Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı kulağıma iltihap yapıyor. Nasıl bir önlem almalıyım?

Konular
97
Reaksiyonlar
0
starkey kulak arkası işitme cihazı takıyorum.haliyle kalıp kulakta durunca kulak havasız kalıyor ve iltihap oluşuyor.bunu başka bir firmaya dedim,kalıba hava girişi sağlayan bir delik açalım dedi öyle bir kalıp aldım ama yine fayda etmedi.ufak mikrofonlu toplu iğne başı kadar mikrofonu olan kulak arkası cihazlar var ama tabi ortalama 3.000 tl.almam mümkün değil.acaba şuan kullandığım cihazı kalıbını küçüklttürsem öyle şey mümkünmü.yani ne yapsamda kulak iltihap yapmayacak şekilde hava aldırsam.
birde hadi arada bir öbür kulağa takayım diyorum ama kulak tembelleştiği için öbür kulak duymuyor.uzun bir süre takıcam ki duysun yani o da olmuyor.
tavsiyeniz ne dir.
bu arada yeni yasa değişmiş devlet ne kadar ödüyor.

arkadaşım iltihap demişsin orta kulak iltihabımı dış kulak yolu iltihabımı ayrıca kronikmi ? sürekli tekrarlıyormu.eğer sürekli tekrarlamıyorsa iltihap kulak kalıbına biraz ara ver ayrıca kullanırken hijyenik tut bu dış kulak yolu iltihapları için faydalıdır kalıbı hijyenik tutacaksın.orta kulak iltahabı için durum farklıdır cihaz sadece tek başına bnce neden olmaz buna dış faktörlerde etkilidir. bademcik su kaçırma gibi.ama küçük hava alan kalıplı cihaz alırsan senin her 2 durumun için faydalı olur.birde cıc cihazlar iltahap yapmıyor cihaz küçük olduğu cilde temas eden alan az ayrıca cıclerin hepsinde hava kanalları mevcuttur.

Kbb uzmanına görünmelisin. Yaklaşık 22 senedir kulak arkası cihaz kullanıyorum iltihap pek yaşamadım .Banyoda kulağımı da sabunlar yıkarım :) bir şey olmadı bugüne kadar. Başka sebepler var mı diye doktor incelemeli .

kulak kalibini cok yika ortasekerli hemen hemen hergun aksam kulagindan cikarinca yika kurula ki yarina hazir olsun ben oyle yapiyorum
bide oraya buraya birakma belli hijyenik temiz bi kutun olsun ona cikar cikardigin zaman elin temiz olmadiginda kalibini elleme terliyken kuruladigin bezide cok yika
kalip hortumu degistirildikte dikkat et hem hijyen acisindan hemde hortum montaj hatasindan basima gelmistir
butun gun kulagimda uyurken bile cikarmicam bazi zamanlarda temizligine dikkat edilirse no problem:)

bende günde 15 saat takacak olsam 4 günde iltihab olur doktora gittğimde cihazı çok uzun sürede kulanma dedi normalde 8 saat fln takmam lazımmış kulağımın hava alması gerektiğini söylemişti.

Otit media yani orka kulak iltihabı var.starface diye antibiyotik kullanıyorum iltihap kuruyor.kulak arkası kullanıyorum.hava alması için vertifical yani ufak hava deliği açtırdım yine fayda etmedi.diyorum ki,cihaza dokunmasalar,kulağı tamamen kapatan kulak kalıbı ufacık yaptırmak mümknümü?geceleri takmıyorum.temizliğine hijyene hiç dikkat etmiyorum maalesef.dediğim gibi olurmu?arkadaşd belirtmiş ortalama 8 saat sonra çıkarmak gerek hava alması gerek kulağın.

iyi bir kbb doktoruna muayene olup orta kulak iltihabi kroniklesmisse tedavinizi ameliyatinizi yaptirmalisiniz ortasekerli
isitme kaybiniz dahada ilerler menenjite kadar gidebilir olmasa bile tam sagir bile olabilirsiniz
orta kulak iltihabini kulak kalibindan goremezsiniz
koleastotam bile olabilir lutfen doktora gidiniz

aynı problem bende de var ortaşekerli...Hiyjenik koşullarıda dikkat etsemde cihazım bende de orta kulak iltihabı yapıyor...Kbb ye gitmekden bıktım. bu aralar bende baş dönmesi var.Kulaklarım gene iltihaplanmaya başladı sanırım...Yine aynı belirti...Bunun önüne geçmenin bir yöntemi varmı?

shukufe;iyi bi kbb dr nasıl anlıyacaz :) devlet hastanedekilerin hepsi aynı özel olanlar da parayı kaptırmadan anlıyamazsın iyimi demi :)

Orta kulaktaki iltihabın kronik bir hal alması söz konusu olabilir böyle bir durumda. O nedenle titizlik göstereceğini düşündüğünüz bir KBB hekimine gitmenizde yarar var. Sizi sıkı sıkıya takip etmeli, tüp takılması gerekirse de gerekli müdahaleyi yapabilmeli. Orta kulak iltihabı cihazdan alacağınız verimi engelleyeceği gibi işitme kaybınızı artırabilir ve tedavi edilmediği takdirde baş dönmelerine, kulak zarının delinmesine kadar götürebilir.

orta kulak iltihabı varsa kulak zarı kesın deliktir diye biliyorum benım sağ kulakta kemik erimesine neden olmuştu iltihap 2 sefer amelyat oldum iyikide olmuşum hem ilerlemesini durdurdum hem açılan kemikleri düzelttirler hemde kulak zarı sağlam artık. ne kadar erken tedavi olursanız o kadar kendınıze iyilik yapmış olursunuz:)

Orta kulak iltihabı cihaz kullanmayla ya da kulak kalıbıyla ilgili bir durum değil... Östaki boruları ile orta kulak arasında bağlantı var... Nezle olduğunuzda orta kulağın sıvı ile dolması ve kulakta dolgunluk hissi östaki borusu ile orta kulak ilişkisi yüzündendir... İltihaplanma dış kulak yolunda olsaydı o zaman kulak kalıbının zararlı etkisinden sözedebilirdik...

Bunun yanında, MeSuT'un dediği gibi kulak zarı delikse; östaki borusunun katkısı olmadana da dış kulak yolu ile orta kulak iltihabı oluşabilir... Ama kulak zarınız delikse mutlaka bir akıntı olmalı.. Bu akıntıyı daha önceleri yaşadınız mı? Hastalığınızın teşhisini biliyorsanız (otit media), tedavi sürecini de yaşıyorsunuz diye anlıyorum... Doktorun verdiği ilaçları ihmal etmeden kullanın... Geçmiş olsun...

Not: Burnunuzu kapatıp kulağa hava veriyorsanız (ki bu bir işitme engellilerin sıkça yaptığı bir şeydir, bu hava östaki borularından geçip orta kulak yolu ile kulak zarını bombeleştirir, bir süre daha iyi duymayı sağlar) orta kulağın enfeksiyonu belki de bu yüzdendir.. Bu bizler için bazen bir alışkanlık oluyor.. Vazgeçmenizi tavsiye ederim...

İş yerinde cihazı cebe kattıydım ordan kağıtların arasına karışmış sonra çöpe attım tam çıkış saati baktım makına yok ara ara çöpten çıakrdım yine bir gün yolda giderken makınayı çıkarım dedim o esnada kalıp düştü yolun ortasına vızır vızır arabalar geçerken hadi len dedim zor bela kurtardım buna benzer hikaye çok ve acayip olan bu kalıbları hiç yıkamadım etmedim sanırım çok fazla titzlenmeye gerek yok.Kulak sos veriyorsa geçmiş ola.

Evt ark doktorlarla aynı şeyi söyledınız peki ben sağdan amelyat oldum kemikler birleştirilmiş zar sağlam artık. acaba iltihabın tekrar etme olasılığı varmı. sağda cihaz kulanmaya başlamadım henuz.

Sevgili MeSuT, zar sağlamsa artık dış kulak yolu ile enfeksiyon oluşmaz, ama burnunuzu kapatıp hava verdiğinizde genizdeki mikropların östaki borusundan orta kulağa ulaşabilmesi nedeniyle her zaman orta kulak enfeksiyonunun oluşma olasılığı var...

Hep orta kulak iltihabı dedik durduk; ama dış kulak kökenli akıntılı problemler de söz konusu. Dış kulak kanalında da iltihap oluşumu, kalıp ya da kulak ıslakken cihazın kullanılmasıyla mantar oluşumu gibi durumlar da akıntıya sebebiyet verebilir. Kulak zarınız ve orta kulağınız salim olsa bile dış kulak kanalınızdan kaynaklanan bir durum varsa bu da beraberinde pek çok sorunu getirecektir. O nedenle dış kulak yolu temizliği de özellikle ve özellikle kanal içi işitme cihazları için son derece önemlidir.

bende sadece burdaki anlatılanlarla sorun yok fakat cihazın kulak kemikçigine gelen yerde biraz sızı oluyor okadar gözlük tipi işitme cihazı kulaklar açıkta bende de biteral ileri derecede mixtip işitme kaybı mevcut

falim; kulak arkası cihazlarda kulak kalıbı dış kulak kanalında bir takım sorunlar yaratabiliyorsa, kemik yolu ile duymayı sağlayan cihazlarda da kulak arkasındaki kemikciklerde sorun yaratması doğal diye düşünüyorum... bende de bilateral ileri derecede mixtip işitme kaybı var... şu anda oticon sumo dm kullanıyorum ama onun da faydası olmuyor... bugüne kadar gözlük tipi hiç kullanmadım ama bazen kulak arkasındaki kemiğe parmağımla vurarak sesi test ediyorum... gelen ses fena değil... gözlerim de bozuk değil, gözlük tipini tavsiye eder misiniz?

mavimsiyesil ve MeSut; rica ederim... bundan sonra da bilgilerimizi paylaşalım... birbirimizden öğreneceğimiz şeyler olabilir...

eğer işitme cihazları kulağına iltihap yapıyorsa ve akıntın oluyorsa, dış kulağından bağımsız bir cihaz kullanılması önerilir. Bu sayede hem kulak içi akıntın engellenir-çünkü kulağın nefes alır, hemde dış kulakta oluşan iritasyonlardan kurtulmuş olursun.
kemikten duyma eşiklerin iyiyse kemik yolu cihaz önerilir. daha detaylı bilgi için yardımcı olabilirim. geçmiş olsun..

merhaba, gözlük tipinden fayda görmüyorsanız size Baha önerebilirim.kemik eşikleriniz iyi ise yaşam kalitenzi yükseltecek ve estetik açıdan da tamamen gizleyebilrisniz. lütfen inceleyin, önceden test edip fayda görüp görmediğinizi çok kolay anlayabilirsiniz. ödemesi tamamen devlet tarafından karşılanıyor ve Türkiye de kullanıcı sayısı artıyor ve memnuniyet oranı çok yüksek. size gerekli bilgi ve denemeniz için yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Sevgili arkadaşlar;
Bu siteye çok önceden kayıt olmuştum ama maalesef sizlere istediğim şekilde bilgi veremedim. Şimdi izin verirseniz konunuz da sıcakken bir kaç kısa bilgi vermek isterim.
Hepimiz kemikyolundan işitmenin doğal ve etkin bir çözüm olduğunu biliyoruz Bunun için kullanılan en sık yöntem gözlük tipi işitme cihazı. fakat maalesef hem estetik açıdan hem de işlevsel açıdan pek verimli değil. Benim tanık olduğum kullanıcılar konforsuzluğundan ve yaralardan yakınırken, işitme kaliteleri de iyi değil.

Kemik iletimi çin dünyada en yaygın kullanılan cihaz ise Baha. açılımı da Bone Anchored Hearing Aid diye geçiyor. Dünyada 1977 yılından bu yana kullanılırken ülkemizde son 5 yıldır var ve en çok bu sene aktif durumda. (usa,ingiltere ve avrupa da çok yaygın)

Endikasyon olarak : mix tip işitme ve iletim tipi işitme kayıplarını söyleyebiliriz.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de %100 ödemesi var (tabi hastaların bazı kriterlere uyması ve başka alternatifleri denemesi sonrasında koşulları karşılaması gerek)

Kısaca bu koşullar;
-kemik eşiklerine bakılıyor
-Kronik otit olan hastalar, sürekli akan kulaklar, işitme cihazına allerjik reaksiyon gösterenler, kulaklarının nefes alması gereken hastalar için çok uygun. (2 kulakta opere olmuşsa %100 ödmeesi var)
-bi lateral atrezisi oan kulaklar-yani doğuştan kulak kepçeleri gelişmemiş hava yolları kapalı olan kişilerde.

kısaca faydası:
-kulağın arkasına saçın içerisine yerleştiriliyor = estetik açıdan kolaylıkla gizlenebilir
-dış kulak yada orta kulak rahatsızlıklarına son veriyor = kulağınız dan bağımsız arkasında saçın içine yerleşiyor
-çok kolay ve kısa bir cerrahi ile kulak arkasına minik bir implant yerleştiriliyor ve cihaz bunun üstüne takılıyor = kulağınızdan bağımsız minik bir cerrahi olduğu için var olan işitmenize de hiç bir zarar vermesi söz konusu değil
-önceden test edilebilinir ve fayda görüp görmeyeceğiniz o anda anlayabilirsiniz = karar sizin, önceden ne olacağını bileceksiniz

eğer uygun olabileceğini düşünüyorsanız sadece denemenzi tavsiye ederim. Tecrübe ederek hiç bir şey kaybetmez, fikir sahibi olursunuz.
Denemek isteyen arkadaşlara seve seve yardımcı olmak isterim.
Bana msaj atmanız yeterli

işallah yükleyebilirsem bir kaç kullanıcı yorumu ve videosu da ekleyeceğim.

İyi geceler

aman diyim aman arkadaslar
su koklear implant hayatimi cehenneme cevirdi desem abartmam bu bahanin soledigide ameliyatli sakin ola ameliyatla isiten kulaginizi isitmez etmeyiniz
kokleari aldirinca kurtuldum zannederdim degilmis 6 ayda bir kolestotam ameliyati oluyorum varin tahlil tetkik adamin canina okuyo dusunun
buda bisi diil bu sira ameliyati biraz geciktirecek oldum kulagim agriyo hadi agrikeci dayiyoz daha bitmedi
dun kulak arkasinda elime yumusak bir ipmi derimi geliyo bakin su neymis dedim evdekiler ne deselel ; bu kablo
sasirdigim kadari da korktum acikcasi
yani kokleada elektrod disari sarkmis 1 cm

Bu bahsettiğim Koklear implant değil k benim. Lütfen karışıklık olmasın ve yanlış bir ilgi vermeyelim.

Tamamen farklı mantık ve hastalara uygulanıyor.
Koklear implant uygulaması farklı endikasyonlarda ve çok erken yaşta sensorineral işitme kaybı - yani iç kulkata problem olan kişiler için uygun. Tercihen de doğum sonraı tespit edilip en erken zamanda yapılması ki işitme-konuşma-zeka problemleri olmasın...

BAHA ise çok farklı mantıkda ve genelde sonradan işitme problemi yaşayan bireylerde. Bu kişilerin iç kulaklarının sağlam olması bekleniyor.İç kulağa yada kulağa bir şey takılmıyor. İnternet sitesinden de görsellerine bakabilirsiniz.
lütfen inceleyin, ve deneyin.

Kemik iletimli implantlar | Turkey

Facebookdan grubumuzu ekleyebilirsiniz: Baha - Kemik İletimi ile İşitme Sistemi (Bone Anchored Hearing System)

kısaca faydası:

-kulağın arkasına saçın içerisine yerleştiriliyor = estetik açıdan kolaylıkla gizlenebilir

-dış kulak yada orta kulak rahatsızlıklarına son veriyor = kulağınız dan bağımsız arkasında saçın içine yerleşiyor

-çok kolay ve kısa bir cerrahi ile kulak arkasına minik bir implant yerleştiriliyor ve cihaz bunun üstüne takılıyor = kulağınızdan bağımsız minik bir cerrahi olduğu için var olan işitmenize de hiç bir zarar vermesi söz konusu değil

-önceden test edilebilinir ve fayda görüp görmeyeceğiniz o anda anlayabilirsiniz = karar sizin, önceden ne olacağını bileceksiniz

koklear implant olmadigini biliyorum koklear implant daha bu kadar bilinmeyen 2000 yilinda iste bizlerede oyle soyleyip mucize gibi anlatildi bu meret isitmeyi tamamek kaybedilecegi benim yasadigim riskleri kimse hicbir doktor soylemedi:(
simdi sen diyosunki sac icine ameliyatla takilacak:eek: saca ameliyat yapildiginida duyduk yaa::p
simdi insanlar uyaniyor dijital net ortaminda hastalar her seyin ne oldugunu biliyor :basit bir orta kulak ameliyatinda bile isitme kaybi yukselirken orta bir isitmesi olan biraysu senin anlattigin cihazi ameliyatla kolay kolay taktirmaz
koklear implantta bari cok ileri isitme kaybina olur demislerdi
bu anlattiginiz orta isitme kaybi orta bir isitmem olaydi ameliyat degil isitme cihazi takmazdim vallahi:(
bide gercek olan teknoloji gun gunden gelisiyor bu cihazin ameliyatsiz olani = soundbite = dururken kim gidipte dogranip senin bahayi tercih eder:)

Sayın BahaBp100,

Verdiğiniz linkten baktım Kemik iletimli implant doğrusu ilk defa duydum..Devletin bedelini yüzde yüz karşıladığından eminmisiniz ?
İleri derece işitme engelliler için fayda sağlarmı ?
İstanbulda oturuyorum denemek için nereye başvuracağım ve devletin bedelini ödemesi için izlemem gereken yol nasıl? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Dip not:linke detaylı bakmadan bu mesajı yazmıştım şimdi daha detaylı bakınca daha çok bilgiye eriştim ama siz genede sorularımı cevaplayın bir yetkili kişiden cevap almak korkan kişilerinde korkularını yenmesine vesile olabilir bence :)

eger donerde bizleri bilgilendirirseniz :) bir soruda benden

bu baha once dyan sonradakonsmayi anlama skorlari iyi olana yani ne bilimsolece hayatini yasiyan baya bi hayat deneyimi olanlara
insanlar bitek kulak hastasi diil sapasaglam insanlar bi kaza ne bilim bi hastalik durumunda emar cektirmek mr cihazlarina girmek zorunda olmayan hayatinda kontrasli mr cektirmeyen yok gibi baska baska hastaliklar vesilesiyle
bu bahada titanyum bilmem ne alet edavat icerdiginden metel
o mr celikirken cihaza vedami yoksam ameliyatla cikarilip tekrardan takilicakmi bu baha

sorularınıza cevap vermem gerekirse;
1- Sevgili shukufe;
yerleştirilen titanyum implant mr çektirmek açısından kesinlikle zararlı değil, çıkarıp takılması gibi bir durumu söz konusu değil (diş implantı gibi düşünün-nasıl ki diş protezlerinde minik tittanyum implantlar kullanıyorsa bu da böyle)
-bahsettiğin gibi sonradan tramvaya bağlı, tümore bağlı, kronik otite bağlı, yada orta kulakta oluşabilecek herhangi bir hasardan dolayı hepimiz işitmemizi kaybedebiliriz. Bu her an herkesin başına gelebilir. Bu durumda Baha hastalara iyi bir çözüm olarak sunulabilinir ve denenebilir.
Yurt dışında endikasyonları çok yaygın ve bu dediğin durumlarda bir çok hasta kullanıyor.
Var olan işitmeye zarar verme gibi bir durumu söz konusu değil. dediğim gibi kulağın içine değil dışına arkasına yerleştirilen minik bir implant (3/4mm)
FAKAT ŞU AN TURKİYE DE GERİ ÖDEMESİ SADECE BAZI TEMEL KRİTERLER İLE SINIRLI. AMACIMIZ BU KRİTERLERİ GENİŞLETİP DAHA ÇOK İNSANA YARDIMCI OLABİLMEK.

2-sevgili ansızın : ileri derecede işitme kaybın olduğunu söylemişsin ama odyogramında ne yazıyor. mixt tip mi iletim tipi mi yoksa sensorinöral mi? bu soruların cevabını hatta son işitme testini görmemiz gerek.
işitme testlerinde nasıl hava yolundan bakılıyorsa aynıu zamanda "kemik yolu" işitme skorlarının da olması gerekir.
sembolleri < / > bu şekildedir testin üzerinde.
Devletin ödemiessi kesinlikle var ve %100 bundan eminim çünkü bu şekilde hastalara öneriyoruz. Ama geri ödeme için yazılı bazı kriterleri taşıyor olmanız : kısaca bu cihazı kullanmak için SUT(Sağlık uygulama tebliği) kriterlerine uymanız gerekir.Uyan hastalarda devlet tamamını ödüyor.

Bunun içinde geçmişinize bakılarak, kulaklarınızda geçirdiğiniz ameliyatlara, rahatsızlığınıza, vs bakılarak bir karar çıkıyor.
zaten her hastanede uygulanmıyor, kurul raporu gerekiyor.

Daha fazla yardımcı olmam ,için odyogramınızı, işitme kaybınızın ne zaman neye bağlı olduğunu, 2 kulakta da sorun olup olmadığını ve geçirdiğiniz ameliyatları öğrenmem gerek.
Bu duruma göre sizlere ofisimizde cihazı gösterebilir ve denetebiliriz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Daha fazla sorunuz varsa çekinmeden sorun.. Amacım sizlere böyle birşeyin varlığından bahsetmek, uygun olduğunuzu düşündüğümüz zaman ise denemenizi önermek.
Bu sayede bilinci artırıp daha çok insana yardımcı olabilmeyi umuyorum.

tesekkur ederimbaha100
sizin bahayla ingilterenin =soundbite=sini karsilastirirsak ne gibi artisi eksisi var

bu kemik iletim soundbitede senin bahada bana olmaz ben koklear implant magduruyom:mad: ama bilgilerden faydalanalim okuyan arkadaslarimizin kafasinda soru isaretlerine tercuman olalim

Sayın Baha,

Ben kulağımda hiç ameliyat geçirmedim.7 yaşımdan beri yavaş yavaş işitme kaybım ilerledi.Şimdiye kadar iki cihaz kullandım anolog olanı 10 yıl digitalda bu mayıs ayında bir yıl olacak.
Malesef işitme kaybım konusunda yeterince bilgim yok.Elimdeki tek belge resim olarak bu linkte.

http://www.engelliler.biz/forum/isi...hazi-kullanip-da-bas-agrisi-ceken-var-mi.html

Siz bu cevabı yazıyorken ben verdiğiniz linki incelemeye devam ediyordum ve bu linkteki http://www.cochlear.com/tr/n5-ile-isitme cihaz ilgimi çekti bu cihaz ameliyatlamı uygulanıyor? Ben açıkçası sevgili shukufenin yaşadıklarından dolayı ameliyat yoluyla cihaz uygulamasından cidden korkmaya başladım çünkü sebebi belli olmayan başağrılarımda var bunun için risk almaktan korkuyor ve çekiniyorum.Her iki kulağımda duymuyor kendi sesimi dahi duymuyorum bana göre ben çok ileri derece işitme kayıplıyım.

Verdiğim linkten bakıp işitme kaybım hakkında bilgi edinmeniz mümkün değilse ben en kısa zamanda bir test eder size sunarım veya ofisinize gelir siz test yaparsınız.
sgk den sosyal güvencem var yani SUT bana uyuyor.

sevgili ansızın, işitme testine baktım ileri derecede işitme kaybın olduğunu gördüm. muhtemelen cochlear implanta uygun biri olabilirsin (ama tabi kesin bir şey diyemem şu an)
Fakat bu testte senin kemik eşiklerine bakılmamış, onların nasıl çıkacağı da önemli. Odyolog tarafından kemik eşiklerine de bakılmasını isteyebilirsin onu da paylaşırsan daha sağlıklı olur.
Bizim ofisimizde test odaları henüz tamamlanmadığı için yardımcı olamıyorum ama istanbulda ki odyolog arkadaşlarıma sorup bir yer önerebilir ler mi diye bakacağım ve testini göstereceğim.
Cihazı test edebilirz tabi deneyebilirsin ama onunla test yapmak için gerekli cihazlarımız tamamlanmadı.
Bir de testini görmeden seni yormak istemem boşuna..
bu arada muhtemelen baş ağrının sebebi ayarlarından kaynaklanıyor. İstanbul da maalesef odyolog sıkıntısı olduğunu biliyorum.
Ben neler önerebiliriz bir konuşup önümüzde ki hafta sana dönebilirim.

Baha evet cerrahi ile uygulanıyor ama cerrahisi diğer implantlar gibi değil, çok daha kolay ve minimal. elini kulağının arkasında ki kemiğe götürürsen o kemiğe saç çizgisine doğru bir implant yerleşiyor. çok küçük 3 yada 4mm kadar. Ben anlatırken sanki oraya bir küpe gibi düşünebilirsiniz diyorum :) kulaktan bağımsız olduğu için ne içiyle ne dışıyla yan etkisi olabilecek bir durumu yok.
bazı doktorlar lokal anestezi altında bile yapıyorlar. işlem yaklaşık 30-45 dkn sürüyor.

Bu çekincelerde kesinlikle haklısınız, bende sizin yerinizde olsam aynı olurdu. "ameliyat" kelimesi bile insanı irite edebiliyor ama örnekleri görüp cerrahinin de çabuk ve basit olduğunu görünce insan rahatlıyor.

En doğrusu uygun olan adaylara baştan sona bütün + ve - leri anlatmak, kullanılan implant ve cihazı göstermek. Sonuçta bu bir süreç ve bir çok kişi ile görüşüyorsunuz. Sizlere en çok ne fayda getirecekse onu bulmak gerekir.

Bu sorularınız sayesinde herkese cevap vermiş oluyorum o yüzden teşekkürler.

Bu arada bende soundbite hakkında çok bir şey bilmiyorum, hiç böyle bir karşılaşma yapılmamıştı ve kimsede görmedim açıkçası.
Sizde bana bilgi verirseniz farklarını beraber çıkartabilirz, link yollarsanız okurum. Bende merak ettim.

Bu arada cihazı çıkartınca ağrın kesiliyor mu? yani cihazdan kaynaklandığına emin misin? Tedbirli olmak adına bunu iyi bul belki de başka bir doktorla görüşüp baş ağrının sebeplerini konuşman gerekebilir.

tevekkeli degilll:(sgk kurumubiz cok agir isitip isitme cihazimiza sadaka gibisinden 370 liracik alabiliyos yeni yonetmenlik karsiliycak diye isitderden gorus aliniyo herne kadar odemeler iyilestirilmis densede ortada bisicik yok
iste koklear implanta tam odeme artisi yedek parcasi pil odemesi fiat olarak 35
45 bin dolar
bu baha kemik iletimiede yuzdeyuz tam odeme
yaktin bizi isitder uyesi isitme cihazlarina gorus sorulunca en adi cihaz parasi
kendi pazarladiginiz koklear implanta ameliyatli kemik iletim cihazina molyonlarca para
diceksiniz ki doktor tavsiye edince:rolleyes:
ee doktor milletide basarilartini kanitlayacak bolesine parasi hastadan cikacak riski hasta cekecek bi uygulamaya evet demesinde ne desindi:D
yetisin isitme cihazi satanlar pazarda isitdere uye olanlar gemisini yurutucek
ya allah bizleri yani isitme cihazi kullananlarinda hakki8mizi sor ilgililere

Üst Alt