Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşkur’a gideceğim. Öneriniz var mı?

Konular
16
Reaksiyonlar
1
Merhaba lisans mezunuyum formasyonum var 6 yıl ücretli öğretmenlik yaptım bu yılda Ekpss puanım var atamam belli değil çalışmak için birden fazla yere başvurup işleri değerlendireceğim ,ilçeye gidip ücretli öğretmenlik işkur ve kariyer net öneriniz var mı ne yapayım Nasıl iş buldunuz ? Engelim yüzde kırk ruhsal

Tanıdık olmadığı sürece işkurdan iş bulamazsın. Hep angarya işler var ve onlarca kişi başvuruyor sonuç yok.
İki senedir işsizim tek yaptığım şey görüşmelere gidip form doldurmak biz sizi ararız vs gibi şeyler başkada birşey yok

Tomris_Hatunn

Liseyim ben
Genelde büro memuru ve işçisi ile olursa temizlik işide var
Yani demem o ki işkura çok bel bağlamayın

Bende bakcam işkura baya var işler netten bak

başka illeri,ilçeleri bilemem ama ben çok eşime dostuma iş buldum işkurdan,yani çalışmak isteyene iş var,ama çogu kişide işi yada maaşı benimsemiyor,ama gerçekten çalışmak isteyene iş var,mesala köklü firmaya,belediyeye giren çok tanıdıgım çalıştıgın yerden kadro aldı,daimi iş güç sahibi oldu,maaşlarııda bayagı dolgun sayılır asgari ücrete göre,tekrar söylüyorum başka il ilçeleri bilemem ama ankarada ben böyle çok çalışan oldugunu biliyorum,hayata bir yerden başlamak lazım diye düşüyorum.

hakancan06

Evet söylediğim gibi tanıdık vs yoksa iş bulman çok zor
Misal ben 2 senedir işkurdan iş bulamadım

hakancan06

ben de şu çalışmak isteyene iş var lafına ayar oluyorum. ne demek ya ben askerlikten muafım diye adamlar beni beğenmiyor. ya kardeşim piyasa da bitik. bir kendinize gelin. mantıklı düşün.

Merhaba arkadaşlar,

Bende ortaya bişeyler yazayım, isteyen üstüne alınsın.

38 yaşındayım, 18 yıldır aktif olarak çalışmaktayım. Bu sene başında %42 Engelli raporu aldım. Engelim uyku apnesi ve hafif işitme kaybı. Raporu aldıktan bir hafta sonra işten ayrıldım. İşten ayrılma sebebim rapor değil. Çalıştığım dönemlerde idari işler, satınalma sorumluluğu yaptım ve çalıştığım şirket kurumsal büyük bir şirketti. Uzmanlık alanım Excel'dir. Ayrıca SAP ve Axapta biliyorum. Yani kısacası kalifiye personelim. 6 aydır iş arıyorum. İşkur'un davetlerine gidiyorum. 8-10 firmanın ik personelleri ile görüşüyorum. Hepsi sen neden geldin buraya biz temizlikçi veya fabrikada çalışacak personel arıyoruz diyorlar.

Kariyer.net üzerinden 30 firma ile görüştüm ve hepsi büyük kurumsal şirketlerdi. Ama hiç birinden olumlu yanıt gelmedi. Sadece birinden asgari ücret teklif edildi. Kabul etmedim, çünkü eşek yüküyle iş istiyorlar. Maaş neden düşük diye sorduğumda devlet bizi engelli çalıştırmaya zorluyor dediler. Bunca yıllık tecrübe ve deneyime göre kimse kusura bakmasın temizlik işinde çalışmam.

Şimdi bazı arkadaşlar kızacak bana ama hiçbir baltaya sap olamamış adamlar gitsin bir zahmet temizlik işinde çalışsın. Öyle engelli arkadaşlar var. Maddi durumları olmamasına rağmen ya üniversite okuyorlar yada bir meslek sahibi oluyorlar. Engelli olup engellinin arkasına saklanmak bence doğru değil. İsteyene iş var denilmesi de doğru değil. Son çalıştığım şirkette çoğu müdürü mühendisi parmağımda oynatırken gidip onların kirlettiği yeri mi temizleyelim? Yok öyle dünya..

Evet herkes yaşantısından fikirlerini beyan etmiş,bakalım benim sürecim Nasıl işleyecek 😊 Yarın tekrar gideceğim

Mevlâ görelim neyler
Neylerse güzel eyler… 😊😊

Valla şu temizliği beğenmeyenler kamu olnca nede güzel başvuruyo:)

sahranil
Kardeşim bunu kötü niyetle yazmadığını biliyorum, ben kamu için başvuru yapmadım. Ortalama 1600 TL emekli maaşı bağlanacak, en kötü asgari ücretle iş bulsam elime 3200 TL maaş geçer, Evim kira değil ve bu para bana yeter. Bana bu yaştan sonra kamu lazım değil, sigorta primi hiç lazım değil. Gerçekten işe ihtiyacı olan ve özellikle genç arkadaşlar kamuda çalışsın.

Tomris_Hatunn
Merhaba,

Diğer arkadaşlar, özellikle öğretmenler daha doğru yorum yapar ama sizin yerinizde olsam engelimi söylemem.. Yaşınızı bilmiyorum ama şu zamanda özellikle gençler için en iyisi kamu yada kurumsal şirketler..

Merhaba arkadaşlar herkese günaydın iş kur için 2 tane işkur tavsiye edeyim size taksim vede şişli buralarda çok güzel işler var bilginiz olsun ilk işim banka oldu 10 yıl 2ci işim bi holdinğ şişli işkura burdan çok çok teşekür ederim

sahranil hnm merhaba nette bakmaz faydasız yazılı deil sözlü olarak başvuru yap bence

mecit.1984 eşubede mevcut olan işler

Önce başvuruyon zaten otarihtede gidip görüşmeye katılıyon

Sonrada işine gelenleri seçiyolar anlıcağın

Çoğu işe baktım işkurun bazısında engeli ayırt etmiş tercihimiz işitme engelli diyor mesela

Başka insanı almazlar oişe yazık
yesilsy yok kötü niyetle yazmadım özelde temizlik olsa başvuru olmaz demek istediğim şahsen bende istemem özelden temizliğe

İşlh kamuda bişi çıkar

benkimimya

kardeşim ayarda olsan yazıklarım gerçek,mesele işse iş var yine söylüorum,ama ücretler yeterli degil,iş agırmı agır onlar başka mesele,ben şuan kamuda çalışıyorum.maaşımda ülke şartlarına göre iyi sayılır,ama biz bu seviyeye kolay gelmedik,sırtımda harç dolu yag tenekesini 8 kat çıkarıyordum,o iş bu iş demedik nerde bulursak çalıştık azmettik allahta yardımcımız oldu işe girdik,anlatmaya çalıştıgım şey bir yerden başlamak lazım,rabbim mutlaka bir kapı açar sana,ciden iş bulamıyorsan gel ankaraya ben burda bulucam sana.
.

yesilsy tesekkur ederim, dediğim gibi sürece bakacağım, engel durumumu yanlış beyan etmem dogru olmaz ama beyan ettiğim yetkili dışında herkesle herşeyi paylaşmıyorum , onlardan da bu yönlü istirhamım olur, insanlara güvenim pek yoktur ama ben güvenilir biri olmaya çalıştım hep. 😊 Umarım iyi haberle dönerim

mecit.1984 özelden bana ulaşırsanız çok Mutlu olurum bir iki sorum var 🙏🏻

Herhangi bir polimiğe gırmeden fikir paylaşımı olsun dostlar, hepimiz bu yolun yolcusuyuz herkesin derdi kendine büyük.

Tomris_Hatunn

ücret beklentin asgari ücrete yakınsa iş kura git ama ben asgari ücretle çalışmam diyorsan önünden dahil geçme iş kur temizlik beden işçiliği yani vasıfsız ucuz eleman alır. sana tavsiyem İngilizcen perfect ise yabancı firmalara başvur yerli firmaların ücretleri düşük ve kriz nedeni ile şuan her yer personel çıkışı veriyor piyasa gerçekten dibe vurmuş durumda ben böyle bir krizi 2001 yılında gördüm ekonomi bakanı damat açıklama yaptı bu kriz daha uzun sürecekmiş 2019 da işsizlik sayısı %13 üzerinde olacakmış. büyüme ise %2 olacakmış yani 2019 ülke için tam bir kaos yılı olacak.

Kesinlikle gitme işkurdaki memurların yaptığı hiçbir şey yok çünkü sen internettende başvurabiliyosun aynı yerlere ayrıca en azından bakıp kendin eleme yaparsın iş listesinden kendine uygun yerleri. Birde ordaki başvuru havada kalıyor irtibat no yada mail hesapalrından iletişim kuruyosun ordan yaptıgın başvutuya dönülmüyor senin bizzat iş yerini araman yada verildiyse mailine yazman gerekiyor. Kariyer net gibi kullan işkuru benim tavsiyem bu.

[emoji117]Stratejik düşün, objektif yaklaş, parçaları birleştir, belki bana ulaşırsın[emoji118]

Daha geçen gün özel yabancı bir firmaya email gönderdim. Email'e de CV'imi ekledim. İş günü hemen aradılar. İşte merhabalar nasılsınız, mühendis olduğunuz yazıyor kendinizi anlatın tecrübeleri filan derken peki rahatsızlığınız neydi dedi hanımefendi. Aha dedim yandım.

Neyse bahsettim İşte geçmişte bir sıkıntı yaşadım işte raporda Atipik psikoz yazıyor. Ancak rahatsızlık yaşamıyorum şu an ilaç kullanıyorum iyilik halinde kalabilmek için filan dedim ama kadının cevabı aynen şöyleydi "Hıııı, anladım, teşekkür ederiz biz size sonucu bildireceğiz dedi telefondan ve birkaç gün sonra email geldi. Başka birisiyle anlaştık. Yahu benim durumumda olan çok az sayıda insan var kimi kandırıyorsun diyecektim demedim. Yani bu ülkede psikolojik sorun ya da başka bir engel grubuna girdiysen eğer bitiyorsun. Hele benim grubumdaki insanlara ön yargıyla yaklaşıyorlar ve insan yerine koymuyorlar. Devlet bir yasa çıkarmış kardeşim. Çıkarmış ancak kim denetleyecek. Denetleyecek adamı yemeğe götürürsen bir şey yok diye rapor çeker sen de sap gibi ortada kalırsın. Devlet, millet insanına değer vermezse bu tip garip olaylarla karşılaşırız. Yani kısaca dışlanırız!

Ne yani senin psikolojin hep mi sağlam kalacak,yolda yürürken araba çarpmayacağı, sakat kalmayacağın ne malum? Sen de bir gün engelli olabilirsin, bunun farkında değil insanlar. Engelli de bir bireydir. Acımayacaksın engelliye! Ona değer vereceksin, bir farkımız yok diyeceksin ki o insanlar kendini iyi hissetsin. Yani ülkece kafa yapımızı değiştirmemiz lazım. Çok fazla ortopedik engelli insanla karşılaştım. Empati kurmayı bilmezsen, acımaktan ileri gidemezsin. Yardıma muhtaç insanlar gibi göstermeyin. O fiziksel engele sahipse aklı yerinde merak etme.

Bir psikolojik sıkıntısı olan insan zekasını ve aklını kaybetmiyor kardeşim. Duygusal bozukluk yaşıyor. Anla güzel kardeşim. Sözüm meclisten dışarıdır dostlar, kusuruma bakmayın yazmak istedim.

Tomris_Hatunn

Slm Özgül,
işe başladın mı? nasıl alışabildin mi? rahatsızlığın ne durumda ilaçları kullandığında stabil durumdayım diyordun.
Kendine iyi bak!

Merhaba helsinki, işkurdan iş toplu görüşmeleri için cagırıyorlar ama oradada bir seçmece oluyor gibi geldi şansıma atandım devletteyim, çalışma konusunda sıkıntım yok mevsimler sıkıntılarım oluyor ama süreci yönetebiliyorum havayı dagıtacak iyi seylere kanalize olmaya çalışıyorum yoksa iş hayatında da çok fazla 'düz' insan var incelikten konuşmaktan hatta zekadan yoksun ..

Tomris_Hatunn
Hayırlı olsun. En iyisi devlet işi. Benim yaş 40 oldu bu saatten sonra memur olamam. Haa şu da bir gerçek ki 1 yıldır iş bulamadım.

yesilsy
İstanbul`da iş bulamıyor musun? yaşa takılıyorsundur 35nden sonra özel sektör çok donanımlı değilsen almıyor birde emekliliğin yaklaştıysa yine almazlar İstanbul gibi kurumsal firmaların olduğu metropolde
[FONT=Verdana]1 yıldan fazla süre işsiz kalmak çok kötü ülke gerçekten bitmiş demektir. çalışan kesimde zamanında maaş alamıyoruz diyorlar 50 günde bir maaş veriyorlarmış.:([/FONT]

Tomris_Hatunn
Memur olmana çok sevindim.:eek: Sen her şeyin en güzelini hak ediyorsun. Bana e-mail yolu ile özel sektör hakkında ve yabancı firmalar hangileri diye bilgi almak istediğin günü dün gibi hatırlıyorum. iş yerindeki çalışma arkadaşlarını çok fazla kafana takma zamanla hepsi ile daha iyi iletişim kurar ve her şeyin üstesinden gelirsin.

Helsinki

Merhaba,

Valla yaş 40 oldu. 100'e yakın firma ile görüştüm. Bir tanesi bile işe almadı. Bu 100 firma yüz yüze görüştüğüm firmalar, birde mail ile CV attigim firmalar var ki sayısı 300'ü geçmiştir. Bu firmaların neredeyse tamamı kurumsal şirket. Elenme sebebi ya yaş yada fazla tecrübe/donanımlı olmak. 19 yıldır aktif olarak çalışıyorum. Raporu geçen sene aldım, işten ayrılıp emekli oldum. Boş adam da değilim ama durum bu.

yesilsy

firmalar çok kurnaz bir emekli olup olmadığına bakarlar emekliliğine az kaldıysa işe almak istemezler diğer konuda fazla deneyimli olman onların asgari ücretle personel arayışı içinde olduğunu ve sen onların aradığı kriterden yukarıda olman şimdi hocam özel sektör ve hükümet resmen anlaşmış nasıl mı? özel sektör iş kur üzerinden marabaları alıyor ve hükümet maaşı ödüyor 68 günlük alımlar ve 6 aylık alımlar oluyor sonra işveren 6 ay dolmadan personeli işten atıyor ama kendi istifa etmiş gibi gösteriyor

2004 ten beri peyder pey işkurla işim oldu hiçbir faydalarını görmedim şimdi işkurla işe girenlere 6 ay maaş desteği var çark zorla dönüyor

Eserin79

Bu bahsettiğiniz destek emekliler için yok. Yani iş bulmak tamamen zorlaştı, benim gibi emekli olanlar hepten hapı yuttuk.

Eserin79

asgari ücret üzerinden 6 ay devlet ödüyor işverende 6 ay dolmadan iş kur üzerinden aldığı adamı istifaya zorluyor işsizlik zaten tavan yapmış durumda çözüm değil bu iş kur üzerinden adam al maaşı ben ödeyim

Üst Alt