Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı kulağıma iltihap yapıyor. Nasıl bir önlem almalıyım?

Sayın Baha,

Bana dönmenizi bekliyor olacağım.
Bende kemik eşiklerine bakılacak şekilde yeni bir işitme testinden geçip testimdeki bilgileri burada sizle paylaşacağım inşallah.
Baş ağrılarımın cihazdan kaynaklandığından yüzde yüz emin olmamakla birlikte gün aşırı cihaz taktığımda ve akşam çıkardığımda ağrı hafifliyor gibi ama bu şikayetim hergün değilde çok kalabalık gürültü ortamında bulunduğum zamanlarda oluyor bundan eminim.Son günlerde kullandığım cihazın gündne güne yetersiz geldiğini farkındayım.cihaz oticon sumu Dm.Bir odyologa görünüp cihaz ayarlarımı yeniden değiştirmeyi düşünüyorum.
Bu arada soundbite nin ne olduğunu bende bilmiyorum.Ben yazımda bahsetmedim ? Googlede merak üzerine araştırdım yabancı dilde bir sürü bilgi çıktı ne olduğu hakkında bilgim yok :(

Product Images - SoundBite Hearing System

Eklenen ITM işitme cihazı
Ağızda

Özel üst çevresinde uyar
arka dişler

ITM neredeyse görünmez olduğu zaman aşınmış

BTE gibi kulak giyilir

Soundbite ITM İşitme Cihazı

BTE Mikrofon Ünitesi

BTE & 2 ITMS için Şarj Sistemi

Teknoloji
Ayrıntılı olarak soundbite
Tedavi Süreci
Ürün Görüntüleri

Soundbite işitme sistemi şu anda dişleri üzerinden ses iletir dünyanın ilk ve tek cerrahi olmayan, çıkarılabilir işitme cihazı olarak geliştirilmektedir. Aslında hayatın konuşma yeniden katılmak için bir kulak sağır olan insanlara yardım etmek için tasarlanmıştır.

gogil amcam bu kadar cevirebiliyo
eminimki bahaya ciddi bi rakip rakip de diil bahayi piyasadan silecegi icin elini cabuk tutuyo baha saticilari

tamam hatırladım bu cihazı gazete de görmüştüm şu an İngiltere de tek taraflı ştme kayıpları için onaylanmış ama daha çok çok yeni.. bu tip cihazların bir süre kendini kanıtlaması gerek.. amamantığı Baha ile aynı sonuçta kemik iletimi.. şu an da Türkiye de yok bildiğim kadarı ile..
teknolojinin gelişmesi, yeni ürünlerin çıkması tabi ki de güzel bir şey. Bu sayede rekabet olur ve şirketler bir adım ötesine geçmek için daha çok çalışma yaparlar. Bugun soundbite çıkar, 10 yıl sonra hiç hayal bile edemeyeceğimiz başka bir cihazda çıkabilir.. tabi ki çıksın sonuçta burada tedavi amaçlı insanların hayat kalitesini yükselten ürüler üretiliyor..

ama unutmayalım ki bir cihazın yeni çıkmış olması hemen kullanılabilir olduğunu göstermez. belli çalışmalardan, fazlardan geçmiş olması, klinik çalışmalarını yayınlıyor olması, olumlu kullanıcı yorumları alması gerekir. ülkemize ne zmaan gelir? Ülkemizde geldiğinde geri ödemesi nasıl olur? belli ki pahalı bir cihaz devlet öder mi?insanlar bunu nasıl öder? devletin tamamen ödemesi için kriter olarak FDA belgesini alması gerekr ki bu belgeyi almak uzun bir süreç, vs vs.. yani sonuç olarak yenilik güzeldir,umut vaat eder ama temkinli olmak ve elindeki şartların en iyi ve uygununu bulmak gerekir...

Ayrıca; piyasayı silip süpüren bir ürün olma olasılığı varsa;, muadilini büyük şirketlerde mutlaka çıkartır .. zaten kemik iletimini ilk icat eden ekip Baha yı bulanlar ve diş implantı takılırken bu yöntem keşfedilmiş. Yanı dişten sesin gitmesi yeni bir fikir değil zaten bizde denemeleri o yöntemle yapabiliyoruz çünkü diş iyi bir iletken..
kısaca mantık ve yöntem zaten biliniyor ama teknolojisi ve ağzın içinde konforu nasıldır onu bilemiyorum o yüzden yorum yapamıyorum. ileride hep beraber göreceğiz onada baya vakit var. önemli olan mevcut kullanılan şartlar içinde her insanın kendine en uygun olan bulabilmesi....

soundbitenin umdugumuzdan daha kisa bir muddette yaygin bi sekilde kullanilacagina eminim :) nicinmi
hayatim boyunca hep isitmeyi yasam gayem gibi gorup yapabilecegimin ustunde gayret sarfettimden emin olarak o konuda ne bulursam okumaya gayret etmisimdir
bir karsilastigim makalede bu bahanin kulak arkasinda =hani kupe diye bahsedeyosun ya= orasini cok temiz ozenli bakilmasi lazim oldugu iltihap yapabildii sarjli bir cihaz oldugu sarj i hergun yapildigi buyuk bi kulfet yukledigi gibi seyler cok iyi aklimda
agizda olmasi o kadarda kotu bisi diil ne var sanki insanlar hep dis taktiriyo
danisikli dogus gibisinden soruyosun ya gokce:bahayi bolesine savunan ameliyati parmak kesigi gibisinden anlatan kendi o ameliyat sureciyle bogusupta ameliyat olaydi az bir isitme kaybina hergun kafa srjlayaydi ole kolayina metedermiydi diosun allahaskina:eek:

hatta hatta bu sirketin bu gelismis teknolojisiyle ameliyatsiz kokleayi mafetmeyen bi koklear implant muadilini piyasaya surmesi yakindir

bir kaç sene evvel benimde mantar iltahabı olmuştu kulağımda saf alkol tedavisiyle kurtulmuştum hani belki olsa olsa mantar iltihapı yapar kulaklık terlemeden sebebiyet...orta kulak iltihaplarının kulaklıkla ilgisi olduğunu sanmıyorum....sürekli takılan bir cihaz olduğu böle bir iltihap oluştursa hep bu sorunu tekrarlar diye düşünüyorum...
,kalıba hava girişi sağlayan bir delik açalım dedi öyle bir kalıp aldım ama yine fayda etmedi
demişsiniz cihazın selameti sizin rahat iletişimde olmanız için cihazın hava almaması gerek yoksa düdük gibi öter...buda sizin için kötü bir durum...inanmayın böle şeylere...
siz bir KBB uzmanına gidin ve tedavisini olun en iyisi...

o dediginiz zor olan FDA belgesi coktan alimis ingilterde kullanilmaya baslanmis bu soundBite

Sevgili Ansızın,
İstanbul ofisimizde işitme testi yapabilmek için gereken sistemler bugun itibari ile kurulmuş durumda. yaklaşık 1 hafta sonra orada çalışan 2 odyolog arkadaşımızdan radevu alarak testinizi yaptırabiliriz. Ben size irtibat telefonu ve randevu için önümüzdeki hafta bilgi vereceğim.
Gökçe selam; Baha ile ,ilgili söylediklerin doğru. Koklearimplant ve Baha tamamen farklı 2 şey.. Ben cihaz kullanmıyorum Baha ile ilgili çalışıyorum ve çoğu kişi Baha yı bilmiyor. Amacım böyle bir cihaz olduğunu söylemek ve uygun olduğunu düşünen kişileri cihazı denemelerini tavsiye etmek. Kısacası byurada bilgi alışverişi yapmayı, size anlatarak sizlerin kanalıyla diğer insanlara yaymayı ve bilinirliliği artırmayı hedefliyorm. Bilgi paylaşımı diyelim ..

Shukufe; senin de Baha nın temizlenmesi ile ilgili söylediklerin doğru. Genel hijyen prensibine sahip bireyler olması gerek, ama bu temizlik Baha ya özgü değil sanırım herkes cihazını belli aralıklarla temizliyor.
Baha da ise ameliyat olunan kısmın gün aşırı kendi fırçasıyla (diş fırçasına benzer) etrafındaki kir ve tozardan arınması gerekiyor. 1dk bile sürmeyen bir temizlik nalışkanlığı, nasıl ki her gün yüzümüzü yıkıyor, dişimizi fırçalıyorsak bu rutine 1 dk da bu implant temizliğin girmesi gerekiyor. Haklısın ben belirtmeyi unutmuşum.

soundbite a gelince, felsefesi ve çalışma prensibi Baha ile aynı zaten : kemik iletimi
Tr ye ne zaman gelir bilemiyorum ama geldiğinde işallah fayda sağlar bütün ihtiyacı olanlara ne diyelim :)

alinip takilan parcanin temizlenmesini kasdetmiyorum dikkat ederseniz o zaten olagan bisi bahaBP100cugum:eek:
asil olan insan cani biliyomusunuz;oraya kulak arkasina ameliyatla yerlestirilen delik gibisine hani sabit diracak cikmayacak parca varya; iste orasi iltihap yaparmis
ee bu insan cani et kemik deri sizin cihazin parcasida metal nede olsa insan bunyesi hadi hadi allerjik reaksiyonlar gosterecektir bi kerem bunu diyorum
taktirmak isteyenler bidaha iyi bi arastirsin yarin bigun hastane doktor ameliyathane kapilariyle ugrasmasida var bu aletin
ayricana hergun kafa sarj etmeyide goze almak lazimmis galiba:confused:

bide 5 sene sonra ne yapacagiz bu alet bozulacak vede islevini kaybedecek

kafa şarj etmekten kastın ne anlamadım?? öyle bir şey yok?? hiç duymadım..
zaten bir öncki mesajımda a dediğim gibi implantın (yani kulağın arkasına yerleştirilen titanyum implant) etrafı temizleniyor bende sana haklısın demiştim.
Enfeksiyon olayına gelince : daha önceden de dediğim gibi ideal hijyenik şartlarına sahip herkes sanırım buna da dikkat edecektir. zaten cerrahi olmaya karar veren bütün adaylara başta doktor ve odyologlar olmak üzere akabinde bizlerde bu durumu söylüyoruz. yurt dışında hatta" 33.diş gibi kabul edin, nasıl ki her gün diş fırçalııyorsanız bu da o şekilde"diyorlar hastalara.
doktorlar da hasta seçiminde bu kritere önem gösteriyor yani sonradan çıkan bir şey değil merak etme baştan sona bilgi veriliyor.
vücuda uyumluluğuna gelince; kullanılan implant 3-4mm ve saf ttanyum. saf titanyum insan vucuduna en uyumlu ve allerjik reaksiyon vermeyen tek madde. diş implantı örneğini tekrar verebilirim, implantlarda da kullanılan titanyumdur.

Ndense yanlış anlıyorsun sanırım benii, burda amaç insanları bilgilendirmek ve böyle bir cihazdan bahsetmek.Kimseyi zorlamak yada olmayan bir şeylerden bahsetmek,yalan söylemek değil :)
kullanan insanların ne kadar mutlu olduklarını görsen sanırım bu şekilde düşünmessin. Baha da diğer cihazlar gibi bir seçenek ben bu seçeneği tanıtmak istiyorum çoğu kişi bilmiyor bile. şu an bunu "iş" olarak görmüyorum insanların bilgiye ne kadar aç ve yeniliklerden habersiz oldugunu görüyorum ve yardım etmek istiyorum..
burada ben karar veremem, yapabileceğim tek şey bilgi verip uygun olabilecek insanları yönlendirmek olur. onun dışında zaten her istediğin yerde her istediğin kişiye ameliyat olamassın. gerisi konusunda uzman doktor odyolog ve en son da kullanacak kişinin kararıdır.

5 sene sonra bozulacak diye bir şart yok, buda sonuçta teknolojik bir cihaz iyi bakılırsa 5 yılın çok çok üstünde de kullananlar var - ama şu doğru, 5 sene sonra daha üstü bir model çıkabilir. Bunun içnde belli bir sene sonra kullanıcıların ücretsiz değiştirilebilmesi için SGK ile görüşüyoruz.
inşallah olumlu sonuçlar alırız.

tesekkur ederimbaha100
sizin bahayla ingilterenin =soundbite=sini karsilastirirsak ne gibi artisi eksisi var

bu kemik iletim soundbitede senin bahada bana olmaz ben koklear implant magduruyom:mad: ama bilgilerden faydalanalim okuyan arkadaslarimizin kafasinda soru isaretlerine tercuman olalim

carina gibi diil tamam:D enerjiyi nerden aliyomus bu
yanlis anlamayin koklear implant yaptircagim zaman kimse bana yuklu bi pil parasi verecegimi solememisti o zaman sgk da bize pil yedek parca parasi vermezdi
bide zaten bedava takalim isine yaricak densede agzim yanmis diil az da olsa isitmemi kaybedip koklemi mafeden kulagimi olduren ameliyatli bisileri hayatta kabul etmem

Sevgili Baha,

Öncelikle teşekkür ederim.Merak ettiğim sorularım olacak.
Siz kimsiniz ?Bizim gibi işitme engellimisiniz?Yoksa Baha işitme cihazı satan bir firmanın çalışanımısınız buna açıklık getirirmisiniz?

Sevgili shukufe,
Mümkünse sorularını ve cevaplarını açık herkesin anlıyacağı şekilde yazarmısın canım, çünkü ben anlamakta güçlük çekiyorum :)

sevgili ...ansızın... ;

Forumumuzda firmaların ürünlerini reklam yapması yasaktır, ancak Baha işitme engelliler için çok spesifik ve yeni bir ürün olduğundan BahaBp100 arkadaşımıza soru sorup Baha taknolojisi hakkında bilgi alabilesiniz diye istisnai olarak izin verdik... Arkadaşımız işitme engelli değildir, sadece Baha teknolojisini tanıtmak için aramızdadır...

Sevgili Anti Oksidan ,

Güven konusunda bu bilgileri öğrenmem gerekti.Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim...

ewet bu karina başka bir şey :) değişikmiş bunu da ben dün okudum tahmin ettim bundan bahsettiğini :) buda garipmiş cidden yeni geldi pazara hastanelerde de duyuyordum arada sırada ama bence çok eksisi var düşünen arkadaşlar olursa çok dikkatli olmalılar iyice okuyup araştırmalılar. her seyde olduğu gibi.. ama bu full implant yani içeriye yerleşiyor tamamen ve bence bununda riskleri çok..

bence gereksiz yere komplike bir sistem ve komplike bir ameliyat ..

Baha pille çalışıyor ya normal işitme cihazı pili

shukufe senin implantın çıkmış sanırım sonradan değil mi? şimdi hiç birşey kullanmıyor musun? neden implantını çıkardılar yanlış ameliyat fln mı oldu??

Ben mesajınızı şimdi gördüm.

Evet ben Baha için çalışıyorum Cochlear firmasında.
yaklaşık 6 aydır burada çalışıyorum, daha önceden de Johnson and Johnson firmasında 4 sene ortopedi de çalıştım. sonradan buraya geçtim.. Bilkent Unv-Siyaset Bilimi mezunuyum(2006) sonra hemen iş hayatın atladım...

bayadır medikal sektördeyim anlayacağınız; ama bu işitme konusu beni çok ilgilendirdi. Bir çok kampanya yapmak bir çok kişiye yardım etmek istiyorum.
Cochlear firması Avusturalyalı bir firma ve implantı ilk yapan firmadır. Şu an dünyada en çok pazar payına sahip firma. Aama sadece cerrahi ile uygulanan işitme sistemleri sunuyor. Cochlear İmplant (Nucleus diye de bilirsiniz) ve Baha gibi..

Amacım size bilgi vermek çünü Baha Türkiye de yeni bir teknoloji, bunun için de izin almıştım sevgili antioxidan dan Teşekkürler :)
ileride Baha düşünen olursa mesela d,iğer kullanıcılar ile görüştürmeyi kullanıcı olarak konuşmalarını sağlamayı amaçlıyorum. Çünkü en doğru ve iyi soruları sonrasında da cevapları kullanan kişilerden alırsınız diye düşünüyorum.
Önemli olan seçenekleri bilmek ben çalıştığım için değil, iş olarak da deği ama birçok artısını görünce v
e inanınca sizlerle konuşmak istedim. En azından bilinsin..

Herkese teşekkür ederim

sevgili gökçe,
öncelikle cihazını kendin seçmiş olman çok güzel bu bilinçli bir kullanıcı olduğunu gözterir :) mutlu olmana da sevindim işallah aksilik çıkmadan devam eder..
Nucleus cihazlara gelince, ben Medel ve bizim yedek parçalarının benzer olduğunu biliyordum fiyat açısından; bizim de yanlış bilmiyorsam 3 yıl garantisi var ve hastaları cihazsız bırakmamak en büyük görevimiz. Müşteri hizmetlerindeki arkadaşlar gerçekten çok yardımcı oluyor.
Fakat dediğin şekilde de olaylar yaşanmamıştır diyemem tabi, mutlaka servisin bir yerde aksadığı ve maalesef hata yaptığımız da olmuştur :( Türkiye de yapılanmamızı hızlı bir şeklde yapmaya çalışıp, daha fazla servis noktaları açmaya çalışıyoruz.
Bu durumu CI çalışan arkadaşlara mutlaka ileteceğim, özellkle de şu fiyat konusunda takıldım?!?
ayrıca daha çabuk bozuluyor demişsin, ben hep pazarda tam tersi çok sağlam olduğunu duyuyorum

Ben bu konuyu araştıracağım bakalım diğer gruba sorarım ben daha çok Baha ile haşır neşir olduğum için CI çok detaylı cevap veremiyorum :)

sen ne zamandır cı kullanıyorsun?

Teşekkürler

eevet bahaBP100 7 yil kullandim medel tempo cihazini ole bi cok amanda iyi isitmedim cok guzel dudak okusamda telefonla konusmak hayallerimi susleyince doktorumun tavsiyesiyle taktirmistim implanti ama olmadi aldirmak zorunda kalinca resound canta 780d cihazimla iste 5 yildir idare ediyorum
doktorum o kadar israr etti obur kulagina koklear yapayim diye hep karsi ciktim
simdi ameliyatlarla ugrasiyorum hep
siz bu nucleusun calisanisiniz yabanci degilsiniz acaba ankarada hangi doktorlarla calisiyorsunuz genelde koklear implant icin sakincasi yoksa yazarmisiniz
yanlis anlasilmasin doktorum levent sennaroglu cok iyi alaninda taninmis bi doktor ama belki baska doktorda lazim olabilir sirasinda

evet Levent bey hem Türkiye'de hem de yurt dışında baya bilinen ve takip edilen bir cerrah.
Ben de genelde Hacettepe, Gazi, Numune, Dışkapı, Etlik Araştırma hastanelerinde çalışıyorm.. Tek tek doktor söyleyemem tabi bana düşmez değerlendirmek ama hacettepe zaten çok iyi, ama dediğin gibi yine de alternatif olsun dersen Gazi yi deneyebilrsin, sonuçta 2side unv hastanesi olduğu için sistemler benzer, senin için daha kolay olur ;)
senin implantın çıkmış ya, ne sebepten çıktı? tekrar CI takılamıyor mu sen mi istemiyorsun?
kaç yaşındasın? hala Levent bey takip ediyor seni sanırım?
5yıl baya da olmus, şimdi bazı şeyler teknolojiler daha iyileşti, doktorlarda çok çok fazla yapıyorlar artık. Belki bir kez daha konuşmayı deneyebilirsin bence??
Levent Beye güven bence..

tesekkur ederim artik kokleardan yana defteri kapadim kapamasinada :(su 1bucuk cm cikan elektrod canimi sikiyor levent beye gidecegimde artik ogretm uyeleri ozelden muayene ve ameliyat
ekonomik durum meselesi kulagim agrisada bugunlerde bakalim iste hep hep koleastotam ameliyati oluyorum artik bu benim derdimde koklear cikarilan kulagim cok cok cok feci cinliyor ona cihazda takilmiyor bende iste kemik iletimle bu cinlamayi bastirabilirmiyim diye hayallere daliyormuyumne:(
size cok tesekkur ederim sakin ola eger sizi uzduysem ozurlerimi kabul edin lutfen
insanlara yararli sey icin ugrasip duymayan insanlarin duyduktan sonra gozlerinden okudugunuz mutlulugu gorun

gerçekten bende yardımcı olmak istiyorum
çünkü Ankara da ameliyat olan ve saonrasında cihaz takılan kişilerdeki mutluluğu görünce insan çok seviniyor :)

ama senin için kemik iletimi olmuyor işte maalesef keşke yardımcı olabilsem..
Sen yine de b Levent Bey e tekrar görün sonra bir daha düşün, + ve _ lerini düşün, hemen ameliyatı reddetme bakalım..

herkese iyi geceler

yaaa gokce ben ankarada medelin kapisini cok asindirmisimdir hatta hatta ersin beyin yanina dalar yasaklamalarina ragmen egitim diye yolunu gosterin diye az datsizlamamisimdir
hi hi hacettepede arkadaslarla gorusuyoruz olucak veya sen konusmayi biliyosun dan ileri gitmemistir
koklear cikarilan kulaga bidaha koklear takilabilseydi herhalde profesor levent sennaroglu gibi alaninda bir numara doktor bunu bana yapmazmiydi zannediyorsunuz
size diyorum kokleada elektrodlari tamamen alamadilar ameliyatta 5 yil sonra simdi her tarafi kapali kulagin arkasindan elektrod cikti:confused:
cocuk bebek kulaginda o nazik koklear ne kadar saglam durur benim bile ki cok ozenli kullanirim her seyimi iki bi kablo hasat olurdu 130 lira bayilirdim teee o zamanlar

hatta benimle beraber 3 4 yas arasi bi kucuk kiz ayni gunlerde medel taktirmisti beraber hastanede yatmistik onunda koklear implanti alindi 1 yil kadar sonra
hastanelerde hep karsilastik kizcagizin hic konusmasi olmadi melil mahzun boynu bukuk sessiz sadasiz oturusu hic gozum onunden gitmez
onada levent beye getirdiler obur kulagina tekrardan implant yapildi hicbi fayda gorememesine ragmen
annesi hemen bi duyan cocuk olsun diye bi cocuk daha dogurdu o kadina cok kizmisimdir neden bunu bakmadan hemen bi cocuk daha yapiyosun diye

kızlar selam tekrar;
gökçe piyasa satış fiyatımız Medel ile aynı ama yedek parçayı hala ofise gidipte soramadım valla.. bu arada ameliyat sonrası destek kesinikle çok çok önemli, dediğin gibi bu iş öyle implantı ver git değil ömür boyu destek söz konusu.. bence bizde kesn başlarda yeni yapılanmanın verdiği o tecrübesizlikle hatalar yapmışızdır, şimdide bence mükemmel olamasak da çok çok daha iyiye gidiyoruz (en azından ofise gelen, telefonla arayan kişilerden aldığım ggeri bildirim bu şekildee) Sonuçta ne kadar çok büyürsek, ne kadar çok kişi çalışırsa, insanlara o kadar çok detsek olabiiriz. Bu böyle bir döngü..
bu arada Kayseri de ek değil, bir çok yerde böyle maalesef yeterli sayıda merkez ok. Ankaradakielr bencede şanslı bu konuda.. aslında kayseride olması konusuda devlete talepte bulunulsa hemen açılır bence snuçta Abdullah Gül oralı ;) bence bir kaç talep toplayıp ilgili mercilere iletin, oradaki eğitim araştırmada da implant yapılacak artık sonuçta herkesn ihtiyacı var..

Shukufe, ya senin ameliyat olduğum zaman ve şimdi benced çok farklı. o zamanlar sektörde değildim ben ama izlediğim kadarı ile acayip gelişmeler yenilikler var..sonuçta bunlar teknolojik cihazlar ve de bildiğimiz gibi teknoloji sürekli gelişiyor :) chazlar daha sağlam, daha şık daha güzel. :) mesela bizim Nucleus dünyada tasarım ödülü almış biliyor musunuz, ve bu baya önemli bir ödül her alanda . merak ederseniz :

red dot online: Life science and medicine

doktorların tecrübe ve vaka sayıları da arttı. artık daha iyiye gidiyor.. işalah herşey daha iyiye gider.
istersen ofise gel, tabi önce bizim odyologlarla konuşuyum sana yardımcı olabilecekleri bir durum var mı sorayım? istersen böyle bir şey ayarlayabiliriz. bide sen neden ankarada eğitim merkezi bulamadın ki??

bu arada bu forum konusunu açan arkadaş hiç girmiyor herhalde bize hiç cevap yazmadı :)

kızlar selam tekrar;
gökçe piyasa satış fiyatımız Medel ile aynı ama yedek parçayı hala ofise gidipte soramadım valla.. bu arada ameliyat sonrası destek kesinikle çok çok önemli, dediğin gibi bu iş öyle implantı ver git değil ömür boyu destek söz konusu.. bence bizde kesn başlarda yeni yapılanmanın verdiği o tecrübesizlikle hatalar yapmışızdır, şimdide bence mükemmel olamasak da çok çok daha iyiye gidiyoruz (en azından ofise gelen, telefonla arayan kişilerden aldığım ggeri bildirim bu şekildee) Sonuçta ne kadar çok büyürsek, ne kadar çok kişi çalışırsa, insanlara o kadar çok detsek olabiiriz. Bu böyle bir döngü..
bu arada Kayseri de ek değil, bir çok yerde böyle maalesef yeterli sayıda merkez ok. Ankaradakielr bencede şanslı bu konuda.. aslında kayseride olması konusuda devlete talepte bulunulsa hemen açılır bence snuçta Abdullah Gül oralı ;) bence bir kaç talep toplayıp ilgili mercilere iletin, oradaki eğitim araştırmada da implant yapılacak artık sonuçta herkesn ihtiyacı var..

Shukufe, ya senin ameliyat olduğum zaman ve şimdi benced çok farklı. o zamanlar sektörde değildim ben ama izlediğim kadarı ile acayip gelişmeler yenilikler var..sonuçta bunlar teknolojik cihazlar ve de bildiğimiz gibi teknoloji sürekli gelişiyor :) chazlar daha sağlam, daha şık daha güzel. :) mesela bizim Nucleus dünyada tasarım ödülü almış biliyor musunuz, ve bu baya önemli bir ödül her alanda . merak ederseniz :

red dot online: Life science and medicine

doktorların tecrübe ve vaka sayıları da arttı. artık daha iyiye gidiyor.. işalah herşey daha iyiye gider.
istersen ofise gel, tabi önce bizim odyologlarla konuşuyum sana yardımcı olabilecekleri bir durum var mı sorayım? istersen böyle bir şey ayarlayabiliriz. bide sen neden ankarada eğitim merkezi bulamadın ki??

bu arada bu forum konusunu açan arkadaş hiç girmiyor herhalde bize hiç cevap yazmadı :)

sevgili bahaBP reddot tasarim odulu iyi biside tasarim kulak duyurmuyor koklear implantin risklerini yoketmiyor helede benim yasadigim ameliyatlara acilara kaybettigim kulak yapima tuz biber olamuyor dimi:mad::confused::)
cikan elektrod nasil alinacak ve bana ne gibi zarar verir veya vermez
bu cikan elektrod kapali yerden durtup cikabildiginden :confused: beyin gibi hayati bir organada yolculuk edebilir bence bu ne kadar olasi
ne yapilabilir
eger bu sorularima cevap verebilirseniz ankarada merkezinize sevinerek kosarim
yanlis anlamayiniz; siz siyaset bilimi mezunu oldugunuzdan bazarlama ve insan iliskileriyle mesgulsunuz o isleri yapiyorsunuz sanirim firmanizda
elciye zeval olmaz bu sorularima cevap verebilirseniz tesekkurlerimi sunarim:eek:

ben hep yaziyorumya gokce koklear implant takilan kulak dis islemciyi takabildiginiz kadar kulaktir
hatta cok az bi isitme kirintisi kalmiyor dis islemciyi takmadiginiz zaman o ameliyatli kulaginiza bir daha isitme cihazi takamazsiniz hicbir ses duyamazsiniz ameliyat olacaklar bunu goze almali bizlere bu hic soylenmedi ilk koklear gazilerine:(
egitim icin koklear implantin ayarlarini yapan JULIE KOSANER kendisi uzman odyolog olur bana gosterdigi yol; bir sahife s z f li kelimeleri arkamdan birinin soylemesi tektek bende bunu tekrarlamamdi
cunku konusmayi biliyoruz
koklear implantin egitimi konusmayi bilmeyen bebeklere konusmayi ogretmek bu bizlere erisemeyecegimiz konusmayi iyi anlama eitimi hic degil bunu bilin:)

sevgili bahabp reddot tasarim odulu iyi biside tasarim kulak duyurmuyor koklear implantin risklerini yoketmiyor helede benim yasadigim ameliyatlara acilara kaybettigim kulak yapima tuz biber olamuyor dimi:mad::confused::)
cikan elektrod nasil alinacak ve bana ne gibi zarar verir veya vermez
bu cikan elektrod kapali yerden durtup cikabildiginden :confused: Beyin gibi hayati bir organada yolculuk edebilir bence bu ne kadar olasi
ne yapilabilir bana bi oneriniz varmi bahabp 100
eger bu sorularima cevap verebilirseniz ankarada merkezinize sevinerek kosarim
yanlis anlamayiniz; siz siyaset bilimi mezunu oldugunuzdan bazarlama ve insan iliskileriyle mesgulsunuz o isleri yapiyorsunuz sanirim firmanizda
elciye zeval olmaz bu sorularima cevap verebilirseniz tesekkurlerimi sunarim:eek:

bana bı onerınız varmı baha

Sevgili Ansızın,
İstanbul ofisimizde işitme testi yapabilmek için gereken sistemler bugun itibari ile kurulmuş durumda. yaklaşık 1 hafta sonra orada çalışan 2 odyolog arkadaşımızdan radevu alarak testinizi yaptırabiliriz.Ben size irtibat telefonu ve randevu için önümüzdeki hafta bilgi vereceğim.

Sevgili BahaBp; Halen sizden haber bekliyorum? Kayıplara karıştınız :(

İşitme cihazı iltihap yapıyor. Ne yapmalıyım?

Benim iki kulakta zarlar delit.otit media var.yani orta kulak iltihabı.ameliyatla iltihaplar temizlendi.sorun yok.akıntı yok.ama kalıb kulakta durunca havasızlıktan tekrara iltihap yapıyor.aslında vertikasyon diye bir şey var.delik açytırdım kalıba hava girsin diye yinede oluyor.takmayınca iltihap geçiyor.çözüm önerilerinizi bekliyorum.

aynı sorunu bende kulak arkası cihazın kalıpla yaşamıştım yeni kanal içi cihazda artık bu sorun yok çünkü kanaliçi cihazın nano kaplaması var yani diğer kulak arkası kalıplara benzemiyor..

bende kulak arkası cihaz kullanıyorum ve 2 sene önce benimde kulağımda sürekli kapalı kalmadan dolayı ağrılı şekilde iltihap çıkmıştı doktora gittiğimde bu iltihaplar vakumla temizlendikten sonra doktorun yazdığı bir antibiyotik ve eczanede hazırlanan karışım şeklinde damla sıvı ilaç yazdı, bunu kullandım ve yaklaşık 2 hafta da iltihap ortadan kalktı. sonra ki cihazımda kulak kalıbında hava deliği açıldığı için sanırım iltihap tekrarlamadı, bilginize.

Sorun biopor kalıptan kaynaklanıyor olabilir. Bazı insanların biopor kalıba karşı alerjisi olabiliyor. Buna bağlı kaşıntı, mantar, sulanma, iltihap gibi sorunlar oluşuyor. Bu sorun binde bir gibi bir durum. Sert kalıp yaptırmayı deneyiniz, hiçbir sekilde alerjik durum riski yoktur.

Üst Alt