Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşkur'a başvurup iş bulan engelli var mı?

fkrtce

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
2
merhaba arkadaşlar. aranızda işkur adı altında. işveren engelli toplantısı. sonucu. iş bulup çalışmaya başlıyan varmı.
engelli iş veren diyorlarda. ben öyle bir izlenim alamadım. ülkemizde lise ve ya ünüversite bitiren. bilgim kadarıyla çok az engelli arkadaşımız var. bununda aksine engeli nedeniyle giriş gen olamıyan da bir hali çok. yani demek istediğim bu konuyla ilgili konu açılmıştı. iş veren nerdeyse gözle görünmücek engelli çalışan istiyor. formolite yani. bu tür görüşmeler. ben bunu anladım. BİMER e yazı yolladım. iş arayıp da bulamıyan arkadaşlarım dan ricam. BİMER e sürekli yazalım. elbet bir gün bu konuyla ilgili bir düzenleme. ve teftiş başlatırlar.

evet size hak veriyorum bende engelli elemanım raporuma bakıp ona göre işe aldılar benide iş ilanı veriyorlar işverenler okadar saçma sapan ilanlar varki

Görüşmeye gelmeyen işverene bile şahit oldum.

Hatta isim de vereyim İBİŞLER mağazası şoförün yanında yük indirip bindirecek hamal arıyor hemde engelli.

sadece adı var engelli işveren toplantısı. beden işçisi engellimi olur. inşaat da çalıştırılmak üzere resmen insanları yoruyorlar hem beyinsen hemde fiziksel.

bircok kez işkura gittim..hepsi fasafiso.engelli alıyolar ama nasıl alıyolar...hafif engeli olucak..bide yanısıra asgari ucret bıle vermeyen yol parası bıle vermeyen var işine gelırse diyor.özellerde engelliye yer yok..ne varsa devlette var..utanmasalar bedavaya calısın para verin dıcekler..

aynen dediğin gibi zelihaabaydın. umarım birileri bu konuda teftiş ve denetim başlatır.

Engelli olmayı insanlar biraz bana mecbur olarak yorumluyor maalesef.Zaten devlet maaş veriyor düşüncesi ne kopartırsam kardır mantığı ve sonuçta kullanmaz arzusu.Zenginden fakire hastalığı kalır ancak,kaldı ki bizler engellilere ne verirler umudunu taşıyoruz ? Selam verirseler ALLAH razı olsun . . .

@hakanoncul
selam hakan bende balıkesirden ben engelli işçiyim ama işkurda yapılan engelli işçi görüşmeleri ile işe girmedim iş kur ilanında gördüm engelli eleman ilanını işyerine kendim gittim görüştüm iki yıldırda çalışıyorum iş kurda gidiyorsun bekle bekle verilen saatten geç görüşmeye başlıyorlar neyin var neyin yok eski işten neden çıktın falan filan adı engelli işçi kendisi engelli işçi değil engelli işçi temizlik işi bile zor

fkrtce merhaba,

üniv mezunu engelliyim.İş kur toplantılarına çok katıldım.Fakat hiç bir işe yaramadı.Kendi işimi kariyer sitelerinden kendim buldum.Şuanda engelli statüsüsün de çalışıyorum.İş kuru çok şikayet ettim bimer e..İş kur hiç bir işe yaramıyor.Bence Gereksiz bir kurum.İlgilenmiyorlar,aylarca toplantılarına katıldım,sadece zaman kaybı.Tabi bu benim şahsi fikrim.Aksini düşünebilirsiniz.

engelsiz engelli istiyorlar.Maaş ödemeye gelince engelini öne sürüp asgari ücret ödeyecekler,hiç bir yan hak vermeyecekler.Ama performans beklentisine gelince normal statüde çalışan bir işçi gibi olacak.Her işi yapacak.İstedikleri bu..

hakan26 kardeşim. son bir haftadır kariyer sitelerini takip etmeye başladım. faydası olur umarım. hilal72. bir kaç firma var evet en matıklısı. firmaların kapısını çalarak bire bir görüşmek. artı sı olur. işkura kalırsak ne iş buluruz nede bir şey yaparız. engelli maaşı nereye kadar. çalışıp emeklilik gelecek için daha garanti.

Maalesef Devletin denetlemekten aciz olduğu bir husus.Öyleki Resmi bir kurum olan İşkur da adam,sigortasız,asgari ücretten düşük,çalışma saati 13-14 olan işi için eleman arıyor.Yada falanca reklam şirketi,eleman alacağım diye pazarlamacı ayarlıyor İşkur dan.Şu ürünü satarsan sana şu kadar maaş diyebiliyor yüzsüzce.Ama Devletin kurumu bu tür şeyleri ne araştırıyor,nede sorguluyor.Durum sadece engelli işe alımlarında değil,her türlü iş alımlarında aynen yazdığım şeyler yaşanabiliyor.

Ben varım efendim.
Ama olay işkurda bitmiyor maalesef.
Arayacaksınız eleman arayan şirketlere gideceksiniz, görüşeceksiniz.

kesinlikle. en mantıklısı bire bir şirketlerle görüşmek. işkur kaydın olsun yeter diyelim. ordaki memurlar 1 2 saat çalışma sonucu akşama kadar çay iç sinler. :)

özellikle ankara da yaşayıp iş bulamayan bir engelli varsa yardımcı olurum

Bende iskur araciligi ile girdim 3 senedir ayni yerde calısıyorum Plumeria hanimin dedigi gibi arayip birebir gorusmeniz gerek

esra.27 hanım demek siz şans lılar gurubun dansınız bu konuda. ben 2 senedir gidip geliyorum.

agır engelli olunca kimse iş vermek ıstemıyo..ugrasmak istemiyor..anca bi tanıdık vesilesi ıle bıraz sanslı oluyosun..tum kapılar acılıyo..ben işkura kac kere gittim geldim olmadı ugrasmadım.ekpss ye deli gıbı calısıyorum..özelde ekmek olmuyor pek.olanlarda bindebir..

Ozel sektor isi is degil zaten ama hic yoktan iyidir birde kısmet meselesi bu kısmetiniz varsa biseyler biseylere vesile olur rabbim iyisini bilir

işin açığı ben 6 senedir çalışmıyorum. engelli birey olmama rağmen bir çok işin üstesinden geliyorum. şimdi ise engelli sıfatında çalışmak istediğim için iş bulamıyorum ama bulucam kafaya koydum :)

Bunun en büyük nedeni iş kur cezai işlem uygulamadıından faso fiso görüşmeler sonuç çıkmaz

Arıkan bey iskur isverene zaten cezai islem uyguluyo engelli kadrosunda eksik oldugu her 1bucuk aya para cezasi veriyo

Esra.27

Hayır vermiyor siz öyle sanıyorsunuz , o sadece kanunda yazıyor uygulamada yok

hakkımızda hayırlısı inşallah gönlümüzce olur herşey. ve cezayi işlem bir çok iş veren hak ediyor sistemde tek hata denetim zayıflığı yada görmezden gelmek.

Ben yapiyorum bizim is yerinde gecerli ceza yedigimiz bile oldu

fkrtce
Yazmazlar ceza yazıverdikleri taş çatlasın yılda 1 ay ; 11 ay cezasız iş veren de almaz

Esra.27
Nasıl ve ne şekilde yediniz açıklarmısın

Engelli kadrosunda acigimiz oldugu icin para cezasi aldik ardindan kadroyu tamamladilar bidahada eksilmedi kadro aslinda en buyuk sıkıntımiz %3 engelli calistirma zorunlulugu olmasi daha fazla olsa mesela %10 olsa bu kadar engelli arkadasimiz acikta kalmazdi

Açıklayamazsın çünkü neden yılda 1 kez ceza yazılıyor o da bir ay geriye kalan 11 ay boş

hilal72

Telefon ile de sizinle görüşmüştük yardımlarınızı asla unutmam :) bende defalarca usanmadan gittim geldim fakat ne hikmettir bende şans yok herhalde iş aramayı bıraktım bir iki defa işkura zevk için gittim,gelenler ile dalga geçeyim diye ama bu sefer de işverenler gelmedi.Gelmeyenler bir de bu şehrin ileri gelenleri.Bekkiler,Sarıbekir,Emsi :D artık isimleri de buradan ifşa edeceğim,yönetim kusuruma bakmasın BİMER de de iş yok bari burdan duyuralım :D

Üst Alt