Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnsanlara ilgi ve alaka gösteremiyorum, diyalog kuramıyor ve hep üzgün hissediyorum?

@aydünyavaz,

Nedense biz 80'ler kuşağı küçükken genelde doktor olmak istiyordu. Ben dahil. Bunun etkisi var mı bilmiyorum ama psikiyatrik hasta birinin hastalığı ve psikoloji araştırması ego savunmalarından yücelmeye örnek olmalı.

Ben Otizm ve Psikoz hastası olarak bayramlardan korkuyorum?

(Kurban bayramı olsun Ramazan bayramı olsun)

2012 TEMMUZ dan beri sürekli tedavim var.

@aydünyavaz,

Bayramlar kalabalık demek, gereğinden fazla iletişim demek, temas demek ve bu yanıyla da tedirgin etmesi normal bence. Doğrusu, ben de hiç sevmiyorum bayramları.

@OturanBoğa,

İkili insan ilişkilerinden çok korkuyor ve tırsıyorum çokça.

BUNU GEÇİREN İLAÇ YOKTUR BENCE.

Benim günde 12 (on iki) tane ilaç içen. 30 senedir çok ağır okb’li bir arkadaşım var. O ilaçları file versek ayağa kalkamaz! Ama kardeşim kendini öyle iyi tanıyor, her şeye rağmen öyle akıllıca idare ediyor ki, bilmeyen hayatta inanmaz böylesi ağır bir teşhisi olduğuna.
Bence işin nirvanası bu. İlaç bir yere kadar, ama sonrası kişinin kendini bilmesine, bütün aksiliklere rağmen sendelediğinde kalkabilmesine bağlı. Tabii ki bunu ahkam keserek söylemiyorum. Herkes yapamaz. Ama işte, bumolduğunda, işte o zaman daha sıradan bir gündelik yaşam oluyor demek.

Üst Alt