Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaç çeşit emeklilik var?

• Konbuyu başlatan iremsu
  • Başlangıç tarihi
jon83

bagkurlu hoşgeldiniz iyi geceler bagkurlu sen malulenmi emekli olmak istiyosun yoksa 5510/28 göre erken emekli olmakmı az önceki yazını okudum herhalde yanlış yazdın şunu yazdın....%40-%59 arası raporla malulen emekli olan ben yaptım desin..... Ama yok....bagkurlu arkadaşım zaten bagkur kaydından önce saglam olan malulen emekli oluyor tek hastalıktan yüzde 60 almak gerekiyor benim peşimde oldugum soru konu şu bagkur kaydından önce saglam olan sonradan yüzde 40-59 arası rapor alıp 5510/28 göre erken emekli olmak eger senin amacın malulen emekli olmaksa bagkur kaydından önce saglamsan bile başvuru yapabilirsin ben başka bir konunu peşindeyim

halilibraim arkadaşım malulen emekli olmak istemiyor bunu bilmeni istiyorum arkadaşım 5510/28 göre erken emekli olmak istiyor yani 2.3.4 yani kaç tane sakatlıgı olursa olsun yüzde ve üstü ile erken emekli olmak istiyor yazdıgın yazı malulen emekli olmak için anladıgım kadarıyla arkadaşım amacı erken emekli olma malulen emekli olmak asla istemiyor olmaz zaten arkadaşım rahatsızlıgı maluliyet kriterlerine uymaz

sn jon
o kadar karışmışkı mevzu ben malulen emeklı olurmu olmazmı şeklınde algıladım

erken emelilik konusna gelınce arkadaşınızın yaş durumuna göre birşeyler soylenebılır yanlız erken emeklılık konusu bıraz detaylı eskı yasa yenı yasa mıhabetı var işin açıkçası detaylandıramıyacağım ama memurlar duz mantık olmaz dıyorda olabılir

jon83

öncelikle bize katılıp sorunumuza ortak oldunuz yazı yazdınız teşekür ederim halilibraim bizler bilinçli vatandaşlarız karşımızda açık ve net bilgi veren bir kurum var aslında biz bu konuyu kapatmayı düşünüyorduk ama sitede olan arkadaşlar ısrarla sakatlıgın öncesi sonrası yok diyince ben işin peşini bırakmıyorum ve öyle gizemli bir durumki bir sorunun cevabını türkiyede bulamıyorum hangi kuruma sorsam bilmiyor bagkura gönderiyor zaten adana ve ankara dışında bagkur il müdürlükleri 5510 sayılı kanunla ilgili birşey bilmiyor ama adana ve ankaradan aldıgım bilgiler bagkur kaydından önce saglam olanlar sadece malulen emekli olur bende diyorumki madem sakatlıgın öncesi sonrası yok diyosunuz yardımcı olun dogru bildiginiz şeyleri araştırın ve dogrulugunu test edin telefon açın bagkur ne bileyim ben aylarca ugraştım bu bilgilere ulaştım bu ben inanıyorum bu konunu merak eden takip eden bir çok insan var ve bagkur diyorki bagkur kaydından önce saglam olan sonradan rapor alan ve 5510/28 göre erken emekli olan yok diyor böyle bir net bilgiyi kurum nasıl verebiliyor vatandaşa ozaman bizler birbimizle tartışmak yerine şu sorunun cevabını bulsak bu konuyu kapatırız bagkur kaydından önce saglam sonradan yüzde 40 ile 59 arası rapor alıp 5510/28 göre erken emekli olurmu olmazmı bu sorunun cevabını bütün insanlar için önemlidir saygılar

Jon83 arkadaşım, aynı şeyi söylediğim halde beni yanlış anladın. Sen şöyle yazıyorsun: bagkur kaydından önce saglam sonradan yüzde 40 ile 59 arası rapor alıp 5510/28 göre erken emekli olurmu olmazmı bu sorunun cevabını...
Bende kesinlikle olmaz diyorum. Eğer yanlışım varsa yukardaki durumda emekli olan bir kişi varsa söylesin dedim... Ama yok... Maalesefki bu durum için enaz %60 rapor lağzım... Bu kadar net...

Arkadaşlar,
Bağkurlu,Jon83,Çakı Dayı bu konuda aynı düşüncede ''vergi indirimi alıyor olsada'' özür oranı maluliyete yetmiyorsa

EMEKLİ OLABİLMESİ İÇİN ;normal prim ve süreyi BEKLEYECEK
(Bağkur ve SSK için)

Aksini iddia eden varsa örnek bulsun,emsal dava diye gösterip onun üzerinden dava açsın arkadaşlar....
emekli olur diye ısrarcıysanız ozaman ilgili yetkili kişinin ismini verin jop83 ve diğerleri ''O'' kişiyi arasın....
Eminim jopta bu davada sizin haklı olmanızı tercih ediyordur.:)

jon83

slm çakı dayı şimdi akıl var mantık var adana ankara istanbul ve diger bagkur il müdürlükleri sadece şunu söylüyor bagkur kaydından önce saglam olanlar sadece malulene emekli olur tek hastalıktan yüzde 60 alarak bagkur türkiyede bagkur kaydından önce saglam olup sonrada yüzde 40 ile 59 arası rapor alıp erken emekli olan diyor kurum bu kadar net bilgi veriyor ben sitedeki arkadaşların sözlerine güvendigim için hala ısrarla araştıyorum ama sakatlıgın öncesi sonrası yok diyorsanız söylediginiz şeymi dogrumu bunu test edin karşımıza bir kurumu alıp mahkemeye vermek kolay birşey degil çakı dayı sende bilirsin türkiyede mahkemelerin ne kadar sürdügü bu davayı kimin kazanacagı belli degil arkadaşlar ve bu en az 3 sene sürer burda birçok arkadaş bu sorunun cevabını bekliyor dogru hangisi kim dogru biliyor bagkurmu sitedeki arkadaşlarmı bu sitede 5510/28 göre emekli olan 3 kişi var üçüde askerligini yapmamış ve doguştan engelli arkadaşlar lütfen onlarla bizi bir tutmayın aramızda fark var bagkur kaydından önce bizim engelimiz raporumuz yok bakın şenol arkadaşı bana örnek gösteriyosun ama atladıgınız birşey var oda askerligini yapmamış ve doguştan engelli arkadaşmızdır merak ettim senol arkadaşın memleketi kırıkkaleyi aradım şenola yardımcı olan hastaneye sevk eden cengiz şefle konuştum adam açık ve net şunu diyor şenol bagkur kaydından önce engelli bize rapor askerlik yapmadıgına dair yazılarla geldi bunlar olmasaydı onu 5510/28 göre hastaneye sevk etmezdim ben genel yayın yönetmeni bülent beyden şunu istiyorum emege saygı aylardır ugraş verip araştıyoruz bize yardımcı olsun bu sorunun cevabını bulsun saygılar

Arkadaşım erken malüllen emekli olma şarttı. (Malülen olma şartıyla karıştırmayın) erken emekli olursuuz (Bağ-Kur,SSK veya Emekli sandı fark etmiyor)

Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 25 inci maddenin ikinci fıkrasına göre malûl sayılmayı
gerektirecek derecede hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az
onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla
yaşlılık aylığı bağlanır.
Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve​
dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;

ayrıca:
4 üncü maddenin birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen sigortalılara yaşlılık aylığı bağlanabilmesi için ayrıca,
yazılı talepte bulunduğu tarih itibarıyla genel sağlık sigortası primi dahil kendi sigortalılığı nedeniyle prim ve prime ilişkin​
her türlü borcunun olmaması zorunludur. (1)
[FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=1]
[/SIZE][/FONT]

jon83

bagkurda fark ediyor 5510/28 göre erken emeklilik sadece bagkur kaydından önce engelli olanlar içindir diyor bagkur başvuru dilekcemizi bagkur kaydından önce engelli olmadıgı için kabul edilmemiştir diyor bagkur adana ve ankara raporların işlem gördügü yer bagkur kaydından önce saglam olanlar sadece malulen emekli olur diyor isterseniz herhangi bagkur il müdürlgünü arayıp görüşün muhtemelen 5510 bilen anlayan varsa sizede aynı yanıtı vericeklerdir biz 5510/28 göre erken emekli olmak istiyoruz ama bagkur kaydından önce saglam oldugumuz için başvuru yapamıyoruz bizde bunu araştıyoruz

arkadaşım sana orada özellikle yazdım ve kırmızıyla işaretledim,
sonuç erken emekli olma şartlarında Malüliyetin önceden mi sonradan mı oluştu hiç bir önemi yok.
orada okudun şu 25 maddeye göre malül saylmaynlar (yani malül olmaynlar %60 altında rahatsılığ olanlar) ve bu demek ki 28 maddede hiç bir şekilde sigorta olmadan veya olduktan sonra bir metin içermedini göreceksin..

Sonuç: Malüllüyeten dolayı erken emekli olursun,Ama Malüllen emekli olamazsın

emekli olunabilir diyenler değil emeklioldum diyenlerde buraya yazarsa sorun emsal örneklerden daha somut çözülecektir.

İremsu banka çalışanıyken özürlü olmuş emeklilik talebi (özüre bağlı erken emeklılık) özürü sigortalı olduktan sonra oluşmuştur gerekçesi ile red edilmiştir.Sgk ile ayrıca yapmış olduğu görüşme de bankasının sandığını destekler niteliğindedir.
İşte size jopun arkadaşı ve benim arkadaşımın yaşadığı örnek...
-CEK -cak larla hukukta hak aranamıyor malesef
emsal gösterilecek dava lazım.
Sayın jop diyorki ;arayın bildiklerinizi teyit eden yeri bulamıyacaksınız....
Saygılar,

S&S;
Benim bildiğim malüliyetten dolayı malülen emekli olunur, diğeri yaşlılıktan emekliliktir.
Yukarıdaki cümlenin derinliğini anlayamadım.

Biraz önce Adanadan cevap geldi aynen yayınlıyorum emekli olnmaz diyenlere duyrulur...
Bu benim sordugum soru ...
[FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=Verdana]Bagkur kaydından önce saglam[/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=Verdana] sonradan yüzde 40 ile 59 arası rapor alıp 5510/28 göre erken emekli olurmu olmazmı..

[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma]----Original Message-----
From:
Sent: Monday, February 01, 2010 5:21 PM
To:
Subject: RE: -ilker kaya[/FONT][/SIZE][/FONT]

Bağ-Kur;a girmeden önce
sağlam olan ve %40 - 59 arası rapor alan sigortalımıza maaş bağlanabilmesi için (a) %50 ila %59 arasında raporu olanlar en az 16 yıldan beri sigortalı olması ve 4320 gün . (b) % 40 ila 49 arasında raporu olanlar en az 18 yıldan beri sigortalı ve 4680 gün prim ödemiş olması gerekir,
Gelen cevap ta aldını cizdigim yeri iyi okuyun beyler emekli olunurmu olmaz mı kararı verin[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]
[/FONT]
[/SIZE][/FONT]

jon83

ilker bey bu yazı nerden geldi sana ben adanaya gittim defalarca telefon açtım ama bana böyle birşey söylenmedi buranın telefonu varmı ilker yazı için teşekür ederim bende adana bagkurun şu numarası mevcut yarın arıycam 322)3518900 ben adana bagkur il müdürlügünün şefi mehmet beyle bizzat görüştüm bana hiç bi zaman böyle bir bilgi verilmedi yarın arıycam gerekirse tekrar adanaya gidicem ilker önemli bir bilgi bakalım yarın neler ögrenicem en azından şimdi elimizde adananın gönderdigi bir bilgi var yarın adanayı arıycam ve bu işi çözmeye çalışıcam saygılar

İşte bukadar, İlker Bey ellinize sağlık.
Sanırım top sende jop, gelişmeleri kimden teyit alındıysa o şekilde yazarmısın.
Ayrıca İlker beyin teyidini yazılı olarak alın.(görüştüğünüz kişiden)
Kolay gelsin.

Bizle bu kadar inat edip Oturan Boğa'yı dahi bezdiren jon83,ilk yazdığımızda müracaat etseydiniz şimdiye yolu yarılamış hatta belki arkadaşınız emekli bile olmuştu,

jon83

miremur yarın belli olucak herşey adana bagkur il müdürlügüyle görüşücem ondan sonra gelişmeleri yazıcam bizzat adanaya gittim defalarca telefon açtım ama bana böyle bir bilgi verilmedi şimdi birşey demiyorum yazıyı gördüm elimizde adananın göndermiş oldugu bir yazı var yarın ilk işim adanayı aramak olucak miremur bendeki numara şu adana bagkur il müdürlügünün 322)3518900 epey bekletiliyor yada genelde meşgül sen adanadasın bildigim kadarıyla bana emeklilik servisinin direk numarasını verebilirmisin sen emekli olmak için epey bagkura gidip geldin orda kimle bu konuyu görüşebilirim fikir verebilirmisin

Bendeki numarada aynı kardeş,Ben Selim Kırık Şefle görüşüyordum.Onu başka bölüme vermişler,yeni şefi tanımıyorum.

jon83

ilkerin yazmış oldugu yazıdan ne anlamalıyız miremur

jon83

tamam yarın gelişmeleri yazıcam ilk işim adana bagkurla görüşmek

İlker bey elinize emeğinize sağlık
Jon bey top sizde
Yazılı beyan alıp sisteme giriş yapın
Kolay gelsin

Jop bey İlker beyin yazısı çok net!
emekli olabilirsiniz diyor
Fakat sizi eleştirmek doğru değil aynı mücadeleyi veren ve aldığınız cevabı alan sadece siz değilsiniz.
Israrcı oluşunuz; bu ikilemden kurtulamamanızın neden olduğu apaçık ortada.
Bunada sebeb sgk kurulunda ki yetkililer.

jon83

çakı-dayı yazı için teşükürler yarın adanayla görüşücem gelişmeleri buraya ayrıtısıyla yazıcam herkeze iyi geceler

İlker'ciğim ellerin dert görmesin,kurtardın valla bizi hergün jon'un ağzında sakız olmaktan.
Hergün yazıyor usanmadan bıkmadan yok oturan boğa,ufukalp,ilker,makri yanlışta ısrar ediyor da yok şöyle de ....
Jon umarım ikna olmuşsundur,ve artık inanmayacağın konularda bir daha özelden soru sorma lütfen.

iyi akşamlar ilk bey hatay bagkur müdürü sayın murat kokusever özelikle benim icin adanayı aradı özürün söradan oldugu icin olmaz dediler

Malüllüyeten dolayı erken emekli olursun,Ama Malüllen emekli olamazsın

Makri
Benim bildiğim malüliyetten dolayı malülen emekli olunur, diğeri yaşlılıktan emekliliktir.
Yukarıdaki cümlenin derinliğini anlayamadım.

Yukarıda yazıdım yazı şu anlama geliyor.
%60 ve üzeri malüliyetiniz varsa 5510 kanunun 25 maddeye göre emekli olursunuz .
Malüllüyetten dolayı erken emekli olma şartlarını 5510 saylı kanunun 28 maddede belirleniyor.%40 ile %59 arası mallüyetten dolayı erken emekli olabilirsiniz.
Ben daha önce'de yazdım Malüllüyetten dolay emeklilik ile Malüllüyetten dolayı erken emeklilik farklı bir şey.
Ve daha önceden belirtmiştim Bağ-Kur'lular Malülliyetten dolayı erken emekli olabilirler.Rahatsızlığ önceden veya sigorta başlıngıncından sora olup olmaması farketmez.

NOT:Haydar Dilla diğer bir başlıkta yazmış
jon83 bu konuda sana böyle yardımcı olabilirim.bundan iki ay önce abim erken emekli oldu istanbul şişli bağkur il müdürlüğünde.abım sağlamdı askerliğinide yapmıştı.yaşını doldurmuştu fakat 19 yıl bağkur hizmeti vardı.bir aydır maaşını aldı

Sayın arkadaşlar
Hepinizin Jon83 e yaklaşımınızdan bezmiş olduğunuz belli!
Birde empati yapıp kendinizi onun yerine koyun
-adam işini haledebiliyor olsa kendini bukadar ortaya koyup eleştirileri almak istermi?

paraya ihtiyacınız olsa-sigortaya ihtiyacınız olsa
işinizi haledecek yetkili de hayır dese sizde yana döne aranmazmısınız?

Bakın iremsuda aynı sorunu yaşıyor ama avukata verdi nezaman çözülürse dedi....
ihtiyacı olsa emin olun oda jondan fazla tepinirdi...

Çakı Dayı sitedeki bütün arkadaşlar 40 gündür jon83 e yol yordam gösterirken ve tavsiyelerde bulunurken en derin hoşgörüyü fazlasıyla sergilediler.O bizle atışacağına 5510 sayılı yasanın 28 maddesi gereği yaşlılıktan emekliliği bağ-kura dilekçe veya form olarak vermiş olsaydı yolu çoktan yarılamıştı...Bağkur bürokratları zaten zorluk çıkarmak için talimat almış gibi hepimizi çıkmaza soktular.Taki karşılarında bilinçli ve kararlı gördüler ondan sonra bizim yolumuzdan çekildiler.Bu sitede Bağ-kurdan kolayca mücadelesiz emekli olan yok....Biline!

Çakı Dayı ;
Jon83 laf anlatmaktan ar damarım çatladı valla :) bi türlü anlşamıyor anlamak istemiyor mu bilemiyorum
Yol gösterdim kaç defa dava et diye ama anlayan kim...

Ya haklısınız okuduklarım ortada sizin çabanız aşikar:)

Şimdi İremsu ile görüştüm'' Kapı gibi dilekçe yazdı bana oturan boğa onu noter kanalı ile tebliğ ettim ilgili kuruma onlarda noter kanalı ile olamazsınız cevabını verdi der.!''
bunun üzerine dava açmış ama başka davalarıda kapsadığından acelesi yok... :(

Anladığım kadarı ile Jon83 acelesi var ve avukatı yok ...biz destek olacağız bilenler bilmeyenlere bildirenlere kadar

jon83

herkeze iyi geceler daha yeni ancak adanadak gelebildik bizzat arkadaşımla adanaya gidip konuyu yerinde araştırdık öncelikle ilker beye bize dogru cevabı buldugu için teşekür ederiz aylardır yazı yazan bilgi veren diger arkadaşlara sabırlarından dolayı emeklerinden dolayı teşekür ederim

sabah ilk işim adana bagkur il müdürlügünü aramak oldu ama malesef ilker beye gönderilen mesajın kim tarafından gönderildigi bulunamadı bana sordular bende bilmiyorum dedim ve arkadaşımla adanaya gittik ilker beye mesajı yazan şefi sonunda bulduk
selim kırık bizzat kafamdaki tüm soruları sorarak cevapları aldım
ilker beyin de yazdıgı gibi sakatlgını öncesi sonrası yok
yüzde 40 üzeri alınırsa emekli olunabilecegi söyledi

yaşlılık emeklili oldugunu söyledi ben ısrarla bizlere aylardır olmaz diye bilgi veriliyordu diye söyledim ve ordaki memur arkadaşlar beni tanıdı ve benden özür dilediler ve biz de yeni ögrendik bilmiyorduk dediler

selim şefin söyledigine göre bu bilgi yenimiymiş ve bunu diger illerdeki bagkur çalışanları bilmeyebilir dedi

evet arkadaşlar biz gereken evrakları toplayıp müracatımızı yapıcaz ve hastaneye sevkimizi yapıcaz arkadaşlar paylaşımın en güzel örnegi budur bence eninde sonunda aylardır bize olmaz denilen şeyin olabilecegini anladık ama bana kızmayın ben üstüne üstüne gittikce ve her yerden aynı bilgiyi aldıkca iyice karamsar olduk inanın 100 milyonun üstünde sadece telefon parası harcadık adana istanbul ankara ama bu yasayı yeni oldugu için içerigi kimse bilmiyor malesef

sitedeki arkadaşları teşekür ediyorum bundan sonran gelişmeleri yazıcam yani sorunun cevabını ögrendik işimiz bitti degil amaç forumda bilgi aktarımı paylaşım emegi geçen herkeze çok teşekürler jon83

Üst Alt