Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
açıkcası dogru bir uygulama olarak görüyorum. aksaklıklar illaki olacaktır. ben skolyoz hastasıyım ve bana verilen kart bile refekatliydi. 1-2 defa dısında hiç 2.kez basmadım kartı. içim elvermedi. refekate ihtiyacım yok benim ve benim gibi yüzlerce insan var boşyere refakatli kart kullanan.
arkadaşlar ben cumartesi günü belediye otobüsüne bindim refaketli kartımı kullandım basdı ama benim raporum % 90 ağır özürlü ibaresi var ama kart 2 sene önce çıkarmıştım yani yeni kartlardan
Mutlaka suistimaller olmuştur yeniden kartları gözden geçirmek ihtiyacı doğmuştur.
Engelli yanında yokken kartı refakatçiyim diye biri kullanmıştır.
Hakkımızı yedirmeyelim ancak hakkımızın suistimal edilmesine de müsaade etmeyelim.
İETT nin kafasına göre yaptığı hiç duyuru açıklama vs yapmadan sözde engellilere verilen hizmetlerde ( engel koymada) öncülük yaptığını gösteren bir durum içerisinde engelli refakatli kartlarını kendi kendine düzenleme çıkararak raporunda ne kadar % yazarsa yazsın AĞIR ibaresi bulunmayan raporlara rekatli kartı vermiyor sadece beyaz kart alabilirsiniz diyor bunuda eski kartın yanında olmasına rağmen hem kartını alıp hemde yeni kart için 10 TL ücret tahsil ediyor... Eski refakatli kartını yani elektronik bilet olan istanbulkartıda imha ederek büyük israf yapıyor ve her halukarda kart yenileme diye 10 TL istiyor...
Elektronik olan istanbulkartı nasıl ki kendi kafasına göre bütün ulaşımda kararlisteye alıyor.. İmha etmeden kart okumasını tek kişiliğe düşürebilir bunu yapmıyor büyük bir israf ve günah işliyor... Bunlara daha söyleyecek sözüm yok....
ben dün bindim kardeşimle turanjlara şöför refakatli kullanamazsındedi refakatli kullanman için tekerlekli sandalye veya koltuk değneğin olmalı +%80 raporun olmalı dedi yuani anlıyacagın dış görünüşede bakıyorlar özeller ellerinden gelse almıyacaklar iett sitesinden baktım %50 ağır engelli refakatli için yeterli kafalarına göre kural koyuyorlar kimin ne hastası oldugu alınlarında yazmıyorki tekerlekli sandalye ile otobüslere zaten bine mezsin hangi otobüs uygun binde bir belki
Bildiğim kadarıyla kartların da refakatçı yazanların kartlarını değiştirmesi gerekiyormuş,geçen iş yerinden bi arkadaş bana sordu sen kartını kullanabiliyorusun,ben bugün otobüse bindiğimde geçersiz kart uyarısı verdi.evet kullanabiliyorum dedim..gitti kartını değiştirdi..sonra sordum benim de değiştirmem gerek mi acaba dedim,senin kartında refaktçi yazıyormu dedi?, hayır dedim, ozman gerek yok sanırım dedi.
yanlışım varsa düzeltin lütfen..Artı değişik bilgiye sahip olan varsa da paylaşsın..,acaba ilerleyen zamanlarda bizim de değiştirmemiz gerekecek mi?yada öyle de benmi bilmiyorum.ama ben daha bu sabah bindim otobüse; servise kadar yürümem gereken (10 dkk. lık) yere; otobüse bindim ve öyle bir uyarı falan da vermedi
normaldir çünkü yanlış kart bilgilerinide kara lısteye alabiliyorlar.Anlasılan yine paraya sıkıştılar mılletten nasıl para koparsak die düşünürken böyle yola basvurmuşlar
He işte refakatci içinde yanlışlıkla refakatci olmayanlarda kara listeye alınmış bi kac arkadas demişti refakatim yok ama yinede lısteye alınmışım dediler daha sonrada o dediğim hattı aramıs
bu uygulama tüm illerde oluyo galiba arkadaşlar mesela adanadada kent kart veriyolar % 50 olanlar sadece beledyenin toplu taşıtlarını kulanabiliyo
ağır özürlü ibaresi olanlar da hem beledyenin toplu taşıtlarını hemde özel hak toplu taşıtlarını kullanabiliyor refakatçisi ile birlikte anlaşılan
anahtar kelime ( AĞIR ÖZÜRLÜ) tipik bir türkiye uygulamalarından biri
Burdan soruyorum herkese Agır Özurlu bir insan otobuse nasıl binsin ???
Agır özurlu bir insan yanında 5 kişide olsa turkiyedeki tıklım tıklım bir otobuse agır özurlu bir insan nasıl biner ??
utanmadan birde agır özurlululere refakatli kart veriyoruz diyolar
insan biraz mantıklı bir iş yapar yazıklar olsun başka bişey demiyorum
bazı arkadaşlar diyor ki gerekli bir uygulama ya Allah aşkına engelli dediğiniz adam kim yarı insan bunun ağır ameliyat geçirmiş olanı nakillisi var vs engelli sonuçta insanı yaşat ki devlet yaşasın diyorlar insan neyle yaşayacak ekmekle suyla huzurla bunları yapacak kim devlet azıcık yardımla göz boyama olmaz engelliyi topluma kazandıracaksın ki ülke için herkes yararlı olsun eşit bir şekilde bugün bu olay benim başıma da geldi ben kalp hastasıyım artı pil var kimse garanti etmez yarın öbür ben veya benim gibiler tek başına bir yere gitseler kim bu engellinin dilinden anlayacak yanında tanıdığı yoksa burada böyle konuşurken körler sağırlar birbirini ağırlar gibi bir olay var burada kendimiz çalıyoruz kendimiz oynuyoruz engelli sabahtan akşam kadar gezsin ne çıkar araştırmam doğruysa herkesi kapatacaklarmış ağırlılar hariç bu mantık dışı bir olay neymiş yük olmuş devlete insan ister istemez soruyor bu mu gözünüze battı temiz aydın ak bir Türkiyeden bahsediyorlar şuan bile pislikler devam ediyor bürokraside bunlara göz yumuluyor birbirinin adamı olursan sistemin adamı olursan ne ala senden paşa yok eşitlik yok bu ömssde de böyle resmen engellilerle dalga geçtiler çalışılan o kadar çok konudan hiç mi birisi çıkmaz daha önce iki defa sınava girdim o gibi soruları dört gözle aradım bulamadım alınacaklar belliydi ta baştan gayrimeşru bir olayı gayriresmi yaptılar olay sadece bu tvleri takip edince keskin yaptığı mücadelenin binde birini engelli dernekleri yapmıyorlar onlarında nasıl engelli olduklarını anlamadım hiç mi ses çıkmaz sistemin adamı olmuşlar hepsi engellilerle uğraşanları Allaha havale ediyorum...