİYECEK OK, MAMAFİ H EFENDİ KARDEŞLERİM BU CİNSELLİĞİNİ NASIL YAŞIYACAK? NOLDU HEMEN İTİRAZMI VAR, B EFENDİLER YAŞAR H EFENDİLER YAŞIYAMAZMI DENDİ PARDON, O ZAMAN LÜTFEN EVLİLİK MÜESSESİNİN İÇİNDEKİ PATNERİNİZ H EFENDİ İLE OLAN ÖZEL MÜNASEBETİNİZİ BURDA DİLE GETİRMEYİN? BU KONUDA YAZILACAK ÇOK ŞEY OLDUĞUNA İNANIYORUM, ÇÜNKİ BU KONUYU NE TARAFA ÇEKSENİZ GİDER, ŞAHSEN BEN ÖLÜMDEN DÖNÜP YAŞADIĞIMA ŞÜKREDİYORUM İLAÇLARLA BOĞUŞUYORUM, CİNSELLİĞİ DÜŞÜNECEK HALDE HİÇ DEĞİLİM, DÜŞÜNÜRSEMDE DEVLETİMİZİN BU KONUDA ENGELLİLER İÇİN YAPMIŞ OLDUĞU BİR ÇALIŞMA VARMI ONA BAKARIM, YOKSA BAZI ŞAHISLARIN BEN CİNSELLİĞİMİ YAŞAMAK İSTİYORUM DEYİP BURDA EVLENME İLANINI OKUMAK DEĞİL.

Engelli insanlara olan bu ilgi neden acaba? Gazetede boş yerler mi kaldı?
Tüm sorunları çözdülerde sıra buraya mı geldi? Samimiyet arıyorum...
Yoksa fayda sağlamaya karar verdilerde işe buradan mı başlıyacaklar? Düşünmek lazım...

LEVENT BEN ZATEN BU SORUYU ENGELLİLERE NİYE SORUYORLAR ANLAMADIM KARDEŞİM, EĞER BU KONUDA BİR SIKINTI VARSA HÜKÜMETE TEKLİF GÖTÜRSÜNLER, DOLAYISI İLE ENGELLİ İNSANLARA OLANAK SAĞLAMAK DEVLETİN İŞİ, SAĞLIKLI İNSANLARDDA ÇOK PASİF İNSANLAR VAR, ENGELLİLERİN EN AKTİF VE AÇ OLDUĞU KONU CİNSELLİKTİR YANİ. BAKSANA ADAM SIRF CİNSELLİĞİNİ YAŞAMAK İÇİN EVLENMEK İSTİYOR, YANİ BİR NEVİ CİNSEL İSTEKLERİNİ EVLENECEĞİ İNSANDA DENEMEYİ DÜŞÜNÜYOR, EŞİ OLACAK İNSANI CİNSEL OBJE GÖRÜYOR BEYİMİZ, EVLİLİK YANLIZCA CİNSELLİKMİ, BU H EFENDİNİN İNSANİ İHTİYAÇLARI YOKMU, HANIM TUZ DEDİMİ ÇIZ DE HİÇ OLACAK İŞMİ, SANKİ EVLENECEK İNSAN BULMUŞUZDA , EVLENME DİYEN VAR, YEREL YÖNETİM BENİM EVİN ÖNÜNDE ŞU AN PARK GEZİ ALANLARI YAPIYOR NE GÜZEL OH, AMA ÜÇ GÜN EVVELİ BURAYA TEKERLEKLİ SANDALYEDE BİR KARDEŞİM, ANNESİ VE KARDEŞİNLE GEZMİYE GELDİ, PARKIN İÇİNE GİREMEDİ BASTI GİTTİ MUBAREK, BAKARMISIN HALA YEREL YÖNETİM, MECLİSTEN YASA ÇIKMASINA RAĞMEN, ENGELLİ İNSANIN PARKA ÇIKIŞ YERİ YAPMAMIŞ, İNAN İÇİM PARÇALANDI, VE ORDA ÇALIŞANLARA ÇATTIM, NASIL BİR MÜTAHİTİNİZ VAR BÖYLE? PARK YAPIYOR ENGELLİ İNSANLAR İÇİN KOLAY GİRİŞ ÇIKIŞ YOK , ADAMCAZ VALLA ABİ BİZ İŞÇİYİZ BİLMİYORUZ DİYEREK KARŞIMDA EZİLDİ, SENİNDE DEDİĞİN GİBİ DAHA MİMERİ DURUMLAR GERÇEKLEŞMEMİŞKEN, ENGELLİNİN ÖNNDEKİ ENGELLERİ KALDIRAMIYORLARKEN, KALK SEN ENGELLİNİN CİNSELLİĞİ BUYUR.

yani anlamıyorum gayri ihtiyar yapılmak istenilmiş bi röpörtaj herşeyi devletten bekliyoz harika bide devlet engellilere hanım versin koca versin iş mi bu yahuu biz bunumu devlete aksettirecez.. :!:

neden bu kadar polimik yapılıyor ben tahmin ediyorum bu yazıyı en çok gereksiz diyenler okuyacaklar..
engel deyince siz kalkıp 9 milyon adamı aynı görüyosunuz ama degil lütfen dikkat edin
4 parmagı olmayanda engelli
tek gözü görmeyende engelli
tek kulagı duymayanda engelli
2 cm ayagı aksayanda engelli
kolunda ayagında 10 cm platin olanda engelli vss..

bu gibi insanlar evlenebilir cinsel hayatları harikadır çocukları ollur sıradan insanlardır hayalleri vardır..fakat deyip konuya gireyim;

tekerlekli sandalyede tuvalete gidemeyen cinsel sorunlarıda var
hiç bir zaman evlenemezler(evlenip sonradan olanları tenzih ediyorum)
bi çocukları olmayacak hiç bu hayali kuramayacaklar
yarın bi bakıcısı olmasa kime muhtaç olacagıda meçhul çek kuyrugunu ölüm gelsin...

tuzu kuru olan evi barkı olan benim gözümde engelli bile saymayacagım insanlar kalkıyo her iş bittide cinsellikmi kaldı diyorlar :!:
ya anlamıyosunuz cinsellikte evlilikte mutlu bi yuvada çok ciddi bi sorun engelli için.
tutturmuşuz bi park bahçeler çalışmıyo devlet hakkımızı vermiyo haydi yürüyelim zaten severiz şamatayı :(

türkiyede kaç bevliye doktoru engellinin cinsel yaşamını yola koymak için çalışmıyo bi çogu bi hap ilacı veremiyo
bi çok engelli cinsel olarak tatminiyet yaşamıyo devletin çıkardıgı bi ürün bi araba parası kimse çıkıp bunlar için yürüyelim demiyo haydü devlet bu sorunada bi çare bulsun demiyo tuzu kuru olanlar çıkmış şimdi delikanlıyı bozar diyo buda ciddi bi sorun önce doktorlar bu konuda çalışmalı sonra engelliler bilinçlenmeli kimsenin kurabilecegi hayaller için gereksiz denilmemeli. lütfen....

YA BİZ BAŞKA DİLDENMİ YAZIYORUZ HAYRET, BURDA KONU CİNSELLİKMİ, ENGELLİNİN EVLİLİĞİMİ, NE TARTIŞIYORUZ ANLATILSADA ANLASAK , EVLİLİĞİ CİNSELİK GÖREN ZİHNİYETE YAZIKLAR OLSUN, BANADA BİR HANIM CİNSELLİĞİMİ YAŞIYACAĞIM?

birde şu dikkatimi çekti? dört parmağı olmıyan tek gözü olmıyan kulağı sağır olan iki santim ayağı kısa olan cinselliğini yaşarmış , sanki tüm hak onlarınmış gibi, ama benim tekerlekl sandalyedeki kardeşim yaşıyamazmış buyurun manteliteyi, zaten tüm h efendiler yola dizilmiş aman bie engelli gelsinde onunla cinselliğimi yaşayayım diye bekliyorlar, cinsellik zor konu? tabiki devlet yapmalı, yoksa beyaz kadın tacirleri değil, evlilik ise zaten başka bir konu, evlilikte zaten otomatikman cinsellik vardır, evliliğin olmassa olmaz kaidesi bu zaten, tekrar tekrar söylüyorum, evlilik yanlız cinsellik değildir, evlilik müessesesi kutsal bir kurumdur ve onların özel denilen odası vardır, neden ? çoçukları dahi anne ve babasının cinselliğini görmesin diye, sanırsam etik ahlaki kural denilen bir şey var. iş engellinin cinselliği ise , o bambaşka bir şey işte ben burda deevlet eliyle olmasını isterim , çünki nedenlerden biri şudur? AİDS denilen bir veba vardır piyasada, ama devletce denetlenen yerde, aylık muayeneleri vardır burda çalışan insanların, dolayısı ile bu konu basit bir konu değildir tüm insanlığı ilgilendiren, dolayısı ile dokuz milyon insanı ilgilendiren sorumluluk isteyen bir husustur,daha öncede belirttiğim gibi, bu konu nereye çekseniz gider , devletten istemiyeceğim bu konuyu kimden istemem gerek lütfen bir adres rica edeceğim.

yani bende cinselligi yaşabilenlerin bu yapılacak röpörtaja tepki vermesine kızdıgımı dile getiriyorum..

yani engelli denilince herkes bütün engelleri aynı görüyor bu konuda..
yani ben parmagı olmayan falan yazarken aslında onların cinselligi yaşabildiklerini ama bi tekerlekli sandalyedeki hastanın yaşayamadıgını anlatmaya bu röpörtajında belki ses getirecegini devletin bi takım düzenlemeler yapacagı ümidindeyim..

şimdi biz burdan bi çok şey için tepkimizi devlet büyüklerine ilettik peki şimdi bulamadım ama bülent bulursan lütfen buraya koyarmısın bi engellinin ereksiyon yaşayabilmesi için gerekli bi alet vardı pompa gibi ne kadardı degeri 10bin dolarmı :!: :!:
hadi burda delikanlıyı bozar engelli kim cinsellik kim diyenleri bi göreyim bu konuda iki satır yazıp isimlerini gazatede yayınlarlarmı biz meclise yürüyelim diyebilirlermi buda engellinin sorunu degilmi belki bu röpörtajda devlet bi uygulama başlatamazmı olmazmı olamazmı neden tepkinizi anlamış degilim lütfen evini barkını yurdunu yuvasını kurmuş yada engelli olmasına ragmen cinselligi yaşayanlar tepki göstermesin buda nerden bakarsanız bakın ciddi bi sorun..

şimdi elinizi vicdanınıza koyup cevaplayın cinsel hayatı olmayan bi erkekle-bayanla kim evlenir türkiyede kaç kişi eşinden tatminiyet yaşayamayım aldatıyo bilen varmı..
engellininde cinsellik yerel yönetim gibi 2022 gibi emeklilik gibi büyük bi sorunudur bırakın birileri gerçekleri anlatsın gazatede önlem alması gerekenler işe al atsınlar..

SEVGİLİ KARDEŞİM BAK BÖYLE DE ANLIYALIM ? NASIL NE OLDUDA SENDE ŞİMDİ DEVLET DİYORSUN BU BİR, İKİNCİSİ YUKARIDAKİ TK KİŞİLERİN YAZILARINA BENDE DAHİL BAKILSIN BAKALIM, ENGELLİ İNSAN CİNSELLİĞİNİ YAŞAMASIN DİYEN VARMI? BENİM DEDİĞİM ETİK AHLAKİ KURAL ÇERCEVASİNDE RESMİ OLARAK ENGELLİLERİN CİNSELLİĞİNİ GİDEREBİLECEĞİ BİR YERİN OLMASI? BU GÜN PİYASADAKİ UMUMHANEYE BİRİ GİTSE , PARASI İLE BU İŞİ BİR H EFENDİYLE DENEMEYE KALKSA? BİR MÜDDET SONRA O H EFENDİ ENGELLİ KARDEŞİME HADİ ÇABUK OL SENLE UĞRAŞAMAM BÜTÜN GÜN İŞİM VAR DESE, İNANIN O ENGELLİ KARDEŞİM O H EFENDİY BIRAKIR ÇEKER GİDER , BİR DAHADA ÖYLE BİR YRE GİTMEZ,YOKSA BEN GENE SÖYLÜYORUM , ENGELLİ CİNSELLİĞİNİ YAŞAMASIN DEMEM VE BUNADA HAKKIM YOK, BİRDE BU KONUYA EVLİLİK GİBİ KUTSAL BİR KURUM LÜTFEN KARIŞTIRILMASIN , TŞK EDERİM.

bende şunu anlatmaya çalışıyorum nasıl oluyorda insanlar bu röpörtaj gereksiz diyebiliyorlar anlamış degilim buda engellinin ciddi bi sorunu degilmidir bence doganın kanunları vardır buda doganın bi kanunudur nasıl yemek yemek su içmek nasıl bi ihtiyaçsa buda büyük bi ihtiyaç neden biz engelliler olarak böyle bi röpörtaja tepki veriyoz onu anlamaya çalışıyorum sana sözüm yok zaten sayın kenan ben genel olarak konustum..
böyle bi yazının gazetede çıkacak olmasından büyük rahatsızlık duyulmasına tepkiliyim hepsi bu teş.ederim..

BU YAZI DİZİSİNE İTİRAZ PEK YOK SANIRSAM , AMA BAZI ÖZEL AÇIKLAMALAR VAR ? ONLARA İTİRAZ OLABİLİR BENCEKİ, BUNLARA BENDE İTİRAZ ETTİM , YOKSA BU KONU TÜM İNSANLIĞI BİRE BİR İLGİLENDİRİR VE DİLERİM HER KEZİ İLGİLENDİRSİN, YETKİLİLER HAREKETE GEÇSİN, MAMAFİ YETKİLİ OLAN BAKANLIK BU KONUDA KILINI OYNATMAZ BAKIN GÖRÜN, BİZ BAĞIRDIĞIMIZLA KALIRIZ İNANIN BUNA, HİÇ OLMAMASINDANDA İİDİR DERİM BEN KENDİ ADIMA, ZATEN HER HANGİ BİR KONUDA TÜM İNSANLARIN AYNI FİKİRDE OLMASI HAYAL ONUN İÇİNDİRKİ BURADAKİ YAZILAN YAZILARIN , TÜMÜNDEN ALINACAK MİSALLER VARDIR KANIMCA HAYIRLISI OLSUN DİYORUM.

sayın kenan kardeşim aslında bende devletin bunun için bi uygulama başlatmayacagı kanısındayım ama dedigin gibi hayırlı olsun bakalım neler yazılacak neler olacak hoşcakal..

prensen diyorki;
birkaç kişi konuya sazan gibi atlamaları açıkca beni çok üzdü.

şimdi sen bize sazanmı diyorsun ben sana güler geçerim sadece ben engelliler için yapılacak konusmalarda yazılarda şahsım adına üzerime düşeni yaparım konuya bakmaksızın bildiklerimi yazarım çizerim anlatırım bundan dolayı hiç sıkılmam bunalmam bu konuda gereksiz demem..
engelli için yapılması gereken neyse yaparım çıkıyor bi kaç sazan bu gereksiz diyor..
bende bu sitede çok gereksiz şey biliyorum çok gereksiz şahıs tanıyorum ama çıkıpta x kişi gereksiz x şey lüzumsuz demem saygı göstermeyi bilen saygı görür..

bu yazı gazetede çıktı kaç üye bu başlıgı gündeme taşıyıp üzerinde tartışma yaptı yada konuştu hiç degilmi.
yazıları hürriyete taşıyan kaç kişiye teş.edildi kaç kişi bunları bilmiyordu gazeteden siteden ögrendi biliyormusun sen prenses :!:
yapmıyorsan yapamıyorsan yapana saygı göster sazan mazan yazarsan beni zıvanadan çıkartırsın ben yazdım gazete yazım çıktı msn den kaç arkadasıma yazıyı gönderdim linki attım kaç tane şahsıma teşekkür mailleri geldi şimdi kopyalatma bana emege saygı göstermesini bil..

Üst Alt