10 gün önce bir fabrikaya iş için engelli raporumu gönderdim doktor 2 gün sonra bakacak dedi ilgili yetkili..Doktor ya işyerine gelmedi ya da savsakladı sanırım ki ben fabrikayı arayınca bu sefer direkt görüşmeye çağırdılar Pazartesi günü görüşmeye gittim olumlu geçti ve üretim departmanı sorumlusu bana doktor raporunuzu onaylarsa evrak listesini size göndereceğiz dedi Çarşamba yani bugün için..Yani doktor ya raporuma hala bakmadı ya da doktor aracılığıyla işe girmemi engellemeye çalıştılar..Sonuç olarak bugün yine bana haber vermedikleri için whatsappdan ben yazdım ve nihayet raporu inceleyen doktor tehlikeli sınıf kategorisinde beni gördüğü için çalışma şartlarını sağlayamadığımı söylemiş..Farzedelim tehlikeli sınıftayım işyeri doktorunun bir kere de olsa benimle birebir görüşmesi iletişim kurması ona göre karar vermesi gerekmiyor mu? Bahsekonu fabrikada bana göre bir iş bulunamaz mıydı? Fabrikanın hakları ve maaşı son derece iyi o yüzden zorladım biraz yoksa başka yere de başvurabilirim ama raporum yüzde 40 hastalığım bipolar ve raporda kısmi düzelen yazıyor sadece bir ibare var o da ağır işlerde çalıştırılmamalı yazıyor..
Soruyorum size bu mu tehlikeli sınıf? Az önce işkuru aradım şikayet için doktorun onay vermemesine bir şey yapamayız ama yarın işkura raporunuz ve toplum ruh sağlığı merkezinden alacağınız raporla birlikte gelin ilgili fabrikaya mail atıp durumu halletmeye çalışalım denildi bana..
Buradaki engelli kardeşlerimden de bilgi almak istedim başka yapabileceğimiz bir şey var mı bu hadise için?
Soruyorum size bu mu tehlikeli sınıf? Az önce işkuru aradım şikayet için doktorun onay vermemesine bir şey yapamayız ama yarın işkura raporunuz ve toplum ruh sağlığı merkezinden alacağınız raporla birlikte gelin ilgili fabrikaya mail atıp durumu halletmeye çalışalım denildi bana..
Buradaki engelli kardeşlerimden de bilgi almak istedim başka yapabileceğimiz bir şey var mı bu hadise için?