Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ben ceza yazdıklarını hiç görmedim duyduysamda kılıfına uydurmuşlar. çalışanı girdi çıktı göstererek cezalardan yırtıyorlar. muhasebe ci olarak siz daha iyi bilirsiniz.
Peki güzel demekkki sizde işkur çalışıyor iş yapıyor ; inan izmir de aynı firmalar her ay ilanları dönüp duruyor hiç eksilme yok aynı firmalar durmadan dönüyor
sizler ne güzel okumuşunuz hakkınızda hayırlısı. okuyanda iş arıyor okumayan da. doğru karar vermişim okumamuşım iykide iş bulucam inşallah burdan söylerim bulduğumda
slm bende işkur aracılığı ile buldum o kadar çok gidip geldimki iş kura inanın sırf evde canım sıkılmasın diye gezmek için gidiyordum işverenlerle görüşüyordum engelliye nasıl bir gözlen bakıyorlar değişik değişik işverenlerle çok görüştüm geneli fiziki engeli olmayan en az lise mezunu ve askeri ücretden normal işlerde çalıştırmak için değil affedersiniz eşşek arıyorlar çalıştırmak için nede olsa engelli bu işe muhtaç gözüylen bakıyorlar birtanesinin isminide vereyim ben hafif ortopedik engelliyim Göztepe köprüsünün orda Atakent kolejinin işkurdakı toplantısına katıldım bir sürü firma vardı hepsiylen tek tek görüşülüyor normal olarak masaya gitdim müracat ettim insan kaynakları adını yazmayayım beni ortoprdik engelimden dolayı kat görevlisi işine layık görmedi orda okuyanlar zengin çocuğuymuş ben kötü örnek teşkil edermişim seni çocukların görmeyeceği biryere mutfağa alalım dedi bende engelli okuyan varmı okulda dedim oda var dedi peki onlar kötü örnek teşkil etmiyorlarmı engelli nede olsa dedim o öğrenciymiş parayla okuyormuş normaliş bana gelince engelliyim bu insan kaynakları engellidende engelli Atakent koleji böyle bir yer işkura giderseniz onlara müracat etmeyin şimdi ise özel bir okulda kat görevlisiyim allah razı olsun engelliymişim değilmişim hiç bir sorun olmadı burda hocalardan öğretmenlere kadar yönetim dahi işimden benden memnunlar inanın ki engelli olmayandan daha çok çalışıyorum askeri ücretlen işe girdim orda çalışan bazıları 8 yıllık kat görevlilerinden daha çok maaş alıyorum hatda bana orda kat görevlilerinin şefliğini verdiler işe gireli 8 ay oldu cumartesi pazar tatil hersey süper ve emekli oldum çıkış vermediler 5-10 sene daha burdasın diyorlar ben buraya girdikten sonra işkurda görüştüğüm bir çok firma 4 ay sonra geri dönüş yapan cok oldu gel görüşelim diye çoguda insaat sektörü zaten engelliyiz inşaatda iyice kamyon gibi kullanacaklar bizi herkese saygılar selamlar
Arıkan a sonuna kadar katılıyorum.Bu konuyla ilgili iki defa Bimer e bir kaç kere de İş kura yazdım.İş kur hiç bir firma için var olan cezai işlem yetkisini kullanmıyor.Firmalarda nasılsa iş kur ceza vermiyor,formalite icabı biz bu iş başı toplantılarına katılalım,imzamızı atalım.Katıldı görünelim diyorlar.Sonuç: Firma formaliteden toplantıya katılıyor.Hiç bir zaman engelli işçi almıyor.İş kur ceza kesmiyor.Olan engelli işçiye oluyor
şu an çalıştığım yeri işkur un web sitesindeki açık iş ilanlarından bulup başvuruda bulundum görüşmeler olumlu geçti 4 yıldır çalışıyorum. (özel şirket)
tavsiyem ordan size uygun işleri bulup başvurmanız.
İşkur'dan ziyade kariyer sitelerine bakmak daha mantıklı. İşkur size uygun olsun yada olmasın bi yere sokmak için saçma sapan tüm yerlere yollamaya çalışıyorlar. Adalet bölümü mezunuyum diye kaç kere söledim hala beni resepsiyona yolluyorlar. Artık o kadar çok iş aradım ki kendi kendime sistem geliştirdim ve normal ilanlara bakmaya başladım normal ilanlardan kendime uygun olanları seçip şirket vizyınunu araştırıp ona göre başburu yaptım ve çağırıldığım yerlere gittiğimde engelli kadrolrında açık varsa beni bu adroda değerlendirir misiniz die sordm. Zaten çoğu şirketin kadrosunda aık olduğu için seve seve kabul ettiler. Ama tabi meslek olması önemli. Öbür türlü gerçekten sıkıntı. Evde oturup iş arayanlara tavsiyem; Naıl olsa harç parası bile ödemiyoruz yazın bi açık öğetim bölümü okuyun gitsin. En azından üniversite okuyorum demek bile yetio. Biz bayanlar için Büro ve sekreterlik bölümleri mantıklı olabilir. Güzel şirket ve holdinglerin danışmasından tutun santraline kadar oturarak yapabileceğiniz bir çok iş var.
ya arkadaş yüzyüze gidip görüşmek kolay mı tek.li sandalyeli biri için acaba herkes kendi ekmeğine bakıyor ne oldu engellilerden de mi çıkardılar tekerlekli sandalyelileri buranın admini de tekerlekli sandalyeli değil mi anlamıyorum ki biri çözüm üretmek yada dert paylaşmak için bir şey yazıyor bir kaç kişi garip bir şekilde biri selam verseler iyi diyor biri de gidin görüşün diyor kendi gidebiliyor ya ne deyim ki bu kafalarla bu sistem değişmez zaten özele kızmanın faydası yok aramızda da ayn zihniyetler var
mami23082 kardeşim. yazdıklarında haklısın. görüşmeye hadi gitdin diyelim. işede kabul edildin. iş veren bu sefer. servis ini senin rahat binebilmen için tasis etmek zorunda. bunu hangi iş veren yapar. heleki memleketimizde. ama yorumlarını gördüm. okumuş sun. çalışıyomusun bilmiyorum. ama istekle çalışmak istersen. fikrimce masa başı. iş bulursun. yamlış algılama beni.
arıkan. ben hiç görmedim caza keseni. gelirler çay içer giderler.
yok yanlış anlayacak bir durum yok çalışmıyorum ekpssye hazırlanıyorum ama buluruz inşallah nasip işi bu sadece kendim için de demiyorum ben yazdıklarımı ağır ve zor şartlarda yaşayan çalışmak zorunda kalan iş arayan engelliler için diyorum ama hani burada bile engelli problemlerine alaycı yaklaşanlar var ben şahsen biraz daha bu problemlerin üstüne durulmalı diye düşünüyorum sizde güzel bir konu açmışsınız yani böyle böyle sorunlarımızı en azından bilelim ki ilerde bir gün çözülmesi için uğraşalım inşallah ..tabi bunu yapacak adamların da ciddi engelli sorunlarına düşmesi lazım ..
Bulan vardırda çalışmaya devam eden var mı ? Denizbankta 4 aya yakın süre eğitim görüp sınavı geçtik veridkleri maaş o zamnın parasıyla asgari ücretin altında idi genel müdürlükteydim hemde sonra iş aradım sayısız milakatlara gittim ve şu an yapı kredi bankasındayım. 1,5 sene oluyor. Demem o ki işkur düşük maaşa eleman arıyor resmen. Neyse ki kurtuldun onlardan.
herkez işin kolayını bulmuş denetleme zaten yokki adam işkura engelli için ilan verıyor gelen olursa dıye sureklı guncel tuttuyor ilanı ben işkura muracat ettım engelli arıyorum dıyor gelen olursada kazayla birini gonderırse işkur başlıyolar işte benım aradıgım krıterler şunlar bunlar dıye amaç engelli işçi almak değil sadece alacakmış gıbı davranmak her işverene değil lafım lakın coğunluk malesef böyle
Esra.27 hanım. ben 7 yaşımda distoni hastalı ğıyla tanıştım. istem dışı kareket bozukluğu. bilirsiniz belki. ilk okulu bitirdim. ailem okutcaktı. ben istemedim. çalışmaya başladım. gün geçdikce rahatsızlığım. ilerledi geriledi. tedavilerin bir çoğu yanıt vermedi. ama çalışma ortamımda okadar başarılı oldumki. artık sağ dan soldan aranır oldum. bu durumda açıkçası beni sosyelleştirdi. keşke okusaydım hiç bir gün demedim. ve işlerim bozuldu. ne yparım derken. tekrar deniyeyim. tıp ilerledi dedim tedavi olmaya başladım. 6 senedir tedavi oluyorum herşeyi boş verdim. ama yeter dedim çalışan demir pas tutmaz sözüyle. isterimki herkez okusun yanlış anlaşılmasın sözüm. ben mizah i anlamda söyledim saygılar. çokmu uzun yazdım ne
başlıkla tartışılan konular farklı konuya dönersek uzun lafın kısası işkurun bulduğu işi her engelli yapamaz işkura müracat eden işverenler genellikle hiçbir fiziki engeli iç hastalığı olmayanları aramaktadır örneğin işitme enegelli arkadaşları bu kategorideki arkadaşlar fiziken normal engeli olmayan kişilerden bile daha sağlıklı olabiliyor ancak işin içine çalışmayı engelleyen faktörler girdimi işveren yüzünüze bile bakmıyor onlarda kendini düşünüyor sağlıklı sayılabilecek fiziken herşeyi normal kişilerden işini daha iyi yapabilecek engelli kişileri çalıştırıp sgk priminin yarısını vermek engelli çalıştırıyorum diyerek devletten destek almak tabiki çok güzel bir şey olsa gerek...
sarasota. doğrusunuz. ben iş verene suç bulmuyorum. asıl suçlu yasa gereği deyip. uygulamayan kurumlar. denetim çok zayıf. bu da iş verene yarıyor. tamamen sistemin kendisi hatalı bence. saygılar.
tabiki doğru söylüyorsunuz engelliler için çıkarılan yasalar gerçekten çok güzel fakat uygulamada büyük sıkıntılar var her işveren işine gelen engelliyi çalıştırmak istiyor sanki seçmece karpuzu raftan seçer gibiler hal böyle olunca tabiki fiziki işlerde çalışamayacak engelliler yıllarca rafta beklemekte
Bende şu kanıya vardım. Memlekette durum vahim işsizlik almış başını gitmiş seni işe anca şu koşullarda işe alırım. İngilizce bil, üniversite diploman olsun, uçanı kaçanı tut yakala bla bla uzar gider ilanlar... ha unutma %40 üzeri raporunda olsun tamam mı kafasındaki işverenler ve ne yaptığını bilmeyen işkur... Adam engelli avukatta arar, mühendiste, pilotta...
sarasota. ben bimer e yazdım. işkurun. müdürü beni aradı. gitdim o yazıyı senmi yolladın dedi. evet dedim. ters ters baktı. neden öyle baktın haklı olarak yazdım gerekirse. afif gülmseyerek tekrar yazarım dedim. kendisi kaydımı aldı. yanında. danışman. iş sözü verdiler. ama af edersin tırt oldu sonra başka yere atanmış müdürde danışmanda. tamam engel imiz varda. buda biz yaşamıyoruz anlamına gelmez. ben çalışmak istiyorum. kısmetim de çalışıp ekmeğimi kazanmak varsa er yada geç olur. kısmet diyelim.
arkadaşım ben işkurda şöyle bir ilan gördüm aklıma geldikçede gülerim: YOĞUN İŞ TEMPOSUNA AYAK UYDURACAK AKTİF İŞ YAŞAMINA ALIŞKIN 12 SAAT AYAKTA ÇALIŞABİECEK BU DURUMLARA AYKIRI FİZİKİ BİR ENGELİ OLMAYAN ENGELLİLER ARANMAKTADIR
serkan1976. aynen istenilen kriter leri yazmışsın. yahu yasa nediyor engelli birey çalıştırma zorunluluğun var. iş verende insafsız. zaten kazanıyosun. el bet değişik pzüsyonlarda çalışana ihtiyacın var. ver iş hem dua al hemde kazan ama nerde. böyle de düşünmek gerek. sadece düşünek sarasota ne güzel ilanmış o ilanı verenin elini sıkıp teprik edip yılın ilan vericisi seçildiniz demek isterdim
merhaba arkadaşlar. 03.05.2016 Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyen ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans/lisans programlarından mezun olan veya EKPSS'nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar ve bununla birlikte kuraya, ilkokul/ortaokul/ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olan veya EKPSS'nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir. bilgi nize arkadaşlar.2016 EKPSS Başvuruları Ne Zaman Başlıyor? | ÖSYM 2016