Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş başvurusunda rahatsızlığımızı söylemek zorunda mıyız?

@MeTePe

Çok afedersin ,dikkat çekmek için yapılan bu haberlere itibar etmen senin gibi bir bilim insanından beklemediğim bir davranış oldu .

Eğer ki evrim ağacı sitesinden alıntı yapsaydın sana inanabilirdim ama kalkıpta tgrt ya da cnn gibi sürekli gündem değiştirmeye çalışan

yandaş medyanın paylaşımları haber değeri taşımaz .

Yalnız kalkıp bunları araştırman hoşuma gitti :rolleyes:

@Vtecll

Olabildiğince çok iş başvurusu yapın .

Ne kadar çok yere başvurursanız iş bulma şansınız o ölçüde artar .

@selda*

İş görüşmelerinde mini etek giyip , orasını burasını açanlar her zaman 10-0 önde oluyorlar .

Benim gibi ,yeterliliği olmasına rağmen görüşme esnasında işverene ''siz neden beni övüyorsunuz ki ''

''Beni öven benim düşmanımdır '' diyen tiplerde yeni iş bulma şansını baştan kaybeden insanlar olarak tarih sayfasında yerini alanlardır .

Çenemi tutamadığım için arada tanıdıklar olmasına rağmen bir çok yeni iş fırsatını kaçırdım :rolleyes:

Hayırlısı olsun inşallah sizin için umudunuzu kaybetmeyin yinede @Vtecll

@SERAFİM doğru söze ne hacet 👍

Bakınız bir örnek vereyim

2 yıl önce bir iş görüşmesi yaptım , işveren bana aylık 6 bin tl vereceğini fakat kendi işimin yanında iki farklı işi daha üstlenmem gerektiğini

söyledi . Çünkü orada bir kişi üç kişilik iş yapıyormuş .

Ben de dedim ki o zaman siz bana 6 bin tl değil , 2 bin tl vermiş oluyorsunuz .

3 kişilik iş yapacaksam 12 bin tl isterim dedim .

Bana dedi ki ; siz çok uyanıksınız , ben fazla uyanık insanlarla çalışmam dedi .

Ben de dedim ki siz çalışan değil '' ENAYİ '' arıyorsunuz .

Bu kadar kötü niyetli insanlarla çalışmaktansa yıllardır çalıştığım işyerine devam etme kararı aldım .

12 bin TL belkide kendi maaşından fazladır malum ego olayı var ya bide enayi yerine koyulmaktansa ve sağımlı süt olmaktansa doğru bir karar fakat insanlar geçinmek için bazı haksızlıklara göz yummak zorunda kalıyor maalesef biz buna da hayatın kazığı diyoruz SERAFİM 🙄 bu düzen böyle olduğu sürece artık adalet aramaktan çok işsiz kalma mücadelesi veriyoruz

Bakınız bir örnek vereyim

2 yıl önce bir iş görüşmesi yaptım , işveren bana aylık 6 bin tl vereceğini fakat kendi işimin yanında iki farklı işi daha üstlenmem gerektiğini

söyledi . .

benzer şey benimde başıma geldi,

kalite dışında planlamadan ayrılacak olan arkadaşın da işini yıkmak istediler. Sonra da bilgi işleminden whats-up yazışmalarımı gerekçe göstererek işten attılar, ben de kalmaya niyetli değildim.

daha önceleri iş görüşmeleri yaptığım sırada, sözüm ona eski tüfeklerden bu patronun tunceli ve artvinden eleman almamı istememesi de tüy dikmişti zaten

tapasya
Sana yapılan haksızlığa sessiz kaldığında ,zalimleri cesaretlendirmiş olursun .

doğanm
En doğrusunu yapmışsın , üstüne fazladan işi çakıp ,zam yapmıyorsa ,o işyerinden cacık olmaz ...

SERAFİM

Yanlışşşş çok işe başvuru değil, nitelik ve deneyimlerinize uygun iş başvuruları şansınızı arttırır.
Bir yanlış daha mini etek ile iş görüşmesine gidilmez, haa reklamcılık, dizi, film vs çekimi ise o ayrı. İşi yapabilecek olana iş emanet edilir. İşveren olarak duruşu, deneyimi, donanımı beni tatmin etmiyorsa, mini eteği napim bütün gün mini etek mi iş yapacak :)))))

Bir de işe göre iş görüşmelerinde konuşmak lazım, iş bazen niteliklerimizin altında olabilir, işveren bu durumu hissederse işi alamazsınız çünkü 6 ay sonrasında tekrar eleman arayışına geçmek istemez patron ya da işveren.

...orada bir kişi üç kişilik iş yapıyormuş .

Özelde iken ben de 2-3 kişinin işini yapıyordum.Sistematik ve planlı olduktan sonra bedelini de işveren veriyorsa iş yapılabilir.

Özellikle sigara içenler saat başı sigara molası veriyorlar her molada da 10-20 dk lak lak yapıyorlar. Açık havadan işe tekrar konsantre olmaları yarım saat. Ee onların bir günde yaptığı işi ben bir saatte yapıyordum zaten. Ekran önünde sabahtan akşama çıkarttıkları iş belli. O yüzden sigara işe alımda etken olmalı, yaşasın kötülük :cool:

Yanlışşşş çok işe başvuru değil, nitelik ve deneyimlerinize uygun iş başvuruları şansınızı arttırır.

Yanlış değil ,

Silahında 1 mermi varsa hedefi vurma olasılığın zayıftır , 100 mermi varsa 99 'unu ıska yapsan bile biriyle mutlaka vurursun .

Bir yanlış daha mini etek ile iş görüşmesine gidilmez,

Erkek yöneticiler işe alırken ilk önce etek boyuna bakarlar . Tabii kadın olduğun için bunu anlamana olanak yok ...

Bir de işe göre iş görüşmelerinde konuşmak lazım

İş görüşmelerinde konuşan ,soru soran personel adayından hoşlanmazlar .

Tek istedikleri onlar ne derse sen ,'' peki efendim ,anlıyorum vb '' onaylama sözcükleri kullanmandır .

Bak , @MeTePe 'de bir işveren .

Dikkat ettiysen onda da işveren egosu var .

Ne söylerse sadece onaylamanızı bekliyor ki bu konuda çoğu kişiyi yola getirmiş .

Metepe'yle konuşurken , kendini onun elemanıymışsın gibi hissettirmeye çalışıyor .

Ama tabii bu numaraları yemeyen biri varsa o da benim .

Bir de bu benim yazdıklarıma ''yanlış '' yazıp ,çamurlama huyu metepe 'de vardı , sanırım ondan da sana bulaşmış .

Cesaretin varsa biraz da onun yazdıklarına yanlışşşşş yazarmısın :rolleyes:

Özelde iken ben de 2-3 kişinin işini yapıyordum.Sistematik ve planlı olduktan sonra bedelini de işveren veriyorsa iş yapılabilir.

Hiç bir özel sektör , iki ,üç iş yapıyorsun diye hakkını vermez .

Özellikle sigara içenler saat başı sigara molası veriyorlar her molada da 10-20 dk lak lak yapıyorlar.

Sigara molası , çay ,kahve ,yemek molası bunlar insani şeyler .

Sen mola vermeden çalışıyorsun diye insanların sana uyması gerekmiyor .

Bende işveren olsaydım , sigara içmeyenleri , alkol kullanmayanları işe almazdım .

Çünkü alkol ,sigara kullanmayan insanlar çok vasat ,fazla muhafazakar tipler oluyorlar .

selda*
zalımsın selda

ben sigarayı masabaşında içiyorum o yüzden zaman kaybı olmuyor, hem de kötü kokulu sarma sigara..:) -az kokanının tercih ediyorum, bir de elimle pencere dibinndeyim, hepimiz içiyoruz, işyeri adı vermemiştim di mi...:)

Bugün iş görüşmesine gittim.Bizi orada bayağı beklettiler.Sonra insan kaynakları ile görüştüm.Efendi birine benziyorsun neden meydancı pozisyonu için başvurdun dedi.Ben de satış departmanında açık pozisyon varsa değerlendirebiliriz dedim.Seni alırdım işe alırdım da oturduğun yere servisimiz yok dedi.Ben de servisin güzergahına otobüsle gelebilirim dedim.Ama 3 vardiyalı dedi sabah 8 akşam 16,akşam 16 gece 24,gece 24 sabah 8 senin için zor olur dedi.Ben de hmm gece vardiyasında otobüste bulamam dedim.CV’n yine de kalsın üstüne de ‘’servis sorunu’’ diye not düşeyim dedi.Ben de teşekkür edip ayrıldım.Şehirden 20 km uzakta bir yer benim için de zor olacaktı.Bakarsınız yeni bir teklifle geri dönüş yaparlar.

Yanlış değil , Silahında 1 mermi varsa hedefi vurma olasılığın zayıftır , 100 mermi varsa 99 'unu ıska yapsan bile biriyle mutlaka vurursun .

1 ini mutlaka vurursun ne demek garantin var mı, olasılıklara göre hepsi karavana da olabilir.

Erkek yöneticiler işe alırken ilk önce etek boyuna bakarlar
Kısa süreli patron firması , uzun süreli kurumsal bir firmada çalıştım. Hiç böyle bir uygulama görmedim...:cool:

İş görüşmelerinde konuşan ,soru soran personel adayından hoşlanmazlar

Katılmıyorum. Doğru soru sormak iş ile gerçekten ilgilendiğimizi gösterir. "Peki efendim" falan da ne demek sizin işyeri askeriye mi yoksa :rolleyes:

1 ini mutlaka vurursun ne demek garantin var mı, olasılıklara göre hepsi karavana da olabilir.

100 tane merminin karavana olması ihtimali , bir tane merminin karavana olması ihtimalinden daha azdır .

Laf olsun torba dolsun diye cevap vermeyin lütfen .

Haklı çıkacağım diye mantık dışı şeyler söylemiş oluyorsunuz :rolleyes:

Bir de bu benim yazdıklarıma ''yanlış '' yazıp ,çamurlama huyu metepe 'de vardı , sanırım ondan da sana bulaşmış .

Cesaretin varsa biraz da onun yazdıklarına yanlışşşşş yazarmısın :rolleyes:

olur denk gelirse yazarım ama sana yazdığım kadar keyif alacağımı zannetmiyorum...:) Korkak olduğumu mu düşünüyorsun, doğru bildiğim şeyleri söylemekten asla sakınmam. (siyaset konuları hariç özellikle yazmayı tercih etmiyorum)

Hiç bir özel sektör , iki ,üç iş yapıyorsun diye hakkını vermez

Şirket 2-3 kişilik maaş vermez tabi ki o zaman müdür veya üst düzey yönetici olman gerekir ki, yöneticiler elemanlar kadar iş yapmazlar, iş yaptırırlar :)

Alkol, sigara kullanmayan insanların vasat olduğu fikrine de katılmıyorum. İşveren çalışanların muhafazakar olup olmamalarına bakmaz, işini yapıp yapmadığına bakar. Sigara, çay, kahve, yemek molası insanı şeyler evet. Ancak bu hak bu derece istismar edilir mi?

sizin işyeri askeriye mi yoksa :rolleyes:

Bütün işyerleri askeriyedir , çalışanlar ise esir ...

Öyle olmasa adamlar nasıl çalıştırabilir 2325 tl ye insanları .

Korkak olduğumu mu düşünüyorsun

Evet ,korkak olduğunu düşünüyorum çünkü Metepe'yi görünce hepiniz sağa sola kaçıp ,zavallı beni canavarla başbaşa bırakıyorsunuz . :rolleyes:

Adam haklı çıkmanın tüm stratejilerini biliyor , filmlerdeki gibi elimdeki mızrağı canavarın gözüne sapladığımda onun sonu gelmiş olacak . :cool:

Ancak bu hak bu derece istismar edilir mi?

Bugün kapitalist işletmelerin çoğunda işçilerin mola haklarının en az yarısını gasp ediyorlar .

İstismar etmek istesende edemiyorsun .

yöneticiler elemanlar kadar iş yapmazlar, iş yaptırırlar :)

Tanıdıkları ,eşi dostu üst düzey yönetici yapıyorlar ,

benim gibi torpili olmayanlar ise o beceriksiz yöneticilerin arkasını topluyor .

Alkol, sigara kullanmayan insanların vasat olduğu fikrine de katılmıyorum.

Örnek : @mka

İşveren çalışanların muhafazakar olup olmamalarına bakmaz, işini yapıp yapmadığına bakar.

Çok hayalperestsin .

Muhafazakar işverenler kendilerine benzeyen badem bıyıklıları işe alırlar .

Örnek : @Muzzy1

Arkadaşlar,
Başlığın dışındaki konuları lütfen yazmayalım

Bütün işyerleri askeriyedir , çalışanlar ise esir ...

Akşam evlerine döndüklerine göre esir değiller :)

Evet ,korkak olduğunu düşünüyorum

Korkmuyorum da saygı duyuyorum, yaş almışlara saygı duymak gerek...:rolleyes:

Bugün kapitalist işletmelerin çoğunda işçilerin mola haklarının en az yarısını gasp ediyorlar .

evet bu şekilde uygulamalar yanlış, olmaması gerekir.

Muhafazakar işverenler kendilerine benzeyen badem bıyıklıları işe alırlar .

Cumaya hep birlikte gitmek içindir belki...:rolleyes:

Başlığın dışındaki konuları lütfen yazmayalım

vuuu ilk defa yazdıklarımızı silmeden önce uyardınız, tabiki ben uyarım uymasına da @SERAFİM zor, o biraz ayarsız :cool:

Bak , @MeTePe 'de bir işveren .

Dikkat ettiysen onda da işveren egosu var .

Ne söylerse sadece onaylamanızı bekliyor ki bu konuda çoğu kişiyi yola getirmiş .

İş başvurularını ben görmüyorum... :) Bu işle ilgili görüşen kişi başvuru formunu doldurup getiriyor. Biz kağıt üstünden değerlendirme yapıyoruz. :)

İş alacak kişinin bizzat görüşme yapması her zaman taraflı davranmasına neden olur. Esas olan başvuru yapılan işte aranan nitelikler ve başvuranın bunları ne kadar karşıladığıdır. Eğer iş kısa etek boyu gerektiriyorsa o da değerlendirilir. :)

İş başvurularını ben görmüyorum... :) Bu işle ilgili görüşen kişi başvuru formunu doldurup getiriyor. Biz kağıt üstünden değerlendirme yapıyoruz. :)

Vay ,vayy ,vayyyy , havalara bak :rolleyes:

Demek bir de insan kaymakları müdürün var :rolleyes:

Esas olan başvuru yapılan işte aranan nitelikler ve başvuranın bunları ne kadar karşıladığıdır.

İşte dramanın başladığı nokta bu .

Eğer ki birinin tanıdığı değilsen , nitelikli bile olsan seninle formaliteden görüşüyor

adınız soyadınız telefon numaranız

biz sizi ararız :rolleyes: dedikten sonra bir daha aramıyorlar .... :rolleyes:

...biz sizi ararız :rolleyes: dedikten sonra bir daha aramıyorlar .... :rolleyes:

bunu görünce aklıma geldi, yıllar yıllar önce ilk iş görüşmelerinden biriydi, önce ik sonra şirket sahibi ile görüşmüştüm, şirket sahibi Kadın biz sizi ararız demişti. Aradan Bir ay geçti , iki ay geçti arayan soran yok. Sonrasında şirket sahibi kadını Ben aramıştım, ararız demiştiniz ama aramadınız diye...O gün aklıma geldikçe hem güler hem de utanırım, çömezlik ve saflık işte...:cool:

şirket sahibi Kadın biz sizi ararız demişti. Aradan Bir ay geçti , iki ay geçti arayan soran yok.

Biz sizi ararız şu anlama geliyor ; '' Biz sizi aramayacağız ,sizde sakın bizi aramayın ,sizinle laf olsun ,torba dolsun diye görüştük , en

yakın zamanda bir tanıdığımızı işe alacağız '' :rolleyes:

Demek bir de insan kaymakları müdürün var :rolleyes:

Kaymak yok bizde... :) İdari işlerden sorumlu kişiler var.

İşte dramanın başladığı nokta bu .

Eğer ki birinin tanıdığı değilsen , nitelikli bile olsan seninle formaliteden görüşüyor

Biz kimseyle formaliteden görüşmeyiz. Sadece işe alacağımız adaylarla görüşürüz. Uygun bulmadığımız veya anlaşamadığımız kişilere de arayıp haber veririz.

Tanıdıkların elbette bir erişim avantajı olur. Ama hiç bir şekilde imtiyazı olmaz.

buraya yazmaya kalksam kısa anlatamayacağım 2 hikayem var

birinde teknik müdürle ynı odayı paylaşıyorduk, sıklıkla dini muhabbet yapıyordu, ben sesimi pek çıkarmayınca adam zamanla benden sıkıldı, istifamı bile kabul etmekte zorlandı bir süre, sonra da iş yerine aldığım su sebilini faturasını götürdüğüm halde geri vermediler. ben de bunu epey dert etmiştim ama sonuç alamadım, face sayfasına girip makul(!) bir şekilde sitem ettikten sonra da cevap alamadım, işten çok sebile yandım..:)

Bir başka iş görüşmesinde çok olumlu bir görüşme yaptık işyerinin ceosu ve genel müdürü ile, 10 dakka sonra geri döndüler, yahu bu kadar mı çabuk dedim sevindirik olmuştum, genel müdür malesef sizinle çalışamayacağız dedi, peki dedim ama çok şaşırdım. yukardaki deneyimim aklıma geldi, kapıdaki görevli girişte görülebilir şekilde şirket demirbaşı gibi mızraklı ilmihal bulunduruyordu..
gene de kendime yediremeyip ceo yu aradım, sonuç değişmedi..

en çok güldüreni ise, bir işyerine başvurduğumda sonuçla ilgili yorum almak istediğimde siz bize fazla(!) gelirsiniz demişlerdi. fazlalık bende kalsın, kullanmayıverin canım..:)

personelin kendi aralarındaki ve yöneticiler/patronlar ile olan ilişkiler ayrı dert
oluyor böyle şeyler, enseyi karatmayın

Üst Alt