Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşveren doktoru engelli iş başvurumu onaylamadı!?

UmbertoEco

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
10 gün önce bir fabrikaya iş için engelli raporumu gönderdim doktor 2 gün sonra bakacak dedi ilgili yetkili..Doktor ya işyerine gelmedi ya da savsakladı sanırım ki ben fabrikayı arayınca bu sefer direkt görüşmeye çağırdılar Pazartesi günü görüşmeye gittim olumlu geçti ve üretim departmanı sorumlusu bana doktor raporunuzu onaylarsa evrak listesini size göndereceğiz dedi Çarşamba yani bugün için..Yani doktor ya raporuma hala bakmadı ya da doktor aracılığıyla işe girmemi engellemeye çalıştılar..Sonuç olarak bugün yine bana haber vermedikleri için whatsappdan ben yazdım ve nihayet raporu inceleyen doktor tehlikeli sınıf kategorisinde beni gördüğü için çalışma şartlarını sağlayamadığımı söylemiş..Farzedelim tehlikeli sınıftayım işyeri doktorunun bir kere de olsa benimle birebir görüşmesi iletişim kurması ona göre karar vermesi gerekmiyor mu? Bahsekonu fabrikada bana göre bir iş bulunamaz mıydı? Fabrikanın hakları ve maaşı son derece iyi o yüzden zorladım biraz yoksa başka yere de başvurabilirim ama raporum yüzde 40 hastalığım bipolar ve raporda kısmi düzelen yazıyor sadece bir ibare var o da ağır işlerde çalıştırılmamalı yazıyor..

Soruyorum size bu mu tehlikeli sınıf? Az önce işkuru aradım şikayet için doktorun onay vermemesine bir şey yapamayız ama yarın işkura raporunuz ve toplum ruh sağlığı merkezinden alacağınız raporla birlikte gelin ilgili fabrikaya mail atıp durumu halletmeye çalışalım denildi bana..

Buradaki engelli kardeşlerimden de bilgi almak istedim başka yapabileceğimiz bir şey var mı bu hadise için?

@UmbertoEco, Sizin şahsınız için tehlikeli tanımı yapılmamış.

Fabrikada yapılan iş için tehlikeli işler tanımlaması yapılmış ve sizdeki mevcut hastalık ile bu işi yapamayacağınız kanaatine varmış doktor.

Fakat dediğiniz gibi fabrika eğer engelli personel çalıştırma mecburiyeti olduğu için işçi alımı yapıyorsa sizi başka birimlerde de değerlendirebilir.

Şahsım için tehlikeli tanımı yapılmadığını işin niteliği bakımından tehlikeli iş tanımlaması yapıldığını ben de biliyorum..

Benim anlamadığım bana uygun çalışma ortamı sağlanamayacağını belirten doktor benimle neden birebir görüşme tenezzülünde bulunmadı? Yani bipolar bozukluk hastalığının ve kısmen düzelen bu hastalığımın tehlikeli iş tanımlamasıyla ne alakası var? Benim hastalıkta önemli olan gece vardiyalarında çalıştırılıp çalıştırılmamam çünkü uykunun düzenli olması gerekiyor bu fabrikada sadece sabah vardiyası var tek vardiya o açıdan da bana uygun..Üretimde ise hastalığımın çalışmama engel teşkil edici bi niteliği yok..Plastik üretimi yapan bir fabrika...Bir şeylerin döndüğünü biliyorum çünkü ben zorlamasam bana doktorun kararını söyleyecekleri yoktu..10 gün bekledik doktoru..

@UmbertoEco, Burada iki seçenek var işte seninde tahmin ettiğin gibi ya işe almak istemiyorlar bahane üretiyorlar.

Yada yapılan işe gerçekten uygun olmadığını düşünüyorlar.

Klasik işveren hareketleri.

Öncelikle merhaba ,
Bir iş yerinde sağlık memuru olarak çalışmaktayım . Bizim yaptığımız değerlendirmeler şu şekilde kişi tavsiye edilen işe uygun mu , kişinin kullandığı ilaçlar çalışmasına etki eder mi , kişinin çalışacağı yerde bir den fazla çalışan var ise işe alınacak kişi bu ortamda çalışamay uygun mu . İş yeri hekimleri işe girecek tüm personellere bakar yada iş yerinin kendi kuralları doğrultusunda tetkiklerine yada raporuna bakıp karar verebilir kısacası iş yeri hekimi yüz yüze görüşmek zorunda değildir ilaveten hiç bir iş yeri hekimi çalışamaz onayı vermez uygun şartlarda çalışır diye ibare ekleriz . Örneğin ; gece çalışamaz , araç trafigi olan yerlerde çalışamaz gibi gerisi insan kaynaklarının işidir o şartları karşılayacak iş veriyorsa başlarsınız kısacası iş yeri hekimi değil insan kaynakları sürecinde sorun çıkmış olma ihtimali çok daha yüksek .

@jetokoin,

Merhaba kardeşim cevabın için teşekkürler.

Dediğiniz gibi "hiçbir işyeri doktoru çalışamaz raporu veremeyeceğine göre ve uygun şartlarda çalışır ibaresini eklediğine göre" sorunun muhtemelen insan kaynaklarından çıktığını anlamış bulunuyoruz..Ben de başından beri öyle düşünüyorum zaten..

Peki işyeri doktoru kararını rapor haline getiriyor mu? Yani bir belge düzenliyor mu düzenliyorsa buna ulaşma imkanım var mı?

@UmbertoEco,

Resmi olarak belge düzenlemek yada mail atmak zorunda değil benim çalıştığım kurumda biz belge düzenliyoruz ama bu belgeyi sizinle kimse paylaşmaz sadece belgenin düzenlenme amacı iş yeri hekimi muayenesini yaptı çalışacağı şartları bunlardır çalışacağı bölüm amiri bu şartları kabul ederse o belgeyi imzalayıp tarafımıza iletir bizde arşivleriz yarın öbür gün bir sorun çıkarsa biz şu şartları belirledik demek adına .

malesef işyerinde böyle kıl kuyruk gıcık doktorlar var emin ol işe girsen bile böyle tipler sonradan senin işten çıkarılmana bile sebep olur....

Üst Alt