Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş bulamıyorum! Neler önerirsiniz?

ebus.347

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
Mrb arkadaşlar is deneyimlerinizi nasıl is bulduğunuzu yazar misiniz lise mezunuyum bilgisayar bilgim çok muhasebe sertifika larim var ismekten ve is yok !!

bende aynı durumdayım teknik elemanım birçok sertifika ve belgem var ama bende maalesef iş bulamıyorum batsın bu dünya .. :( :(

Geçen is görüşmesine gittim ofis asistan ligi işiydi elim yok ama protez var ve bilgisayar kullanabiliyor um bana engelin bedensel olmasaydı olur du dediler ama bir şans verseler benim engelim calismaya engel değil ki neden öyle yapıyor lar :(

iş verenlerin çoğu öyle kimler kimler işe gidi bir bilsen bizden kat be kat kötü adamlar nerelerde çalışıyır ahh ulan ahh şansıma tükürim ... :( :(

akss47 Ebru hanım inşaat sektörüne başvuru yapın bir şantiyeye ofise alırlar sizi.

2018 Ekpss sınavına kadar iyi kötü idare edecek bir iş bulun kendinize.. Bu arada Ekpss'ye çok çalışmayı ihmal etmeyin.. Sınava girin Allahın izniyle atanırsınız

Inşallah ya atanirim

Arkadas lar önerilerinizi bekliyorum

İş bulamayan arkadaşlar İş bulma kurumuna kayıtlı mısınız?

Sizin bu kpss muhabbetiniz beni benden alıyor. Kpss'nin hiç bir faydası yok ben lisans oturumundan yeterli puanı aldım da atanamadım. Şu sınava fazla ümit bağlamayın Allah aşkına 😀😀😀 Atanamayan milyonlarca öğretmenin olduğu ülkede engelli sınavı çokta büyük önem taşımıyordur hani.

Neye umut bağlasınlar başka şansları mı var? İnsanlar iş bulamıyorum diyor sen ufacık şanslarınıda yok sayıyorsun azda olsa atama yapılması çok güzel hiç olmamasından çok daha iyidir. Şube Müdürü bile olan engelliler var.

Üniversite mezunuyum ve bende işsizim ama umudumu kpss ye kaptırmadım. Devamlı iş bulma sitelerinden yada direkt olarak şirketlere özgeçmiş ve mail gönderiyorum. Bak kendin demişsin ufacık şans diye. Ama bu yaptıklarım işe yarıyor mu diye sorarsan tabikide yaramıyor. Kpss ye iki kere girip iki kere iyi puan almış ve atanamamış biri olarak kpss sözcüğünü çıkarttım hayatımdan.

İstanbul da yaşayıp engelli kadrosundan iş bulamıyorsanız ülkenin hali gerçekten içler acısı derim . Dikkatimi çeken bir şey var son beş yıldır firmalar engelli ilanları verip ve her üç ayda bir güncelleme yapıyor ve işe alım yapmayıp tekrar aynı ilanı veriyor acaba hükümet özel sektöre ceza kesmiyor mu ? takibini yapmak çok zor değil .

Sanırım kesilen ceza,engelli çalışanın şirkete olacak maliyetinden az. Bu nedenle istihdam yerine ceza ödemeyi tercih ediyorlar.

Is bulma kurumuna kaydim var kariyer net eleman net hepsinde uyeligim var ayriyeten İşkur her Çarşamba engelli toplantısı düzenliyor arayacaklarini söylüyor lar boş bazı şirketler de 3 ay çalıştırıp 3 ay sonra çıkartıyor Muş İşkur la sözleşme bitince yani sonra yeni engelli ler alıyormus

Valla arkadaşlar bu zamanda dayınız varsa arkanız sağlamsa iş bulursunuz . ama tanıdığınız eşiniz dostunuz yoksa benim gibi KPSS ye beş bağlamaktan başka şansınız da çareniz de yoktur. maalesef acı gerçek.

bu arada işkurada fazla bel bağlamayın işkur çaresizlerin kapısı nerde vasıfsız angarya işler var hepsi işkurda....

Ekpss girmediniz mi kpss ayri ekpss ayri ikisi ayni seydegil ki

Engelli kadrosunda çalışmak istemiyorum. Çünkü engelli kadrosunda çalışırsam kendi işimi değil daha basit işler yaptırırlar. Dosya düzenlemek için mi 4 sene okudum. Ama maalesef son zamanlarda çektiğim ekonomik yoksunluk yüzünden 1500 tl'lik maaşlı bir işe bile razıyım. Devletin verdiği 3 kuruşu 3 ay beklemekten se razıyım.

Millet saat 5e kadar yatmak icin para aliyor hatta ise gitmeden alanlar var .sen is begenmiyorsun oylemi:rolleyes:

Her halde beğenmicem 3/5 işe yaramayan dosyaları düzeltmek için 4 sene boşa dirsek çürütmedim ben şehir dışında. Yol parası vermemek için ayazda 5 km yol yürüdüğüm günleri asgari ücretle işçi olarak çalışmak için mi yaşadım ben? Konuşmak ne kolay ya. Kapı gibi diplomalarım var elimde. Öyle ismeğin bedava kurslarına gidip kıytırıktan alınan sertifikalar yok.

Kardeşim sana göre kiytirik bizde yapıyoruz birseyler millet ilkokul mezunu tıbbi Sekreterlik yapıyor torpille ve onun gibi bir çok kişi sahte engelli raporu çıkarıp biz engellilerin Hakkı ne kadar yeniyor bence onlara catarsan daha mantıklı ..

benim size tavsiyem,baglı bulundugunuz belediyeye müracak edin,öyle müdür yada amire degil,direk başkanla görüşün,mutlaka yardımcı oluyorlar,ben yaşadıgım çevrede 3 kişi yönlendirdim,hepside iş buldu çalışıyorlar,belediyeler hizmetleri taşaron firmalara veriyorlar,sizde taşaron firmada çalışıyorunuz,maaş asgari ücret ama en azından iş bulana kadar kendi ihtiyaclarınızı karşılamış olursunuz.

Sen de haklısın arkadaşım.Eğer engelli kadrosundan işe girersen sana verecekleri iş ve maaşın belli oluyor.Yükselme şansın olmuyor.Eğer kariyer yapmak istiyorsan engelli raporu almayacaksın.Ben de ikilemdeyim mesela bizim hastalıkta iş hayatı biraz sıkıntılı o yüzden kariyer hayalleri biraz suya düşüyor dolayısıyla bir iş yerinde tutunamama sürekli iş değiştirme gibi problemlerimiz var.Umarım bu durumu yaşamam da hakettiğim yere gelirim.

Hakan bey biraz mesajda ayrıntılı anlatır mısınız rica etsem

Mesaj gönderemedim de size

Keşke kpss değilde her kurumun kendi sınavını kendi yaptığı bi sistem olsa. Bakanlıklar ayrı belediyeler ayrı sınav yapsa. O zaman memur olma şansı ekpss'ye yada kpss'ye göre en az 2 kat artar idi.

Umutluadam

Ben de yeni mezunum. Çift Lisans Diploması ile okulu bitirdim yani iki ünvana sahibim.Hazırlık dahil 5 sene okudum. Özellikle ilk anadalım Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nü okurken öyle çileli projeleri aşmak zorunda kaldım ki, uykusuz geceler stresli jüriler vs. 10'a yakın çizim, animasyon, 3D, uygulama vs. yazılım programı biliyorum. Ama gelin görün ki görme bozukluğum çoğu zaman proje çizimlerinde bana zorluk çıkarmaya başlayınca EKPSS için 1 ay önce rapor çıkarmak zorunda kaldım. %40 oran verildi.

Şimdi size soracağım soru şu: EKPSS'de kendi branşımda atanamayacak mıyım? Kendi mesleğimi icra edeyim ama özel sektörde olduğu gibi saatlerce proje çizmek zorunda kalmayayım diye gireceğim sınava. Dediğinizde çok haklısınız çünkü, ben de bu zor bölümü okumuşken kalkıp asgari ile dosya düzenlemek istemem. Lütfen bilgilendirir misniz? Branşlarda atama olmuyor mu ?Atama varsa eğer, maaşlar normal kpss'den atanmışlarla aynı olmuyor mu ?

Esilaa ekpss'ye girmedim hiç. Normal kpss'ye girmiştim iki defa. Kendi branşımla ilgili yaptığım tercihler gelmemişti.

Üst Alt